آیا پژو ۲۰۶ را کاملا می شناسید؟ - اطلاعاتی درموردسیم کشی پژو۲۰۶

آیا پژو ۲۰۶ را کاملا می شناسید؟

برخلاف سایر خودروهای انژکتوری در پژو ۲۰۶ رگولاتور فشار در داخل درجه شناور (که درب ان در قسمت صندلی عقب طرف شاگرد می باشد) قرار داده شده است.

۲۰۶ , اطلاعاتی درموردسیم کشی پژو۲۰۶

۲۰۶

● مشخصات فنی :

▪ جایگاه دیفرانسیل : تک صفحه ای خشک با عملکرد مکانیکی

▪ تعلیق جلو : مستقل از نوع مک فرسون با فنر پیچشی

▪ تعلیق عقب : مستقل ، میله پیچشی شاک ابزوربر هیدرولیک

▪ سیستم فرمان : هیدرولیکی

▪ شعاع چرخشی : ۹.۸۵

▪ مشخصات تایر : رادیال ، تایر بدون تویی

▪ جایگاه زاپاس : زیر صندوق عقب
[بزرگ‌نمایی تصویر]

● ابعاد :

▪ طول کلی : ۳۸۳۵ میلیمتر

▪ عرض کلی : ۱۶۵۲ میلیمتر

▪ ارتفاع کلی : ۱۴۲۶ میلیمتر

● تجهیزات

▪ رنگ : متالیک

▪ بدنه : ۵ درهاچ بک

▪ شیشه ها : رنگی

▪ آیینه های بیرونی : دستی برای مدل یک ، با کنترل الکتریکی و گرمکن برقی برای سایر مدلها

● سیستمهای داخلی

▪ سیستم استارت الکترونیکی : ضد سرقت

▪ صندلی راننده : با تنظیم دستی ارتفاع
[بزرگ‌نمایی تصویر]

● ایمنی :

▪ سپرها : تزریقی همرنگ بدنه با چراغ مه شکن

▪ ترمز دستی : کابلی

▪ پشت سری جلو : با تنظیم ارتفاع

▪ گیربکس شیشه عقب : با زمان قطع

▪ پشت سری صندلی عقب : ۱/۳ & ۲/۳

▪ کمربند : با سیستم کشنده اولیه برای سرنشینان جلو

▪ درها و در صندوق : قفل مرکزی با کنترل از راه دور
[بزرگ‌نمایی تصویر]

● سیستم BSI :

در سیستم سیم کشی خودروی پژو ۲۰۶ همانند خودروهای پیشرفته از سیستم مالتی پلکس استفاده شده است.ودرواقع می توان از BSI بعنوان قلب این سیستم نام برد.

در سیستمهای فاقد BSI ، سیستم از نظر الکتریکی پیچیدگیهای خاص خود را دارد واگر یک قسمت الکتریکیخودرو نیاز به اطلاعات از یک قسمت دیگر داشته باشد باید یک سیم کشی بین این دو قسمت در نظر گرفته شود که باعث افزایش طول سیم کشی خودرو ودرنتیجه افزایش وزن وهزینه های کلی ساخت خودرو وافزایش هزینه های تعمیرات خواهد گردید.

سیستمهایی که مبتنی بر BSI می باشند می توانند قابلیت های زیادی برای خودرو ایجاد نمایند که می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

۱) کنترل قسمتهای مختلف از قبیل رله ها فیوزها قفل کن ها لامپهای سقفی الارمهاتوسط یک مجموعه

۲) ساده تر شدن سیستم سیم کشی خودرو که باعث بهبود ارتباط سیستمهای الکترونیکی والکتریکی می شود.

۳) با توجه به اینکه از تمام قسمتهای مختلف خودرو اطلاعاتی به BSI منتقل می شود این سیستم هشدارهای مناسبی مانند بوق ویا لامپ خطر را برای راننده فراهم نموده است.

۴) ساده تر شدن تجهیزات وعیب یابی سیستم

۵) استاندارد شدن سیم کشی خودروهای شرکتهای مختلف

۶) کاهش چشمگیر طول سیم کشی در خودروها

لازم به ذکر است که BSI مورد استفاده در پژو ۲۰۶ ساخت شرکت زیمنس می باشد.

● قطعاتی که از پژو ۲۰۶ به سرقت می رود :

در بسیاری از موارد عدم اطلاع کافی از نحوه عملکرد وایمنی قرار داده شده در این خودرو موجب مبادرت به سرقت از ان می شود.

