اداره اموال و اوراق بهادار

اداره اموال و اوراق بهادار

تعریف اموال :

منظور از اموال : اموال دولتی می باشد که توسط وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی خریداری شده یا می شود و یا به نحوی از انحاء در تملک دولت بوده و یا در می آید.

خدمت دهندگان : ریاست سازمان ,معاون هزینه و رییس خزانه معین , رییس اداره اموال واوراق بهادار, ممیزین حساب , بازرسین , دبیرخانه.

خدمت گیرندگان: کلیه دستگاه های اجرایی استان.

مدارک و اطلاعات مورد نیاز:

صورتحساب رسیده – کلیه اموالی که به نحوی وارد سیستم دستگاه اجرایی می شود.

صورتحساب فرستاده - کلیه اموالی که به نحوی از سیستم دستگاه اجرایی خارج می شود.

وظایف اداره اموال :

1 - دریافت صورتحساب های اموال رسیده و فرستاده از دستگاه های اجرایی مشمول آئین نامه اموال دولتی ، به منظور نظارت و تمرکز حساب اموال بررسی آنها و نهایتاً اعلام وصول و یا واخواهی آن .

2 - دریافت فهرست اموال منقول غیر مصرفی دستگاه های اجرایی استان که در اجرای مواد 107 و 108 قانون محاسبات عمومی کشور به ادارات و سازمان ها و شرکت هایی که 100% سهام آنها متعلق به دولت است ، انتقال می یابد و بررسی و مطابقت آن ها با سوابق مربوط و صدور موافقت موضوع مواد مذکور.

3 - دریافت فهرست اموال امانی موضوع ماده 110 قانون محاسبات عمومی کشور از دستگاه تحویل گیرنده مال و پیگیری لازم جهت اعاده آن ها پس از موعد مقرر در صورت جلسه تحویل.

4 - دریافت فهرست اموال اسقاط و مازاد بر نیاز که دستگاه های دولتی استان در اجرای ماده 112 قانون م . ع. ک بفروش می رسانند و بررسی مدارک احراز مالکیت و مجوز فروش و نتیجتاً اعلام اطلاع از فروش و یا واخواهی آنها.

5 - دریافت فهرست موجودی پایان سال انبار ادارات و سازمان های دولتی در استان طبق فرم 15 اموال و بررسی و مطابقت آن با دفاتر و مدارک و موجودی عینی انبار

6 - دریافت صورتجلسه تحویل و تحول بین امنای اموال به همراه فهرست اموال تحویلی و بررسی مطابقت آن با سوابق و درصورت وجود کسری در اموال پیگیری لازم تا حصول نتیجه

7 - نظارت دقیق بر اجرای صحیح مقررات مربوط ، در انتصاب امنای اموال

8 - رسیدگی به درخواست حذف اموال از دفاتر اموال سازمان ها و ادارات دولتی در سطح استان ، بررسی و مطابقت مدارک حذف با مقررات و قوانین مربوطه و در صورت تائیدآن ها ، اعلام اطلاع به دستگاه ذیربط برابر ماده 35 آئین نامه اموال دولتی.

9 - نظارت دقیق بر اجرای مواد 38 و 39 آئین نامه اموال دولتی ، زمانی که اموال دولتی به هر علتی از بین میروند.

10- دریافت فهرست و مشخصات اموال غیر منقول دولت از سازمان ها و ادارات دولتی در سطح استان و پیگیری لازم جهت ارسال اصل اسناد مالکیت به اداره کل اموال دولتی مطابق دستور العمل ماده 123 قانون م . ع. ک .

11- پیگیری های لازم در موارد اصلاح اسناد مالکیت اموال غیر منقول دولت برابر ماده 26 آئین نامه اموال دولتی.

12 - تحویل انواع تمبر مالیاتی ، دادگستری و متفرقه به اداره کل دادگستری و سازمان آموزش و پرورش و سازمان امور اقتصادی و دارایی.

13 - تحویل انواع اوراق ثبتی به اداره کل ثبت اسناد و املاک استان .

14 - نظارت بر اجرای صحیح قانون نحوه استفاده از اتومبیل های دولتی و فروش اتومبیل های زائد مصوب 1358 شورای انقلاب اسلامی و آئین نامه اجرایی آن توسط دستگاه های اجرایی استان.

