تحولات مطبوعاتی تاکستان

تحولات مطبوعاتی تاکستان

همه اهالی مطبوعات تاکستان در یک نگاه

نسرین رفیعی 

نسل اول مطبوعات تاکستان از پیش از انقلاب شکل گرفتند. قاسم طاهری، شادروان حجت رحمانی، شادروان منوچهر فرهنگ و ... فرهنگیان فرهیخته ای که ضمن تهیه اخبار و گزارش و ارسال آن به روزنامه های مطرح آن زمان (اطلاعات و کیهان)، مسبب بسیاری از تحولات شهری شدند.

بعد از آن ورود چهره هایی چون پرویز رحمانی نماینده موسسه اطلاعات و شادروان قاسم طاهرخانی نمایندگی موسسه کیهان ادامه ی تحولات مطبوعات در آن مقطع ادامه یافت؛ ورود جوان 17  ساله ای به نام مجید طاهرخانی در اوایل دهه 70 آغاز یک تحول عظیم مطبوعاتی در تاکستان شد وی نمایندگی 40، 50 روزنامه، مجله را عهده دار شد تا مطالب زیادی از تاکستان در روزنامه ها به خصوص ابرار چاپ شود.

همسایگی دفتر وی با کتابفروشی کمال الدین طاهرخانی او را نیز به سمت مطبوعات سوق داد. مجید به کرج رفت و کمال طاهرخانی در تاکستان با ابرار، سپس همشهری در قزوین آغازی داد بر انتشار ویژه نامه و جراید مستقل. تاک نیز در سال 73 پای در عرصه مطبوعات گذارد تا نسلی دیگر از مطبوعات شهرستان شکل بگیرد.

سیامک رحمانی از توانمندها و تلاشگرانی بود که در آن مقطع ظهور و رشد یافت. علیرضا رحمانی (کارگردان) علیرضا رحمانی (اداره ی کار)، داود رحمانی، محمدرضا رحمانی (کارگردان فیلم دلخون)، محمد عبدیل زاده در مقاطعی با مطبوعات آن زمان همکاری داشتند.

ورود ویژه نامه آذرمهر در شرایطی که تاکستان فضای تک قطبی را تجربه می کرد تحول دیگر بر مطبوعات شهرستان تاکستان بود. با وجود اینکه آذرمهر خود کاملاً مستقل و توسط دو جوان جویای نام به نام های جمشید طاهرخانی، داریوش رحمانی کلید خورد، اما استقبال مردمی به ویژه مخالفان جو حاکم فضا را سیاسی کرد تا حاکمان قدرت آن را به مرز تعطیلی بکشانند.

این پایان کار نبود و این دو جوان به همراه علی ورسه ای کار انتشار پیام زنجان ویژه تاکستان را شکل اجرایی دادند. تاک که در آن زمان به صورت نامنظم و تاخیر فراوان چاپ می شد رجب رحمانی را به فکر انداخت که از وجود مجموعه پیام ویژه تاکستان، برای اداره ی هفته نامه خود کمک بگیرد و همین شد که جمشید طاهرخانی مدیریت تاک را بر عهده گرفت تا چهره های شاداب دیگری به عرصه مطبوعات معرفی شوند.

مهران حبیبی یکی از این چهره ها بود که در تاک شروع کرد پله های ترقی را یکی پس از دیگری در مینودر ولایت، امید زنجان طی کرد و تا معاونت سردبیری روزنامه ولایت و سردبیری ماهانه پگاه میهن پیش رفت با همسرش فرحناز فتحی نیز در این مقطع آشنا شد تا وی نیز پس از چند سال بتواند مجوز ماهانه پگاه میهن را اخذ نماید.

جواد طاهرخانی، مهران رحمانی نیز در آن سالها به انتشار ویژه نامه امید زنجان حال و هوای دیگری به مطبوعات دادند. جواد طاهرخانی متاسفانه بعد از چند سال دیگر هیچگاه دیده نشد و معلوم نگردید به چه سرنوشتی دچار گردید.

اکبر موسوی- ابراهیم زاده– محمد حسینی– سمیرا رحمانی– ایرج رحمانی- بهشته درکاله با جرایدی چون جوان، ندای قومس، تابان، نسیم سحر چند صباحی آمدند و در آسمان مطبوعات تاکستان خیلی زود محو شدند.

ورود چهره ی سیاسی چون فرج رحمانی در سال 80 مسیر دیگری به مطبوعات بخشید. بنا به گفته ی همکاران اگر در آن سالها مطبوعات و افراد مستقل بودند، جریان سازی می کردند، انتقاد می کرد. حال می بایست دربست در اختیار قدرتمندان قرار بگیرند تا آنها دیکته نکنند، نشریه و ویژه نامه منتشر نمی شود.

روش وی متاسفانه روی برخی از خبرنگاران و اهالی مطبوعات تاثیر گذاشت. زمانی برای این شخص و جناح نوشتن و زمانی دیگر برای شخص و جناح دیگر، آنهم تنها برای رسیدن به مطامع شخصی، روند غیر حرفه ای و اخلاقی را الگو قرار داد تا پس از ایشان دو نفر دیگر برای ادامه ی حیات خود مجبور شوند توبه نامه بنویسند و تا حد پرسش یک فرد را ستایش دهند و دیگری را تخریب نمایند.

مرتضی رحمانی اگرچه دوران خوبی را در مینودر در کنار علی ورسه ای تجربه کرده اما او نیز با همکاری با فرج رحمانی خلق و خوی ایشان را به خود گرفت.

از آخرین کسانی که پای در عرصه مطبوعات نهاد می توان به جواد طاهرخانی اشاره کرد که از دوستان هم باشگاهی جمشید طاهرخانی و علی ورسه ای بود که با کمک آنها توانست پای در عرصه مطبوعات نهد اما هم اکنون با چرخش های متعدد 180 درجه ای ویژه نامه های مختلفی را تجربه کرده است.

 سایر روزنامه نگارانی که دست به قلم دارند و هر از چند گاهی در این عرصه قلم فرسایی می کند می توان به دکتر مجید رحمانی، روح الله رحیمیان، شهرام طاهری، رسول رحمانی، مهدی رحمانی اشاره کرد.

 


مطالب مشابه :


تحولات مطبوعاتی تاکستان

چون پرویز رحمانی نماینده موسسه اطلاعات و شادروان قاسم طاهرخانی نمایندگی نان و نام




معرفی دکتر مهدی حمیدی شیرازی

به سحر سخن راه اعجاز عالی داخل شد و به سال 1316 در رشته ادبیات فارسی با رتبه اول به اخذ نان




تعریف و شرایط اعطای پروانه نمایندگی بیمه

بیمه-وبشخصی سيدميلادهاشمی مهنه - تعریف و شرایط اعطای پروانه نمایندگی بیمه




لیست تعدادی از ایرانیان موفق مقیم خارج از کشور

يک روز هنگام سحر و سپس براي اخذ مدرك كارشناسي در رشته نان‌آور یك خانواده




20 داستان كوتاه از زندگي شهيد رجايي و باهنر

۱۳۱۸؛ آغاز تحصیلات ابتدایی تا اخذ نمایندگی مردم کرمان در آن محل نان خوبی می




زندگي نامه نويسندگان لغت نامه ها و و در مورد آنها

پس از خلع محمدعلی شاه، دهخدا از طرف مردم تهران و کرمان به نمایندگی نان به تحمل این اخذ




برچسب :