کلیه قطعات ذیل اگر از روی یک خودرو به سرقت رود بر روی هیچ خودروی دیگری قابل استفاده نبوده وسرقت ان نفعی برای سارق نخواهد داشت:

۱) کلیدها

۲) رادیو

۳) امپر چهارگانه

۴) نمایشگر چند منظوره وسط داشبورد

۵) BSI در داخل اتاق راننده

۶) ECU انژکتور در داخل اتاق موتور

۷) ECU کیسه هوا در داخل اتاق راننده

۸) ECU گیربکس اتوماتیک در داخل اتاق موتور

۹) ECU سیستم ترمز ضد قفل ABS NV NHOG HJHR L,J,V

۱۰) جعبه اتصال دسته های برف پاک کن

لازم به ذکر است از این میان (کلیدها ECU انژکتور BSI ) در صورت سرقت به عنوان عناصر سوخته محسوب شده ودرهیچ صورتی بر روی هیچ خودروی دیگری قابل استفاده نمی باشند.

وعناصر(رادیو امپر چهارگانه نمایشگر چند منظوره وسط داشبورد ECU کیسه هوا ECU گیربکس اتوماتیک ECU سیستم ABS و COM۲۰۰۰ ) تنها در صورت موجود بودن ACCESS CARD که بصورت محرمانه در اختیار خود مشتری قرار می گیرد قابل استفاده می باشند.

ضمنا با توجه به اینکه در خودروی پژو ۲۰۶ سیستم ضد سرقت IMMOBILIZER وجود دارد لذا بوسیله هیچ نوع کلید دیگر حتی اگر مغزی فلزی آن با قفل فرمان نیز سازگار باشد ویا بااستارت زدن از روی خود استارت خودرو ، روشن نخواهد شد و درصورت موجود نبودن سوئیچ مالک ، خودرو قابل روشن کردن وسرقت نمی باشد.

● مشخصات تایر :

▪ مشخصات ابعادی یک تایر معمولا با سه فاکتور اصلی نشان داده می شود:

۱) پهنای اسمی تایر

۲) قطر اسمی رینگ

۳) سری تایر

ـ پهنای اسمی تایر: عموما این اولین عددی است که در مشخصه ابعادی تایر در ج می گردد.

قطر اسمی رینگ: نشان دهنده قطر اسمی رینگی است که تایر بر روی ان نصب می گردد و این عدد به اینچ می باشد.

ـ سری تایر: این فاکتور نسبت ارتفاع مقطع تایر به پهنای اسمی مقطه ان می باشدکه به درصد بیان شده ونشان دهنده اینست که ارتفاع مقطع تایر چند درصد از پهنای تایر می باشداین عدد فاکتور مناسبی در ارتباط با پهن یا باریک بودن تایر می باشد.

▪ ترمز ABS :

در اینده نزدیک بر روی خودروهای پژو۲۰۶ سیستم ترمز ضد قفل نصب خواهد شد به این بهانه توضیح مختصری به شرح ذیل اورده می شود:

▪ عملکرد سیستم ABS :

۱) چهارسنسور سرعت که بر روی چرخهای جلو وعقب نصب می گردد. وظایف این سنسورها اعلام سرعت چرخها به برد الکترونیکی بوده که این برد نیز باتوجه به جداول موجود در حافظ ه خود میزان سرعت چرخها را براورد کرده و پیغامی به واحد فعال کننده خود می فرستد. این واحد نیز با توجه به اطلاعات دریافت شده میزان فشار روغن بهینه را به هر چرخ اعمال می کند که همین توزیع مناسب فشار باعث جلوگیری از قفل شدن چرخها خواهد شد.

این سیستم جهت جلوگیری از قفل شدن چرخها می باشد .چرخهای خودرو هنگامی قفل می شود که فشار روغن بطور متناسب بین چرخها توزیع نگردد که این ایراد در مواقعی که خودرو با شتاب منفی (توقف ناگهانی ویا کاهش سرعت ناگهانی) روبرو می گردد پدید می اید.در سطوح لغزنده این حالت بیشتر پدید می اید.

هرساله بدلیل قفل شدن تایرها خسارات جانی ومالی متوجه رانندگان می گردد ودر حال حاضر در بیشتر شرکتهای خودروساز جهانی این سیستم بر روی خودروها نصب می گردد.

