انواع کاکتوس و روش های نگهداری کاکتوس -آکا - دوستداران کاکتوس روانشناسی

برگزیده ها: انواع کاکتوس و روش های نگهداری کاکتوس گیاهان آپارتمانی، آموزش باغبانی شامل: گل کاکتوس، انواع کاکتوس، نگهداری کاکتوس، آبیاری کاکتوس، پرورش کاکتوس و آلبوم عکس گل کاکتوس دوستداران کاکتوس روانشناسی

دوستداران کاکتوس روانشناسی

برگزیده ها: انواع کاکتوس و روش های نگهداری کاکتوس

بدلیل اینکه کاکتوس ها و گیاهان برگ گوشت ی اغلب رشد کندی دارند و نسبت به دیگر گل ها و گیاهان از شکل و فرم مناسب تر و اندازه کوچکتری برخوردارند، نگهداری آن ها در منازل و آپارتمان ها اهمیت ویژه ای دارد. در این مقاله نکاتی مهم در مورد این گیاهان زیبا و دوست داشتنی ذکر شده که مطالعه آن برای دوستداران کاکتوس حائز اهمیت می باشد.


ویژگیهای گل کاکتوس

به گزارش برگزیده ها: کاکتوس ها گیاهانی گوشت ی هستند که با محیط های خشک بیابانی و کویری کاملا سازش یافته اند. ساقه متورم، گوشت ی و آبدار این گیاهان فاقد برگ است و برگ ها تبدیل به خار شده اند. کاکتوس ها در اندازه های مختلف دیده می شوند، از کاکتوس های کروی شکل کوچک گرفته تا کاکتوس های عظیمی که شبیه درخت هستند. خصوصیاتی همچون تبدیل برگ به خار، بزرگ و گوشت ی بودن ساقه هایی که قادرند آب را به راحتی در خود ذخیره کنند و در نهایت ریشه های محکم و گسترده و عمیق آن ها سبب شده برای نواحی ای که دارای فصل گرم و خشک طولانی تری هستند، مناسب باشند.

کاکتوس طی طوفان های ناگهانی آب ذخیره کرده و آب ذخیره شده را طی ماه های خشکسالی به مصرف می رساند.


شرایط نگهداری گل کاکتوس

- این گیاه بسیار مقاوم و سازگار با هر شرایطی می باشد.

- کاکتوس ها با نور و آفتاب کامل از جذابیت و رشد بهتری برخوردار می باشند و در نور خیلی کم رشد چندانی نمی کنند.

- زمستان ها مکان های رو به سمت جنوب بهترین مکان برای کاکتوس است.

- در زمستان آبیاری در یک یا دو هفته یکبار به مقدار یک سوم حجم گلدان در هر بار آبدهی است.

- در فصول بهار، تابستان و پاییز به راحتی می توان کاکتوس را در فضای باز و آفتاب گیر نگهداری کرد.

- در فصل های تابستان و بهار آبدهی کاکتوس هفته ای دو تا سه بار، هر بار به مقدار یک سوم حجم گلدان است.

- کشت کاکتوس در باغچه های تزیینی، حیاط منازل، ادارات، پارک ها و هتل ها همچنین در گلدان جهت منازل و آپارتمان ها مناسب است.


,گل وگیاه،گیاهان آپارتمانی،شرایط نگهداری،گلدان،کاکتوس,[categoriy]


نگهداری کاکتوس ها در زمستان

کاکتوس ها در مجموع گیاهان کم توقعی هستند و نیاز به مراقبت زیادی ندارند. اما آن ها به نور کامل آفتاب احتیاج دارند و بنابراین همانگونه که در بالا اشاره شد، در ماه های زمستان در منازل باید آنها را پشت پنجره های رو به جنوب گذاشت.

بیشتر کاکتوس ها فصل زمستان را در حالت رکود سپری می کنند. در این حالت در محل نسبتاً سردی (حدود 10 درجه سانتیگراد) نگهداری می شوند. برخی از آن ها در این حالت احتیاج به آبیاری هم ندارند .

در صورتی که کاکتوس ها در سایه نگهداری شوند، به تدریج طراوت و زیبایی خود را از دست می دهند، برخی از آنها رشد غیر عادی می کنند، ولی زنده باقی می مانند و بعد از قرار گرفتن در محل مناسب دوباره به حالت عادی بر می گردند و طراوت خود را باز می آبند. آنچه که مسلم است کاکتوس ها در سایه گل نمی دهند. توصیه می شود، در اوایل بهار که رشد خود را دوباره شروع می کنند، به آن ها آب و هوای بیشتری داده شود و در اواسط بهار به محیط خارج از اطاق برده شوند .


,گل وگیاه،گیاهان آپارتمانی،شرایط نگهداری،گلدان،کاکتوس,[categoriy]

کاکتوس ها در سایه گل نمی دهند؛ آن ها برای رشد و زایش گل به نور کافی احتیاج دارند


خاک مناسب برای کاکتوس

خاک مناسب برای کاکتوس ها از مواد زیر تشکیل می شود:

یک سوم کود پوسیده، یک سوم برگ پوسیده و یک سوم خاک مرغوب باغچه و بعد به مقدار کل مخلوط بدست آمده ماسه شسته اضافه شود.

در هنگام تعویض گلدان و جابه جایی کاکتوس دقت کنید ریشه کاکتوس آسیب نبیند و حتما یک تا دو روز بعد از جابه جایی کاکتوس گیاه را آب دهید.

بهترین زمان برای تعویض گلدان و جابه جایی کاکتوس اواخر زمستان است.


عوارض و مشکلات مهمی که ممکن است برای کاکتوس پیش بیاید

  • دراز و باریک شدن شاخه ها و ساقه کاکتوس که علت آن کم نوری می باشد.
  • پوسیدگی ریشه و لهیدگی ساقه ها که ناشی از آبدهی زیاد می باشد.
  • چروکیدگی و خشک شدن شاخه ها و ساقه ها و برگ های کاکتوس که ناشی از آبدهی کم می باشد.
  • شاخه و برگ ریزی و نداشتن رشد مناسب که ناشی از نبود هوای مناسب در محل نگهداری و یا نبود خاک مناسب و کمبود مواد غذایی است.

آفات و بیماری های کاکتوس ها

حشراتی که بیشتر به کاکتوس ها حمله می کنند شامل شته، شپشک های سپردار و شپشک های آرد آلو د، تریپس ها و کنه ها، حلزون های صدفدار و بی صدف هستند.

پیش از تصمیم گیری برای درمان، باید نوع حشره یا بیماری را تشخیص داده و با همکاری کارشناس آفات و بیماری برای درمان آن اقدام نمود.

آبیاری بیش از اندازه، شکستگی، بریدگی، حمله و هجوم لاروها و گزیدگی حشرات یا رطوبت بیش از حد، از راه های پیدایش بیماریهای قارچی می باشند. برای مبارزه باید گیاهان آلو ده را از محل دور کرد.



,