بایدها و نبایدهای شبکه نمایش خانگی (1)

24.gif

سریال های انیمیشن ؛

کیفیتی که دیده نمی شود - کمیتی که ایجاد نمی شود 

یکی از حوزه های کمتر مورد توجه در شبکه نمایش خانگی کشور ، بخش سریال های انیمیشنی می باشد . تا قبل از سال ۱۳۸۸ عملاً چنین شاخه ای در شبکه نمایش خانگی وجود نداشت و فقط فیلم های انیمیشن در شبکه عرضه می شدند . اما در آن سال با آغاز عرضه چند سریال انیمیشن معروف ، این شاخه در شبکه نمایش خانگی ایجاد شد .

منتها شرکت های عرضه کننده سریال های انیمیشن هیچ زیرساختی برای شناساندن محصول و عرضه مطلوب آن ایجاد نکردند و سریال های فراوانی بعد از عرضه یکی-دو بسته نخست به علت عدم فروش کافی در شبکه بایگانی شدند! تنها سریال هایی مورد توجه قرار گرفتند که عملاً قبل از عرضه و به واسطه معروفیت جهانیشان در ایران هم شناخته شده بودند .

بنده هم به عنوان یک فروشنده ، تا یکی-دو سال قبل به این حوزه توجهی نداشتم و صرفاً براساس تقاضا سریال ها را عرضه می کردم . یادش بخیر ، بچه که بودیم تلوزیون با آن همه محدودیت و کمبود امکانات سریال های کارتونی بسیار جذابی می گذاشت . از پسر شجاع و هاج زنبور عسل گرفته تا انیمه های فوتبالیست ها و دژ فضایی .

در این ۱۰-۱۲ سال گذشته به اقتضای سن و مشغله های فروانی که داشته و دارم دیگر بطور جدی برنامه های کودک و نوجوان تلوزیون را پیگیر نبودم اما تا جایی که متوجه شدم تعداد سریال های کارتونی خارجی که از شبکه های تلوزیون پخش می شود (با وجود افزایش امکانات و تعداد شبکه ها) بشدت کاهش یافته و عمدتاً هم سریال های بی کیفیتی هستند!

یک مدت با خودم می گفتم شاید چون بزرگ شده ام دیگر از این کارتون ها خوشم نمی آید وگرنه برای بچه ها خیلی هم جالب و بامزه هستند اما از یکی-دو سال قبل که خودم بیننده سریال های انیمیشنی شبکه نمایش خانگی شدم فهمیدم ایراد از بنده نیست! بنده هنوز همان بچه عشق کارتون هستم که بودم! ایراد از تلوزیون است که خودش را بشدت محدود کرده و برای همین است که حالا شبکه های ماهواره ای مثل جم جونیور و پرشین تون برای خودشان ترک تازی می کنند!

خب ، کاری به تلوزیون نداریم و همان بهتر که در لاک خودش بماند! شبکه های ماهواره ای هم که الهی ماهواره شان شهاب سنگ بخورد! می ماند شبکه نمایش خانگی که بنده هم به عنوان فروشنده از رونق آن سود می برم و هم به عنوان بیننده از رونق آن ضرر می کنم!!!

مطمئناً تا شروع به خواندن این مطلب کرده اید تصاویر انیمیشن بن تن در ذهنتان نقش بسته است . بله بن تن الان پرفروش ترین انیمیشن سریالی که هیچ ، حتی از بسیاری از انیمیشن های سینمایی هم بیشتر می فروشد و اگر بگویم حتی از کارتون های تلوزیون هم بیشتر بیننده دارد دروغ نگفته ام . همین محبوبیت بالا هم هست که باعث شده شبکه جم آن را دوبله و پخش کند متنها چون دوبله شبکه جم بسیار بی کیفیت بوده و از شبکه نمایش خانگی هم خیلی عقب است هنور نتوانسته اند بازار ما را خیلی خراب کنند . سریال بن تن یکی از اولین سریال های انیمیشنی بود که وارد شبکه شد و به لطف محبوبیت فراوانش ، عرضه اش با گذشت حدود ۴ سال همچنان ادامه دارد . حتی بنده هم آن را تا اینجا که عرضه شده تماشا کرده ام .

