آشنایی با دوره سه ساله متوسطه روزانه

 

نظام آموزش متوسطه به منظور آماده سازی جوانان برای زندگی مناسب و انجام وظایف شغلی و ورود به بازار کار و اجتماع و همچنین انجام هدایت تحصیلی و تأمین سایر نیاز های فراگیران از حساسیت و اهمیت ویژه ای برخوردار است که تحقق همه انتظارات و توجه به ارزش ها و هنجارهای جامعه و دستاوردهای علمی ، فنی و هنری و مقتضیات زمان و مکان ، تحول و بهسازی را ضروری می نماید.

به منظور اطلاع بیشتر دانش آموزان از ساختار ، عناوین دروس ، تعداد واحد ها و ساعات هفتگی دروس ، ویژگی ها و مقررات و ضوابط مربوط به دوره ی آموزش متوسطه روزانه به شیوه ی سالی واحدی به شرح ذیل اعلام می شود.

دقت و تعمق در این موارد بر آگاهی های دانش آموزان می افزاید و از بروز مشکلات احتمالی خواهد کاست.

 اهداف و ساختار نظام آموزش و پرورش متوسطه :

دوره ی متوسطه شامل سه شاخه ی « نظری» ، « فنی و حرفه ای » و « کاردانش» می باشدو دانش آموزان پس از گذراندن پایه ی اول برحسب استعداد، رغبت ، عملکرد تحصیلی وامکانات موجود به یکی از شاخه های تحصیلی هدایت   می شوند.

 الف ) شاخه متوسطه نظری :

هدف از این شاخه اعتلای سطح فرهنگ و دانش عمومی و پرورش ملکات و صفات اخلاقی ، بینش سیاسی و اجتماعی ، شناخت بهتر استعداد و علاقه دانش آموزان و ایجاد زمینه ی مساعد جهت هدایت آنان به مسیرهای تحصیلی مناسب ، احراز آمادگی نسبی برای ادامه ی تحصیل در آموزش عالی است.

این شاخه از 4 رشته « ادبیات و علوم انسانی» ، « ریاضی فیزیک » ، « علوم تجربی» و « علوم و معارف اسلامی » تشکیل می شود . از مجموعه واحدها حدود 52 واحد را دروس مشترک و حدود 42 واحد را دروس اختصاصی تشکیل می دهد.

ب ) شاخه متوسطه فنی و حرفه ای :

هدف از این شاخه اعتلای سطح فرهنگ و دانش عمومی و پرورش ملکات و صفات اخلاقی ، بینش سیاسی و اجتماعی ، شناخت بهتر استعداد و علاقه دانش آموزان و ایجاد زمینه ی مساعد جهت هدایت آنان به سمت اشتغال مفید و احراز آمادگی نسبی برای ادامه تحصیل در رشته های علمی ، کاربردی (تکنولوژی)    می باشد.

 در کلیه رشته های این شاخه حدود 58 واحد را دروس مشترک و حدود 39 واحد را دروس اختصاصی تشکیل می دهد و این شاخه مشتمل بر زمینه صنعت ، خدمات و کشاورزی است که هر زمینه داراب چند رشته به شرح ذیل   می باشد:

1)   زمینه صنعت :

رشته های نقشه کشی عمومی ، ساخت و تولید ،صنایع فلزی ،مکانیک خودرو، تأسیسات، صنایع چوب و کاغذ،چاپ، الکترونیک و الکتروتکنیک،متالوژی، صنایع شیمیایی ،صنایع نساجی،سرامیک،معدن،سیمان،ساختمان نقشه برداری،ناوبری،مکانیک موتورهای دریایی،الکترونیک و مخابرات دریایی.

2 ) زمینه خدمات :

رشته های گرافیک ، طراحی ودوخت ، نقشه کشی معماری، صنایع دستی ، نقاشی ، نمایش، سینما،موسیقی،چاپ دستی، حسابداری بازرگانی ،کودکیاری،تربیت بدنی،مدیریت خانواده،مرمت آثار فرهنگی .

