چگونه در کنکور موفق شویم - چگونه درشیمی کنکورموفق بشیم

چگونه در کنکور موفق شویم

امسال هم مثل سال های گذشته آزمون سراسری دانشگاه ها برگزار می شود و میلیون ها جوان ایرانی برای رسیدن به دانشگاه به رقابت می پردازند...

چگونه درشیمی کنکورموفق بشیم , کتاب آمادگی کانکور برای تلفن های کیبورد دار , چگونه در چهل روز در کنکور موفق شویم

چگونه درشیمی کنکورموفق بشیم

چگونه در کنکور موفق شویم

امسال هم مثل سال های گذشته آزمون سراسری دانشگاه ها برگزار می شود و میلیون ها جوان ایرانی برای رسیدن به دانشگاه به رقابت می پردازند. بحث کنکور دوباره داغ شده است و باز هم تب کنکور خیلی ها را گرفته و خانواده ها را تحت تأثیر قرار داده است.

هر ساله در همین ایام عده زیادی از جوانان کشور ما درگیر مسائل کنکور و اضطراب رسیدن به دانشگاه می شوند و همچنان در التهاب و تب و تاب بسر می برند. پدیده نه چندان خوشایند کنکور به گونه ای گسترده، دلهره آور و پیچیده شده است که اکثر خانواده ها را درگیر ساخته است و در شرایط حاضر اصلی ترین هدف آموزشی در اکثر دبیرستان های کشور عبور از سد کنکور و رسیدن به دانشگاه می باشد.

بازار کنکور آن قدر داغ شده که بخش های دولتی و خصوصی با برگزاری صدها کلاس، کانون، مجتمع، جزوات گوناگون، کتب درسی و... آنچنان فعالیت می کنند و با هم به رقابت می پردازند که دانش آموزان بیشتری را جذب کنند و آنها را آماده ورود به دانشگاه کنند گویی ورود به دانشگاه ها بدون مشارکت آنها امکان پذیر نیست...!

از درآمدهای کلان و سودهای قابل ملاحظه ای که این آموزشگاه ها بدست می آورند چشم پوشی می کنیم و در این مجال اندک به آن نمی پردازیم، اما آیا نمی توان تدبیری اندیشید که همه راه ها به کنکور ختم نشود و گزینش دانشجو و امکان ادامه تحصیل دانش آموزان در مقاطع بالای تحصیلی به شیوه ای مناسب و معقول فراهم آید و این همه اتلاف انرژی، وقت، سرمایه و فزونی اضطراب، دلهره، ناامنی روانی و پریشانی خاطر بوجود نیاید...؟!

دانشگاه آخر دنیا نیست
بدون دانشگاه هم زندگی ممکن است... مریم دانش آموز پیش دانشگاهی که به عقیده خودش روزهای سختی رامی گذراند با گفتن این جمله اضافه می کند با اینکه می دانم دانشگاه آخر دنیا نیست و بدون تحصیلات عالیه هم می توان زندگی کرد و موفق شد، اما باز هم دلهره کنکور و رسیدن به دانشگاه تمامی وجود من را پر کرده است و متأسفانه در ذهن خود به این مسئله فکر نمی کنم که «شاید قبول نشوم» بلکه به خود می گویم باید حتماً از این سد کنکور بگذرم و به دانشگاه راه پیدا کنم.
وی می گوید: من درس خواندن را دوست دارم و اگر خدا بخواهد می خواهم هر طور که شده ادامه تحصیل بدهم ولی اگر امسال قبول نشوم می دانم که در روحیه ام تأثیر بدی خواهد گذاشت و شاید سال آینده با همین انگیزه و روحیه نتوانم درس بخوانم و امکان موفقیتم کمتر می شود؛ بنابراین تصمیم گرفتم امسال به طور جدی درس بخوانم و به یاری خداوند حتماً موفق شوم.

سهیل دانش آموز پیش دانشگاهی دبیرستان علوی نیز در این زمینه می گوید: علت همه هیجان ها و اضطرابی که برای وارد شدن به دانشگاه در بین کنکوری ها ایجاد شده مسئله رقابت با دیگر همکلاسان و فشار خانواده ها و جامعه است. وی اضافه می کند: متأسفانه جامعه ما جامعه ای مدرک گرا شده و چنین تصور می شود که اگر کسی مدرک لیسانس و دکترا گرفت در جامعه از ارزش و اعتبار خاصی برخوردار است و همه مشکلات برای او تسهیل می شود، در صورتی که دانشگاه شخصیت نمی آورد؛ بلکه علم انسان را اضافه می کند و انسانیت هر کسی بستگی به اخلاق، تعهد و ارزش هایی دارد که در زندگی بدست آورده است.

این دانش آموز توصیه ای به والدین دارد و می گوید: از پدر و مادرها می خواهم که فرزندان خود را درک کنند و برای ورود به دانشگاه این همه به آنها فشار وارد نیاورند و بگذارند که بچه هایشان علم را به خاطر معنویت، کسب علم وآگاهی بیاموزند نه گرفتن مدرک و پست و مقام...!
واقعیت این است که در این آشفته بازار کنکور و تب دانشگاه بیشتر از دانش آموزان والدین آنها هستند که در معرض اضطراب و فشارهای روانی و اجتماعی قرار گرفته اند و دلهره موفق نشدن فرزندشان در دانشگاه تمام زندگی آنها را تحت تأثیر قرار داده است.

