زهرا عاملی از امپراطور می گوید

اولین همکاری مشترک «مهدی یراحی» و «زهرا عاملی» در آلبوم «منو رها کن» بود و ترانه قطعه «باور نکن» مورد توجه قرار گرفت.اکنون و در آلبوم «امپراطور» قطعه «با هم نبودیم» با ترانه زهرا عاملی شنیده شد که موضوع متفاوتی نسبت به سایر قطعات آلبوم داشت. در بخش چهارم پرونده سایت «موسیقی ما» برای آلبوم امپراطور با این ترانه سرا به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید:
 

  • قطعه «با هم نبودیم» ژانر اجتماعی دارد یا عاشقانه؟خودتان این ترانه را در کدام قسمت طبقه بندی می کنید؟
«با هم نبودیم» یک عاشقانه اجتماعی است و بیشتر اجتماعی است. زیرا مشکل خیلی از زوج هایی است که ازدواج کرده اند و شاید یک چیزی در زندگی آنها کم باشد ولی نتوانند با هم در میان بگذارند. حتی بدتر از آن این است که نتوانند به کسی بگویند و اصطلاح «با سیلی صورت را سرخ نگه داشتن» صرفا مخصوص مسائل نیست و گاهی اوقات ظاهر رابطه ها گویای نهان آنها نیست. این دو فرد دردی که دارند را نه به همدیگر می گویند و نه با آدم های اطراف خود در میان می گذارند. البته نمی توانیم بگوییم این کار عاشقانه هم نیست چون روایتگر یک زندگی و رابطه است و همان تعبیر عاشقانه اجتماعی مناسب تر است.
 
  • معمولا مخاطبان اصلی آلبوم های پاپ یک محدوده سنی جوانی است و مساله ای که شما در ترانه بیان کردید قطعا مشکل تمامی مخاطبان نیست. نگران شنیده نشدن این ترانه نبودید؟
وقتی که من خودم این ترانه را نوشتم 18 یا 19 سال سن داشتم و جزو قشر تین ایج محسوب می شدم و هنوز ازدواج نکرده بودم. این ترانه را فقط به این جهت نوشتم که می توانست یک قصه اجتماعی باشد در عین اینکه بیان عاشقانه دارد. حرف من این است که چرا باید همیشه ترانه هایی بنویسیم که در زندگی همه ما وجود داشته باشد؟ اگر اینگونه باشد باید تمامی فیلمسازان ، فیلم هایی بسازند که دقیقا زندگی همه ما است. مثلا یک کارگردانی به نام «جیمز کامرون» فیلم «تایتانیک» یا «آواتار» را می سازد و در تایتانیک قصه غرق شدن یک کشتی را با عاشقانه ای که در آن هست روایت می کند. یا آواتار را در یک دنیای دیگر می سازد و ما با آنها ارتباط برقرار می کنیم ولی چرا ما یاد گرفته ایم که ترانه های فارسی حتما زبان زندگی ما باشند؟ و فقط بگویند که تو رفتی و می خواهم تو بمانی و... . اتفاقا این قبیل ترانه ها سطح ترانه فارسی را پایین می آورد و ترانه باید انعطاف داشته باشد و من ترانه را مثل یک فیلم سینمایی می بینم. ترانه فیلمی در قالب موسیقی است و می تواند ما را به قصه های تازه ببرد و گاهی باید ما با قصه ترانه همراه شویم. فکر می کنم «با هم نبودیم» مخاطبان خود را پیدا کرده است و البته باید بگویم این ترانه به گونه ای نیست که در مرتبه اول که می شنوید با آن ارتباط کامل برقرار کنید. شاید در یک خلوت و تنهایی این کار را بشنوید و از تماشای یک قصه لذت ببرید و حتما نباید ترانه قصه زندگی خود ما باشد. الان فکر نمی کنم که قشر تیج ایج نتواند با این قطعه ارتباط برقرار کند بلکه ارتباط نیاز به زمان دارد. از این به بعد با این تفکر ترانه می نویسم که باید ترانه را برای مخاطب تبدیل به یک فیلم سینمایی کنیم. ترانه هایی هم که در کشورهای دیگر سروده می شوند شاید قصه زندگی همه مردم نباشد اما مورد توجه قرار می گیرند مثل ترانه «some one like you» که «adele» آن را خواند قصه زندگی ما نبود اما به قدری زیبا بیان می کند که ما را با خود همراه می کند.
 
