وزیر کشور: ایراد شورای نگهبان به استقرار اعضای شورای شهر در مردادماه/با رییس‌مجلس رایزنی می‌کنیم


اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی , وزیر کشور

وزیر کشور تاکید کرد: نگاه حاکم بر شورا‌ها به عنوان نهاد مردمی برخاسته از قانون اساسی و مورد استناد امام و رهبری، باید عدالت محور و جامع باشد. 

به گزاش خبرآنلاین، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در همایش منتخبان پنجمین دوره شورای کلان شهر‌ها از انتخابات اخیر در کشور و توقع و مطالبات مردم سخن گفت.

 

اهم اظهارات وزیر کشور را به نقل از خبرگزاری‌ها در ادامه بخوانید؛

 

*آقای احمدی{معاون سياسي وزارت کشور} و همه وزارت کشور در انتخابات زحمات زیادی کشیدند. حاصل این حضور مردم در انتخابات، عزت و کرامت و قدرت و توفیق در عرصه جهانی است. خارج از اینکه چه کسی رای آورده مهم این است یک بار دیگر در شرایط منطقه و جهان قدرت‌نمایی بزرگی داشته باشیم.

 

*انتخابات درحالی برگزار شد که دار و دسته غرب ظرف عربستان بود؛ حکومتی که بویی از دموکراسی برده یک دولت صلح‌طلب می‌شود و دولتی که سی و هشت سال انتخابات داشته حامی تروریسم می‌شود. ملت‌ها خوب تشخیص می‌دهند و ما باید قدردان مردم باشیم و این قدردانی کار برای مردم است.

 

*فراموش نکنیم ما وارث مجموعه‌ای از شهر‌ها و روستا‌ها و جغرافیای ایران به صورت غیرمتوازن هستیم و این عدم توازن ناشی از سیاست‌های غلط بوده است. بعد از انقلاب ما اصلاحات زیادی در زمینه قانون‌گذاری و خدمات و زیرساخت و بنیاد‌ها و توسعه، کارهای زیادی داشتیم و عدالت نسبی و خوبی ایجاد شده اما در حوزه تولید و اشتغال و درآمد و منابع و امکانات نتوانسته‌ایم این عقب افتادگی سابق را جبران کنیم. پیام این اتفاق باید در نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ساختار فعلی شهر و روستایی ما تجلی یابد.

 

*در کلانشهر تهران جمعیت بالایی داریم و یا بالا‌ترین تراکم ثروت و نابه‌هنجاری و جنایت و بزهکاری همزمان را داریم و این ناشی از عدم توازن است. در بحث ناهنجاری تهران رتبه اول در کشور است در کنار آن صاحب بالا‌ترین ثروت کشور هم است. این مشکل را باید ریشه‌ای دید مبنای آن این است که باید عدالت‌بخشی کنیم و ریشه مشکلات را ببینیم در غیر این صورت هرکسی بخواهد فقط به محدوده خود توجه کند و کل جامعه ایران را یکپارچه نبینیم، درست نیست هرقدر منابع را در تهران هزینه کنیم در روستا با کمبود منابع مواجه هستیم و با روند مهاجرت مواجه خواهیم بود. در نتیجه ایران به ویژه در مناطقی که دارای اهمیت ژئوپلیتیک هستند، خالی از سکنه می‌شود.

 

*نگاه حاکم بر شورا‌ها به عنوان نهاد مردمی برخاسته از قانون اساسی و مورد استناد امام و رهبری باید عدالت محور و جامع باشد و آن را یکپارچه ببینیم، در نظام برنامه‌ریزی موجود نظام کلان متمرکز بخشی داریم. در این نگاه بحث منطقه‌ای و عدالت را نمی‌بینیم با این وضع همیشه همین نابرابری‌ها افزایش می‌یابد. ما تعداد زیادی روستا و شهر داریم که علیرغم اینکه به روستا امکانات دادیم، خالی از سکنه است و مهاجرت به شهر‌های بزرگ داریم برای همین این نظام برنامه باید نکته منطقه‌ای داشته باشد و این موضوع در دولت طرح شده است.