● باک :

برخلاف سایر خودروهای انژکتوری در پژو ۲۰۶ رگولاتور فشار در داخل درجه شناور (که درب ان در قسمت صندلی عقب طرف شاگرد می باشد) قرار داده شده است.

ادر داخل درجه شناور مکانیسمی قرار داده شده است که اگر خودرو واژگون گردید جریان سوخت از طرف باک قطع می گردد تا حریق باعث منفجر گردیدن خودرو نگردد. بدین صورت که در داخل ان ساچمه ای تعبیه گردیده که اگر خودرو واژگون گردید این ساچمه به شناور بالای خود فشار وارد اورده واین شناور مسیر سوخت از باک را کاملا مسدود می کند .

ضمنا فشار داخل باک در هنگام پر کردن به مقدار ۴۰ میلی بار می باشد.

● بدنه :

بدنه این خودرو کاملا جدید بوده و بر اساس استانداردهای ایمنی طراحی گردیده است همچنین برای رسیدن به استانداردهای ضربه پیش بینی هایی گردیده است که از جمله می توان به مقاوم بودن در مقابل ضربه جلو تا سرعت ۵۰ Km/h اشاره نمود.

وزن بدنه برای مدلهای ۵ در به میزان ۲۷۲ KG می باشد و در این بدنه تعداد ۳۵۰۰ نقطه جوش وجود دارد .

اگر این خودرو از روبرو با سرعت ۵۶ Km/h تصادف بکند تنها ۴۰ درصد تغییر فرم میدهد و اگر از طرفین با سرعت ۵۰ Km/h تصادف بکند حداکثر ۳۰ سانتی متر تغییر فرم میدهد.

● باتری :

باتریهایی که در این خودرو مصرف می شود باتریهای ۴۴ امپری و ۵۰ امپری می باشد که در مدلهای گیربکس اتوماتیک از باتریهای ۵۰ و در مدلهای معمولی از باتریهای ۴۴ امپری استفاده می شود.

نکته حائز اهمیت انستکه که هیچگاه جهت شارژ این باتریها نباید انها را بصورت سری به یکدیگر متصل نمود زیرا ولتاژ حاصله در اثر اتصال سری برابر ۲۴ ولت شده وباعث سوختن ECU خودرو می شود زیرا ریسک سوختن ECU حدود ۱۶ ولت می شود لذا در هنگام شارژ باتری باید انها را بصورت موازی به یکدیگر متصل نمود. باتریهای پژو ۲۰۶ از نوع MF می باشد( MAINTENENCE FREE ) یعنی بدون نیاز به نگهداری بوده واحتیاجی نیز به اضافه نمودن اب(الکترولیت) ندارد .این باتریها ۱۲ V بوده ومیزان امپر ساعت ان ۶۰ می باشدوهمچنین شدت جریان استارت زدن در سرما (۱۸ ) برابر ۴۸۰ می باشد.

نکته مهمی که درزمینه باتریهای پژو ۲۰۶ باید به ان اشاره نمود که حتما باید مد نظر قراربگیرد استفاده از باتری دیگر جهت روشن نمودن خودرو می باشد (چنانکه در پیکان زیاد دیده شده است) اگر در خودرو پژو ۲۰۶ جهت روشن نمودن خودرو دو باتری بصورت موازی به یکدیگر متصل شوند(یعنی قطب مثبت یکی به قطب منفی دیگری وقطب منفی یکی به قطب مثبت دیگری متصل شود انگاه ECU خودرو حتما خواهد سوخت وخسارات سنگینی به خودرو وارد می شود.

چون ریسک سوختن ECU این خودرو ۱۶ V می باشد واگر دوباتری بصورت سری به یکدیگر متصل شوند ولتاژ حاصله برابر ۲۴ V خواهد شد که منجر به سوختن ECU می گردد.

ولی اگر بصورت موازی به یکدیگر متصل شوند یعنی قطب مثبت یکی به قطب مثبت دیگری وقطب منفی یکی به قطب منفی دیگری متصل شود ایرادی در خودرو ایجاد نمی گردد.

● گیربکس اتوماتیک :

گیربکس های اتوماتیکی که بر روی پژو ۲۰۶ مونتاژ می گردد از نوع بسیار پیشرفته بوده و در درون انها در حدود ۶ لیتر روغن ریخته می شود وجالب انکه این گیربکسها بر خلاف گیربکسهای اتوماتیک دیگر فاقد گیج روغن می باشد . این موضوع را من از یکی از کارشناسان فرانسوی پژو پرسیدم واو گفت با توجه به اطمینانی که از نوع روغن و قطعات تشکیل دهنده این گیربکس داریم دیگر نیازی به این گیج نمی باشد. در واقع این گیربکس برای ۶۰ هزار ساعت گارانتی دارد.