و در این میان والدینی که از عهده شهریه بالای آموزشگاه های کنکور برنمی آیند وضعیتی بسیار بغرنج تر و دلهره آورتر دارند، چراکه اگر فرزندشان نتوانست در کنکور موفق شود، همیشه احساس ندامت و افسردگی خواهند کرد، متاسفانه تبلیغات وسیع کنکورگری در جامعه ما به گونه ای انجام می شود که بسیاری از اولیا حتی آنان که فرزندان باهوش و باذکاوت دارند چنین تصور می کنند که اگر آنها را در کلاس های کنکور ثبت نام نکنند امکان موفقیت شان کم خواهد شد و همین مسئله آنها را نگران می کند.

هشدار به داوطلبان کنکور
با نزدیک شدن به زمان برگزاری آزمون های سراسری شاهد افزایش تبلیغات کنکور در رسانه های جمعی کشور هستیم در حالی که داوطلبان باید کاملا هوشیار باشند و تحت تاثیر شگردهای مختلف تبلیغاتی عده ای از افراد و موسسات سودجو قرار نگیرند.
کلاس های به اصطلاح آمادگی کنکور با تبلیغات وسیع چنان هیاهو و سروصدایی راه می اندازند و فضایی را به وجود می آورند که به دانش آموزان این چنین القا کنند که راه ورود به کنکور با مجوز آنها صادر می شود، در حالی که با برنامه ریزی مناسب، فعالیت مستمر و حمایت و پشتیبانی خانواده از نظر تامین محیط امن و آرام برای دانش آموز می توان از این سد به راحتی گذشت.

تنها راه موفقیت داوطلبان کنکور مطالعه دقیق کتابهای درسی دوره دبیرستان است و داشتن اتکاء و اعتماد به نفس در موفقیت بسیار تاثیر دارد، بنابراین یاری رساندن آموزشگاه های آزاد و ضرورت ثبت نام در آنها چندان در موفقیت دانش آموز تاثیر ندارد. آنچه مهم است همت و اراده خود دانش آموز است و بس.
از سوی دیگر این پیشه آن قدر نان آور شده است که صاحبان کلاس های تقویتی و آمادگی برای کنکور هر ساله برای کسب درآمد بیشتر از خدمات جمعی از معلمان رسمی و مجرب دبیرستان ها استفاده می کنند و با تبلیغات رسمی و برگزاری کنکورهای آزمایشی به جلب مشتری بیشتر می پردازند، به طوری که کمتر جمعه ای است که شاهد برگزاری چنین کنکورهای آزمایشی نباشیم.

شرایط موفقیت در کنکور
یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کنکور دور کردن هرگونه اضطراب دلهره و نگرانی و متقابلا حفظ آرامش، خون سردی، اعتماد و اتکاء به نفس است.
برای دستیابی به موفقیت باید دانش آموز مجموعه عوامل بیرونی و درونی را برای خود تسهیل کند تا به آرامش واقعی برسد. نقش والدین در این زمینه بسیار مهم است چرا که به وجود آوردن یک محیط آرام، امن، بی سروصدا و به دور از هرگونه تنش و اضطراب می تواند در درس خواندن فرزندان موثر باشد. علاوه بر تسهیلات مادی و فیزیکی که باید در اختیار دانش آموزان قرار بگیرد، والدین باید شرایط روانی فرزندشان را در نظر بگیرند و از آوردن فشار به او که حتما باید تو قبول شوی، اگر قبول نشدی... و از این قبیل تنش ها جدا خودداری کنند چرا که عواقب وخیمی دارد. هر سال بعد از اعلام نتایج کنکور در لابلای صفحه حوادث روزنامه ها می خوانیم که کنکور اولین قربانی خود را گرفت... یا خودکشی به خاطر عدم قبولی در کنکور و... بنابراین والدین بهتر است به فرزندانشان بگویند که کنکور اولین و آخرین راه زندگی شما نیست و موفق شدن مستلزم تلاش زیاد وچند بار زمین خوردن و بلند شدن است و نباید ناامید شوید. یا اینکه به او بگویند؛ ما می دانیم که تو تلاش خودت را کرده ای و حالا هر نتیجه ای که بگیری از ارزش و اعتبار تو ذره ای کاسته نخواهد شد و ما امیدواریم شاهد موفقیت تو در سایر عرصه های زندگی باشیم. این نوع حمایت ها بر قبول شدن دانش آموز تاثیر فراوانی خواهد گذاشت.

در واقع با چنین نگرشی می توان فرزندان را در مقابل نه تنها کنکور بلکه هر شرایط سختی در زندگی بیمه کرد و او را قادر به رفع مشکلات ساخت. طبیعی است که فرد در این شرایط کنکور را واقعه ای تهدیدکننده، مهیب و ترسناک نخواهد دانست.
از سوی دیگر خود دانش آموز هم باید آستین همت را بالا بزند و با توکل بر خداوند بر تلاش و کوشش خود بیفزاید. مطالعه کتابهای درسی مقاطع دبیرستان و کتابهای کمک آموزشی کافی است و احتیاجی به شرکت در تمامی کلاس های کنکور و تقویتی و... نیست، اگر خود دانش آموز پشتکار قوی و عزمی جزم داشته باشد و مطمئن باشد که با همین امکانات موجود می تواند موفق شود.
نباید از این واقعیت غافل شد که اکثر رتبه های اول کنکور در سالهای مختلف، دانش آموزانی از شهرستانها و روستاهایی بوده اند که از امکانات کلاسهای کنکور و... برخوردار نبوده اند، ولی به موفقیت چشمگیری دست یافتند.

 


کتاب آمادگی کانکور برای تلفن های کیبورد دار , چگونه در چهل روز در کنکور موفق شویم