  • البته تفاوت موضوعی همین قطعه با سایر قطعات آلبوم «امپراطور» به نوعی ریسک محسوب می شد!
خیر اتفاقا از همین تفاوت لذت بردم. تفاوت بدی نداشت و در این ترانه ایراد تکنیکی وجود ندارد و کسی تا کنون بر روی این اثر نقدی را داشته باشد که بگوید به لحاظ وزن یا زبانی ضعیف است. اگر قرار باشد که موضوع تمام ترانه های یک آلبوم و ترانه های موسیقی پاپ یکسان باشد دیگر جذابیتی به وجود نمی آید و اتفاقا باید تفاوت وجود داشته باشد تا از آن لذت ببریم. به عنوان مثال همه ما می توانیم تا آخر عمر از کارهای مرحوم «ناصر عبداللهی» لذت ببریم و بعد به سراغ صدا و ترانه های «رضا صادقی» ، «محسن یگانه» یا «مهدی یراحی» نرویم زیرا که می گوییم فقط از آن لذت می بریم و به تفاوت ها توجه نداشته باشیم. فکر می کنم تفاوت زیبا است و من هم از متفاوت بودن اصلا نترسیدم.
 
  • سال 90 و در آلبوم «منو رها کن» دو ترانه داشتید که قطعه «باور نکن» بیشتر مورد توجه قرار گرفت و در نظرسنجی همان سال سایت «موسیقی ما» در بین سه قطعه برتر قرار گرفت. فکر می کنید امسال و با ترانه ای که در آلبوم «امپراطور» داشتید مجددا این اتفاق رخ بدهد؟
ببینید من توقع این اتفاق را ندارم اما اگر این اتفاق رخ بدهد خیلی خوشحال می شوم! ولی این ترانه با «باور نکن» تفاوت های زیادی داشت. من در آلبوم اول «مهدی یراحی» ترانه ای نوشتم که چون فقط بیان احساسات بود ، با آن همزادپنداری بیشتری می شد داشت و فقط سعی کردم که یک ترانه قوی بنویسم. اتفاق تازه ای در آن صورت نگرفته بود و فقط به خاطر زبان و تعابیری که داشت از آن به نیکی یاد می شود. اما در «با هم نبودیم» به نظر خودم اتفاق بزرگتری رخ داد و نخواستم دوباره خودم را تکرار کنم یعنی حداقل «زهرا عاملی» در این آلبوم تفاوت داشته باشد. اگر اتفاقی که گفتید امسال هم رخ بدهد به دلیل اینکه نظر کارشناسان و مردم است قطعا دوست داشتنی خواهد بود اما اگر شاهد آن نباشم خیلی هم سورپرایز نمی شوم. هدف بزرگتری داشتم و خوشحالم اگر سالها بعد بخواهند بگویند اولین کسی که تعبیر یک زندگی عاشقانه رو به ویرانی را به شکل قصه بیان کرد از من نام ببرند. قطعا همه ما ایراداتی داریم و کار من یک نیست ولی فقط سعی کردم.
 