بن تن حتی با وجود ورشکسته شدن جوانه پویا به سرعت توسط شرکت های دیگر مدیریت و عرضه شد تا طرفدارانش هیچ احساس کمبودی نکنند . اما همیچکدام از سایر سریال های انیمیشنی عرضه شده در شبکه ، به خوش شانسی بن تن نبوده اند .

اگر بخواهم از تک تک سریال های انیمیشنی که در این ۴ سال در شبکه عرضه شده اند اسم ببرم ، لیستی بلند بالا خواهد بود : قهرمانان جوان ، محافظان آسمان و جنگ های فرشته که تنها با عرضه یک بسته محدود شدند! افسانه سامورایی کن شین ، مردان سیاهپوش ، گالکسی اکسپرس ، دوازده قلمرو ، شکار و شکارچی ، گایست ، ناروتو وربوتک خوش شانس تر بودند که عرضه شان به ۲ تا ۴ بسته رسید!

لاکپشت های نینجا ، فوتبالیست ها ، لوک خوش شانس و بابا لنگ دراز حسابی خوشحالمان کردند که بازار داغ می شود اما خیلی زود متوجه شدیم که این کارتون ها دیگر جزو لیست محبوب ترین های بچه های امروز نیستند! (البته لاکپشت های نینجا همچمنان محبوب است اما نه آنقدر که وقتی از تلوزیون و ماهواره همزمان پخش می شوند بخواهند CD و DVD آن را هم بخرند!)

امثال باب اسفنجی ، ماجراهای اسکار ، مستر بین کارتونی ، پلنگ صورتی ، تام و جری ، توت فرنگی کوچولو ، پنگوئن های ماداگاسکار و خرس های مهربون هم مشتریان خودشان را دارند اما سریال هایی مخصوص خردسالان و کودکان هستند فاقد داستانی منسجم و در اینجا منظور ما سریال هایی است که داستانی برای تعریف داشته باشند .

اخیراً چند عنوانی هم به شبکه اضافه شده اند مثل سوپر فوتبالیست ها ، اژدهاسواران و انیمیشن ایرانی شکرستان که یکی-دو قسمتشان عرضه شده است و هنوز معلوم نیست سرنوشتشان چه خواهد شد .

اما اصلاً غرض از مزاحمت! دیروز حسابی نوستالژی گرفته بودم و نشستم چند تا از سریال های انیمیشنی محبوبم را تماشا کردم حتی با اینکه تقریباً همه آنها ناقص هستند و مدتهاست عرضه نشده اند . بعد با خودم گفتم اینطوری فایده ندارد! اگر این سریال ها بازار تقاضا پیدا کنند شاید شرکت ها برای عرضه دنباله هایشان ترغیب شوند . برای همین در اینجا می خواهم تعدادی از آنها را به صورت مختصر معرفی کنم . اگر خوشتان آمد به سی دی فروشی یا کلوپ سر کوچه مراجعه کنید و آنقدر کلافه اش کنید تا او هم پخش کننده را کلافه کند بلکه فرجی حاصل شود!

اگر هم سن و سال بنده باشید حتماً انیمه جذاب دژ فضایی خاطرتان هست! این انیمه با عنوان اصلی ربوتک یکی از معروف ترین مجموعه انیمه های ژاپنی می باشد که از اواسط دهه هشتاد میلادی تاکنون چندین سری سریال و فیلم سینمایی و ویدوئی براساس آن ساخته شده است .