15 - اعزام بازرس به ادارات و سازمان های دولتی در اجرای ماده106 قانون محاسبات عمومی کشور به منظور بررسی، موجودی تنظیم حساب ، نحوه حفظ و حراست اموال دولت و اجرای صحیح مقررات و قوانین مربوط به اموال دولتی ، راهنمایی امنای اموال و رفع مشکلات اموالی آنان.

قوانین و آئین نامه های مورد عمل :

1 - فصل پنجم قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366

2 - آئین نامه اجرایی ماده 122 قانون محاسبات عمومی کشور

3 - بخشنامه ها و دستور العمل های صادره از وزارت امور اقتصادی و دارایی و اداره کل اموال دولتی

4 - سایر قوانین مورد عمل و مرتبط با اموال دولتی

مراحل انجام کار

اموال :

1 –دستگاه های اجرایی برابر تکالیف مقرر صورتحساب های اموالی خود را تسلیم اداره اموال می نمایند که توسط رئیس اداره مذکور به حوزه ممیزی حساب اموال احاله می شود . حوزه مذکور بررسی لازم را انجام و در صورت مطابقت با مقررات مربوط اعلام وصول نموده و در غیر اینصورت واخواهی لازم را انجام می دهد.

2 – دستگاه های اجرایی می توانند برابر حکم ماده 107 و 108 قانون محاسبات عمومی کشور اموال منقول غیر مصرفی خود را بلاعوض به سایر دستگاه های دولتی انتقال دهند. در این رابطه فهرست و مشخصات اموال مذکور توسط دستگاه در اختیار دارنده مال تهیه و به همراه درخواست مربوط به اداره اموال تسلیم می شود.

حوزه ممیزی حساب اموال ذیصلاح پس از بررسی و مطابقت آن ها با سوابق موجود و ملاحظه مجوزهای لازم جهت انتقال ، موافقت و تائیدیه لازم موضوع مواد فوق الذکر را که به موجب تفویض اختیار بعمل آمده به امضاء معاون محترم هزینه و رئیس خزانه معین استان می رسد ، صادر و به دستگاه انتقال دهنده تسلیم می نمایند ودر صورت عدم مطابقت درخواست با قوانین موضوعه مراتب جهت رفع نقص به دستگاه انتقال دهنده اعلام می شود.

پس از صدور موافقت ، طی نامه ای صورتحساب اموال فرستاده مورد انتقال ، از دستگاه انتقال دهنده و صورتحساب اموال رسیده از دستگاه انتقال گیرنده خواسته میشود و تا حصول نتیجه پیگیریهای لازم انجام می گیرد.

3 – دریافت فهرست اموال امانی موضوع ماده 110 قانون م . ع.ک ازدستگاه انتقال گیرنده و اعلام وصول و پیگیری لازم جهت اعاده آن ها پس از موعد مقرر در صورتجلسه توافق دستگاه ها.

4- دستگاه های اجرایی در سطح استان میتوانند اموال اسقاط و مازاد بر نیاز خود را بر اساس ماده 112 قانون م.ع.ک بفروش برسانند . به همین منظور فهرست و مشخصات اموال مذکور به همراه مجوز بالاترین مقام و درخواست دستگاه ، به اداره اموال استان تسلیم میشود که پس از بررسی و مطابقت موضوع با قوانین و مقررات مربوط و سوابق موجود ، برابر ماده 35 آئین نامه اموال دولتی سازمان امور اقتصادی و دارائی استان اعلام اطلاع می نماید.

5 – اداره اموال مانده موجودی اموال آخر سال انبار ادارات و سازمانهای دولتی در سطح استان رامطابق فرم 15 اموال ، دریافت و با مراجعه به محل ، آنهارا با دفاتر و موجودی عینی مطابقت می دهد و در صورت تائید اعلام وصول می نماید.

6- به هنگام تغییر پست سازمانی امنای اموال و انتصاب امین اموال جدید ، ضمن نظارت بر اجرای صحیح مقررات در انتصاب امنای اموال ، صورتجلسه تحویل و تحول به همراه فهرست کامل اموال موضوع صورتجلسه ، خواسته شده و با سوابق موجود مطابقت داده می شود و درصورت کسری در ابواب جمعی امین اموال مراتب به مراجع ذیصلاح گزارش و تا حصول نتیجه نهایی پیگیری میشود.

7- اداره اموال به محض اطلاع در مورد از بین رفتن اموال دولتی پیگیری لازم را بعمل می آورد و نظارت دقیق بر اجرای مواد 38 و 39 آئین نامه اموال دولتی از سوی دستگاه های دولتی در اختیار دارنده مال را دارد.

