اوقات سعد و نحس

 

اوقات سعد و نحس - قمر در عقرب

 

اوقات سعد و نحس

سعد به معني خوش و نيک انجام و نحس به معني شوم و بد فرجام است ؛ وقت اگر سعد باشد نتيجه کارها درآن خوب خواهد بود و همه رويدادهاي ناخوشايند از آن رو اتفاق می افتد که وقت نبوده است و به ‌اين جهت براي دست بردن به هرکار نخست بايد ساعت را ديد و در لحظه سعد به آن پرداخت.

در ايران هنوز همه ساله تقويم هايي منتشر ميشود که درجدول‌هاي آن، روزهاي سعد و نحس تعيين شده است ؛ دراين تقويم ها يک دور دوازده تائي از سال ها وجود دارد که به نام حيوانات خوانده شده است : موش، گاو ، پلنگ ، خرگوش ، نهنگ ، مار ، اسب ، گوسفند ، ميمون ، خروس ، سگ و خوک و سال منسوب به هريک از اين جانوران ويژگيهاي آن حيوان را دارد.

سال 1369 هجري شمسي دراين رديف سال اسب است ؛ درسالنماي مصباح آمده است که : چنان دانند که چون سال اسب درآيد، سال تحوّلات و پيشرفت باشد و هواي زمستان بسيار سرد شود و بعضي سردرختي ها را آفت رسد و کشت ها نيکو بود و حال بازرگانان نيکو بود و اکتشافات تازه بوجود آيد و غلاّت و حبوبات ارزان شود وم شايخ و بزرگان را غم رسد و مولودي که درآغاز سال به دنيا آيد با قوّت شود و آن که در وسط سال به دنيا آيد خوش گفتار و دلير بود و آن که درآخر سال زايد شتاب‌ کار و بدخو باشد.

ورشيد درهريک از برج هاي دوازده گانه نيزحکم خاصی دارد ؛ برج ‌ها عبارتند از: برّه، گاو ، دوپيکر، خرچنگ ، شير، سُنبُله ، ترازو ، کژدم ، کمان ، بز ، دلو  و ماهي.

براي نمونه جُدَي يا بزغاله مطابق دی ماه ايرانیست ؛ هرکه به طالع جدي زايد يعني دراين ماه به دنيا آيد، گندم گون و خشک اعضاء  و تند و خشن و اندوهگين و زود خشم خواهد بود ؛ جُدَي يا بزغاله را طالع يا زايجه او ميگويند.

قرار گرفتن ماه نيز در هريک از اين برج ها احکام مخصوص خود را دارد ؛ چون دوازده بار حرکت دوري ماه، درهرسال حدود ده شبانه روز زودتر از حرکت ظاهري خورشيد به پايان ميرسد پس رويارویی ماه و خورشيد درهر برج و درهريک از سال هاي دوازده گانه حکم نجوميِ خاصی دارد.

قرار گرفتن ماه (قمر) در طالعِ آبان (عقرب) بدترين نوع نحسي است و اصطلاحِ قمر درعقرب از آن‌جا پيدا شده است.

با اين مقدمات منجّمان براي اقدام به هرکار ساعت سعد را ميجويند و با تعيين طالعِ نوزاد ، آينده اش پيش‌ گويي ميکنند.

درگذشته اعتقاد به احکام نجومي چنان بود که منجّمان از مهم ترين مشاوران درباري بودند ؛ نوشته اند که درجنگ ايران و روس يک بار فتحعلي شاه يک ماه هنگام حمله را به عقب انداخت تنها به اين دليل که منجّم گفته بود قمر در عقرب است.

هنوز بسياري از مردم براي عقد و ازدواج يا خريد خانه ، باغ ، زمين يا گرفتن تصميم هاي مهم با اصرار به تعيين ساعت مناسب ميپردازند و اين باورها ريشه اي بسيارکهن دارند.

ابوريحان بيرونی نقل ميکند که ايرانيان باستان روزهايي را که در آنها ماه و خورشيد در يک درجه و يک دقيقه قرار دارند ، درحالت استقبال يعنی وقتی ماه ناپديد است را اوقات نحس ميدانستند زيرا جن‌ها و شياطین در دنيا تاخت و تاز ميکنند.

ديوانگي و بيماريهاي رواني و عصبي دراين اوقات زياد ميشود و از نطفه اي که دراين دو وقت به وجود آيد فرزندي ناقص زاده خواهد شد ؛ ميوه ها ازدرخت مي‌ريزد و زخم‌ها ديرجوش میخورد و اگر دراين روز کسوف واقع شود يعني خورشيد بگيرد، ديگر نحسی آن کامل است.