هفته گذشته نیز در داخل ایران خودرو تعداد حدود ۵۰۰ عدد از این نوع گیربکسها مجددا تولید گردید.

گیربکسهای اتوماتیک پژو ۲۰۶ دارای دو عدد ECU می باشد که ECU دوم مربوط به گیربکس اتوماتیک می باشد که این ECU در کنار باطری قرارگرفته است.

نکته حائز اهمیت در خصوص گیربکسهای اتوماتیک انستکه چون در این خودروها سینی زیر موتور در نظر گرفته نشده است )با توجه به اینکه در زیر گیربکس کامپیوتر اصلی مربوط به گیربکس اتوماتیک قرار گرفته است) لذا به نظر بنده باید در این مورد مخصوصا در جاده های خاکی و سنگلاخ با احتیاط بیشتری رانندگی کرد.

در خصوص نحوه پیدا کردن عیوب گیربکس اتوماتیک بهترین روش استفاده از دستگاه DIAG۲۰۰۰ می باشدو در واقع به جز این روش راه دیگری وجود ندارد.

● مصرف بنزین با اکتان پائین :

بنزینهای موجود در ایران اکثرا دارای اکتان پائین در حدود ۸۰ می باشند و این بنزین در بسیاری از خودروها (خصوصا خودروهای انژکتوری) باعث بروز اختلالاتی در نحوه عملکرد خودرو می شوند.پائین بودن اکتان بنزین سبب بروز ایراد در اوانس شده وپدیده اشتعال زود هنگام راسبب می گردد. یکی از مضرات این پدیده بوجود امدن ضربه هایی بر روی بدنه موتور می باشد البته در پژو ۲۰۶ برای این ایراد تفکراتی اندیشیده شده است.

بر روی بدنه موتور سنسوری تحت عنوان ( knock sensor ) تعبیه گردیده که این سنسور بصورت سیم پیچ القایی عمل می کند وهنگامی که بدنه موتور دارای ارتعاشات غیر معقولی می گردد جریان الکتریکی توسط حرکت یک اهن ربا در درون این سیم پیچ بوجود می اید.این جریان به ECU فرستاده می شود و ECU با توجه به تعاریفی که در جدول ( LOOK UP TABLE ) خود دارد وباتنظیم پاشش انژکتورها ، این ایراد را مرتفع می سازد.

هرچه ارتعاشات موتور بیشتر باشد میزان حرکت اهن ربا در داخل سیم پیچ بیشتر شده وجریان بیشتری تولید وبه ECU فرستاده می شود.البته در برخی از خودروها که این سنسور راندارند چون میزان CO خروجی زیادتر می شود (بدلیل سوخت ناقص) در داخل منبع اگزوز از کاتالیست کنورتور( CATALIST CONVERTOR ) استفاده می شود.

● سنسور فشار هوا :

با توجه به اینکه در خودروهای انژکتوری ، کاربراتور و دلکو حذف گردیده وبجای ان ECU قرارگرفته و مزیت این قطعه انستکه دیگر خودرو نیاز به تنظیم کردن ندارد و همواره خود تنظیم است.

ECU با توجه به اطلاعاتی که از سنسورهای موجود در خودرو می گیرد نسبت به این اطلاعات از خود عکس العمل نشان داده و میزان پاشش انژکتورها را با توجه به این پارامترها تنظیم می کند .

یکی از این سنسورها سنسور فشار هوا یا MAP SENSOR می باشدکه مخفف( MANIFOLD AIR PRESURE ) می باشد.

همانگونه که می دانیم در اثر کاهش یا افزایش ارتفاع در مناطق مختلف که خودرو در ان موقعیتها قرار می گیرد فشار هوا نیز فرق می کند و این اختلاف فشار هوا می تواند تاثیر به سزایی بر نحوه عملکرد خودرو داشته باشد و مثلا در خودروهای کاربراتوری اگر فرضا از تهران به رشت برویم معمولا تنظیم خودرو بهم میخورد که این حالت برای راننده کاملا ملموس می باشد.