8 – دستگاه های دولتی در سطح استان مکلف اند درصورتی که مالی از ابواب جمعی آنهابه طور قطع خارج می شود ، صورت حساب فرستاده آن مال را مطابق نمونه لازم تهیه و به همراه مدارک مربوط جهت حذف ازدفاتر دستگاه و سوابق موجود به اداره اموال ارسال دارند. اداره اموال پس از بررسی و تطبیق مدارک با مقررات موضوعه ، در صورت تائید در اجرای ماده 35 آئین نامه اموال دولتی اعلام اطلاع می نماید و در غیر اینصورت واخواهی لازم انجام می شود.

مسئولیتها و اختیارات عوامل اجرایی :

ریاست سازمان – معاون هزینه _ رییس اداره اموال دستور اقدام

ممیز حساب برسی مدارک و تهیه پیش نویس

گواهی و تاییدیه – رییس سازمان – معاون هزینه – رییس اموال

واحد تحریرات – تایپ

اوراق بهادار :

جهت تامین مصرف اوراق بهادار دستگاه های مصرف کننده اورا ق مذکور ، اداره کل اوراق بهادار وزارت امور اقتصادی ودارایی با در نظر گرفتن میانگین مصرف سال های قبل تنخواه لازم را در اختیار سازمان امور اقتصادی و دارایی استان قرار میدهد و سازمان مذکور نیز با شرایط مذکور ، در اول هر سال تنخواه لازم را در اختیار دستگاه های مصرف کننده استان می گذارد و در جریان سال اوراق مصرف شده توسط مخزندار و از طریق معاونت هزینه و رئیس خزانه معین از اداره کل اوراق بهادار درخواست و تامین شده و در مقابل درخواست دستگاه ها پس از واریز وجوه حاصل از مصرف به خزانه حداکثر تا میزان تنخواه گردان به نماینده تام الاختیار دستگاه تحویل و رسید اخذ می شود.

امور اتومبیل های دولتی :

اتومبیل های دولتی علاوه برآنکه از نظر اموال دولت مشمول آئین نامه اموال دولتی می باشند از نظر استفاده ، خرید و فروش و انتقال مشمول لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیل های دولتی و فروش اتومبیل های زائد و آئین نامه اجرایی آن می باشند و برابر ماده 2 لایحه قانونی فوق الذکر ، کمیسیونی مرکب از رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی و یا معاون هزینه و نماینده استاندار ، تشخیص اتومبیل های زائد و تعداد و نوع اتومبیل های مورد استفاده در دستگاه ها را بر عهده دارد. دبیرخانه این کمیسیون در شاخه معاونت هزینه سازمان امور اقتصادی و دارایی مستقر می باشد.

کمیسیون اخیر برای هر دستگاه اجرایی سالی 2 بار تشکیل می گردد و در صورت ضرورت دبیرخانه می تواند جلسات فوق العاده نیز تشکیل دهد . هر یک از دستگاه های اجرایی جهت انجام هر یک از موارد مشمول لایحه قانونی مذکور درخواست کتبی خود را به همراه مدارک مورد نیاز هر مورد، که طی بخشنامه های صادره تعیین گردیده به دبیرخانه کمیسیون تسلیم می نمایند و درخواست اخیر که در جلسه ای که در موعد مقرر با حضور نماینده تام الاختیار دستگاه تشکیل می گردد ، بررسی و رای مقتضی که برای درخواست کننده لازم الاجرا می باشد ، صادر و ابلاغ می گردد . در صورتی که رای صادره بر مبنای خرید باشد دستگاه پس از خرید با ارائه سند مالکیت اتومبیل که به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و یا دستگاه ذیربط باید باشد ، تائیدیه لازم جهت اختصاص پلاک انتظامی دولتی از سازمان امور اقتصادی و دارایی اخذ و به راهنمایی و رانندگی استان ارائه می نماید و در صورت فروش که با رعایت آئین نامه معاملات دولتی انجام خواهد شد ، مدارک لازم به سازمان امور اقتصادی و دارایی تحویل و سازمان برابر درخواست دستگاه فروشنده نسبت به صدور سند فروش اقدام می نماید.

