ایران شناسی1


رودخانه ای در سعدآباد


در راه آبشار شیرآباد،خان ببین، استان گلستان


کوههای شمال تهران، درکه


یکی از موارد منحصر به فرد این مجموعه این است که این بقعه حاوی دهها اثر بدیع در مضامین مختلف رشته های هنری است که از آن جمله می‌توان به عالی ترین نوع کاشی کاری معرق و مقرنس و گچ‌بری کتیبه های زیبا و نفیس و خط خطاطان بزرگ دوره صفوی (میر عماد، میر قوام الدین، محمد اسماعیل و...) منبتهای ارزنده، نقره کاری، تذهیب و طلاکاری، نقاشی و تنگ بری و غیره اشاره کرد


مرداب انزلی، در شمال ایران، واقع در استان گیلان و در کنار بندر انزلی است، در این تالاب گونه‌های مختلفی از آبزیان و پرندگان زندگی می‌کنند، هم چنین دارای نیلوفرهای آبی معروفی است.


باداب سورت
آبهاي معدني سورت در 70 کيلومتري شهر دامغان در استان سمنان واقع شده اند که باداب سورت ناميده مي شوند و جلوه بسيار زيبايي ايجاد کرده اند


طلوع خوشید در نیاسر


بز کوخی در تیاسر

در مسير قلعه رود خان


زرشک وحشي دشتهاي اطراف باداب سورت سمنان، دامغان


بازار سنتی کرمانشاه با نام بازارچه اسلامیه یا تاریکه بازار


lمسجد حکیم اصفهان


عمارت چینی خانه واقع در بقعۀ شیخ صفی الدین اردبیلی


مجموعه تاريخي تخت سليمان


گردنه حیران


ساحل زیبای دریای خزر، آستارا


شیخ صفی صحن اصلی حیاطی است مستطیل شکل به ابعاد ۴۰/۳۰*۱۰/۱۶ متر مفروش با تخته سنگهای صاف که حوضی در وسط آن قرار دارد. درگذشته در وسط این حوض چاه آبی بوده است که با استفاده از سطل و طناب برای وضو گرفتن از آن استفاده می‌شده است. این چاه در حال حاضر مسدود شده است


گنبد الله الله بنای استوانه ای شکل است که پس از مرگ شیخ صفی بنا شد. این مقبره از داخل به شکل هشت گوش منظم است که داخل آن با نقاشی هایی از گیاهان مزین شده است. در این قسمت صندوق قبر نفیس چوبی قرار دارد که با منبت کاری، خاتم کاری و کتیبه هایی از ثلث و رقاع آراسته گردیده است


