اطلاعات سفر به باکو (آذربایجان) 3

رستوران‌های باكو<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

برای آذری‌ها غذا بخش مهمی از فرهنگ را می‌سازد و ریشه در تاریخ، سنت و ارزش‌های ملی دارد. باروری زمین و منابع غنی آبزیان دریای خزر تنوع غذایی غنی‌ای را پدید آورده است. آذربایجانی‌ها بیش از ۳۰ نوع آش، شامل آنهایی كه با ماست تهیه می‌شوند، انواع كباب و ششلیك، كوفته، و پلو دارند. طرز طبخ و طعم این غذاها با آنچه اقوام آذری ساكن در ایران تدارك می‌بینند تفاوت اندكی دارد. تنها تسلط چندین ساله حكومت كمونیستی شوروی تاثیراتی بر مواد اولیه غذا گذاشته است و بطور مثال، امروزه كمتر از برنج و بیشتر از سیب‌زمینی در تدارك غذا بهره گرفته می‌شود. انواع میوه خشك‌شده نیز در طبخ غذا مورد استفاده هستند. آذری‌ها همچنین در بهره‌گیری و وفور انواع سبزیجات در غذاهایشان مشهورند و جدای آن بشقاب سبزیجات تازه عموماً به همراه غذا سرو می‌شود.
چای نوشیدنی اصلی مردم آذربایجان است، آنرا پیش از صرف غذا می‌نوشند و همچنین همیشه برای خوش‌آمد گویی به مهمانان مهیا می‌شود.
مجموعه گسترده‌ای از رستوران‌های خوب در باكو وجود دارد. جدای از بهای مناسب، برای انواع ذائقه‌ها غذا یافت می‌شود. غذاهای آذری، فرنگی، ایرانی، آسیایی و غذاهای سریع را به راحتی می‌توانید بیابید.
چایخانه‌های فراوانی نیز در شهر پراكنده‌اند. برای لمس فرهنگ محلی سری به آنها بزنید و از چای به همراه شیرینی لذت ببرید. چالش مسابقه بر سر نرد یا دومینو نیز بخشی دیگر از تفریحات چایخانه‌ای است.

 

مراكز خرید باكو

تنوع كالاها در طول چند ساله گذشته رشد چشمگیری یافته و با توجه به بهای مناسب آنها، باكو را مبدل به مقصدی مناسب برای خرید نموده‌اند. البته بسیاری از كالاها از تركیه وارد می‌شوند، اما فرش و گلیم، اشیاء عتیقه، ظروف كریستال و عروسك‌های روسی محبوب‌ترین كالاها را نزد خریداران تشكیل می‌دهند. فروشگاه‌ها و مراكز خرید در سطح شهر باكو پراكنده‌اند. در نزدیكی میدان فواره می‌توانید تراكم فروشگاه‌های فرش، لوازم الكتریكی و عروسك‌های سنتی ماتریوشكا را شاهد باشید. بازار‌های روباز و دكه‌های خیابانی بسیاری نیز در باكو وجود دارند كه هرآنچه می‌توانید تصور كنید را به فروش می‌رسانند. شهر كهن باكو نیز مملو از فروشگاه‌های سوغات، عتیقه و صنایع دستی است.
پیش از خرید به تاریخ انقضا، مارك‌های تقلبی و كیفیت اجناس دقت كنید. گرچه برخی فروشگاه‌ها دلار آمریكا را نیز می‌پذیرند، بسیاری دیگر تنها منات را قبول می‌كنند. كارت‌های اعتباری از دلار نیز اقبال كمتری دارند. اغلب فروشگاه‌ها تا ساعت ۸ شب باز هستند.

فعالیت‌های باكو

باكو مقصدی دلپذیر برای تفریح و خوشگذرانی است. برخی موسیقی و حال و هوای غربی را برگزیده و برخی دیگر نوایی شرقی دارند جاز كلاب همه ساله فستیوال جاز باكو را برگزار می‌كند كه شنیدنی است. بیشتر بار‌ها و پاب‌ها در اطراف میدان فواره مجتمع شده‌اند، میدانی وسیع و زیبا كه برای پرسه‌هایی بی‌هدف و تماشای مردم در گذر فرصت‌های كم‌نظیری فراهم می‌سازد.
نمایش‌های باله و اپرا در باكو زبانزد همه هستند. تالار ملی باله و اپرا در خیابان نظامی اجراهای تسخیركننده‌ای را پیشنهاد می‌دهد. تالار فیلارمونیك نیز اجراهای دلچسبی را در پارك نزدیك خود برگزار می‌كند.
دیدار از پارك كوهستانی منظره وسیع و جذابی را از باكو و سواحل خزر به همراه دارد و می‌توانید در چایخانه آن بعدازظهر دل‌انگیزی را سپری سازید. اگر هوای آبتنی در خزر را دارید، سواحل شنی فراوانی را با امكانات شنا در شبه‌جزیره آبشوران خواهید یافت. گرچه به علت ورود گنداب‌های صنعتی و نفتی به دریا بهتر اینست كه حمام آفتاب را به شنا ترجیح دهید. حمام‌های تركی مناسبی نیز برای خستگی دركردن در باكو وجود دارند. 

تاريخچه

پیش از قرن بیستم

حدود ۱۰۰ هزار سال پیش محدوده باكوی امروزی دشتی سرسبز با گلها و گیاهان بسیار بوده است. ردپای انسان در این منطقه به دوران پارینه سنگی بازمی‌گردد. از عصر برنز، حكاكی‌هایی بر سنگ در بائیل و مجسمه برنزی یك ماهی كوچك در قلمرو شهر كهن باكو بدست آمده‌اند كه مؤید تاسیسات انسانی در محدوده فعلی شهر باكو در همان دوران هستند.
پریسكوس، تاریخ‌نگار قرن پنجم میلادی برای اولین بار به آتش‌های باكو اشاره كرده است. آتش‌های نامیرایی كه باكو را به یكی از مراكز اصلی زرتشتی مبدل ساخته بود. اردشیر اول ساسانی دستور داده بود تا آتش خاموش نشدنی اورمزد را در آتشكده‌های شهر برافروزند.
سكه‌ای یافت شده از دوران عباسی متعلق به قرن هشتم میلادی، مشخص می‌كند باكو بخشی از قلمرو خلفای عرب بوده است. شیروان‌شاه آخستیان اول در سال ۱۱۷۰ میلادی نیروی دریایی خود را در باكو سازمان داد و به كمك آن حملات روس‌ها را دفع كرد. پس از زلزله‌ای دهشتناك در شاماخی پایتخت شیروان در ۱۱۹۱، دولت شیروان‌شاه به باكو منتقل شد.
بین قرون دوازده و چهارده میلادی حصار مستحكمی بدور شهر كشیده شد و استحكامات داخلی آن نیز ارتقا یافت. برج دختر، قلعه‌های رامانا، نارداران، شاگان و مردكان و صبایل در همین دوران بنا گردیدند. بزرگترین مشكل در این دوران پیش‌روی دریای خزر به ساحل بود كه بخش بزرگی از شهر را در خود فرو برد و قلعه صبایل در قرن چهاردهم كاملاً غرق گردید. این پیش‌روی‌ها، افسانه‌های متعددی درباره شهر‌های مغروقی چون شهریونان را باعث شد.
هلاكو خان باكو را در سومین حمله خود به آذربایجان در زمان شیروان‌ها (۱۲۳۹-۱۲۳۱ میلادی) تسخیر كرد و به اقامتگاه زمستانی ایلخانیان بدل شد. در قرن پانزدهم و در دوران حكومت محمد اولجایتو شهر رونق یافت و وی بخشی از مالیات‌های سنگینی كه پیش از او كسب می‌شد را بخشید. ناصیر باكوئی مدیحه‌ای در ثنای او سرود كه اولین شعر به زبان آذری محسوب می‌شود.
در ۱۵۰۱ میلادی، شاه اسماعیل اول صفوی به باكو لشكر كشید. ساكنان باكو مقاومت نمودند و اسماعیل اول دستور داد تا سپاهیانش بخشی از حصار شهر را تخریب كنند و شهر به دست وی افتاد. در ۱۵۳۸، شاه طهماسب صفوی به حكومت شیروانشاهان پایان داد. بین سالهای ۱۵۶۸ تا ۱۵۷۴ میلادی هیئت اعزامی انگلیس، وجود نفت در باكو را گزارش داد و در ۱۵۹۴ اولین چاه نفت در خارج شهر به دست ممدنور اوغلو حفر گردید.
سقوط حكومت صفوی در ۱۷۲۲ میلادی هرج و مرج گسترده‌ای را موجب شد. در ۱۷۲۳ پس از نبردی طولانی باكو به دست روس‌ها افتاد. پطر كبیر دستور داده بود تا نفت باكو را به سنت پترزبورگ ارسال كنند. در دهه ۱۷۳۰، پیروزی‌های نادر شاه افشار در شیروان، نیروهای روسی را ناگذیر به صلح و ترك باكو كرد. پس از مرگ نادر، قلمرو مستقل خان نشین باكو در ۱۷۲۷ شكل گرفت و میرزا محمد خان حكومت را در دست گرفت. تجارت با ایران و هند به اقتصاد درهم شكسته باكو رونق بخشید.
در طول جنگ ایران و روس، باكو بارها بین آنها رد و بدل شد و در نهایت در سال ۱۸۱۳ و بر مبنای معاهده گلستان به امپراطوری روس پیوست. در ۱۸۴۶ اولین چاه نفت در بی‌بی هیبت حفر شد و برادران نوبل به این شهر علاقه‌مند شدند. آنان متخصصین اروپایی را به این شهر فراخواندند و بنیاد یك منطقه به نام ویلا پترولئا را نهادند. رونق نفتی در اواخر قرن نوزدهم به گسترش باكو منجر شد و رشد جمعیت آن از پاریس، لندن و نیویورك نیز فزونی گرفت.