داستان مجموعه ربوتک درباره رویارویی انسان ها با مهاجمان فضایی است که به دنبال منابع زمین می باشند . در طول فصل های مختلف این مجموعه زمین بارها به اشغال موجودات فضایی در می آید اما با مقاومت مردان و زنان شجاعی که هواپیما-ربات های جنگجو را هدایت می کنند شکست می خورند . در فصل هایی که تحت عنوان "دژ فضایی" سال ها قبل از تلوزیون ایران پخش شد ، ستوان ریک هانتر جوان قهرمان فصل اول بود و با اینکه در فصل های بعدی حضور نداشت اما با عنوان "آدمیرال هانتر" و قهرمان جنگ های فضایی از او یاد می شد .

چند سال قبل یکی از فیلم های مجموعه و چند قسمت اول فصل اول سریال آن ، در قالب ۳ بسته توسط شرکت سینما خانه وارد شبکه نمایش خانگی شد . تیراژ بسته اول ۲۰۰۰۰۰ عدد بود اما دو بسته بعدی در تیراژ ۵۰۰۰۰ عدد عرضه شدند و باز هم چون فروش نرفتند شرکت از ادامه عرضه آن بازماند .

ربوتک سریال بسیار جذابی است و زمانی که از تلوزیون پخش می شد به اندازه سریال فوتبالیست ها طرفدار داشت اما بسته بندی نامناسب و عدم تبلیغات توسط شرکت مذکور باعث شد تا بچه های امروز آن را کشف نکنند و همچنان دنبال سریال هایی باشند که در آنها قهرمانان نوجوان با جادو به هر جک و جانوری تبدیل می شوند!!!

مجموعه انیمه گاندام شباهت زیادی به مجموعه ربوتک دارد چون در واقع تیم خالقان دو مجموعه تقریباً یکی هستند . منتها مجموعه گاندام ۶ سال زودتر از مجموعه ربوتک خلق شده و در واقع برادر بزرگتر است . در این مجموعه هم شاهد نبردهای زیبا و حماسی بین ربات های غول پیکر جنگجویی هستیم که توسط جوانانی شجاع هدایت می شوند منتها فرقش با ربوتک این است که در اینجا انسان ها علیه هم می جنگند!

مجموعه گاندام هم شامل چند فصل سریال و چند فیلم سینمایی و ویدوئی است منتها انسجام روایی کمتری بین داستان های فصل های مختلف وجود دارد . شرکت ویدئو رسانه پارسیان ابتدا یک بسته عرضه کرد تحت عنوان "مبارزان گاندام" ، که در آن ابرقدرت ها بر سر کنترل منابع تولید انرژی خورشیدی با هم در رقابت بوده و کشورهای ضعیف را استثمار می کردند و ناگهان گروهی ناشناس مجهز به ربات های جنگجوی گاندام تهاجمی را آغاز کردند با این توجیح که همه دولت ها باید دست از جنگ بکشند و صلح دائمی در جهان برقرار شود وگرنه باید با گاندام ها بجنگند!!!

اما ویدئو رسانه پارسیان بجای عرضه دنباله "مبارزان گاندام" ، مجموعه "مقصد نهایی گاندام" را عرضه کرد که طی سه سال گذشته چهار بسته از آن وارد شبکه نمایش خانگی شده!!! و البته شرکت در آخرین بسته که دو هفته قبل عرضه شد وعده داده که از این پس هر ماه یک بسته از این مجموعه را عرضه کند . در "مقصد نهایی گاندام" انسان ها به دو گونه عادی و جهش یافته تقسیم شده اند (که البته بنده فرقشان را متوجه نشدم!) . بین این دو گونه سال ها جنگ و خونریزی در جریان بوده و تازه چند سالی است که صلح برقرار شده با این حال گروهی هستند که در حال توطئه چینی برای شروع مجدد جنگ می باشند . جالب اینکه در اینجا انسان های جهش یافته طرف خوب ماجرا و انسان های عادی جنگ طلب می باشند!