3 ) زمینه کشاورزی :

رشته های امور دامی ، امور زراعی و باغی ، ماشینهای کشاورزی،صنایع غذایی.

  ج ) شاخه متوسطه کار دانش :

هدف از این شاخه اعتلای سطح فرهنگ و دانش عمومی و پرورش ملکات و صفات اخلاقی ، بینش سیاسی و اجتماعی ، تربیت نیروی انسانی در سطوح نیمه ماهر ، ماهر و استاد کار و سرپرستی برای بخشهای صنعت ،کشاورزی و خدمات و احراز آمادگی  نسبی برای ادامه تحصیل در رشته های خاص علمی کاربردی می باشد.

این شاخه دارای سه زمینه صنعت ، کشاورزی و خدمات است و هر زمینه دارای یک یا چند گروه و هر گروه دارای یک یا چند رشته اصلی است که هر رشته دارای یک یا چندرشته مهارتی می باشد . در کلیه رشته های مهارتی این شاخه 53 واحد به روس عمومی و انتخابی و حدود 43 واحد به درس های مهارتی اختصاص دارد که دانش آموز با گذراندن آنها و کسب گواهینامه های مهارت مربوط موفق به اخذ دیپلم کاردانش در رشته  مهارتی مربوط خواهد شد .درصورتی که واحدهای درس های مهارتی در هر رشته کمتر از 43 واحد باشد حداقل 20 واحد به درس های مهارتی اختصاص داده می شود و مابقی با تلفیق مناسبی از درس های اختصاصی ، تکمیل مهارت و اختیاری حسب نیاز رشته مهارتی تکمیل خواهد شد.

 انواع درس ها :

 درس های عمومی : درس هایی است که آموختن آنها برای ارتقاء بینش علمی ، اجتماعی، اقتصادی،فرهنگی و سیاسی دانش آموز دوره ی متوسطه ضرورت دارد. آن دسته از درس های عمومی که در تمام شاخه های متوسطه با محتوای یکسان ارائه می گردند درس های مشترک نامیده می شوند.

درس های اختصاصی : درس هایی است که دانش آموز با گذراندن آنها پایه عملی یا علمی مناسبی برای ورود به بازار کار و اشتغال یا ادامه ی تحصیل در سطوح عالی تر در یک رشته یا گرایش خاص را کسب می کند.

درس های مهارتی : ( استاندارد مهارت ) : آن دسته از درس های اختصاصی شاخه کاردانش است که از طریق آنها مهارت های حرفه ای مورد نیاز برای اشتغال به یک کار مفید به صورت نظری و عملی بر اساس استانداردهای مهارتی مربوط آموزش داده می شود.

درس های انتخابی :

درس هایی است که با توجه به تفاوت های فردی به منظور پرورش علایق و استعدادها و یا رفع نیاز های آموزشی دانش آموز توسط وی از بین مجموعه ای از درس های فعالیت محور ( درس هایی که بر فعالیت دانش آموز تاکید دارد)  برابر شیوه نامه ی مربوط انتخاب می شود . درس های انتخابی مشتمل بر موارد ذیل است :

 الف ) درس های پرورشی :

درس هایی است که به منظور تعمیق و باورهای دینی ، رشد فضایل اخلاقی، تقویت مهارت های زندگی فردی و اجتماعی و رشد استعدادهای هنری ، با توجه به استعداد و علایق دانش آموز به صورت فعالیت های خاص و مطابق با شیوه نامه ی مربوط ارائه می شود.

ب ) درس های جبرانی :

درس هایی است که به منظور جبران ضعف درسی دانش آموز و کاهش افت تحصیلی ، با رعایت سرفصل درس  های مربوط ارائه  می شود.

ج) درس های تکمیلی :

درس هایی است که به منظور توسعه و تعمیق  آموخته های دانش آموز و با رعایت سر فصل درس های مربوطه ، ارائه می شود.

 تذکر : علاوه بر درس های مذکور درس های کارگاه خود اتکایی ، برنامه ریزی تحصیلی شغلی ،آشنایی با مقدمات پژوهش علمی ، هنر (1) نیز به عنوان سایر دروس انتخابی قابل ارائه می باشد.