سقف عمارت چینی خانه


مزرعه ای در شمال که به کار پرورش زنبور ودام می پردازند


چارتاقی نیاسر


آبشار نیاسر


رنگین کمان روی شهر نیاسر، روز آخر سال


پل خواجو، منظره شب


پل خواجو


جنگل فندقلو-لاله وحشی


آرامگاه رهی معیری شاعر معاصر ایران ، باغ ضهیرالدوله


آرامگاه ملک الشعرا بهار، باغ ضهیرالدوله


دریاچه ارومیه

نمونه بازسازی شده سر ستون تخت جمشید


بادگیر زندان اسکندریه یزد


میرچخماق یزد


گچبریهای مجموعه گنجعلیخان


هما_ تخت جمشید


گنبد جبلیه، کرمان


تخت دریا قلی بیک کرمان


تخت جمشید از نمای بالا


یخدان زریسف در کرمان


قلعه دختر در کرمان

مجموعۀ تاریخی میدان گنجعلیخان، کرمان


دانشکده پرستاری، کرمان


مسجد جامع مظفری، کرمان


گنبد مسجد شیخ لطف الله


گنبد مسجد شیخ لطف الله


گنبد مسجد شیخ لطف الله


دانشکده پرستاری کرمان


مقرنس کار در اصفهان


مقرنس کار در اصفهان


مسجد شیخ لطف الله


پل خاجو در نمای کامل تر در شب


در پل خاجو


مسجد شاه همان مسجد امام امروزی


قسمتی از پل خاجو


چهار طاق نمای نزدیکتر(نیاسر)آتشكده نیاسر

این آتشكده توسط اردشیر بابكان ساخت شده است. طول و عرض آن ۱۴ متر در ۱۴ متر می باشد. این بنا پس از یورش تازیان (اعراب) ویران شد ولی سپس توسط مردم بازسازی گشته است و امروز تقریبا سالم می باشد. نیاسر در ۳۵ كیلومتری شمال غربی شهر كاشان قرار دارد و در منطقه ای كوهستانی در ارتفاعات كركس می باشد.
چشمه ای باستانی به نام چشمه اسكندر نیز در آنجا قرار دارد. در نیاسر غاری كه متعلق به دوره پارتیان بوده است نیز وجود دارد. به احتمال زیاد این غار معبد میترایی بوده است كه امروزه از مكانهای دیدنی این شهر می باشد یك استثنای مهم در مورد حالت ویرانی این چهار طاقهای كوچك آتشكده بسیار قدیمی ساسانی در نیاسر، احتمالا از سده دوم است كه عاقلانه حفظ شده است.
اندازه های متناسب اجزای آن افسون كننده است ولی خیلی مهمتر از آن نشانه های یك راه حل قدیمی برای انتقال از اطاق چهار گوش به گنبد گرد است. از بیرون از سه عنصر مشخص تشكیل شده: یك پی بزرگ چهار گوش با چهار پایه و طاق نمای ورودی متقارن، یك چهارگوش متحدالمركز كوچكتر بر بالای این پی و گنبدی بر روی این چارگوش واسطه در داخل، در هر گوشه چهارگوش كوچكتر یك طاق مخروطی كوچك، یعنی گوشواره، گنبد را به پایه ها متصل می كند. در واقع این گوشواره ها داخل چهارگوش كوچك را در قاعده به یك هشت گوش (البته با اضلاع نامساوی) و در راس به یك شلجمی تبدیل می كنند. اقسام سنگچینی از لاشه سنگهای بزرگ ناتراش تا قطعه سنگهای تراشیده چهار گوش بالایی طاقنمای درها بر حالت صمیمیت و سادگی بنا می افزاید


ابر های سیاه در نیاسر که جلوی خورسید را گرفته است


این درخت عمر حدود هزار سال دارد و نزدیک به چهار طاق نیاسر است که در تصویر مشاهده میکنید.


غروب آفتاب در نیاسر


مدرسه چهار باغ برگردان آن در آب.


قطعه مربع کاشى معرق(چهارباغ )


قطعه مربع کاشى معرق


قطعه مربع کاشى معرق


مدرسه چهار باغ (طبیعت) مدرسه چهارباغ كه به نام مدرسه مادرشاه نیز نامیده مى‏شود، آخرین بناى تاریخى باشكوه عهد صفویه در اصفهان است كه براى تدریس و تعلیم طلاب علوم دینى در دوره شاه‏ سلطان حسین از سال 1116 تا 1126 هجرى ساخته شده است.

   مدرسه چهارباغ از لحاظ كاشى‏كارى انواع مختلف این فن را در خود جاى داده و در حقیقت موزه كاشى‏كارى اصفهان مى‏باشد كاروان‏سراى مادرشاه كه مجلل ‏ترین اقامتگاه مسافرین سه قرن پیش بوده هم‏ اكنون تبدیل به مهمان‏سراى عباسى شده و از لحاظ سبك معمارى در بین هتل هاى دنیا در زمان حاضر بى‏نظیر و منحصر به فرد است.

‏مدرسه چهارباغ كه به نام مدرسه سلطانى و مدرسه مادر شاه نیز نامیده مى‏شود آخرین بناى تاریخى با شكوه عهد صفویه در اصفهان است كه براى تدریس و تعلیم طلاب علوم دینى و در دوره آخرین پادشاه صفویه شاه سلطانحسین از سال 1116 تا1126 هجرى ساخته شده و درختهاى چنار كهنسال و نهر آبى كه در آن جریان دارد بر زیبایى تزئینات نفیس كاشیكارى آن افزوده و بناى مزبور را بسیار فرحبخش و روحنواز نموده است.

  گنبد مدرسه چهار باغ بعد از گنبد مسجد شیخ لطف الله قرار دارد ولى در مجلل آن كه با طلا و نقره تزیین شده از لحاظ زرگرى و طلاكارى و طراحى و قلمزنى در نظر استادان بزرگ امروز این فن شاهكارى از صنایع ظریفه است و نظیر ندارد. مدرسه چهارباغ از لحاظ كاشیكارى هم انواع مختلف این فن را مانند كاشیهاى هفت رنگ و معرق و گره سازى و پیلى و معقلى واجد است. محراب با شكوه و منبر یكپارچه مرمرى و حجره مخصوص شاه سلطانحسین كاشیكارى معرق اطراف گنبد و داخل مدرسه و درها و پنجره ‏هاى چوبى آلب برى شده از قسمت هاى بسیار جالب و تماشایى این بناى نفیس تاریخى است
سقف خانه ی  haroonie