مجموعه انیمه گایست هم تقریباً مشابه گاندام و تا حد کمتری ربوتک است . این مجموعه که در فاصله سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ در سه فصل ساخته شده درباره جوان مرموزی است به نام زیرو که سعی دارد با کمک ربات زرهپوشش همچون زورو به صورت ناشناس علیه حکومت استبدادی بجنگد .

از مجموعه گایست فقط دو بسته توسط شرکت سینما خانه عرضه شد و با وجود اینکه این انیمه هم مثل گاندام و ربوتک بسیار جذاب و تماشایی می باشد و دوبله های آنها هم عالی است به علت عدم استقبال در بازار بایگانی گردید . (حالا که حرف از دوبله شد باید بگویم کیفیت دوبله سریال های انیمیشن از فیلم های سینمایی خیلی بهتر است چون فیلم های سینمایی انیمیشن عمدتاً توسط گروه های دوبلور جوانی مثل انجمن گویندگان جوان دوبله می شوند ، اما دوبلورهای سریال های انیمیشن دوبلورهای پیشکسوت و با تجربه تر می باشند)

بنده کلاً از انیمه های ژاپنی خیلی خوشم می آید . هم به خاطر داستان پردازی قویشان و پیام های اخلاقی که دارند و هم بخاطر اینکه هرکدامشان یک دنیای کامل با تاریخچه کامل هستند! یکی دیگر از سریال های انیمه که چند قسمتش در شبکه نمایش خانگی توزیع شد دوازده قلمرو می باشد .

قهرمان این انیمه که محبوبیت فراوانی در ژاپن دارد دختر جوانی است به نام یوکونا کاجیما که مدتی است کابوس می بیند و یک روز کابوس هایش واقعیت می یابد . او به همراه دو تن از دوستانش از سرزمینی خیالی و اساطیری سر در می آیند که جنگی وحشتناک بین فرمانروایان دوازده قلمرو آن در جریان است ...

در واقع این انیمه را می توان نسخه ژاپنی مجموعه نارنیا دانست منتها با خشونت بیشتر و عمق مذهبی کمتر . دوازده قلمرو در سال ۱۳۸۹ توسط موسسه رودکی توزیع گردید منتها فقط در چهار بسته و البته تا جایی که پرس و جو کرده ام بسته دومش اصلاً در اصفهان توزیع نشده و شرکت از بسته اول پریده به بسته سوم!!!

انیمه شکار و شکارچی هم داستان بسیار جذاب و پرکششی دارد و با اینکه موسسه آسیا فقط دو بسته از آن را توزیع کرد (بسته اول با تیراژ ۱۰۰۰۰۰ و بسته دوم با تیراژ ۶۰۰۰۰) باز هم آنقدر برایم جالب بوده که در دو سال گذشته سه بار آن را تماشا کرده ام .

باز هم در یک دنیای خیالی و پر از موجودات عجیب و غریب ، گروهی معروف به شکارچی دارای بالاترین مقام و احترام می باشند و مردم آنها را ماجراجویان و جنگجویانی بزرگ می دانند که با بی عدالتی ها می جنگند . هر ساله هزاران نفر برای شکارچی شدن راهی جزیره ای مرموز شده و امتحانات مختلفی را پشت سر می گذارند و امسال (در داستان) سه نوجوان و یک بزرگسال که با انگیزه های مختلفی پا به این سفر گذاشته اند با هم متحد می شوند تا در آزمون ها پیروز گردند ...

محبوب ترین شخصیت سریال های انیمه در دنیا ناروتو است و حتی کسانی که انیمه هایش را ندیده باشند حتماً اسباب بازی ها و لوزام جانبی منقش به طرح شخصیت های مجموعه ناروتو را زیارت کرده اند! این انیمه اولین بار در سال ۲۰۰۲ پخش شد و از آن زمان تا به حال صدها قسمت سریالی و ویدئوی و سینمایی براساس آن ساخته شده است .

ناروتو پسر نوجوانی است که سعی دارد در فنون رزمی شینوبی به استادی رسیده و قهرمان دهکده اش شود و در این راه ماجراجویی ها و خطرات فراوانی را پشت سر می گذارد ...

تاکنون چهار بسته حاوی قسمت های مختلف و نامربوط! این انیمیشن توسط دو شرکت پرده نقره ای و ویئو رسانه پارسیان توزیع شده و این عدم ارتباط و انسجام بین قسمت ها باعث گشته تا با اینکه این سریال در ایران نسبتاً شناخته شده است نتواند جایگاه واقعی خود را در سهم فروش شبکه نمایش خانگی بدست آورد . با این حال همین اندک قسمت های نامربوط هم آنقدر جذاب و تماشایی هستند که اگر کشف شوند ارزش تماشا دارند و بدون تردید در صورت ایجاد بازار تقاضا ، شرکت ها هم قسمت های بیشتری از آن را عرضه خواهند نمود .

انیمه افسانه یوگی هم بدشناسی آورد و درست زمانی که داشت مخاطب خود را پیدا می کرد توزیعش متوقف شد . این انیمه براساس یک بازی کارتی معروف ژاپنی خلق شده و به "یو-گی-او!" معروف است . حتی در سال ۲۰۰۴ فیلمی از آن در سینماهای جهان روی پرده رفت که فروش خوبی داشت و باعث شهرت بیشتر این مجموعه شد .

یوگی پسر نوجوانی است که در بازی کارتی مزبور مهارت فراوانی دارد و البته این یک بازی کارتی معمولی نیست چون دستگاه های هولوگرام ساز غول پیکری هستند که به عنوان زمین بازی آن را بسیار واقعی می کنند . یوگی در ضمن یک قدرت پنهان دارد و البته فقط او هم نیست که چنین قدرتی دارد ...

در افسانه یوگی هشت بسته توسط هنر هشتم در سال های ۸۸ و ۸۹ توزیع شد و همانطور که گفتم اگر این توزیع متوقف نشده بود الان یکی از محبوب ترین سریال های انیمیشنی بازار بود .

انیمه فوتبال کهکشانی با اینکه تاکنون فقط سه بسته از آن توزیع شده هنوز رسماً بایگانی نشده و امید هست که شاهد قسمت های بعدی آن هم باشیم . این انیمه می تواند و ظرفیت بالایی برای جذب مخاطب دارد اما متاسفانه از سوی شرکت های توزیع کننده درست معرفی نشده است . سال ۱۳۹۰ یک شرکت گمنام تحت عنوان لوح ستاره پارسه قسمت اول این مجموعه را با تیراژ بالا و عنوان جعلی "فوتبالیست های ۲۰۱۲" روانه بازار کرد که در فروش شکست خورد و باعث انتقال امتیاز توزیع به شرکت موسسه هنرهای تصویری سوره گردید . اما با اینکه این موسسه تا به حال دو بسته دیگر را وارد بازار کرده اما آنها هم در معرفی سریال اشتباه عمل می کنند به طوری روی بسته دوم نوشته بودند "فوتبال دختران کهکشانی" و روی بسته سوم نوشته "بازی آخر" بدون اشاره به فوتبال کهکشانی و با یک عکس دستکاری شده بسیار مسخره که مشتری را به شک می اندازد .

با این وجود دوبله کار عالی است و داستان آن جذاب ؛ سال ها قبل هنگام برگزاری یک مسابقه فوتبال کهکشانی در سیاره آکلیون اتفاق ناشناخته ای باعث شد تا کل سیاره یخ بزند و مردم آکلیون فوتبال را کنار گذاشتند . حالا آرچ ، یکی از اعضای تیم طلایی آکلیون ، بازگشته تا با کمک چند نوجوان با استعداد تیم را احیا کند و این در حالی است که ...