در هر سال تحصیلی کلیه واحد های درسی هر پایه برابر جداول مربوط به دانش آموزان ارائه می شود و واحدهای درس های انتخابی نیز با توجه به استعداد و علاقه دانش آموز و امکانات واحد آموزشی برابر شیوه نامه ی مربوط ارائه می شود.

 هدایت تحصیلی :

در نظام آموزش متوسطه به شیوه ی سالی واحدی دانش آموز با توجه به استعداد ،علاقه و عملکرد تحصیلی و امکانات محلی در مسیرهای مختلف و مورد نیاز کشور هدایت می شود.

ملاک هایی که در هدایت تحصیلی به آنها استناد می شود عبارتند از :

الف ) نمرات دوره ی راهنمایی تحصیلی و پایه ی  اول متوسطه دانش آموز

ب ) نظر مشاور که بر اساس عوامل زیر طی نمون برگ های ( فرم های ) مختلف جمع آوری و ارائه می شود.

1- نظر دانش آموز

2- نظر والدین دانش آموز

3- نظر دبیران دروس مرتبط با شاخه ها و رشته ها

4- نتایج آزمون های رغبت و استعداد

5- نظر مشاور بر اساس پرونده تربیتی – تحصیلی دانش آموز

لازم به ذکر است به دلیل اینکه دانش آموزان این دبیرستان از ساعات فوق برنامه استفاده می کنند برای تعیین رشته مناسب ترباید در طول سال تحصیلی خوب درس خوانده تا با کسب نمرات خوب به رشته ی دلخواه هدایت شوند. ضمناً با توجه به اینکه در تعیین رشته مناسب علاوه بر توانایی ها استعدادهای دانش آموزان نظرات دبیران مربوط و مشاور درطول سال تحصیلی از اهمیت خاصی برخوردار  می باشد لذا تلاش بیشتری از عزیزان انتظار داریم.

 اهمّ مقررات نظام آموزش متوسطه به ( شیوه ی سالی – واحدی )

 1 ) نحوه ی ارزشیابی در دوره متوسطه :

  • آموزش در دوره متوسطه مبتنی بر شیوه ی سالی  - واحدی و طول دوره آموزش 3 سال است.
  • فرآیند آموزش هر درس به طور پیوسته ، در طول سال تحصیلی انجام می شود.
  • محتوا ، ساعات آموزش و میزان تأثیر هر درس در معدل گیری بر اساس تعداد واحدهای آن درس مشخص می شود.
  • ارزشیابی هریک از درس های پایه اول ، دوم و سوم مستقل است و قبولی یا مردودی در هر درس تأثیری بر سایر درس ها ندارد.
  • حداکثر سن ثبت نام ( ملاک محاسبه ، اول مهر ماه هر سال ) در  پایه های اول ، دوم و سوم به ترتیب 18،19 و 20 سال تمام است.
  • ارزشیابی از آموخته های دانش آموزان در هر درس به صورت ورود ( در آغاز سال تحصیلی توسط معلمان) تکوینی ( به صورت مستم ) و پایانی ( تراکمی ) به عمل می آید.
  • نمره ارزشیابی تکوینی در هر ماده درسی در هر سال تحصیلی در دو نوبت  تعیین و منظور می شود.
  • ارزشیابی پایانی در طول سال تحصیلی در دو نوبت اول و دوم انجام می شود  ارزشیابی پایانی نوبت اول از حدود %50 اول محتوای برنامه درسی در دی ماه برگزار می گردد و ارزشیابی پایانی نوبت دوم از تمام محتوای برنامه ی درسی ( 5 نمره از محتوای نیمه ی اول برنامه درسی و 15 نمره از محتوای نیمه دوم برنامه درسی) در خرداد ماه به عمل   می آید.
  • ارزشیابی پایانی دوره ی تابستانی و شهریور ماه و دی ماه و همچنین امتحانات نهایی و درس های غیر حضوری از کلیه محتوای برنامه درسی به عمل می آید.
  • ارزشیابی درس های انتخابی به صورت مستمر از مجموعه فعالیت های دانش آموزان در طول هر نوبت انجام می شود و ارزشیابی پایانی ندارد.
  • نمره امتحان هر درس در نویت اول از مجموع نمره ارزشیابی مستمر با ضریب 1 و نمره ارزشیابی پایانی با ضریب 2 و در نوبت دوم از مجموع نمره ارزشیابی مستمر با ضریب 1 و نمره ارزشیابی پایانی با ضریب 6 و نمره سالانه نیز از مجموع نمرات ارزشیابی ها تقسیم بر 10 بدست می آید.
  • نمره ی هر درس در دوره ی تابستانی ( برای دانش آموزان سال سوم ) از مجموع نمره ارزشیابی با ضریب 1 و نمره ارزشیابی پایانی با ضریب 4 بدست می آید.
  • حد نصاب قبولی در هر درس نمره 10 و در مورد برخی از درس های تخصصی و عملی شاخه ی فنی و حرفه ای 12 است. در شاخه کاردانش حد نصاب قبولی در استاندارد مهارت توسط دستگاه متولی استاندارد مهارت تعیین می شود.
  • چناچه نمره سالانه دانش آموزی در درس های انتخابی کمتر از 10 باشد این نمره از وی پذیرفته می شود و در معدل سالانه و شرایط ارتقاء دانش آموز تأثیر ندارد ولی در معدل کل دانش آموز منظور می شود.

