صدور پروانه كار پرستاران و آزمون RN در سند راهبردي آموزش مداوم پرستاري

 ارسال به دوستانقائم مقام معاونت برنامه‌ريزي سازمان نظام پزشكي پيشنهاد دادصدور پروانه كار پرستاران و آزمون RN در سند راهبردي آموزش مداوم پرستاري

خبرگزاري فارس: قائم مقام معاونت نظارت و برنامه‌ريزي سازمان نظام پزشكي گفت: موضوع صدور پروانه كار پرستاران و برگزاري آزمون RN (يا Registered Nurse) را مي‌توان تحت يك برنامه جامع با عنوان سند راهبردي آموزش مداوم جامعه پرستاري عملي كرد.

A0311412.jpg

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان نظام پرستاري، محمد جهانگيري، در سومين نشست كميته تخصصي آموزش مداوم پرستاري افزود: ما به آموزش مداوم در تمام رشته ها نياز داريم و در پي طراحي روشي هستيم كه به صورت بومي در كشور، قابل پسند همه رشته‌ها باشد و با توجه به تجربيات سازمان نظام پرستاري قرار شد ابتدا روش آموزش مداوم نظام پرستاري را بازبيني و مستند كنيم و با طراحي مجموعه كامل، آن را به همه رشته‌ها تعميم دهيم. 

وي ادامه داد: از سوي ديگر در اين متد خواسته‌هاي جامعه پرستاري اعم از طراحي آزمون RN و صدور پروانه اشتغال پرستاري گنجانده مي‌شود تا در صورت نياز به شوراي عالي آموزش مداوم براي تصويب پيشنهاد شود. 

قائم مقام معاونت نظارت و برنامه‌ريزي سازمان نظام پزشكي تأكيد كرد: پرداختن به مباحث مهمي چون آزمون RN و پروانه اشتغال به صورت جداگانه به موازي كاري و ايجاد چالش منجر مي‌شود. بنابراين بهتر است خواسته‌هاي جامعه پرستاري همه در قالب يك پكيج واحد تدوين و سپس به مرحله اجرا درآيد. 

وي خواستار شد: صاحبنظران پرستاري اعم از سازمان نظام پرستاري، دفتر پرستاري وزارت بهداشت، بورد پرستاري و انجمن هاي علمي پرستاري، متد شفاف، روشن و مستندي را به صورت مجموعه به عنوان سند راهبردي آموزش مداوم تهيه كند و در آن تمام موارد درخواستي اعم از اصلاح فرم هاي ارزشيابي موجود در حوزه پرستاري، اختصاص بودجه جداگانه براي اجراي آموزش مداوم پرستاري، مشخص كردن مسير ارتقاي شغلي پرستاران و طراحي آزمون RN و صدور پروانه كار پرستاري در آن ديده شود. 

سادات سيد باقر مداح، رئيس بورد پرستاري كشور نير در اين نشست گفت: در بسياري از كشورها تاييد علمي و شغلي پرستاران منوط به موفقيت آنان در آزمون RN است و در ايران نيز طراحي و اجراي فرآيند برگزاري آزمون RN و صدور پروانه اشتغال براي پرستاران ضرورتي انكارناپذير است. 

وي افزود: هم اكنون پرستاران در خارج از كشور آزمون RN (مخفف Registered Nurse) مي دهند و مدرك آن يك گواهي بين المللي است اما اين آزمون در ايران وجود ندارد و بايد اقدامات زيرساختي آن در قالب طرح آموزش مداوم تعريف و اجرا شود. 

وي تصريح كرد: توانايي ادامه تحصيل و كار داوطلبان رشته پرستاري در آمريكا، كانادا، استراليا و برخي از كشورهاي حوزه خليج فارس به موفقيت پرستاران در آزمون بين المللي RN آنان بستگي دارد. 

رئيس بورد پرستاري كشور با اشاره به فرآيند بازآموزي كشورهاي پيشرفته در حيطه پرستاري، گفت: در اين كشورها آزمون RN براي پرستاران در حال فارغ التحصيل برگزار مي شود و به گونه اي است كه به لحاظ علمي پرستاران را براي ورود به اين حرفه تاييد مي كند و پرستاران موظف هستند با شركت در دوره هاي بازآموزي هر دو سال امتيازات لازم در حيطه تخصص خود را كسب كنند يا به طور مجدد در آزمون RN شركت كنند. 

وي با تاكيد بر اينكه در اين فرآيند پرستاران بايد در آزمون RN شركت كنند تا فارغ التحصيل محسوب شوند، گفت: براي پرستاران ما هم بايد فرآيندي تعريف شود كه پس از قبولي در اين آزمون براي ورود به اين حرفه پروانه اشتغال را از اداره صدور پروانه ها يا دفتر پرستاري وزارت بهداشت دريافت كنند و سپس از سوي وزارت بهداشت براي دريافت شماره نظام به سازمان نظام پرستاري معرفي شوند تا بتوانند شاغل شوند يا به كار ادامه دهند. 