بازرسی :

اداره اموال و اوراق بهادار استان جهت نظارت بر اجرای صحیح مقررات و قوانین و دستور العملهای صادره در رابطه با اموال دولتی ، بازرسانی به دستگاههای دولتی در سطح استان اعزام می نماید و چنانچه برابر گزارش بازرس نواقصی در اجرای مقررات و قوانین ملحوظ شده باشد ، مراتب طی نامه ای اعلام و رفع نواقص از دستگاه مورد نظر خواسته شده و تا حصول نتیجه نهایی پیگیری می شود.

زمان انجام کار :

در کلیه مراحل 1 ساعت و حداکثر 48 ساعت می باشد ولازم به ذکر است که در کمیسیون ماده 2 بستگی به تکمیل مدارک از طرف دستگاه متقاضی دارد.

خدمت دهندگان :

معاونت هزینه و رئیس خزانه معین استان – رئیس اداره اموال و اوراق بهادار استان کردستان – بازرس اموال – ممیز و کمک ممیزین حساب – مخزندار – ماشین نویس – تلفنخانه – دبیرخانه

خدمت گیرندگان :

اداره کل اوراق بهادار – دیوان محاسبات استان – دستگاه های اجرایی محلی

فرایند کمیسیون ماده 2 لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیل های دولتی و فروش اتومبیل های زائد

(مصوب 27/6/1358 شورای انقلاب اسلامی )

تعریف:

صدور مجوز برای فروش و خرید اتومبیل های زائد و مازاد بر نیاز و نقل و انتقال اتومبیل و تشخیص اتومبیل های زائد و اتومبیل هایی که در سرویس اداری برای انجام وظایف و خدمات مشخص باید استفاده شود و همچنین تعیین نوع آنها برای استفاده در سرویس اداری .

خدمت دهندگان : معاون هزینه و رییس خزانه معین استان – نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی _ نماینده استانداری و رییس اداره اموال واوراق بهادار.

خدمت گیرندگان : کلیه دستگاههای اجرایی.

قوانین و مقررات :

لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیل های دولتی و فروش اتومبیل های زائد. ( مصوب 27/6/1358 شورای انقلاب).

آیین نامه اجرایی نحوه استفاده از اتومبیلهای دولتی و فروش اتومبیلهای زائد. ( مصوب 24/3/1362 ).

قانون بودجه سال مورد نظر.

مدارک و اطلاعات مورد نیاز :

الف – مدارک لازم جهت طرح درخواست خرید اتومبیل در کمیسیون ماده 2 لایحه قانونی یاد شده :

1 - دلایل توجیهی خرید ، تعداد و نوع اتومبیل های مورد درخواست.

2 - محل تامین وجوه مورد نیاز.

3 - نوع استفاده و محل استفاده از اتومبیلهایی که در نظر است خریداری شود.

4 - آمار اتومبیل های واحد ذیربط به تفکیک نوع اتومبیل .

5 - معرفی نماینده تام الاختیار و مطلع در امور اداری و مالی به ویژه امور اجرائی سازمان متقاضی .

6 - در صورتی که طرح موضوع مربوط به انتقال به سایر دستگاه ها باشد تقاضای دستگاه اجرایی متقاضی و موافقت بالاترین مقام اجرایی دستگاه دارنده اتومبیل.

7 – موافقت نامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان.

ب – مدارک لازم جهت طرح درخواست اجازه فروش اتومبیلهای زائد:

1 - موافقت وزیر یا بالاترین مقام اجرایی دستگاه یا مجاز از طرف ایشان .

2 - تصاویر و مدارک مالکیت اتومبیل .

3 - نظریه کاردان فنی دایر بر اسقاط و یا غیر قابل استفاده بودن و درج وضعیت از جهت اوراقی و یا امکان تبدیل پلاک و درصد استهلاک اتومبیل های مورد نظر.

ج – مدارک لازم جهت شماره گذاری اتومبیل های دولتی :

1- تصویر آخرین صورتجلسه کمیسیون موضوع ماده 2 لایحه قانونی.

2 - سند خرید خودرو منطبق با مجوز قانونی خرید در زمان مقرر.

3 - فهرست , شماره و تاریخ قبض انبار اختصاص داده شده به اتومبیلهای خریداری شده از سوی دستگاه اجرایی که به وسیله انباردار برای آنها اختصاص یافته است با درج مشخصات هر اتومبیل.