 اوقات سعد و نحس

 

بطور کلي روزهاي هفته و ساعات شبانه روز هر کدام به دو قسمت سعد و نحس تقسيم ميشوند که هردو آنها شامل بخش هاي اکبر و اصغر هستند و به يکي از سيارات منسوبند.

 

زمان ها و سياره مربوط به هر ساعت را در جدول هاي زير مشاهده ميکنيد ؛ در اينجا مشاهده میکنید كه ساعات مختلف هر کدام به سياره اي تعلق دارند و در نتيجه خصوصيات مختلفي که بر اساس علم نجوم برگرفته از سياره مربوط به آنها ميباشد را دارا هستند.

 

Sad-Nahs0.jpg

 

خصوصيات هر سياره

 

زحل : ساعتي نيکوست ، در اين ساعت تجارت زراعت و عقد قرارداد خوب است و همچنين در اين ساعت نوشتن دعا و ... نتيجه خوب ميدهد و کسي که در اين ساعت به دنيا آيد صاحب دولت و عمر طولانيست.

 

مشتري : اين ساعت ساعتي نيکوست و مناسب است براي شروع کار و ديدار مريض ، خريد و فروش و بريدن پارچه و خريدن لباس نو و طلب حاجت از پروردگار و فرزندي که در اين ساعت به دنيا بيايد از نيکوکاران و صالحان روزگار ميشود و شايسته نيست در اين ساعت به ديدار کافر و مفسد رفتن و همچنين کارهاي خلاف و پنهان انجام دادن.

 

مريخ : ساعتي خوب است براي پوشيدن رخت نو  و خوب نيست براي ديدار از دولت مردان ، شکار و انجام دعا نوشتن ؛ کودکي که در اين ساعت به دنيا بيايد به ريختن خون علاقه مند است.

 

شمس : ساعتي خوب است براي بريدن پارچه و پوشيدن لباس نو و خريد و فروش و نوشتن دعاهای خوب و خوب نيست براي نوشتن دعاهای شر و حسد و فرزندي که در اين ساعت به دنيا آيد داراي عمري طولاني و دانشي زياد ميباشد.

 

زهره : ساعتي خوب است براي ازدواج و مسافرت و نوشتن دعاهای نيکو و عيادت از مريض و بريدن پاررچه و پوشيدن لباس نو و کسي که در اين ساعت متولد شود دوست دار خوشي و شادي و تفريح ميباشد و شايسته نيست در اين ساعت آموزش دادن به کودک و شروع کارهاي بزرگ و نوشتن دعاهای شر.

 

عطارد : ساعتي خوب است براي تعليم به کودک و آموزش و نوشتن و نوشتن دعاهای الفت و محبت و شروع کارهاي جديد و تعميرات و کسي که در اين ساعت به دنيا مي آيد عالم و باهوش و زيرک ميشود و شايسته نيست در اين ساعت حجامت کردن یا بريدن پارچه برای لباس نو و مسافرت و انجام کارهاي پنهاني و معالجه بيماری.

 

قمر : ساعت خوبي است براي پيغام فرستادن و حجامت کردن و خوردن دارو ، مسافرت و انجام کارهاي خیر.

 

 


مطالب مشابه :


اوقات سعد و نحس

اوقات سعد و نحس . سعد به معني خوش و نيک انجام و نحس به معني شوم و بد فرجام است ؛ وقت اگر سعد




شناخت ساعات و روزهای سعد و نحس

مطالبی را قرار میدهم اما مورد مهمی که در علم شناخت زمانهای سعد و نحس و ) این اوقات




سعد و نحس ایام از دیدگاه اسلام و نجوم احکامی (2) :

دقیق حساب میکنند، اما حوادث خاصی را که بر آن مترتب میکنند، مانند سَعْد و نحس بودن یا




معنای نحوست چیست ؟ آیا ماه صفر نحس است ؟

در برابر این نظریه برخى معتقدند سعد و نحس بودن برخى ایام واقعى نیست بلكه به جهت حوادثى است




شناخت ساعات و روزهای سعد و نحس

برای دیدن زمانهای سعد و نحس و سیاره مربوط به هر ساعت به این اوقات را خواجه نصیر الدین طوسی




دیدگاه علمای عصر صفوی در باره احکام نجومی و سعد و نحس ایام /رسول جعفریان

دیدگاه علمای عصر صفوی در باره احکام نجومی و سعد و نحس آنها بیان سعد و نحس اوقات




نحسی ماه صفر؛ خرافه یا واقعیت؟

*معنای لغوی سعد و نحس «سعد» به معنای فراهم شدن امور و مقدمات الهی برای رسیدن به خیر دنیوی و




نگاه حافظ به زهره و زحل و تاثيرات آنها - مسعود اشجع

پس معنای مورد نظر شاعر این است که این نحس و سعد عامیانه را کنار بگذار و عاشق این طرۀ عاشق کش




برچسب :