مطالبی درباره ی نماز

مقدمه

اگر درست بفهمد معصيت، نقد نيست زيرا حرام است پس جاى مقايسه ندارد. اگر بين دو مباح كه يكى نقد است و ديگرى نسيه گزينش مىكرد وجهى داشت امّا مثال عامى چنان است كه به تب دار گويند: عسل نخور بگويد: لذت عسل نقد است و وعده سلامت نسيه. و يا اينكه از مردم عوام كسى باشد كه بگويد: خدا كريم است عفوش بسيار گسترده است و اميد به لطف الهى جزء دين است. اين آرزوى دور و دراز را اميد و رجاء نامند و هلاك گردند»

پس همه اين امور از حيلههاى شيطان است و براى نجات و رهايى از آن بايد چاره جويى كرد. در طريق نجات و آزادى از اين مكرهاى شيطانى ابن جوزى چنين پيشنهاد مىكند كه: «بايد جانب احتياط را نگهداشت و حكم احتياط اين است كه ترك امروز و فردا كنيم و از آرزوى دراز روى گردانيم كه عمر رفته باز نمىآيد و از آنچه مىترسيم يعنى مرگ امانى نداريم و در تأخير، آفتهاست بايد مرگ را جدّى گرفت و در توبه و نيكوكارى تعجيل نمود كه گفتهاند: سوف (يعنى بزودى فلان كار را خواهم كرد) بزرگترين لشكر شيطان است. كسى كه فريب امروز و فردا كردن نفس و شيطان را خورده دم مرگ، تلخابه ندامت را به سختى فرو می برد»

 

 

 

 

نماز چيست ؟ 


نماز سرود عشق و آهنگ آسمانى است.

نماز سرود فضليت و پاكى است.

نماز ريسمانى است كه ما را به خداوند جهان متصلمى كند.

آننيايش و پرستش و اين راز و نياز و كمك خواهى در زبان قرآن نماز ناميده مىشود.نماز، مراسم مخصوصى براى پرستش خدا و راز و نياز با اوست كه در آن جنبه هاىارزنده و آموزنده خاصى در نظر گرفته شده است . نماز، سرود توحيد و يكتا پرستى ، پاكى وفضيلت است كه روح و جان ما را از شرك وآلودگى شستشو داده و بايد فكر و درون ما را در برابر عوامل شرك زا وآلوده كننده يىكه در زندگى روزمره با آنها سر و كار داريم پاك و يكتاپرست نگه مى دارد.

روح مانيز در ميدان زندگى روزانه در معرض ‍ آلودگى است ، آلودگىبه هوسها خودخواهيها و صدها آلودگى هاى ديگر.بنابراين بايد همانطور كه لباس وتن خود را مى شوييم و پاكيزه مى كنيم ، دل و جان را هم شستشو دهيم و پاكيزه كنيم ،خود را به خدا كه سرچشمه پاكى و كمال است نزديك سازيم ، لحظاتى را به ياد او، بهنيايش او و راز و نياز با او بگذرانيم و روح آلوده را در چشمه صاف و زلال الهىشستشو دهيم .نمازهاى پنجگانه همين كار را مى كند با پنج نماز در روز، خداوند،لغزشها را از آدمى مى زدايد و او را پاكيزه مى كند.

در ابتدای سوره اسراء می خوانیم که خداوند بنده خویش را به معراج دعوت کرد و در این دعوت آسمانی هدایایی برای وی در نظر گرفت ، که بزرگترین این هدایا نماز می باشد . خداوند کریم در 103 جای کتاب خویش تاکید بر خواندن نماز کرده است  ودر آیه ی 103 سوره نساء آنرا حکمی واجب کرده است و به قول پیامبر (ص) نماز همانند نحری است که انسان هر روز 5 بار خود را در آن شستشو می دهد . نماز یعنی شکستن نفس و خود را در مقابل خالق خویش خوار دیدن ، وتسلیم او بودن است .