  • در مورد سایر قطعات امپراطور چه نظری دارید؟
من این آلبوم را به دلایل مختلفی دوست دارم. اول اینکه مهدی یراحی تمامی قطعات را بسیار با احساس خوانده است. حتی اگر کسی جنس صدای مهدی یراحی را دوست نداشته باشد نمی تواند عاطفه صدای او را انکار کند. ملودی های آلبوم امپراطور خسته کننده نیست و صرفا مخصوص دو یا چند بار شنیدن نیستند. اگر با هر سلیقه موسیقی به سمت امپراطور بیایید یعنی موسیقی غربی ، اسلو یا شاد گوش کنید قطعا می توانید در این آلبوم ترک مورد علاقه خود را پیدا کنید زیرا مجموعه همه سلایق است. آلبوم امپراطور به لحاظ ترانه حرف اول را می زند زیرا در سال 92 یا حتی 91 هم آلبومی را نداشتیم که ترانه هایی با این قدرت داشته باشد. اگر ترانه «میراث» یا «امپراطور» را روی کاغذ بنویسید متوجه می شوید که چه اتفاقات خوبی در آنها رخ داده است. خود من از ترک های «امپراطور» ، «زمستون» ، «دیدار» و «میراث» لذت می برم ضمنا کار خودم را هم گاهی اوقات پنهانی گوش می کنم!
 
  • نقطه ضعف این آلبوم به نظر شما چه بود؟
به قول معروف «هیچ بقالی نمی گوید که ماست من ترش است!» و من هم الان نمی توانم انتقادی داشته باشم. چینش قطعات را دوست نداشتم و باید به گونه ای دیگر می بود وگرنه کلیت آثار را دوست دارم.
 
  • مهدی یراحی در آلبوم دوم خود چه پیشرفتی داشت؟
بعد از یک آلبوم موفق یک آلبوم موفق دیگر تولید کرده است. نمی توانم بگویم پیشرفت یا پس رفت است اما خودش را موفق حفظ کرده است و به نظر من نقطه قوت همین بود.
 
  • با توجه به همین مساله آیا او می تواند همین روند را حفظ کند؟
فکر می کنم می تواند همین مسیر را ادامه بدهد. این دو آلبوم مقدمه ای بود تا او مخاطب جذب کند و قطعا در آلبوم سوم آن چیزی که می خواهد را اجرا خواهد کرد.
 
  • و همکاری شما با مهدی یراحی ادامه خواهد داشت؟

بله. برای آلبوم سوم او صحبت هایی را انجام داده ایم و قطعا در آن مجموعه نیز حضور خواهم داشت زیرا به نظر من ایشان خواننده بزرگی هستند.


منبع: سایت موسیقی ما


مطالب مشابه :


تا امپراطور ...

مهدی یراحی بیست و سوم آبان ماه یک هزار و سیصد و شصت در اهواز متولد شد. علاقه اش به آهنگسازی




زهرا عاملی از امپراطور می گوید

اولین همکاری مشترک «مهدی یراحی» و «زهرا عاملی» در آلبوم «منو رها کن» بود و ترانه قطعه «باور




»درباره معجزه خاموش داريوش با حضور پر رنگ روزبه بماني و مهدي يراحي

مهدی یراحی بیست و سوم آبان ماه یک هزار و سیصد و شصت در اهواز متولد شد. علاقه اش به آهنگسازی




گفتگویی کوتاه با مهدی یراحی | روزنامه تماشا |

مهدی یراحی از خیلی سال پیش، اسم و آثارش در بین مخاطبان موسیقی شناخته شده بود ولی تازه امسال




من یک معتادم

مهدی یراحی بیست و سوم آبان ماه یک هزار و سیصد و شصت در اهواز متولد شد. علاقه اش به آهنگسازی




مهدی یراحی از حضورش در «ماه عسل 93» گفت/ یک تیتراژخوانی متفاوت

مهدی یراحی بیست و سوم آبان ماه یک هزار و سیصد و شصت در اهواز متولد شد. علاقه اش به آهنگسازی




همکاری مهدی یراحی با پژمان جمشیدی

مهدی یراحی بیست و سوم آبان ماه یک هزار و سیصد و شصت در اهواز متولد شد. علاقه اش به آهنگسازی




برچسب :