گل شمعدانی - اطلاعاتی در مورد گل شمعدانی اویز

در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی درمورد گل شمعدانی را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

برگزیده ها : باز هم در خدمت شما هستیم با معرفی یک گل آپارتمانی دیگر ، گل شمعدانی ، حتما شما هم از نزدیک این گل و یا حتی اسم آن را شنیده اید  ، گلی با رنگ های جذاب که بسیار زیبا می باشد . این گل همانند بقیه گل ها نیاز به مراقبت و توجه بسیاری است که در این مقاله از سایت دانش برگزیده ها به صورت کامل به آن می پردازیم و بیشتر با این گل زیبا آشنا می شویم.

اطلاعاتی در مورد گل شمعدانی اویز , شمعدانی

اطلاعاتی در مورد گل شمعدانی اویز

گل شمعدونی

برگزیده ها: یکی از گل های زیبای آپارتمانی که در رنگ های شاد و زیبا وجود دارد شمعدانی است، چنانکه می دانیم گیاهان معروف به ژرانیوم باغچه ای و ژرانیوم پیچ، واریته هایی از پلارگنیوم است...

 این گیاهان زیبا شاخ و برگ های انبوه کروی شکل و کرکداری دارند و گل های آنها درشت و به رنگ های سفید و قرمز یا بنفش است که معمولا در قسمت زیرین گلبرگ ها لکه های تیره رنگی دیده می شود.
این گیاهان بر حسب تاریخ تهیه قلمه آنها از آغاز فروردین تا پایان مردادماه به گل می نشیند و ازجمله گیاهان گلخانه های سرد است. سازگاری آنها بسیار خوب است و در زمستان باید در کنار پنجره و در حرارتی حداکثر ۱۲ درجه سانتیگراد قرار گیرد. خاک مناسب برا ی آنها مخلوطی از خاک باغچه ای شن دار همراه با مختصری خاکبرگ و تورب پوسیده است. در فصل بهار و اوایل تابستان به آب زیاد نیاز دارد و در همین هنگام است که دادن چندبار کود محلول بدان نیز بسیار مناسب خواهد بود.

معمولا شمعدانی هایی که تحت کشت و کار قرار می گیرند در 6 گروه قرار داده می شوند:

Regal رگال: بوته هایی چندساله و همیشه سبز هستند و برگهایشان تقریبا دایره ای شکل است که گاهی به بخشهایی تقسیم شده اند و گاهی حاشیه برگها دندان ه دار است و معمولا گلهایی با 5 عدد گلبرگ به رنگهای ارغوانی روشن، صورتی، بنفش و یا سفید تولید می کنند. این گیاهان را می توان در فضای باز و یا گلدان کاشت. شمعدانی هایی که با نام شمعدانی اژدر شناخته می شوند معمولا در این گروه قرار میگیرند. شمعدانی اژدر را گاهی در محیط ما با نام شمعدانی آلمانی و یا شمعدانی گل درشت نیز معرفی می کنند.

Angel آنجل: شبیه گروه رگال هستند اما شاخساری متراکم تر دارند و اکثرا از گونه P.crispum مشتق شده اند و به دست آمده اند.

Ivy-leaf برگ عشقه ای: شمعدانیهای این گروه چندساله و همیشه سبز هستند و شاخسار خزنده و گلهایی ساده (5 عدد گلبرگ) و یا با تعداد گلبرگ بیشتر دارند که اکثرا در سبدهای آویخته و یا گلدان کشت می شوند.

Zonal زونال : شاخسار علفی و آبدار این نوع از شمعدانیها که چندساله نیز هستند معمولا به شکل مستقیم رشد می کند و گلهایی ساده (5 عدد گلبرگ) و یا با تعداد گلبرگ بیشتر دارند. برگ برخی از شمعدانیهای این گروه جذاب و زیبا است. معمولا از شعمدانیهای این گروه در فضای باز استفاده می شود. شمعدانی های این گروه اکثر از گونه های P.inquinans و P.zonale بدست آمده اند.

Unique یونیک: بوته هایی همیشه سبز هستند که خصوصیاتی منحصر به فرد دارند به نحوی که در گروه های بالا نمی توان آنان را قرار داد.

Scented-leaved برگهای عطری: بوته هایی همیشه سبز هستند که اکثرا به دلیل عطر خوش برگهایشان کاشته می شوند. از برگها و یا روغن استخراج شده از برگهای این گیاهان در صنایع غذایی یا عطر سازی استفاده می شود. به همین دلیل گاهی این گیاهان که برای معطر ساختن چای مورد استفاده قرار می گیرند با نام گیاه عطر چای نیز شناخته می شوند. گونه های مختلف شمعدانی می توانند عطرهای مختلفی داشته باشند مثلا P.quercifolium عطر بادام، P. odoralarioides عطر سیب ، P.grossalarioides عطر نارگیل ، P.crispum عطر لیمو ، P.graveolens و P.capitatum و P.radens عطر گل رز را دارند.

