مشخصات کلی میکرو کنترلر16 Atmega - at mega 16میکرو

این میکرو کنترلرهای هشت بیتی دارای توان مصرفی پایینی بوده و در معماری آنها از ساختار پیشرفته RISK بهره گرفته شده است

at mega 16میکرو

at mega 16میکرو

به عبارت دیگر این میکرو کنترلرها دارای صد و سی و یک دستورالعمل ساده هستند که اغلب آنها در یک پالس ساعت اجرا می شوند اجرا شدن دستورالعملها در یک سیکل باعث افزایش سرعت این میکرو کنترلرها گردیده است همچنین Atmega 16   دارای سی و دو رجیستر همه منظوره هشت بیتی است و قابلیت اجرای حداکثر شانزده میلیون دستورالعمل در ثانیه را دارد این قابلیت یکی دیگر از دلایل افزایش سرعت این میکرو کنترلرهاست .

Atmega 16 دارای 16 کیلو بایت حافظه فلش با قابلیت خواندن و نوشتن تا ده هزار مرتبه ،512 بایت حافظه EEprom با قابلیت خواندن و نوشتن تا صد هزار بار و 1 کیلوبایت حافظه داخلی SRAM می باشد

برای برنامه ریزی میکرو کنترلرهای AVR می توان از استاندارد JTAG استفاده نمود. این استاندارد برای برنامه ریزی FLASH،  EEprom فیوزها و Lockbit ها از طریق رابط JTAG به کاربرده می شود.

یکی دیگر از مزیتهای میکرو کنترلرهای AVR دارا بودن تجهیزات جانبی مختلف مورد نیازاست ، این تجهیزات که دارای کاربردهای متنوعی هستند، به شرح زیر می باشند.

1- دارای دو شمارنده هشت بیتی و یک شمارنده شانزده بیتی است ، فرکانس کار این شمارنده ها به طور جداگانه تنظیم می شود. این شمارنده ها دارای واحد مقایسه هستند که برای ایجاد شکل موجهای PWM در مدهای مختلف به کار برده می شود.

,micro,Atmega 16,میکرو,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

2- این میکرو کنترلر دارای یک مبدل ADC با هشت کانال ده بیتی است هشت ورودی مبدل ADC با استفاده از مالتی پلکس داخلی انتخاب و به این مبدل اعمال می شوند انتخاب ورودیهای مختلف و ولتاژ مرجع با برنامه نویسی انجام می شود  از طرف دیگر اگر ورودیهای Single Ended  به این پایه ها اعمال شود، می توان هر هشت کانال را به طور جداگانه به کار گرفت  حالت Single Ended  زمانی است که ورودیها دارای زمین مشترک باشند  در حالت دیفرانسیلی که ورودیها دارای پلاریته هستند (به عنوان مثال ولتاژ دو سر یک مقاومت در داخل یک مدار) نوع TQFP ، هفت کانال ورودی برای مبدل دارد و نوع PDIP آن که دارای چهل پایه است ، دو کانال ورودی ADC در اختیار قرار می دهد. همچنین در حالت PDIP می توان بهره را به مقدارهای 10×20×1× نیز تنظیم نمود.

3- دارای رابط سریال TWI است که اتصال چندین میکرو کنترلر را توسط دو باس دیتا و پالس فراهم می کند.

4- قابلیت ارتباط سریال USART از دیگر مشخصات این میکرو کنترلرهاست توضیح اینکه ارتباط با استفاده از پورت سریال USART به دو صورت سنکرون و آسنکرون صورت می گیرد. در حالت سنکرون از یک پالس ساعت برای همزمانی استفاده  می شود. در حالت آسنکرون میکرو کنترلر ورود و خروج اطلاعات را کنترل کرده و برنامه ریزی در این حالت ساده تر است.

,micro,Atmega 16,میکرو,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

5- دارای رابط سریال SPI است که در دو مد Master/Slave به کار گرفته می شود، نحوه استفاده از این رابط برای برنامه ریزی میکرو کنترلرهای AVR بیان می شود.

6- شمارنده Watchdoge با اسیلاتور جداگانه ، که برای جلوگیری از هنگ کردن میکرو کنترلر به کار می رود، یکی دیگر از قسمت های جانبی این میکرو کنترلرهاست در صورتی که تنظیمات لازم برای فعال شدن این شمارنده انجام شده باشد، با شروع به کار میکرو کنترلر ، این شمارنده شروع به کار می کند. برنامه نویس با توجه به مدت زمان اجرای دستورالعملها ، در زمان مشخصی قبل از رسیدن شمارنده به انتهای سیکل کاری خود ، با استفاده از دستور WDR شمارنده را ریست می کند. حال اگر میکرو کنترلر به دلایلی از کار افتاده باشد، دستور WDR اجرا نشده، شمارنده ریست نمی شود. در نتیجه Watchdog تا انتهای سیکل کاری خود شمارش کرده و میکرو کنترلر را ریست نموده ، خود از ابتدا شروع به شمارش می کند.

7- مقایسه کننده آنالوگ داخلی یکی دیگر از تجهیزات جانبی این میکرو کنترلرهاست ورودیهای این مقایسه کننده از پورت B تامین می شود.

 

تهیه و تنظیم برای تبیان: سیدخاموشی

 

,micro,Atmega 16,میکرو,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

ارتباط سخت افزار با نرم افزار

هر دستگاه برنامه پذیر (مانند یک کامپیوتر یا یک میکروکنترلر ) دارای دو بخش اصلی است : سخت افزار و نرم افزار. با چیستی این دو بخش کم و بیش آشنا هستیم. نکته بسیار مهم و در عین حال ساده ای که باید به آن توجه کرد نحوه برقراری ارتباط بین سخت افزارو نرم افزار د ,micro,Atmega 16,میکرو,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

آموزش ای-وی- ار

با توجه به اینکه در رشته رباتیک و زمینه ساخت ربات ، آموزش های مکمل مانند بعضی از میکرو کنترارها همچون AVR PLC , PIC , 8051 مورد نیاز است بر آن شدیم که به آموزش این میکرو کنترلرها بپردازیم. ,micro,Atmega 16,میکرو,رباتیک ،مقالات رباتیک،دنیای ربات ها

در مورد میکرو کنترلر ها بیشتر بدانیم

میکرو کنترلر ها حکم یک کامپیوتر در ابعاد کوچک و قدرت کمتر را دارند
,