مداح، يادآور شد: در قانون بازآموزي نيز به لزوم دارابودن شماره نظام و ثبت براي رشته‌هايي مانند پرستاري كه گزارش نويسي دارند، اشاره شده است. 

وي تاكيد كرد: در صورت تعريف اين فرآيند براي پرستاران ايراني مي توانيم صلاحيت علمي و مهارتي آنان را تاييد كنيم كه هم به پرستاري رسميت مي بخشد و هم به نفع سيستم نظام سلامت كشور و مردم جامعه است. 

رئيس بورد پرستاري كشور پروانه اشتغال و آزمون RN را از اقدامات زيربنايي براي پرستاري كشور عنوان كرد و افزود: برگزاري آزمون RN و صدور پروانه اشتغال براي پرستاران از جمله برنامه هايي است كه علاوه بر رفع مشكلات حرفه اي، باعث اعتبار بين المللي براي پرستاران كشور مي شود. 

صديقه سالمي، معاون فني سازمان نظام پرستاري نيز در اين نشست تخصصي گفت: پرستاران كشور فاقد پروانه كار هستند و اگر فرآيند صدور پروانه كار مانند پزشكان براي پرستاران نيز تعريف و اجرا شود بسياري از مشكلات به ويژه در بحث آموزش مداوم و برگزاري آزمون RN مرتفع مي شود. 

وي اظهار داشت: با احياي برگزاري آموزش مداوم براي جامعه پرستاري، قرار شد سالانه 15 امتياز براي شركت پرستاران در اين دوره ها در نظر گرفته شود. اما از آنجايي كه اين امتيازها فاقد جايگاه در برگه ارزشيابي پرستاران است، به تدريج ارزش و اهميت خود را براي همكاران پرستار از دست مي دهد. بنابراين بايد براي پيشگيري از آن تدابيري انديشيده شود. 

معاون فني سازمان نظام پرستاري خاطرنشان كرد: از سوي ديگر زماني كه پرستار فاقد پروانه كار و آزمون RN (Registered Nurse )ست، به نظر مي رسد شركت كردن يا شركت نكردن همكاران پرستار در دوره هاي آموزش مداوم تفاوتي ندارد زيرا در كل ارزشيابي آنان تاثيري ندارد. 

وي درباره احياي آموزش مداوم جامعه پرستاري، گفت: از اواخر سال 85 مجوز برگزاري دوره‌هاي آموزش مداوم براي گروه پرستاري صادر شد كه بر اساس قانون آموزش مداوم بايد مراكز مجازي كه به برگزاري همايش هاي داخلي مايل بودند از 3 ماه قبل و براي برگزاري همايش هاي بين المللي از 9 ماه قبل، برنامه آموزشي خود را به دفتر آموزش مداوم وزارت بهداشت ارائه مي دادند. 

سالمي با اشاره به تاريخچه برگزاري دوره هاي آموزش مداوم در سازمان نظام پرستاري، گفت: از سال 86 ما هر ساله در سازمان نظام پرستاري دوره هاي بازآموزي متعددي را برگزار كرديم و خوشبختانه در اين زمينه موفق عمل كرده ايم. 

وي ادامه داد: اما در سال هاي 86 و 87 كه امتيازهاي بازآموزي در برگه ارزشيابي پرستاران لحاظ مي شد، با خيل عظيم شركت كنندگان در دوره هاي بازآموزي سازمان نظام پرستاري مواجه شديم به طوري كه سالن همايش هاي نظام پرستاري گنجايش پذيرايي از اين تعداد شركت كننده را نداشت. 

معاون فني سازمان نظام پرستاري تصريح كرد: از سال 88 نيز همكاران پرستار اعلام كردند كه امتيازهاي كسب شده در اين دوره ها در ارزشيابي سالانه آنان لحاظ نمي شود و تاثيري ندارد و حتي بر اساس قانون آموزش مداوم كسب 15 امتياز سالانه آنان تا 5 سال قابل ذخيره است. يعني پرستاري كه علاوه بر 15امتياز سالانه، يك دوره آموزشي 6 ماهه را نيز در خارج از كشور گذرانده باشد و 60 امتياز كسب كرده باشد 75 امتياز آموزش مداوم را براي 5 سال آينده خود ذخيره كرده است. 

