مقاله ای در مورد فقر و فرهنگ :

فقر و فرهنگ

تعریف و انواع فقر

تعاریف فقر:

1- فقر ناظر است بر عدم دسترسی بسنده فرد یا خانواده به دارایی، درآمد و خدمات اجتماعی
2- فقر ناظر است برشرایط درآمدی یک پنجم پایینی توزیع درآمد (میلر،
Miller)
3- فقر ناظر است بر داشتن درآمدی که با اهداف ملی یک جامعه ناهمساز است (منچر،
Mencher)
4- فقر ناظر است بر داشتن درآمدی که زیر یک خط فرضی به نام خط فقر قرار دارد.
5- فقر ناظر است بر نبود منابع کافی برای داشتن یک زندگی راحت ،بی چیزی و واماندگی ناظر است بر چنان فقر عمیقی که تهیه غذا و پوشاک غیر ممکن می گردد (فرهنگ و بستر)
(ماهر،فرهاد،مددکاری اجتماعی روستایی راهبردی نو جهت آسیب شناسی پدیده ی فقر و محو آن ، مجموعه مقالات گردهمایی بررسی مسئله فقر و فقرزدایی(جلد اول)،سازمان برنامه و بودجه،تهران،1375)

انواع فقر :

1- فقر مطلق: زمانی رخ می دهد که افراد نتوانند به منابع کافی برای تدارک و حفظ حداقل بهداشت جسمانی و کارآمدی بپردازد.این معنا بر حسب سطوح تغذیه و کالری بیان می شود (فرهنگ جامعه شناسی).
2- فقر نسبی : ناظر است بر معیارهای کلی زندگی در جوامع مختلف و آنچه از لحاظ فرهنگی و نه برخی سطوح مطلق محرومیت ،فقر تعریف می شود (فرهنگ جامعه شناسی،آبروکرومبل،1984)
3- فقر خانگی : فقری است که ناشی از خصوصیات فردی یا برخی خصوصیات فردی خانوار است (گالبرات ،جی.کی)
4- بحران فقر:فقری است ناشی از یک بحران مثل صدمه ،بیماری یا بیکاری
5- فرهنگ فقر : مجموعه خصوصیات مشترک بین فقیران (لویس ،اُ)
6- فقر جزیره ای : ناحیه هایی است که در آن هرکس ،یا تقریباً همه افراد فقیر اند.
7-فقر در دور زندگی : فقری است که گریبان برخی افراد را در مراحل خاص از دور زندگی می گیرد.
8- فقر اولیه یا نخستین : فقری است که ناشی از افراط کاری نیست .
9- فقر ثانوی : فقری است که ناشی از افراط کاری است .
10- فقر ثالثیه، یا سومی: فقری است که ناشی از عدم دسترسی به کالا و خدمات به رغم درآمد کافی و آمادگی برای هزینه کردن باشد (مارشال،تی.اچ).
(ماهر،فرهاد،مددکاری اجتماعی روستایی راهبردی نو جهت آسیب شناسی پدیده ی فقر و محو آن ، مجموعه مقالات گردهمایی بررسی مسئله فقر و فقرزدایی(جلد اول)،سازمان برنامه و بودجه،تهران،1375)

فقر در زمینه اجتماعی ناظر است بر یک پایگاه اجتماعی اکتسابی و فقیر کسی است که آن پایگاه را اشغال می کند. از این دیدگاه ، فرد در صورتی فقیر است که در نظامی که خود عضوی از آن است برچسب فقیر بخورد،ازین لحاظ فقیر مفهومی نسبی است که از جامعه ای به جامعه ای دیگر متفاوت است .

(ماهر،فرهاد،مددکاری اجتماعی روستایی راهبردی نو جهت آسیب شناسی پدیده ی فقر و محو آن ، مجموعه مقالات گردهمایی بررسی مسئله فقر و فقرزدایی(جلد اول)،سازمان برنامه و بودجه،تهران،1375)


نظام قشربندی و نابرابری اجتماعی در همه جوامع در طول تاریخ به ما نشان می دهد که انسان ها از نظر خلقت و استعدادها یکسان آفریده نشده اند و لذا امکانات مادی و معنوی هم بین آنها به یکسان موجود نیست .وجود نابرابری های اجتماعی در برخی جوامع می تواند به مفهوم تقسیم بندی گروههای موجود فقر و غنی تلقی گردد.
جامعه شناسان فقر را معیاری برای سنجش عدالت اجتماعی در یک جامعه مفروض می دانند.