 

*نظام بودجه‌ریزی مبتنی بر جمعیت و فعالیت است و متناسب با جمعیت‌ها بودجه بیشتری اختصاص می‌گیرد، نظام اداری ما نیز کاملا متمرکز است. ما چهار سال است در دولتی که معتقد به تمرکززدایی است، فعالیت می‌کنیم اما در بدنه با مقاومت نه به معنای سیاسی و لجاجت بلکه به معنای اینکه گسستگی در ذهن برنامه‌ریزان روبه‌رو هستیم. ما با همه تلاش‌ها و حمایت‌های آقای روحانی فقط توانستیم ۱۰ مورد از اختیارات ملی به منطقه‌ای و استانی تبدیل کنیم.

 

*قوانین و تجربیات شوراهای شهر و روستا نشان داده که از آزادی عمل بیشتری برخورد هستند. لایحه‌های مانند مدیریت یکپارچه و نطام استخدامی در حال حاضر در کمیسیون‌های دولت مطرح است و اگر شما نظراتی داشتید ظرف یکی، دو هفته، میتوانید مطرح کنید.

 

*ما باید به صورت یک منظومه منسجم به هم پیوسته فعالیت‌های کل کشور را ببینیم. ما شهر را یک موجود زنده پویا و متعامل می‌دانیم. روزانه فرهنگ و مسایل اجتماعی و اقتصادی این شهر در حال تغییر است. بنابرین نباید منفعل باشیم و باید جلوی این تغییرات حرکت کنیم و پیشتاز باشیم.

 

*{با اشاره به تقدیم گزارش آسیب‌های اجتماعی به رهبر انقلاب} ایشان چهار جلسه سه ساعته درباره موضوع آسیب‌های اجتماعی داشتند و دستوراتی دادند. رهبر نگاه جامعی داشتند و در کنار مسایل اقتصادی آسیب‌های اجتماعی اولویت شد چراکه مسولان مرتبط پی بردند. اگر آسیب‌ها مدیریت و کنترل نکنیم، واقعا هر چقدر فعالیت اقتصادی کنیم شهر ناامنی خواهیم داشت.

 

* اگر آسیب‌ها مدیریت نشود شهر ناامن و آلوده به مشکلات خواهیم داشت، مقام معظم رهبری گفتند که در ارتباط با آسیب‌های اجتماعی ما ۲۰ سال عقب هستیم. باید بدانیم که نگاه‌مان به ۱۰ سال آینده کشور چیست و با چه مشکلاتی روبه‌رو خواهیم بود و راه حل چیست؟ مجموعه تجربیات در روند کلی نشان از رشد و تعامل است.

 

*شوراها و شهرداری نهاد خدماتی و آبادانی هستند، در شوراها جناح‌های مختلف سیاسی می‌توانند حضور داشته باشند و اعمال نظر کنند اما باید با حفظ دیدگاه‌ها، شایسته‌سالاری در عزل و نصب‌ها باشد. اگر در یک جناح سیاسی به طور مثال فردی که تخصص‌های زیادی دارد انتخاب نشود و در مقابل فقط فردی که دیدگاه مورد نظر را دارد انتخاب شود، این سیاسی کاری است.

 

*در حال حاضر توقع و مطالبه مردم این است که این جریانی که در انتخابات پیروز شد، در عمل چه خواهد کرد. در مناظرات هیچ وقت مطرح نشد که در حوزه سیاست داخلی مشکل داریم؟ درباره وحدت و موضوع احزاب چیزی مطرح نشد. آنچه مطرح شد مشکل اقتصادی بود.

 

*{درباره اینکه بالاخره مرداد یا شهریور ماه زمان استقرار منتخبان شورای تهران است} شورای نگهبان بار دیگر نسبت به استقرار اعضا در مرداد ماه ایراد گرفته ولی ما با آقای لاریحانی صحبت کردیم تا این موضوع هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود.