جزوه ی چگونگی انجام کار تحقیقی اینجانب با اصلاحات جزئی 21 مهرماه

شیوه تایپ و تنظیم صفحات کار تحقیقی 1 و 2 مربوط به کلاس اینجانب


کلیات:

درس کار تحقیقییک شامل تحقیقی پیرامون تمام موضوعات زیر مجموعه عناوین جزایی و نیز حقوقعمومی میشود. و درس کار تحقیقی 2 به تمام موضوعات زیر مجموعه حقوق خصوصی و حقوق بین الملل مربوط می شود.(البته سرفصل جدید در کار تحقیقی 2 عناوین جزایی را نیز پذیرفته) شرکت در کلاسهای عملی درس استاد تعیین شده برای شما   مانند این درس و پزشکی قانونیالزامی است. در درس  کار تحقیقی اگر تا یک ماه از شروع کلاس اقدامی برایمراجعه به کلاس درس استاد و گرفتن موضوع تحقیق نکنید استاد هیچ تعهدی نسبتبه نمره شما نخواهد داشت. موضوع دلبخواه نیست و باید به تایید استاد برسد. خرید کار تحقیقی از بازار در شان دانشجوی حقوق نیست و در صورت اثبات، نمرهآن صفر خواهد بود. شما باید تنها درکلاس درس کارتحقیقی استاد تعیین شده در سیستم حضور یابید اما اگر استاد شما چند کد دارد، شرکت در هر یک از کدهای همان استاد تعیین شده برای شما مجاز است. توصیه می شود حتما یکی از کتابهای مربوط به «روش تحقیق» یا «شیوه نگارش پایان نامه را از کتابخانه یا بازار تهیه و مطالعه نموده و در قسمت منابع تحقیق مشخصات کامل آن را قید بفرمایید.»

1-    انتخاب موضوع خوب: بسیار مهم است که موضوع و یا کتابی که پیشنهاد داده و برای انجام کار تحقیقی انتخاب کرده اید به آن علاقه مند بوده یا بشوید. اگر موضوعی آزاد را انتخاب می کنید باید حدود 5 منبع مربوط به آن موضوع را نیز همراه عنوان پیشنهادی به بنده نشان دهید. در صورت تایید این موضوع ، بصورت کتبی تایید این موضوع به امضای بنده رسیده و باید آن را تا روز تحویل کار تحقیقی و یا دفاع از آن همراه داشته باشید.

شما می توانید انجام تحقیق بصورت پیمایشی و میدانی را نیز انتخاب کنید و به تصویب برسانید. مثلا وضعیت خشونت خانگی علیه زنان در محدوده ای خاص و یا.....

*برای کار تحقیقی 2 انتخاب موضوع و منابع تحقیق مهم تر وجدی تر است و خلاصه کردن کتاب پذیرفته نمی شود و انجام دفاع شفاهی نیز ضروری است.

2-    فیش برداری:  فیش برداری شما دقیق بوده است و  دارای سه قسمت  زیر است: 1- موضوع کلی و موضوع جزئی هر فیش بر بالای فیش نوشته شود 2- محتوا و متن فیش که حاوی اطلاعاتی است که در کار تحقیقی شما بصورت مستقیم یا غیر مستقیم استفاده می شود در وسط فیش نوشته می شود 3- در انتهای فیش (و یا قسمتی از بالای فیش) نیز مشخصات کامل منبع مورد استفاده چنان دقیق ذکر شود که هر فیش به تنهایی هویت داشته و اطلاعات لازم را برای پاورقی نوشتن کامل در متن کار شما را دارد. این فیش ها باید هنگام دفاع همراه آورده شود. می توانید از کاغذهای باطله یک رو سفید در اندازه های نصف کاغذ A4 یا کوچکتر استفاده کنید و یا از فروشگاههای لوازم تحریر فیش تحقیق خام بخرید _ که توصیه نمی کنم-  «البته دانشجویان کار تحقیقی یک بنده که موضوع آنها تلخیص کتاب است تنها 10 فیش از همان کتاب بصورت نمادین آماده کرده و روز دفاع همراه دست نوشته های خویش بیاورند. اما در کار تحقیقی 2 نیاز به تمام فیشهای تحقیق لازم است.»

3-    انشاء خوب مطالب: شما تنها از نظرات دیگران کپی برداری نکنید بلکه لابلای مطالب جملاتی از خودتان اضافه بفرمایید. این مساله بسیار مهم است. اظهار نظر و تفکر شما میتواند مطالب پراکنده را به یکدیگر به خوبی بچسباند تا ربط مطالب حفظ شده و خواننده خسته نشود. مطلب باید نخست در ذهن شما هضم شده و سپس نوشت شود.از چیدن نقل قولهای مستقیم دیگران کنار یکدیگر تا جایی که ممکن است اجتناب بفرمایید. بویژه در تلخیص کتاب جملات باید از خود شما باشد و نباید تنها به علامت گذاری متن کتاب و تایپ آن بسنده کنید. مطلب باید در ذهن شما خلاصه و نوشته شود.

4-   اظهار نظر شجاعانه: شما به مرحله ای رسیده اید که اجازه و توان اظهار نظر را دارید. اکنون ذهن شما نباید تنها گیرنده افکار دیگران باشد بلکه گاهی لازم است شما به  پالس ها و پیامهایی که ناشی از برداشت شخصی شماست و ذهن شما صادر می کند نیز اهمیت بدهید و این اظهار نظرات شما لابلای مطالب دیگران گنجانده شود. حتی می توانید این قسمت از مطالب خودتان را در هنگام نقل قول از دیگران با علائم [ ] نشانه گذاری کنید.

5-   سلیقه خوب در تنظیم و تایپ:   مطالبی که درباره نوع قلم، فونت، تایپ و نیز مقدمه و فهرست نویسی، چکیده و صفحه بندی در ادامه خواهد آمد را با دقت وسلیقه رعایت فرمایید.

6-   تسلط بر موضوع و دفاع شفاهی:  پس از آنکه کار شما تحویل داده شد بطور حضوری باید بتوانید تسلط خود را بر موضوع با پاسخ به سوالات بنده نشان دهید. پس بهتر است کار را خود شما انجام دهید و انجام آن را به دیگران واگذار نکنید.فیش ها و دست نوشته اولیه خود را نیز هنگام دفاع همراه بیاورید. انجام دفاع برای کار تحقیقی یک این ترم اجباری نیست اما تاثیر مثبت در نمره شما دارد.

7-    صداقت و راستی آزمایی: به دلیل احترام به زحمات دوستان شما تلاش می کنم انجام واقعی کار توسط شما را بیازمایم. ممکن است کار شما را با اصل منابع تطبیق دهم. «برای این منظور اگر یک کتاب خلاصه کرده اید لطفا آن کتاب را هنگام دفاع همراه خود بیاورید.»

الف) شیوه تایپ و تنظیم کار تحقیقی:

عدم رعایت هر یک  از موارد زیر موجب کاهش نمره شما خواهد شد. به هر تایپیست ناواردی کار خود را نسپارید. بهتر است از تایپیست های اطراف دانشگاه پیام نور یا شعب دانشگاه آزاد مشهد استفاده کنید. شما باید دست کم یک بار چک پرینت از آنها گرفته و پس از گرفتن ایرادات و اشکالات کار توسط شما و بازگرداندن کار بدست تایپ کننده و اصلاح توسط تایپیست پرینت نهایی را بگیرید. این ادعا که اشتباه از جانب تایپیست بوده است به هیچ عنوان پذیرفته نیست.

1-     طلق و شیرازه:  طلق دودی و شیرازه مشکی یا دودی، حجم تمام صفحات کارتحقیقی -دست کم 20 صفحه»( اصل تحقیق به خود شما بازگردانده میشود بنابراین آنچه به بنده می سپارید سی دی کار شماست که باید مشخصات شما و عنوان تحقیق با ماژیک روی سی دی نیز نوشته شود)

2-    فونت:  14 لوتوس  Lotus یا زر Zar

3-     تعداد سطر درهر صفحه: حدود 20سطر  وبدون هیچ گونه حاشیه و طرح یا خط اطراف صفحه

4-     پاورقی:[1] پاورقی باید این ویژگیها را داشته باشد: 1- با همان فونت متن ولی با فونت 12 نوشته شود 2- در نوشتن پاورقی هایی که شامل مشخصات نویسنده است از راست به چپ  باید به ترتیب اینگونه بنویسید: فامیل نویسنده، اسم کوچک وی، نام  اثر، ناشر، مکان نشر، سال نشر، شماره جلد ، شماره صفحه

 البته این مشخصات در دفعات و دوم به بعد که از هر رفرنس استفاده می شود دیگر در پاورقی تکرار نمی شود و تنها به ذکر  نام نویسنده و ذکر عبارت: "همان منبع،" اشاره می شود، مثلا: (اردبیلی، محمد علی، همان منبع، ص 33) دراین حالت اگر پشت سر هم از یک نفر چند بار رفرنس می دهید حتی نیاز به تکرار نام نویسنده نیست بلکه بنویسید: (همانجا، ص ....)

اما اگر از چند کتاب از یک نویسنده در تحقیق شما استفاده شده باشد در این صورت ناچارید اسم اثر مورد نظر خود را در دفعات بعدی مشخص کنید. مثلا (کاتوزیان، ناصر، مقدمه علم حقوق، ص...)

* کسانی که تنها از یک منبع فیش برداری می کنند و کتاب را خلاصه می کنند باید دائما به همین کتاب رفرنس بدهند بگونه ای که خواننده بداند که هر صفحه خلاصه کدام صفحه ی کتاب اصلی است. اما باید از رفرنس های مهم آن کتاب نیز استفاده کرده و بعد از رفرنس به کتاب اصلی با ذکر عبارت: به نقل از: رفرنس پاورقی آن کتاب را نیز اضافه کنند و بیاورند. دراین حالت مطلب دارای دو رفرنس می شود.1- کتاب در حال خلاصه برداری 2- رفرنس مندرج در آن کتاب

     5 فاصله متن از لبه های کاغذ: بنا به سلیقه خودتان  در حد متعارف باشد

 

ب) قسمتهای مختلف اثرتحقیقی شما:[2]

پس از صفحه مربوط به عنوان روی جلد، بسم ا....،  تقدیم و سپاسگزاری که در پایان جزوه توضیح داده ام و نیز فهرست مطالب، نوبت به صفحات زیر می رسد:

چکیده: تلاش کنید در طی حدود ده خط خلاصه ای از محتوای تحقیق را برای خواننده ای که اصلا با این موضوع و رشته آشنا نیست توضیح دهید.

مقدمه: اگر چه در کتب و پایان نامه های معتبر مقدمه دارای اجزای مختلفی است که هر قسمت آن با تیتر جداگانه ای مشخص می شود اما شما باید محتوای تمامی این قستمتها را نهایتاً در دو صفحه بطور خلاصه کنار هم بیاورید.

در شروع مقدمه بنویسید که اصلا موضوع تحقیق شما درباره چیست (بیان موضوع تحقیق) سپس در پاراگراف بعدی بنویسید هدف و ضرورت انجام این تحقیق چیست. سپس در پاراگراف دیگری به مهمترین کارهای قبلی انجام شده و منابع مهم دیگر دراین زمینه اشاره کنید - که دراینجا می توانید از پاورقی نیز استفاده کنید-. در پاراگراف بعدی به سوال اصلی تحقیق و فرضیه اصلی تحقیق اشاره کنید. و در پاراگراف آخر نیز برای خواننده بنویسید که این تحقیق بطور کلی از چند بخش تشکیل شده و چرا به این صورت تقسیم بندی شده. «دانشجویان بنده که کتاب خلاصه می کنند مقدمه ای  درباره محتوای بخش خلاصه شده و مهمترین سوالی که آن قسمت از کتاب به آن پرداخته و پیش فرض اولیه ای که شما پیش از خواندن کتاب نسبت به چنین سوالی داشتید را بنویسند»

تقسیم بندی مطالب:

شما در تقسیم مطالب و موضوعات محتوای کار تحقیقی خود ابتدا آن را به بخش، سپس به فصل و در ادامه و در صورت نیاز  آن را به گفتار ، سپس به مبحث و سپس الف و ب و .... و نهایتا به اعداد1،2،3.... تقسیم بندی کنید «دانشجویان بنده که کتاب خلاصه می کنند اگر نویسنده این نکات را به گونه دیگری انجام داده شما آن را بصورت گفته شده تنظیم و تغییر دهید»

در پایان نیز این دو قسمت به پایان تحقیق شما افزوده می شود:

نتیجه گیری و پیشنهادها: در پایان کار خود و در یک صفحه به سوال و فرضیه اولیه طرح شده در مقدمه تحقیق پاسخ می دهید.