 2 ) شرایط قبولی در دوره متوسطه :

 

ب ) پایه اول و دوم :

  • پس از برگزاری امتحانات پایانی نوبت دوم دانش آموزی قبول شناخته می شود که نمره سالانه ی وی در هر درس کمتر از 10 نباشد.
  • دانش آموزی که پس از امتحانات نوبت دوم شرایط قبولی را در درس یا درس ها احراز نکند می تواند در امتحانات همان درس یا درس ها در شهریور ماه شرکت کند و درصورتی قبول شناخته می شود که نمره هر یک از درس های وی در شهریور کمتر از 10 نباشد.

درسهای باقی مانده از پایه اول بعد از امتحانات شهریور و ۷ مهر به تابستان سال بعد موکول خواهد شد .

چنانچه درس های باقی مانده از پایه دوم پیش نیاز درس های پایه سوم باشد دانش آموز باید این درس ها را با رعایت ضوابط پیش نیاز به همراه سایر درس های پایه سوم برابر مقررات و حداکثر تا 34 واحد انتخاب نماید.

تذکر :

چنانچه درس های باقی مانده از پایه دوم پیش نیاز درس های پایه سوم باشد دانش آموز پایه سوم باید این درس ها را با رعایت ضوابط پیش نیاز به همراه سایر درس های پایه سوم برابر مقررات و حداکثر تا 34 واحد انتخاب کند و باقی مانده  درس های پایه سوم را در تابستان همان سال انتخاب کند اگر دانش آموز پایه سوم قبلا از درس پیش نیاز نمره 7 تا 10 را کسب کرده باشد. انتخاب درس های پیش نیاز و اصلی به صورت هم زمان و یا درس های اصلی مقدم بر درس های پیش نیاز برای وی بلا مانع است .چناچه درس های باقی مانده از پایه دوم پیش نیاز درس های پایه سوم نباشد انتخاب این درس ها به تابستان سال سوم موکول خواهد شد.

 ج ) پایه سوم :

  • دانش آموزی در هریک از درس های « غیر نهایی » قبول شناخته می شود که نمره  « سالانه » وی در هر درس کمتر از حد نصاب قبولی آن درس نباشد.
  • دانش آموزی در هر یک از درس های « نهایی» قبول شناخته می شود که نمره امتحان نهایی وی در هر درس بدون ضریب کمتر از حد نصاب قبولی آن درس نباشد.
  • برای درس هایی که به صورت غیر حضوری ارائه می شوند ملاک کسب حد نصاب قبولی درس می باشد.