اما در بین سریال های انیمیشنی داستانی شبکه نمایش خانگی بعد از بن تن ، مجموعه آواتار : آخرین بادافزا پرطرفدار ترین است!

باز هم در یک دنیای خیالی دیگر ، چهار قبیله هرکدام بر یکی از عناصر اصلی آب ، باد ، خاک و آتش تسلط دارند . مردمانی معروف به آواتار که هر بار به ترتیب از یکی از قبیله ها برگزیده شده و دنیای ارواح در ارتباط می باشند وظیفه برقراری تعادل بین چهار عنصر را بر عهده دارند . اما صد سال قبل آواتار قبیله باد ناپدید شد و پادشاه سرزمین آتش از این فرصت برای نابودی قبیله های دیگر استفاده نمود . حالا بعد از صد سال آواتار بازگشته و باید به جنگ خاتمه دهد ...

مجموعه آوتار توسط شرکت تصویر دنیای هنر عرضه می شود . این شرکت تا دو سال قبل ۱۲ بسته از این مجموعه را وارد بازار کرده بود اما وقفه ای دو سال پیش آمد که گفته می شد ارشاد این انیمه را بخاطر طرح مباحث منجی و آخرالزمان از دیدگاه بودایی و فلسفه چینی ، توقیف کرده اند . ولی هفته قبل بسته ۱۳ بالاخره وارد بازار شد (البته با جا انداختن چند قسمت آخر فصل دوم ، و شروع از آغاز فصل سوم!)

و در آخر جا دارد اشاره کنم به سریال محبوب پاندای کونگ فو کارکه با اینکه داستان هایی مجزا و تقریباً بی ربط دارد اما بسیار جذاب و بامزه است و دست کمی از خود فیلم هایش ندارد . قرن ۲۱ هم در دوبله و توزیع آن سنگ تمام گذاشته و تاکنون ۱۰ بسته از آن توزیع شده است و این شرکت چندان از پخش جهانی آن عقب نیست .

اگر از تماشای دو فیلم پاندای کونگ فو کار لذت برده اید ، سریالش را از دست ندهید .

بسیار خب ، فقط اگر از این سریال ها خوشتان آمده و علاقه مند به تهیه شان هستید همانطور که گفتم با سرکوچه تماس بگیرید!!! بنده فروش اینترنتی ندارم!

24.gif


مطالب مشابه :


جایگاه شهر اسفراین، در نهضت سربداران اولین حکومت شیعه دوازده امامی در ایران

اولین تشکیل دهندگان حکومت شیعی دوازده امامی در ایران برچسب‌ها: قلمرو




بایدها و نبایدهای شبکه نمایش خانگی (1)

دوازده قلمرو در سال ۱۳۸۹ توسط موسسه رودکی توزیع گردید منتها فقط در چهار بسته و البته تا




در مورد تاریخچه شهرستان جلفا

ظهور كرده و سبب ايجاد دوازده شهر در كنار رودخانه ارس شدند ، كه نام دوازده قلمرو




گنجهاي اهرام مصر

دوازده ثانیه تا طولونيان، نخستين سلسله از سلاطين مصر بودند و شام را نيز به قلمرو حكومت




فولرن ها (ملكولهايي توپي شكل )

قلمرو شیمی - فولرن ها (ملكولهايي توپي شكل ) - سایتی در زمینه تمام قلمرو شیمی( نمونه سوال شیمی




شناسائی رژيم های بارش ايران به روش تحليل خوشه ای

- مقايسه اين دوازده رژيم بارش نشان داد - نقشه رژيم های بارش ترسيم شد تا قلمرو




سلاطین سلجوقی

بعداز آن به فرّ رأی وزیر معروف خویش، خواجه نظام الملک، به توسعۀ قلمرو بیش از دوازده سال




برچسب :