وي اعلام كرد: البته با همكاري قطب علمي آموزش الكترونيكي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، براي سهولت كار پرستاران، دوره هاي آموزش از راه دور را براي پرستاري راه اندازي كرديم كه همكاران پرستار، ماما، پزشكان عمومي، بهداشت حرفه اي و فيزيوتراپي مي توانند با تهيه و مطالعه لوح هاي فشرده آموزشي با عنوان سرطان سينه.و پرستاران و ماماها براي گزارش نويسي و در اين دوره ها شركت كنند و از امتياز بازآموزي آن برخوردار شوند. 

سالمي تاكيد كرد: فرآيند كلي اين دوره ها از سوي سازمان نظام پرستاري نشان مي دهد برگزاري آن نتايج مثبتي به همراه داشته و در آشناسازي پرستاران با اصول حرفه اي و جديدترين مباحث تخصصي آنان موفق بوده است.اما بايد براي استقبال حداكثري آنان از اين دوره ها چاره اي انديشيده شود. 

وي با تاكيد بر لزوم لحاظ شدن امتيازها در ارزشيابي پرستاران، گفت: يكي از راهكارهاي افزايش انگيزه پرستار براي حضور در دوره هاي بازآموزي اين است كه كسب 15 امتياز آموزش مداوم اجباري شود و در عين حال اين امتيازها در برگه ارزشيابي همكاران منظور شود و ملاك عمل قرار گيرد. 

سالمي، صدور پروانه كار براي پرستاران را يكي از راهكارهاي افزايش مشاركت پرستاران در دوره هاي بازآموزي دانست و افزود: اگر فرآيند صدور پروانه كار كه براي پزشكان تعريف شده براي پرستاران نيز تعريف و اجرا شود بسياري از مشكلات در اين زمينه حل مي شود. پزشكان در صورت كسب نكردن 25 امتياز سالانه نمي توانند پروانه كار خود را تمديد كنند كه اين عامل اثرگذار، مشوقي براي حضور آنان در دوره هاي بازآموزي است. اما اكنون پرستاران فاقد پروانه كار هستند. 

وي هزينه كردن دانشگاه ها و ساير نهادها در بازآموزي و آموزش پرستاران را نوعي سرمايه گذاري دانست و تاكيد كرد: بر اساس قانون بايد ساعاتي كه پرستاران در كلاس هاي آموزش مداوم مي گذرانند جزو ساعت كاري آنان محسوب شود و هزينه آن نيز از سوي دانشگاه پرداخت شود. اما متاسفانه اين موارد به جز در برخي از مراكز خصوصي اجرا و رعايت نشده است. 

معاون فني سازمان نظام پرستاري پيشنهاد كرد: اگر دانشگاه‌هاي علوم پزشكي پرستاران را براي شركت در اين دوره‌ها حمايت كنند به نفع آنان است زيرا هدف از برگزاري دوره هاي بازآموزي، ارتقاي كيفي خدمات پرستاري در بيمارستان ها و در نهايت رضايتمندي مددجويان است كه در راستاي اهداف دانشگاه‌ها نيز به شمار مي‌رود.


مطالب مشابه :


سايت آموزش مداوم اينترنتي دانشگاه علوم پزشكي اهواز راه‌اندازي شد

پرستاران استان كردستان سامانه نرم سايت آموزش مداوم هوشمند اينترنتي دانشگاه علوم




تمدید: دومین سمینار سراسری آموزش علوم پزشکی، کردستان 91

حضور در اين سمينار براي كليه مشمولين داراي امتياز آموزش مداوم كردستان مي باشد. سامانه




مجتمع پرورش ماهی سردآبی دیوزناو

معرفي استان كردستان سامانه آموزشی کارکنان آموزش مداوم اینترنتی جامعه




دومين سمينار سراسري توسعه آموزش علوم پزشكي - دانشگاه علوم پزشكي كردستان

دانشگاه علوم پزشكي كردستان با براي ارائه مقاله، پوستر، و سخنراني امتياز آموزش مداوم




ارزيابي فرآيند آموزش مداوم از نظر پرسنل پرستاري شاغل در بيمارستان هاي اردبيل

ارزيابي فرآيند آموزش مداوم از نظر پرسنل پرستاران استان كردستان سامانه نرم




برگزاری دوره های آموزش مداوم پرستاری در انجمن علمی پرستاری ایران

پرستاران استان كردستان سامانه نرم افزاری قابل ذکر است که بر اساس آیین نامه آموزش مداوم




صدور پروانه كار پرستاران و آزمون RN در سند راهبردي آموزش مداوم پرستاري

صدور پروانه كار پرستاران و آزمون rn در سند راهبردي آموزش مداوم كردستان سامانه نرم




گزارش تصویری از روستای دیوزناو دراورامان

معرفي استان كردستان سامانه آموزشی کارکنان آموزش مداوم اینترنتی جامعه




برچسب :