 3) شرایط فارغ التحصیلی :

 دانش آموزی فارغ التحصیل شناخته می شود که :

  • در کلیه واحد های درسی دوره ی متوسطه در رشته مربوط ( حداقل 96 واحد درسی قبول) شده باشد.
  • معدل وی حداقل 10 باشد.
  • چناچه دانش آموزی از مجموعه ی درس های پایه ی دوم و سوم( اعم از نهایی و غیر نهایی ) حداکثر در دو عنوان درسی نهایی ،و دو عنوان درسی غیر نهایی  آخرین نمره درسی وی سالانه یا تابستانی یا غیر حضوری دی ماه ) 7 و یا بیشتر باشد معدل کل وی نیز حداقل 10 باشد فارغ التحصیل شناخته می شود.
  • دانش آموزان سال سوم که به هر دلیل موفق به گذراندن تعدادی از        درس های پایه دوم یا سوم یا درس های انتخابی نمی شوند می توانند   درس های باقی مانده را تا سقف 32 واحد درسی ( از این تعداد حداکثر 10 واحد به صورت حضوری و مابقی به صورت غیر حضوری )در دوره تابستانی که  ( به مدت 8 هفته آموزش و 2 هفته امتحان و اعلام نتیجه ) اجرا می شود  و در کلاس های پایگاه تابستانی که در یکی از مدارس منطقه دایر می گردد شرکت نمایند.
  • دانش آموزان پایه سوم هریک از شاخه های تحصیلی چنانچه تا پایان تابستان موفق به گذراندن درس های پایه سوم اعم از نهایی و غیر نهایی و باقی مانده درس های دوم نشود می تواند در امتحانات دی ماه به صورت غیر حضوری شرکت کند و حداکثر 32 واحد درسی را امتحان دهد.


مطالب مشابه :


اسکن صفحات مجله موفقیت و احسان علیخانی و ماه عسل..

اسکن صفحات مجله موفقیت و احسان علیخانی و ماه عسل هفته دوم تیر دو نیمه ی سیب 92 نوروز 93




برنامه موفقیت از منظر کامپیوتر

برنامه موفقیت از منظر کامپیوتر - ( نیمه پر لیوان ) [ شنبه بیست و دوم تیر 1392 ]




دروس حوزوي چيست؟

مجله حقوقی شده و پس از موفقیت در آن وارد پایه قرآن، حفظ نیمه دوم جزء 30 قرآن و




موفقیت در آزمون وکالت92

آزمون وکالت 92، از نیمه دوم آبان آزمون وکالت ۹۲ در نیمه دوم آبان ماه هفته دوم تیر




گزارش متنی همایش جوانه..

وپس از اون هم یه آقایی که از مسولای مجله موفقیت بود به هفته دوم تیر دو نیمه ی سیب 92




مرداد ماه: سخنی با داوطلبین آزمون وکالت 92

آزمون وکالت , آراء وحدت رویه جدید , آزمون وکالت 92 , آزمون قضاوت 92 , منابع وکالت 92 مجله موفقیت;




آشنایی با دوره سه ساله متوسطه روزانه

ارزشیابی هریک از درس های پایه اول ، دوم و سوم مستقل از محتوای نیمه دوم مجله موفقیت.




آرشیو ماهنامه های رشد معلم

نیمه اول تیر 1387 - شماره 228 نیمه دوم خرداد 1387 نیمه دوم مهر 1386 خدمات مشاوره ای-پیکهای موفقیت




متن کنفرانس ارائه شده گروه الف درس افکار سیاسی تا نیمه دوم قرن۱۹ گروه الف

متن کنفرانس ارائه شده گروه الف درس افکار سیاسی تا نیمه دوم موفقیت مردم مجله علوم




یه روزی - یه جایی- یه جوری - یه کسی - یه چیزی صبر داشته باش صبر داشته باش.

این جمله معمولاً تو مجله ماهنامه موفقیت به سر دبیری جناب هفته دوم تیر دو نیمه ی سیب 92




برچسب :