دوران مدرن

در فوریه ۱۹۲۰، اولین كنگره حزب كومونیست آذربایجان رسماً در باكو تشكیل شد و تصمیم به آماده‌سازی انقلاب مسلحانه گرفت. در ۲۷ آوریل همان سال، واحد‌های یازدهم ارتش سرخ از مرز آذربایجان گذشته و بسوی باكو حركت كردند. روسیه سوسیالیست التیماتومی را برای تسلیم جمهوری دمكراتیك آذربایجان تعیین كرد، و ارتش سرخ فردای آن روز وارد باكو شدند.  باكو مبدل به پایتخت آذربایجان شوروی شد و پس از آن تغییرات گسترده‌ای در آن رخداد.
اولین سكوی نفتی جهان به نام سنگ‌های سیاه در ۱۹۴۷ در سواحل باكو تاسیس شد. در ۱۹۶۰، اولین سامانه خانه‌سازی قفقاز در باكو بنیاد شد. در ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۸ میزان استخراج نفت ۲۱ میلیون تن در سال رسید. در سال ۱۹۸۱، ركورد استخراج ۱۵ میلیون متر مكعب گاز در باكو بدست آمد.

دوران معاصر

در سال ۱۹۹۱ میلادی، به دنبال فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اولین شهردار شهر مستقل باكو به نام رافائل الله‌وردیف انتخاب گردید. در دسامبر ۲۰۰۰، شهر كهن باكو شامل كاخ شیروانشاهان و برج دختر به عنوان اولین مكان در آذربایجان در لیست میراث جهانی یونسكو قرار گرفت.


مطالب مشابه :


مکان های تفریحی جدید تهران

مکان های تفریحی جدید تهران و کابین های روباز و آلاچیق‌ها، رستوران و مبلمان




معرفی چند پروژه فرهنگی هنری در حال ساخت در تهران

طهران تهران رستوران چایخانه و 75 چند مجموعه فضاهاي روباز، سالن‌هاي نمايش




دریاچه ( شهدای خلیج فارس ) چیتگر

سازمان مردم نهاد منطقه 22 تهران از او تمنای لحظه های زیبا روباز با




اطلاعات سفر به ایروان (ارمنستان) 4

سفارت كانادا در تهران. رستورانهای باران است، و طبقه بالا یك رستوران روباز پاسیو




برج میلاد

رستوران های فضاي سرپوشيده و روباز ۴ جهت شهر تهران، اتاق های تمرین گروه




بهشت پرندگان كجاست؟

آشنایی با زیبایی های تهران رستوران های تهران. هر قفس یا محیط روباز كه به یك نوع




اطلاعات سفر به باکو (آذربایجان) 3

سفارت كانادا در تهران. رستورانهای بازار‌های روباز و دكه‌های خیابانی بسیاری نیز در




مکانهای دیدنی و تفریحات جدید تهران

مکانهای دیدنی و تفریحات جدید تهران های روباز و پَرِش (جامپ)‌های ها، رستوران و




افتتاح اولین پارک آبی تبریز

تبریز بعد از تهران و مشهد سرسره هاي ران اوت تونلي و روباز مرجع رستوران های و فست




صفا سیتی های تهرانی ها

سورتمه تهران. کابین های روباز و پَرِش (جامپ)‌های هیجان ها، رستوران و مبلمان




برچسب :