فهرست منابع: که در این قسمت در صورت لزوم منابع را به قسمتهایی چون:

 فهرست کتب فارسی، کتب عربی و یا انگلیسی، فهرست مقالات، پایان نامه ها و منابع اینترنتی   تقسیم می کنید.[3]

معرفی صفحات اولیه کار تحقیقی:

صفحه نخست شما که از پشت طلق قابل رویت است به ترتیب و از بالا به پایین این موارد باید وجود داشته باشد:

1-آرم پیام نور2-دانشگاه پیام نور 3- واحد مشهد 4- گروه حقوق 5- فقط عنوان تحقیق *اگر کتابی خلاصه می کنید حتما مشخصات کتاب را با خط ریز داخل پرانتز بنویسید* 6- جهت ارائه کار تحقیقی یک 7-نام استاد 8- دانشجو:......

9- بهار 1390

مثال

 

(آرم دانشگاه)

واحد مشهد

گروه حقوق

 

بزه دیدگی زنان

*اگر خلاصه کتاب است بنویسید:(خلاصه کتاب فلان نویسنده:....)

جهت ارائه کار تحقیقی یک

 

استاد: .....

دانشجو: .........

 

پاییز 1389

 

 

صفحه بعدی: بسم الله الرحمن الرحیم   بنا به سلیقه شما و با خطی زیبا ودرشت که تقریبا تمام صفحه را بپوشاند

صفحه بعدی: تقدیم و سپاسگزاری در این صفحه کار تحقیقی خود را به پدر و مادر خویش و یا همسر و یا فرزند خود تقدیم می کنید. _و به عزیز مورد نظرتان نشانش می دهید._  «تقدیم به بنده پذیرفته نیست»

 صفحه بعدی: فهرست مطالب شامل:  عنوان ............................. .... صفحه 

 

نکاتی که دانشجویان لطفا رعایت بفرمایند: پس از اتمام کار و هنگام دفاع نسخه پرینت گرفته شده را به همراه سی دی آن همراه بیاورید. پس از ملاحظه کار، اصل تحقیق امضا شده و به شما بازگردانده می شود ولی سی دی که مشخصات کامل خود و عنوان تحقیق را روی آن نوشته اید  را تحویل بدهید.



- [1] برای نوشتن پاورقی در  word2003 می توانید اینگونه عمل کنید.  مکان نما را بعد از کلمه ای ببرید که  می خواهید پاورقی داشته باشد. سپس به منوی Insert   سپس  Reference سپس   Footnoteرفته ودکمه insert   را بزنید. در این هنگام عددی در کنار نشانگرموس و نیز پایین صفحه ایجاد می شود که می توانید توضیح خود یا رفرنس مطلب را آنجا بنویسید.

[2] - توصیه می شود برای موفقیت بیشتر در نگارش تحقیق یکی از کتب مربوط به شیوه روش تحقیق و نگارش پایان نامه را از کتابخانه ها گرفته و آن را مطالعه بفرمایید. و یا دست کم کتاب یا پایان نامه معتبر و خوبی را به دقت ورق زده و به جزئیات مربوط به نگارش آن توجه کنید.

[3] - فهرست منابع باید بر اساس فامیل نویسندگان الفبایی شود و شامل مشخصات کامل آن اثر بجز شماره جلد و صفحه ای باشد که در نخستین پاورقی آمده است.


مطالب مشابه :


موضوعات پیشنهادی کار تحقیقی(2)

سطح علمی و آشنایی بیشتر با قوانین و مقررات.منبع مقالات حقوقی برای کار تحقیقی 1 و 2 حقوق




برنامه کلاسی رشته حقوق-نیمسال دوم 94-93

برنامه رشته حقوق نیمسال دوم 94-93. تاریخ. 10-8. 12-10. 14-12. 16-14. 18-16. 6/12/93. بین الملل عمومی کار تحقیقی2




جزوه ی چگونگی انجام کار تحقیقی اینجانب با اصلاحات جزئی 21 مهرماه

جزوه ی چگونگی انجام کار تحقیقی مجموعه حقوق خصوصی و با این موضوع و رشته آشنا




نوروزتان خجسته باد

حقوق بین الملل آبادان دانشجوی رشته حقوق دانشگاه آزاد جلسه توجیهی کار تحقیقی2.




نمره حقوق ارتباطات

حقوق بین الملل آبادان دانشجوی رشته حقوق دانشگاه آزاد جلسه توجیهی کار تحقیقی2.




برگزاری کلاسها در نیمسال جدید

حقوق بین الملل آبادان دانشجوی رشته حقوق دانشگاه آزاد جلسه توجیهی کار تحقیقی2.




برچسب :