( ادیبی سده،مهدی،برشمردن عوامل ایجاد فقر و تعیین سهم هر کدام ،مجموعه مقالات گردهمایی بررسی مسئله فقر و فقرزدایی(جلد اول)،سازمان برنامه و بودجه،تهران،1375)

شیوه های اجرایی مبارزه با انواع فقر

 

شیوه های مبارزه :

 

الف مبارزه با فقر فرهنگی :

بالا بردن سطح فکر و اصلاح روش های غلط زندگی است که می تواند ریشه فقر فرهنگی را بخشکاند، در همین راستا برنامه ذیل را انجام داده ایم .

1- ما معتقدیم که حرکت مستقیم در مسیر ابدی حیات تنها و تنها با دو مشعل ولایت معصومین علیه السلام و کلام وحی ممکن خواهد بود و لا غیر .

از این رو میکوشیم که با بر پایی کلاس های قرآن، مباحث اعتقادی، تعظیم و بزرگداشت ایم ووفیات ائمه اطهار علیه السلام و بزرگان علمی و دینی، توزیع کتب، نوار و . . . سراج های منیر را در عمق وجودمان متجلی سازیم .

جهت بر پایی جلسات معارف وقرآن مکان از شما و اعزام مربی با ما

2- امروزه آشنایی با علوم روز برای استقلال فکری و اقتصادی لازم و بدهی است . در این بعد هم برای پرورش اذهان فرزندان دلبندمان که استعداد رشد و ترقی مراتب علمی را دارند ولی به دلیل مشکلات مالی قادر به ادامه تحصیل نمی باشند را با همکاری اساتید دانشگاه، فرهنگیان، دانشجویان و مشارکت برخی از مراکز آموزشی شرایط ادامه تحصیل و رشد علمی  را برای این عزیزان مهیا نموده ایم .

3 مشاوره در سطح مدارس

ب : مبارزه با فقر اقتصادی :

1- برنامه های دراز مدت

ما هر قدر هم از نظر مالی توانمند باشیم باز هم قادر نخواهیم بود که مشکلات عدیده فقرا را نابود سازیم مگر خود افراد استعداد های خود را باور سازند و مشغول به کار شوند تا علاوه بر حفظ شئون انسانی خویش با بالا بردن درآمد ، از مدد جوئی خارج و خود حامی خیریه باشند ، به همین منظور برای مددجویان محترم برنامه های ذیل را به اجرا در آورده ایم :

1/1 مشاوره اشتغال جهت تعیین استعداد و علاقه فرد

2/1 معرفی برای گذراندن دوره های تئوری و عملی بصورت مستقیم (خودخیریه) و غیر مستقیم

3/1 معرفی به مدد جو به مراکز تجاری، خدماتی، صنعتی، کشاورزی، فرهنگی و . . .

4/1 تهیه سرمایه برای کارآفرینان از طریق صندوق های واقعی قرض الحسنه

                                                   هدف آموزش تور بافی است نه ماهی دادن (آموزش ماهیگیری ، نه ماهی دادن)

2 برنامه های کوتاه مدت :

برنامه اشتغال برنامه ای است که به زمان نیاز دارد ولی درمان اساسی است اما برای حل مشکلات روبنایی اقدامات زیر را در دست اجرا داریم .

1/2 درمان :

با همکاری صمیمانه جامعه پزشکی ما توانسته ایم در سطح شهر اصفهان به بیماران خدمات ویزیت رایگان ارائه نماییم . برای آسایش و صرفه جویی در وقت مدد جویان، ائمه جماعات، مسئولین، ادارات، مدارس و آموزشگاه ها و . . .  می توانند با درخواست کتبی به مؤسسه مراجعه و فرم معرفی رایگان به پزشک را دریافت و در اختیار مراجعین محترم قرار دهند توضیح اینکه محدودیتی در تعداد معرفی نامه ها نیست . انشاء الله این طرح در بقیه شهرها که موسسه دارای دفتر می باشد فعال خواهد شد .