آیافسفات برای شمعدانی مفیداست , عکس گل عمودی

شمعدانی

گل شمعدونی

هدف از پرورش شمعدانی ها: به عنوان گیاه گلدانی گل دهنده در منازل مورد استفاده قرار میگیرد.و مشتریان زیادی در ایران دارد.در باغچه ها نیز از شمعدانی ها استفاده می کنند.کلا کشت و کار آن از قدیم در ایران مرسوم بوده است.

نیازهای محیطی گل شمعدانی

نور:
به نقل از برگزیده ها : شمعدانی های معمولی به نور مستقیم آفتاب نیاز دارند البته آفتاب سنگین و شدید نیز برای آن ها زیاد مناسب نیست. بنابراین در تابستان باید شمعدانی ها را در سایه نگه داشت.
برخی از ارقام شعدانی در زمستان نیز گل می دهند.

خاک:
شمعدانی تقریباً در هر خاکی می روید. خاک گلدان مناسب برای آن مخلوطی است از سه قسمت خاک لوم خوب (خاک باغچه) و یک قسمت کود دامی پوسیده یا تورب و یک قسمت ماسه. به این مخلوط بهتر است مقداری کود شیمیائی مثلاً سوپر فسفات اضافه شود.
رطوبت:
شمعدانی را باید در محلی نسبتاً خشک کشت و کار کرد و در آبیاری آن ها باید دقت داشت تا در فواصل دو آبیاری خاک تقریباً خشک شود البته شمعدانی پیچ و شمعدانی عطری نیاز بیشتری به آبیاری دارند و خاک آن ها باید مرتباً مرطوب باشد.
درجه حرارت:
درجه حرارت مناسب برای شمعدانی ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی گراد است دمای مناسب برای شمعدانی عطری ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد است. تهویه هوای اطاق ها عامل مهمی در امر نگهداری شمعدانی است. به طور کلی شمعدانی یاهی است مخصوص آب و هوا معتدل و کمی مرطوب سواحل دریا.

متوقف کردن رشد بوته ها :
بیشتر انواع شمعدانی را اگر بحال خود بگذارند یک ساقه اصلی می دهد و وقتی این ساقه رشد کافی کرد ، که اغلب گل هم ندارد ، شاخه های اطراف بیرون می آیند . 
این وضعیت رضایت بخش نیست .
ولی اگر سر ساقه اصلی را ببریم یعنی پنسمان کنیم ، دو جوانه نزدیک محل قطع رشد می کنند و اینها هم بنوبه خود تا حدی رشد کرده و از آن ببعد شاخه های جانبی رشد می کنند . 
منظور از متوقف کردن رشد ، هم آهنگ و هم زمان کردن رشد جوانه ها می باشد . 
شروع رشد شمعدانی در بهار و توقف در رشد و تولید گل آن در اواسط تابستان است . 
و شروع مجدد رشد در موقع کوتاه شدن روز یعنی پائیز است . 
موقع قلمه گرفتن ، معمولا در آخر مرداد و اوائل شهریور می باشد که گیاه مادری از قدرت و قوت کاملی برخوردار است .

تصویر گیاه بگونیا , انواع گل شمعدونی با اسامی

آیافسفات برای شمعدانی مفیداست

آشنایی با گل شمعدونی

پرورش گل شمعدونی

بیماری و آفات شمعدانی ها: از عوارض مهم آن بوته میری است که عامل ان مشخص نیست. گلدان ها باید از هم فاصله داشته باشند.تهویه باید مناسب باشد.شمعدانی پیچ و عطری مبتلا به شته میشوند.در شمعدانی پیچ کنه ها نیز ازآفات است.بهترین سموم برای مقابله با آنها مالاتیون است.باید با کارشناس گیاهپزشکی مشورت شود تا نسبت به دز مصرفی سمها در گیاهان گلدانی اطلاعات لازم را بگیرید.در شمعدانی های معمولی تریپس را نیز داریم که میتوان با فشار زیاد آب انها را شست وشو داد.ضعف بوته ها وزرد شدن برگها نیز در شمعدانی ها اتفاق می افتد که در ارن صورت باید از کود های به صورت محلول پاشی  مناسب  وآبیاری منظم استفاده کنید.

نکته ها و هشدارها

می توانید برای اینکه خاک مواد مغذی خود را از دست ندهد، کود گیاهی شمعدانی هایی که در باغچه کاشته اید را هر سال تعویض کنید. همچنین برای شمعدانی هایی که در گلدان کاشته اید، هر ماه مقداری کود شیمیایی به خاک اضافه کنید.

شمعدانی ها به مقدار زیادی آب نیاز دارند، ولی دوست ندارند که ریشه آن ها در آب قرار داشته باشد. آن ها را به طور منظم آبیاری کنید، ولی اجازه ندهید که خاک همیشه خیس و پر آب باشد. گلدانی انتخاب کنید که آب اضافی بتواند از انتهای آن تخلیه شود.

گل شمعدانی,گل شمعدانی عطری,گل شمعدانی هلندی

عکس گل عمودی

گل شمعدونی

ویرایش و تلخیص:برگزیده ها


تصویر گیاه بگونیا , انواع گل شمعدونی با اسامی