فلاش دوربین - راهنمای درموردفلاش های دوربین

در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی در مورد فلاش های دوربین را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

به نقل از برگزیده ها: تولیدکنندگان مطرح جهان همواره به تولید تجهیزات خیره کننده برای دوربین ها می پردازند.از این رو، بر اساس نیاز کاربران و همگام با تکنولوژی روز، لوازم جانبی مربوط به عکاسی در حال توسعه و تحول می باشد. این تجهیزات برای ثبت لحظات و تولید تصاویر شگفت انگیز به کمک ما می آیند. با ما همراه شودی تا مطالبی درمورد فلاش های دوربین عکاسی مطالعه کنید.

راهنمای درموردفلاش های دوربین

راهنمای درموردفلاش های دوربین

فلاش دوربین عکاسی

برگزیده ها: کارخانه های زیادی هستند که برای دوربین های مختلف، فلاش می سازند. انواعی بر روی کفشک دوربین (قسمت hot shoe) قرار می گیرند در حالی که اقسام دیگر، فلاش های بزرگ استودیویی هستند. برای هدف این آموزش ما به سراغ فلاش های hot shoe می رویم چرا که با اغلب کنترل ها و کارکرد های دوربین های امروزی سازگارند.

همه ی چیزی که نیاز دارید، یک دوربین DSLR و یک فلاش hot shoe از سازنده دوربین شماست. کنون فلاش های سری Speedlite EX خود را دارد و سری Speedlite SB هم متعلق به نیکون است. فلاشی که تهیه می کنید باید از نوعی باشد که بتواند به عنوان کنترل کننده (Master) دیگر فلاش هایتان عمل کند.

فلاش های کنون که می توانند Master باشند:

۵۸۰EX (توقف تولید)

۵۸۰EX II

فلاش های نیکون که می توانند Master باشند:

SB-800

SB-700

SB-900

هر دو سازنده، کنون و نیکون، انتخاب های گوناگونی از فلاش برای کاربردهای مختلف در اختیار شما قرار می دهند. البته فقط فلاش های رده بالای آنها می توانند Master باشند. مدل های سطح پایین تر مثل کنون ۴۳۰EX II و نیکون SB-600 در یک عکاسی با فلاش های بی سیم، نمی توانند به عنوان کنترل کننده یا Master عمل کنند (Slave هستند). این فلاش ها مانند فلاش های Master می توانند در قسمت hot shoe دوربین شما نصب شوند.

برخی دوربین های DSLR مثل کنون EOS 7D و نیکون D700 می توانند از فلاش بیرون جهنده داخلی خود دوربین به عنوان هدایتگر بی سیم دیگر فلاش ها استفاده کنند. این قابلیت در مواقعی که شما فقط یک فلاش خارجی دارید می تواند مفید باشد، چرا که لازم نیست فلاش را روی دوربین نصب کنید و می توانید آنرا جایی دور تر قرار دهید و به کمک دوربین کنترلش کنید. مشخصات دوربین خود را دوباره چک کنید تا ببینید فلاش بیرون جهنده داخلی دوربینتان می تواند به عنوان Master یا Commander عمل کند یا نه.

واژه “photography” به معنای ثبت کردن به همراه نور می باشد. بدون وجود نور شاهد ثبت تصاویری سیاه خواهیم بود. خورشید برای بسیاری از افراد منبع مناسبی از نور می باشد اما در هنگام عکاسی در فضای بسته ، برای نوردهی به سوژه، نیاز به نور مصنوعی خواهیم داشت. نورهای مصنوعی در حالت های گوناگونی در دسترس ما هستند. برای مثال لامپ های معمولی و یا هالوژن در اطراف ما وجود داند اما به ندرت می توانند نور مورد نیاز برای عکاسی را در اختیار ما قرار دهند. بنابراین گاهی اوقات نیازمند استفاده از نورهای فلاش موجود بر روی دوربین و یا یونیت های جداگانه نور خواهیم بود. فلاش ها عموما به طور اتوماتیک عمل می کنند، اما ممکن است از نتیجه کار با فلاش راضی نباشید. از این رو، به کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با فلاش و نحوه کار آن ها نیاز دارید. برای سینک شدن دوربین و فلاش می بایست فلاش های متناسب با دوربین تهیه کنید. معمولا برندهای مطرح فلاش های اختصاصی برای دوربین های خود تولید می کنند اما از بین برندهای دیگر نیز می توانید فلاش مناسبی برای دوربین خود پیدا کنید.  در این مقاله به معرفی انواع نورهای مصنوعی پرداخته ایم، با دانستن قابلیت ها و امکانات فلاش می توانید با لذت بیشتری به عکاسی بپردازید. متناسب با دوربین و بودجه شما، فلاش های متفاوتی وجود دارند. در زیر به انواع فلاش ها نگاهی می اندازیم:

فلاش built in

تمام دوربین های کامپکت خانگی و کامپکت های حرفه ای و اکثر دوربین های SLR دارای فلاش تعبیه شده بر روی بدنه دوربین می باشند. برای اکثر افراد این فلاش های داخلی اولین تجربه استفاده از نورهای مصنوعی در هنگام عکاسی به شمار می آید. این فلاش ها کوچک و کم قدرت هستند. در دوربین های دیجیتال DSLRفلاش از بالای منشور به حالت pop up یا پرشی بالا می آید. فلاش های پاپ آپ به صورت مستقیم نوررا می تابانند و نمی توان زاویه تابش نور را به سمت سقف یا دیوار تغییر داد. 

فلاش های داخلی معمولا یک عدد راهنما (guide number) بین 10-14 متر دارند. بنابراین برای سوژه هائی که به دوربین نزدیک هستند، مناسب می باشند. اما برای عکاسی از گروهی از افراد و از فاصله دورتر مناسب نیستند. معمولا کنترل این فلاش ها محدود است و نمی توان تجهیزات دیگری به آن ها متصل کرد.نمونه ای از دوربین هائی که دارای فلاش داخلی قدررتمندی هستند می توان به Olympus VG170 و Canon 400D اشاره کرد.

فلاش های hot shoe یا کامپکت

فلاش هائی که بر روی بدنه دوربین ها تعبیه شده اند محدودیت بسیاری دارند و هنگامی که عکاس بخواهد ترفندهای عکاسی با فلاش را به کار گیرد با این محدودیت ها رو به رو می شود. محبوب ترین مدل فلاش ها ، فلاش های استانداردی هستند که بر روی دوربین و در قسمت hot shoe متصل می شوند. از این رو این فلاش ها را هات شو می نامیم.  البته این فلاش ها به عنوان اسپیدلایت نیز متداول می باشند. تولید کننده های بسیاری اقدام به ساخت فلاش های هات-شو کرده اند و متناسب با هر نیاز و بودجه ای می توانید این فلاش ها را تهیه کنید. برای فعال کردن افکت های نوری متنوع تر، تهیه کابل اتصال فلاش به خارج از دوربین بسیار کاربردی می باشد. حتی مدل های ابتدائی فلاش های هات-شو نسبت به فلاش های داخلی نور بیشتری تولید می کنند. به علاوه مدل های سازگار با حالت TTL و AF به طور خودکار می توانند میزان نور مطلوبی فراهم کنند. بسیاری از فلاش ها در روز استفاده نمی شوند و در گوشه ای نگهداری می  شوند تا در هنگام تاریکی برای عکاسی از فضای بسته و تاریک بر روی دوربین نصب شوند، اما با این کار از تمامی قابلیت های فلاش استفاده نخواهد شد. چرا که فلاش ها قابلیت های زیادی در شرایط و هوای آفتابی دارند و می توانند سایه های شدید را از بین ببرند. از فلاش های کامپکت نه تنها در فضای بسته و محیط های تاریک، بلکه در فضای روشن و نور آفتاب نیز می توان استفاده کرد. این فلاش ها برای تابش نور بر روی سایه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این موضوع در عکاسی پرتره با فاصله نزدیک نمود پیدا می کند و سایه های ناخوشایند توسط فلاش از بین می رود. برای مثال برای عکاسی پرتره در روزهای آفتابی فلاش بسیار تاثیر گذار خوهد بود.

گردآوری: بخش کامپیوتر برگزیده ها


,