سنسور فشار هوای ورودی بر روی منیفولد هوای ورودی قرار گرفته و ساختمان این سنسور به گونه ای است که این اختلاف فشار هوا را حس کرده وبا این عمل اطلاعات مربوط به این اختلاف فشار را به ECU می فرستد و به ECU اعلام می کند که با توجه به فشار کنونی میزان پاشش انژکتور را تنظیم نماید وبا این عمل موتور خودرو بصورت خودکار تنظیم می گردد.

● کاتالیست اگزوز:


این قطعه حدودا مدت دوماه است که بر روی این خودرو درداخل منبع اگزوز قرارداده شده است و وظیفه این قطعه که از جنس تقریبا س فال ین می باشد انستکه مونواکسید کربن خروجی از منیفولد اگزوز را که تاثیر بسزایی در الودگی هوا دارد میگیرد وطی یک فرایند شیمیایی انرا به دی اکسید کربن تبدیل می کند که مضرات ان به مراتب کمتر از مونواکسید کربن می باشد.

درضمن لازم به ذکر است که در خودرو ی PEUGEOT۲۰۶ با موتور ۱۴۰۰ که تولیدات فعلی شرکت می باشد یکعدد سنسور اکسیژن وجود دارد که در بالای منیفولد اگزوز نصب شده است و وظیفه ان تنظیم مقدار مونواکسید کربن خروجی می باشد .

در موتورهای ۱۶۰۰ دو عدد سنسور اکسیژن وجود دارد (در حال حاضر تنها تعداد حدودا ۵۰۰ خودرو PEUGEOT۲۰۶ با موتور ۱۶۰۰ در ایران تولید شده است).

● ظرفیت موتور:

موتور این خودرو در گنجایشهای متفاوتی ( ۱۴۰۰و ۱۶۰۰ و ۲۰۰۰) تولید می شود البته تولید موتور با گنجایش ۲۰۰۰ برای ایران در نظر گرفته نشده و این مدل در ایران تولید نمی گردد.

سیستم انژکتور این خودرو از نوع پاشش تکی می باشد و همین عامل سبب پایین امدن مصرف سوخت نیز می شود (برخلاف پارس و سمند).

این خودرو دارای ۱۲ عدد سنسور می باشد که هرکدام از این سنسورها معرف خاصیتی از سیستم برای تعریف در ECU می باشند. خودروی پژو ۲۰۶ ( تیپ مالتی پلکس) علاوه بر ECU دارای BSI نیز بوده ( BUILT IN SYSTEM INTERFACE ) و این قطعه در زیر داشبورد درطرف راننده نصب می شود و هر دوقطعه ای که بخواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند باید از طریق این سیستم به یکدیگر متصل شوند.

● دزدگیر:

در حالت کلی خودرو پژو ۲۰۶ دارای دو تیپ می باشد :

۱) تیپ قبل از سیستم مالتی پلکس

۲) تیپ بعد از سیستم مالتی پلکس

سیستم مالتی پلکس نوعی فن اوری پیش رفته در دسته سیمهای خودرو می باشد که علاوه بر کوتاه کردن طول دسته سیم در خودرو ، مزایای دیگری همچون ارتباط سریعتر بین عملگرها وهمچنین عیب یابی سریعتر خودرو را فراهم می کند .

درخودروی پژو ۲۰۶ نیازی به نصب دزدگیر نمی باشد چون فقط یک سوئیچ برای این خودرو تعریف گردیده و این سوئیچ دارای یک قطعه الکترونیکی در داخل خود می باشد که در خط تولید این خودرو توسط دستگاهی بنام oddisse برای ecu خودرو تعریف می گردد و هنگامی که این کد وارد ECU گردید دیگر برای همیشه در خودرو باقی خواهد ماند و با هیچ سوئیچ دیگری نمی توان خودرو را روشن نمود.

خودروی پژو ۲۰۶ دارای یک سیستمی بنام IMMOBILEZER می باشد . این سیستم بر روی قفل سوئیچ نصب گردیده و هنگامی که راننده خودرو راخاموش کرده و قصد ترک اتوموبیل را دارد و سوئیچ او نیز بر روی خودرو باقی مانده است ، توسط الارمهایی در حدود ۱۲ بار به راننده اعلام می کند که سوئیچ بر روی خودرو باقی مانده و باید انرا بردارد که همین عامل نیز می تواند از دسترسی افراد بیگانه به سوئیچ خودرو جلوگیری کند.



http://mechanic.persiandata.com


اطلاعاتی درموردسیم کشی پژو۲۰۶ ,