2- قرض الحسنه :

برای درمان موقتی برخی از امور و جامعیت بخشیدن به این کلام الهی این موسسه با همکاری خیرین محترم مبالغی در اختیار یکی از صندوق های قرض الحسنه قرار داده تا طبق ضوابط به معرفی شدگان پرداخت گردد .

خیرین محترم در جهت تقویت این امر هر مبلغی را می توانند در اختیار خیریه قرار دهند در زمان مقرر بازپس گیرند . ( و اقرضوا الله قرض حسناً ) سوره مزمل آیه 20

3- جمع آوری وسایل مازاد :

خیریه مغفرت الهی با توکل بر خداوند و عنایات خاصه عصمت طاهره علیهم السلام طرحی را جهت حمایت از نیازمندان آغاز به اجرا می نماید و در این رابطه از همه ی نیکان انتظار همراهی و مساعدت

می رود . بر اساس این طرح اشیاء زائد یا اشیاء بلا استفاده جهت امور خیر و مصرف محتاجان تحویل گرفته می شود . چه بسا لوازم و موادی که در زندگی افراد مختلف زیاد از حدود یا بدون فایده عملی است و همه این موارد برای بسیاری از نیازمندان جامعه مورد احتیاج مبرم است .

لباس ها ، وسایل عادی زندگی ، کتاب ها ، مفروشات ، قفسه ها و کمد ها ، میز و صندلی ، تیر و تخت ها از زمره وسایل و موادی می باشند که در زندگی بعضی از افراد اصلا مهم نبوده و چیزهایی پیش پا افتاده و شاید هم دور ریختنی محسوب می شود اما همین مواردی که برای ما بی فایده یا زائد می باشند برای بسیاری از محتاجان و مستمندان بسی مفید و به کار می آیند لذا از شما گرامیان تقاضا می شود که هم خودتان و هم تمام کسانی که می توانید در جریان قرار دهید نگاهی به زندگی خود نموده و اشیاء و وسایل و مواردی را که بلا استفاده بوده و یا از دیدگاه شما زائد و غیر مفید می باشد را به موسسه خیریه مغفرت الهی تحویل فرمائید تا ان شاء الله به مصرف نیازمندان برسد .

برای این کار می توانید با یک تماس تلفنی موسسه را در جریان قرار دهید تا به آدرس شما مراجعه و اجناس را تحویل گیرد و یا در فرض قدرت به نشانی موسسه و یا دفتر و مراکزی که از طرف موسسه معرفی می گردد تحویل فرمائید

 


مطالب مشابه :


مقاله (لباس ومد)

در هر جامعه مطالعه این بخش از تاریخ رازهای نهفته ای در مورد پوشاک در و در مقاله ای




معرفی چهار کتاب در زمینه پوشاک ایرانیان

این فصل مقاله ای درباره پوشاک در دوره مغول و نویسندگان یونانی در مورد پوشاک پارسی




تحقیق پوشاک ایرانیان

دانستنی در مورد پوشاک : مقاله: پیوندها اداره اموزش های فنی حرفه ای کاردانش




مقاله ای در مورد فقر و فرهنگ :

مقاله ای در مورد راحت ،بی چیزی و واماندگی ناظر است بر چنان فقر عمیقی که تهیه غذا و پوشاک




مقاله ای در رابطه با حجاب و عفاف در راستای جشن تکلیف

مقاله ای در رابطه خداوند لباس و پوشاک را در لابلای 31 نیز مفصلا در مورد حجاب و




مقاله ای بسیار جالب و خواندنی در مورد راهبردهایی برای فریب رقبا

یکی دو سال پیش، با همکاری راب لاچناور، مقاله ای با در مورد این مقاله که و پوشاک در




مقاله در مورد امام رضا

مقاله در مورد امام مقاله ای به قلم امور شخصی مردم از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن




گاف بزرگ(مقاله جالب استادرائفی پور)

ماهواره ای در مورد حقیر پخش خاص در مورد پوشاک نویسنده مقاله را در




برچسب :