کنبد مدرسه چهار باغ


گنبدی زیبا در اصفهان


هنر چوب کاری در اصفهان


مناره مسجد علی
در جوار مقبره هارون ولايت، مسجدي قرار گرفته كه در زما ن شاه اسماعيل اول صفوي به سال 929 هجري قمري ساخته شده است. اين بناي باشكوه و زيبا از نظر هماهنگي در ابعاد و اندازه ها و نيز از لحاظ آراستگي نماي سر در در عداد يكي از شاهكارهاي عصر صفوي است.
مسجد علي در محل مسجدي ساخته شده كه متعلق به عصر سلجوقي بوده و در عصر صفوي تخريب شده است. اما مناره قديمي آن كه حدود 40 متر ارتفاع دارد و با كتيبه اي كوفي و كاشي تزئين شده باقي مانده است.
مسجد علي به شكل 4 ايواني ساخته شده و ايوان جنوبي آن از ايوان هاي ديگر بزرگتر است در پشت اين ايوان شبستان گنبد دار قرار دارد.
گنبد مسجد علي از داخل با مقرنس هاي گچي تزئين شده و كتيبه اي به خط ثلث شامل آياتي از قرآن كريم و تاريخ 929 هجري قمري بر گردن گنبد نوشته شده است. خارج گنبد نيز با كاشيكاري تزئين شده است. كتيبه سردر به خط ثلث و با كاشيهاي معرّق سفيد بر زمينه آبي با خط شمس الدين تبريزي شامل آياتي از قرآن كريم و نام شاه اسماعيل صفوي و باني مسجد ميرزاشاه حسين اصفهاني مي باشد.
مسجد علي از نظر معماري و تزئينات و مقرنس هاي گچي داخل گنبد و كاشيكاري آن در رديف مساجد بسيار مهم دوران صفوي به شمار مي رود.


یک در قدیمی در اصفهان


محراب مسجد حکیم و طاقی ازمسجد حکیم
مسجد حکیم اصفهان در انتهای بازار رنگرزان واقع شده است و در دورهٔ شاه عباس دوم به دست پزشک او حکیم محمد داوود در محل ویرانه‌های مسجد جامع دیلمی جورجیر یا مسجد صاحب اسماعیل بن عباد از قرن چهارم هجری بنا شده است.
کتیبه‌های سردرها و ایوانهای داخل این مسجد به سالهای ۱۰۶۷ تا ۱۰۷۳ هجری قمری مورخ است و آنها محمدرضا امامی خوشنویس معروف عصر صفویه نوشته است. سردر مسجد جوجیر در شمال غربی این مسجد قرار دارد. مسجد دیلمی جورجیر «مسجد جامع صغیر» نام داشته و در نیمهٔ دوم قرن چهارم هجری مسجدی زیبا و باشکوه بوده است.


گرمابه شاهزاده


گرمابه شاهزاده


گرمابه شاهزاده


آسیاب روغن گیری شاهی


وسیله روغن گیری


کوزه دهن گشاد،سبو،خم از وسایل روغن گیری


چرخ چاه (ماشين هايى که براى کشيدن يا بالا آوردن آب بکار ميرود) وسیله ای برای مکان روغن گیری


منبع برای نگهداری روغن


چرخ آسیاب


سامانه (سیستم)روغن گیری


منبع بزرگ روغن سازی


نمای دیگر از روغن سازی

برج میلاد


برج میلاد این عکس از روی آنتن یعنی در ارتفاع 385 متری جایی که اولین مرحلۀ آنتن تموم میشه گرفته شده


برج میلاد


برج میلاد این عکس از ارتفاع 420 متری بالای برج میلاد یعنی از داخل آنتن فلزی گرفته شده


برج میلاد


یرج میلاد از سیصد متری از زمین


مطالب مشابه :


قرآن و تاريخ

قرآن و عترت - قرآن و تاريخ - جایگاه پیامبران در قرآن - قرآن و عترت




ایران شناسی1

معماری.دانلود کتاب معماری فونت سنتر. میهن خاتم کاری و کتیبه هایی از ثلث و رقاع آراسته




تحقیق و پایان نامه های ادبیات

مرکز دانلود انواع پایان نامه 340 فونت فارسی. لینک 122 تاریخچه خط نسخ و توقیع محقق و رقاع




<<< آشنایی با استاد علیرضا عباسی <<<

مرجع دانلود کتاب ، علاوه بر مهارت كامل در نستعليق و ثلث در انواع خطوط نسخ و محقق و رقاع و




مرند

دانلود بهترین ها و گچبری کنار محراب نام سازنده محراب به خط رقاع نوشته شده فونت  دريافت




چهل نکته خواندنی درباره حرم امام رضا(ع)

دانلود رایگان بر روی این کاشی‎ها آیات قرآن و احادیث معصومین علیهم السلام با خط رقاع و ثلث




تاریخچه پیدایش خط

19 - دانلود رایگان فیلم ( آقا نیما ) 20 - ختم قرآن محقق، ریحان، ثلث، نسخ، رقاع و توقیع.




پژوهش در سنگ نوشته های گورستان تخت فولاد

بزرگترین وبلاگ دانلود از سنگ قبر و کتیبه های سنگی به صورت رقاع،ثلث و نستعلیق و




مقالات مربوط به گچ

دانلود رایگان آموزش تحلیل خطی و غیر خطی با نرم افزار Sap 2000(مهندس حسن فراهانی) دانلود رایگان




برچسب :