بایزید بسطامی (ره) روزی از خدا خواست که ابلیس را ببیند ، ابلیس به امر خدا در جلویش ظاهر گشت و به او گفت :که کجا بودی ؟ ابلیس به او گفت: به زیارت قبر آدم 1000 رکعت نماز خواندم . بایزید به او گفت : مگر تو نماز هم می خوانی ؟ ابلیس به او گفت: من از بندگی خلع شده ام ولی او از خدایی خلع نشده است

نماز نزدیکترین و بهترین حالتی است که بنده می تواند با خدای خود گفتگو کند . البته از امام علی (ع) نقل شده است : که نماز واجب است ولی واجب تر از آن عمل به ان است .

در حد توان فکری مان نماز ،یک گزارش روزانه به خداست . حال ببین که موقع نماز چه چیزی به در گاه او می بری ...... 

نماز چيست تفسير كلي نماز؟

 

نماز چيست و چرا هر مسلمان روزانه حداقل پنج نوبت اين فريضه الهي را به‌جا مي‌آورد؟

آيا نمي‌شود مثل برخي عبادات ديگر آنرا هفتگي (مثل نماز جمعه)، ماهانه (مثل برخي نمازهاي مستحبي)،يا سالانه (مثل روزه) و يا يك بار براي هميشه (مثل حج) برگزار كرد؟

آيا بهتر نيست به جاي اين عبادات عربي كه گاه مي‌فهميم و گاه نمي‌فهميم،از مناجات‌هاي فارسي استفاده كنيم؟

 و يا اصلاً آيا صبح زود كه تازه از خواب برخاسته‌ايم بهتر مي‌توان با خدا سخن گفت و يا بعد از ظهر كه انرژي كافي داريم؟

اصلاً وقتي دستانمان تمييز است وضو گرفتن چه لزومي دارد؟

 

اين‌ها همه سؤالاتي است كه در ذهن بسياري از ما وجود دارد و اگر به درستي به پاسخ آن‌ها دست نيابيم ، در آينده‌اي نه چندان دور ، در مواجهه با چنين سؤالاتي درمانده و خداي ناكرده در اعتقاداتمان سستي به‌وجود مي‌آيد.به‌حول وقوه الهي تصميم بر آن است تا جزواتي كه حضورتان مي‌كنيم، به يكايك سؤلات فوق پاسخ داده و ذهن شما دوستان را در اين موضوع مهم واساسي روشن نمائيم.

مقدمات نماز شش چيز است: 

۱- طهارت يعني وضو ۲- پاك بودن لباس ۳- پوشش ۴- شناختن وقت نماز ۵- قبله ۶- مكان نمازگذا

◄وضو: 

به هنگام وضو گرفتن، واجب است كه صورت و دستهاي خود را بشوييم و جلوي سر و روي پاها را مسح كنيم. صورت بايد از بالاي پيشاني (جايي كه موي سر بيرون مي آيد ) تا آخر چانه را بشوييم و پهناي آن به مقداري كه بين دو انگشت شست و وسط قرار گيرد بايد شسته شود و براي آنكه يقين كنيم اين مقدار كاملاً شسته شده بايد كمي اطراف آن را هم بشوييم و اگر مقداري حتي كم از اين مقدار شسته نشده باشد وضو باطل است.

بعد از اينكه صورت را شستيم بايد دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتان بشوييم و براي اينكه يقين كنيم آرنج را كاملاً شسته ايم بايد مقداري هم بالاتر از آرنج را بشوييم.

شستن داخل بيني و مقداري از لب و چشم كه در وقت بستن ديده نمي شود واجب نيست، ولي براي اينكه يقين كنيم آرنج را كاملاً شسته ايم بايد مقداري بالاتر از آرنج را هم بشوييم.