د – مدارک لازم جهت استفاده از پلاک شخصی برای اتومبیل دولتی :

درخواست بالاترین مقام اجرایی دستگاه ذیربط در موارد استثنایی مستند به ماده 12 آئین نامه اجرایی لایحه مذکور با شرح توجیهی در مورد علت استفاده و رده شغلی مقامی که باید از اتومبیل مذکور درخواست استفاده نماید.

هـ – مدارک لازم مربوط به فروش اتومبیل :

1 – مجوز فروش صادره از سوی کمیسیون ماده 2 لایحه قانونی فوق الذکر و سایر مستندات قانونی مربوط .

2 – تصویر مدارک مالکیت اتومبیل

3 – مستندات مربوط به اجرای ماده 4 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین .

4 – برگ تائیدیه اداره راهنمایی و رانندگی نسبت تحویل پلاک دولتی اتومبیل .

5 – نظریه کارشناس رسمی دادگستری مبنی بر تعیین درصد قابلیت استفاده از اتومبیل های موردنظر برای فروش و مبلغ ارزیابی آن ها.

6 – صورتجلسه کمیسیون تعیین برنده مزایده و مستند قانونی مربوط به نوع مزایده و یا فروش .

7 – تصویر فیش واریز مبلغ تعیین شده برای هر اتومبیل به حساب تعیین شده از طرف خزانه معین استان.

8 – آدرس دقیق محل سکونت خریدار با درج کد پستی .

9 – تصویر شناسنامه خریدار

10 – صورتجلسه فروش

شرح مراحل انجام فرایند :

رد یا قبول 1 – درخواست متقاضی از سازمان امور اقتصادی و دارایی و یا معاونت هزینه و خزانه معین استان جهت طرح موضوع در کمیسیون ماده 2 لایحه قانونی فوق الاشاره .

2 – بررسی درخواست دستگاه متقاضی توسط دبیرخانه کمیسیون و دعوت از نماینده دستگاه مذبور جهت شرکت در کمیسیون با ذکر ساعت و تاریخ تشکیل جلسه .

3 – تشکیل جلسه کمیسیون ماده 2 و بررسی اسناد و مدارک تحویلی به دبیرخانه و رای گیری از اعضای کمیسیون که با حداکثر آراء درخواست ها بررسی می گردد.

مدت زمان انجام فرایند :

کمیسیون هر ماه یکبار, معمولاً اواخر هر ماه تشکیل می شود ومدت زمان مورد نیاز 4روزجهت فرآیند می باشد

 


مطالب مشابه :


سر فصل حساب ها و ثبت عمليات حسابداري درآمدهاي قانوني در دفاتر ، صورت حساب دريافت و پرداخت ماهانه و ن

سر فصل حساب ها و ثبت عمليات حسابداري درآمدهاي قانوني در دفاتر ، صورت حساب همدان




نحوه نگهداري حساب‌ها و تنظيم صورت‌هاي مالي اعتبارات هزينه و تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي و مالي

ذیحسابان همدان نحوه نگهداري حساب‌ها و تنظيم صورت‌هاي مالي اعتبارات هزينه و تملك




معرفي اداره كل ذيحسابي و امور مالي

ذیحسابان همدان 4-تهيه و کنترل اعلاميه‌ها و صورتحساب‌هاي بانکي و انجام مکاتبات مربوط.




خدمات اینترنتی

روئت آخرین صورت حساب. mailto:[email protected] . http://www.billing.mci.ir. کنترل و ثبت سریال مخابرات استان همدان




ناپایداری آب دراستان همدان

ناپایداری آب دراستان همدان مكعب آب وجود دارد. با اين حساب استان همدان صورت




منابع آب استان همدان

تلوار از شاخه هاي رود قزل اوزن به حساب مي استان همدان از نظر آب چشمه ها و قنات ها صورت




کنترلهای داخلی

ذیحسابان همدان حساب های بانکی بایستی اخذ روزانه صورت حساب های بانکی از طریق




اعطاي اختيارات لازم به مسئولين واحدهاي استاني

ذیحسابان همدان وصول، رسيدگي، پاسخ، ثبت و بايگاني نامه‌ها و صورتحساب‌هاي مربوط به




آئین نامه امول دولتی

ذیحسابان همدان طبيعت و ماهيت يا ارزش كم، تنظيم حساب براي آنها به صورت حساب اموال




اداره اموال و اوراق بهادار

ذیحسابان همدان ممیزین حساب , لازم جهت اعاده آن ها پس از موعد مقرر در صورت جلسه




برچسب :