زراعت

کشت مستقیم

 شخم زدن ساختمان طبیعی خاک , توان آن در زهکشی را ا زبین می برد , رطوبت را نگه می دارد  و  به طور طبیعی عناصر غذایی و کربن را  حبس می نماید. شخم زدن زمین زراعی سبب فشردگی , فرسایش خاک و آلودگی رودخانه ها می شود.کشت مستقیم با بذر کار مخصوص موجب اصلاح کیفیت خاک با افزایش طبیعی ماده آلی و نفوذپذیری آب می گردد چون بذر کار مخصوص با ایجاد شیار های سفت ,فقط خاک محل بذر کاری را شخم میزند که به کاهش بکار گیری ماشین آلات سنگین که مشکلات فشردگی بلقوه آنها در زمین کاملا" زراعی مشاهده می شود کمک می کند.شیار های بین ردیف ها  فراوانی و تراکم موجودات خاکزی از جمله ریز موجودات و کرم های خاکی را افزایش می دهد و قدرت خاک را در نگه داشتن خواص بهتر نگهداری آب در تغذیه گیاه بالا می برد و موجب تقویت پایداری خیلی بیشتر عملکرد ها بویژه  در سال های خشک  می شود.

 با کشت مستقیم بذر در خاک حاصلخیزی  ,اصلاح و بازسازی خاک افزایش می یابد و فرسایش خاک کمتر می شود.در ضمن فشردگی کاهش می یابد , نگهداری آب آسان تر می شود , و به رشد گیاهان زراعی پرمحصول نیز کمک می کند.با شخم زدن ساختمان طبیعی خاک از بین می رود .تخریب خاک در اثر فرسایش و فشردگی احتمالا" مهمترین مشکل زیست محیطی در روش های کشاورزی متعارف می باشد.رسوب خاک های فرسایش یافته بزرگترین منیع آلودگی آب های سطحی است.کشت مستقیم فرسایش خاک را تا 90-60%  کاهش می دهد و کیفیت آب های سطحی با کاهش رسوبات افزایش می یابد.کشت مستقیم سبب کاهش تقریبا" 70% روان آب علفکش ,بیش از 85% ازت اکسید شده , بیش از 65% فسفات قابل حل  , و حدود 69% روان آب کمتر نسبت به شخم با گاو آهن می شود که همه آنها موجب افزایش کیفیت اب  می گردند.کشاورزی مرسوم  توان اثر مصرف گاز کربنیک خاک را کاهش می دهد , مقدار ماده آلی خاک تنزل می یابد و در گرم شدن کره زمین  تاثیر گذار می باشد.کشت مستیقم با افزایش مقدار ماده آلی برثبات و  ساختمان خا ک , خواص نگهداری آب , ظرفیت بافری , فعالیت بیولوژیکی و نگهداری و تبادل عناصر غذایی تاثیر می گذارد.

 کشت مستقیم یعنی :

    * · قرارگیری  مستقیم بذرها در خاک بدون نیاز به امادگی قبلی خاک و کمترین تخریب خاک و به دنبال آن نگهداری بقایای گیاهان پایدار در سطح مزرعه.

از جمله مزایای روش کشت مستقیم عبارت است:

1.در روش مرسوم در یک سال بر اثر بارش باران 22.8 تن فرسایش خاکی خواهیم داشت در صورتی که در روش کشت مستقیم به علت وجود بقایا در سطح این مقدار به 5.6 تن کاهش می یابد.

2. در روش مرسوم در یک سال 137.6 لیتر در هکتار هدر روی آب داشته در صورتی که  در روش کشت مستقیم این مقدار به 42.4 لیتر کاهش می یابد.

3 . با استفاده از روش کشت مستقیم می توان تا 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.

4 . در کشت مستقیم به دلیل باقی ماندن بقایا بر روس سطح دمای سطح خاک بسیار پایین تر از خاک بدون بقایا بوده و در نتیجه به دلیل کاهش تبخیر ابزاری بسیار مهم برای جذب و نگهداری آب در خاک به شمار می آید.

5 . مدت زمان مورد نیاز جهت انجام کلیه عملیات کشاورزی در کشت مستقیم 306 دقیقه یا به عبارتی 5 ساعت کمتر از زمان مورد نیاز به روش کشت مرسوم است که این مدت زمان برابر با مصرف 50 لیتر سوخت در هکتار می باشد.

6. از دیگر مزایای کار به روش کشت مستقیم جلوگیری از فشرده شدن و به وجود آمدن لایه سخت زیرین خاک (hard pan)   می باشد.

با کشت مستقیم می توان به اهدف زیر دست یافت :

      66% کاهش سوخت

      90% کاهش ابشویی

       جذب کربن

        کیفیت اب

       فعالیت بیولوژیکی

      کاهش هزینه تراکتور

      استفاده بهتر از اب

      کوددهی بهتر

      زمان بندی بهتر

      محیط بهتر

منبع : www.gonbad-agri.ir


مطالب مشابه :


روش کاشت انواع گلهای خانگی

روش کاشت انواع گلهای جعفری پاکوتاه پرپر آشنایی با کشت گلخانه




روش محاسبه خشکسالی سطوح کشت آبی

بیمه کشاورزی - روش محاسبه خشکسالی سطوح کشت آبی - نیاز به تحول با نگرشی نو در بیمه کشاورزی با




« پرورش سبزیجات در شالیزارها بعنوان کشت دوّم (2)» " Vegetable in paddy field "

روش های کاشت پس از سپری شدن دوره بهار در سال دوم پس از کاشت صورت می گیرد.سطح زیر کشت جعفری




زراعت

با استفاده از روش کشت مستقیم می توان تا 30 درصد در مصرف آب صرفه [ مهندس پیمان جعفری ] [ ]




کشت و پرورش گیاهان باغی سبزی کاری گل، کاری و صیفی کاری

پتاسیم در سبزیجاتی مثل جعفری، سیر، اسفناج، قاچ، کرفس و معمول ترین روش کشت چمن ، کشت




کشت سبزیجات

کشت سبزیجات. جعفری جعفری روش كاشت :




روش کاشت و برداشت سیر

بیش از 2000 سال است که این سبزی پیازی کشت می بهترین روش برای کاشت شلغم و جعفری




برچسب :