اگر احتمال داديم كه چرك يا چيز ديگري در ابروها و گوشه هاي چشم و لب و صورت و دستها هست كه نمي گذارد آب به آنها برسد، چنانچه احتمال ما در نظر مردم به جا باشد بايد قبل از وضو دقت كرده و سپس اگر مطمئن شديم آن را برطرف كنيم.

 

اگر كسي انگشتر در دست داشته باشد ، در موقع وضو گرفتن و شستن دستها بايد يا آن را از دست بيرون آورده و يا در انگشت بگرداند تا آب به زير آن برسد.

بعد از شستن صورت و دستها واجب است كه جلوي سر را مسح بكشيم.

واجب نيست مسح سر بر پوست سر باشد، بلكه بر قسمت موي جلوي سر هم صحيح است. ولي كسي كه موي جلوي سر او به اندازه اي بلند است كه اگر شانه كند از حد جلوي سر تجاوز مي كند بايد بيخ موها را مسح كند و يا فرق سر را باز كرده پوست سر را مسح نمايد و اگر بر موهايي كه از حد جلوي سر تجاوز كرده يا بر روي جاهاي ديگر سر، كه در جلوي آن آمده مسح كند باطل مي شود.

واجب است كه جايي را كه مسح مي كشيد خشك باشد و اگر به قدري تر باشد كه رطوبت آن به كف دست تأثير بگذارد مسح باطل است.

همچنين واجب است بعد از مسح سر با تري آب وضو كه در دست مانده روي پا را از سر يكي از انگشتها تا برآمدگي روي پا مسح كند و بهتر آن است كه تا مفصل را مسح نمايد.

◄مقارنات نماز:

مقارنات نماز يازده چيز است: اول نيت، دوم قيام، سوم تكبيره الاحرام، چهارم قرائت، پنجم ركوع، ششم سجود، هفتم تشهد، هشتم سلام، نهم ذكر، دهم ترتيب، يازدهم موالات

◄مبطلات نماز: 

مبطلات نماز يازده چيز است. اول حدث، دوم دست بسته نماز خواندن، سوم پشت به قبله كردن، چهارم حرف زدن به طريق ديگران، پنجم قهقهه كردن، ششم گريه كردن براي امور دنيايي، هفتم كاري كه از صورت نمازگزار بودن بيرون برود مانند رقصيدن يا كف زدن، هشتم خوردن و آشاميدن، نهم آمين گفتن بعد از سوره حمد، دهم شك در عدد ركعات نماز دو ركعتي، يازدهم چيزي در نماز كم و زياد كردن.

 

 


مطالب مشابه :


درست کردن موها برای رفتن به مهمانی

آموزش می دهد زمانیکه به یک مهمانی دعوت می شوید موهایتان را چگونه درست سر و کار دارید




مقاله ی در مورد نماز

اگر درست بفهمد كسى كه فريب امروز و فردا كردن نفس و ولي كسي كه موي جلوي سر او به




تقویت ریش در (چین ، هندوستان ، ایران ، مصر و آمریکای جنوبی)

پر مويي در زنان و درمان آن، مو خوره، چگونگي فر كردن و و به جلوي سر مـوي سـر را




مطالبی درباره ی نماز

اگر درست بفهمد كسى كه فريب امروز و فردا كردن نفس و ولي كسي كه موي جلوي سر او به




نماز

اگر درست بفهمد كسى كه فريب امروز و فردا كردن نفس و ولي كسي كه موي جلوي سر او به




روش63- پیوند پوست و مو

و به جلوي سر تار مو درست مانندحالت طبيعي موي موجود سر و مشخص كردن




خواص روغن های درمانی ونحویه روغن گیری

روغن‏مالى كردن موى سر با روغن نمود در جلوى گوش مورد احتياج درست كنيد




نگاه دزدكي از پشت پرده آرايشگاه هاي زنانه

گروه سه نفره كاشفان فروتن موي زائد، راه زياد، سر درست كردن پستيش و كلاه




برچسب :