مشکل قبوض گاز زیاد تو برجها و ساختمانهای مسکونی بزرگ

این متن خطاب هست به:

مدیران برجهای مسکونی تهران

مهندسین ساکن در مجتمع های مسکونی بزرگ

ساکنین ساختمانهای بزرگ با سیستم موتورخانه مرکزی

تمام کسانی که از پرداخت قبض های سنگین گاز خسته شدند!!!

 

دوستان و آشنایان زیادی رو می شناسم که تو ساختمانهای بزرگ زندگی می کنن و همیشه از هزینه های شارژ بالایی که بعد از هدفمندی یارانه ها می پردازند شکایت می کنند. در خصوص قبض های برقشون تونستن با تغییر لامپهای پر مصرف و جایگزین کردنش با لامپهای کم مصرف، همچنین با تغییر ایجاد کردن در الگوهای مصرفشون ( مثلا استفاده نکردن از دستگاههای پر مصرف، نظیر اتو و ماشین لباشویی و اسپیلیت، در ساعات اوج بار روز ) مبالغ قبضهاشون رو کنترل کنن و از پرداخت قبوض برق مبالغ بالا جلوگیری کنن. اما از اونجا که سیستم موتورخانه های مرکزی تابع روش و فرهنگ استفاده ساکنین از سیستم های گرمایشی و یا سرمایشی هست، هرچقدر که شما اصول بهینه سازی انرژی تو منزلتون رو رعایت کنین دلیلی نداره که همسایه دیوار به دیوارتون هم مثل شما مسائل رو رعایت کنه و بر این اساس باز سر ماه که قبض گازتون میاد مجبورین مبالغ قابل توجهی رو بپردازین که شاید قسمت عمده اش متعلق به شما نباشه!

یه نکته هم هست که نباید فراموشش کرد اونم اینه که گاهی مواقع فکر میشه حالا اگه نهایتن چندصد متر مکعب هم در طول یک ماه از مصرف کم بشه چه فرقی می تونه به حال ساکنین بکنه مگه مبلغش چقدر میشه اصلاً! دوست عزیز مبالغ گاز بصورت پلکانی صادر می شه مثل تمامی قبوض حال حاضر ما! یعنی اینکه در مبالغ بالاتر همیشه شما مبلغ گاز بیشتری رو به ازای یک متر مکعب می پردازین. در شهر تهران که تو اقلیم شماره 2 قرار گرفته شرایط طبق جدول زیره !

عمدتاً دیده میشه که تو ساختمانهای بزرگ مصرف گاز تو محدوده قرمز رنگه یعنی قبوض با مبالغ بسیار بالا !!!

دامنه مصرف

250-0

350-251

450-351

550-451

650-551

750-651

850-751

950-851

1050-951

1150-1051

1250-1151

1250 به بالا

قیمت یک متر مکعب ( ریال)

300

500

700

900

1100

1600

1900

2200

2500

2800

3200

3500

 

اگه ساختمونی که توش نشستید جدید ساخته به عبارتی تو این 4 یا 5 سال اخیر ساخته شده خوب حتماً شیشه های دو جداره داره پس مبلغ قبوض گازتون خیلی مناسبتر میاد اما اگه ساختمانتون قدیمی هست و شیشه هاتون آهنیه پس همیشه مبلغ بیشتری رو باید نسبت به ساختمان بغل دستیتون بپردازین!

یه دوست دیگه ای دارم که میگه تو برجشون استخرو جکوزی شون رو بستن چون هزینه های قبض های گازشون خیلی بالا میاد تازه همه ساکنین هم از استخر استفاده نمی کنن این قضیه شده یه دردسر که حالا چه جوری قبض گاز مربوط به استخر رو بین مصرف کنندگان تقسیم کنیم! حتی با رئیس ساختمان هم استفاده کردن که کنتور جداگانه بذارن واسه دیگ استخر اما باز چون قبوض گاز پلکانی هست نمیشه درست حساب کتابهای قبوض رو انجام داد پس بهترین راه پاک کردن صورت مساله یعنی بستن درب استخر و سونا و جکوزی میشه!!!

واقعا سخته که آدم بیاد تو ساختمونی اینقدر باکلاس اما نتونه از استخرش استفاده کنه!!!

مشکل همش این نیست فصل سرد سال که سپری میشه باز در مبلغ قبض گاز تغییر چندانی ایجاد نمیشه! آخه چرا؟ خوب معلومه تازه اواخر خرداد هوا داره حسابی گرم میشه و اینجوری که باید کم کم سیستم سرمایشی رو فعال کنن. چیلرهای چند سال اخیر عمدتاً از نوع چیلرهای جذبی شده اونم از انواع چیلرهای جذبی آبگرم و ندرتاً هم چیلرهای جذبی بخار! این قضیه باعث میشه که به محض روشن شدن چیلرها لازمه که بازم گاز مصرف بشه تا آبگرم و یا بخار ژنراتور چیلرها تامین بشه! به عبارتی بازم قبض های سر به فلک کشیده در فصول گرم سال.

با یه نگاه ساده به قیمت گاز تو فصول گرم سال میشه فهمید که تو این فصول حتی اگه گاز کمتری مصرف کنی بازم باید مبالغ گاز زیادی رو پردازی!

دامنه مصرف

45-0

95-46

145-96

195-146

245-196

295-246

345-296

395-346

445-396

495-446

545-496

مازاد بر 545

قیمت یک متر مکعب ( ریال)

700

900

1200

1600

2000

2200

2500

2800

3000

3200

3400

3500

 

یه دوست دارم که تو یکی از برجهای زعفرانیه زندگی می کنه از مبالغ گازش تو فصول گرم سال پرسیدم سرش رو تکون داد و گفت که تو ساختمون ما تو تابستون پارسال تصمیم گرفتن که دیگه چیلرها و هواسازها رو روشن نکن و این قضیه باعث شده تا مجبور بشن واسه یه ساختمون 160 متریشون 4 تا اسپلیت بخرن! بهش گفتم اینجوری راضی هستی؟ سرشو تکون داد و گفت لا اقل میدونم پولی رو می پردازم که بابتش خودم مصرف کردم!!!

به یکی از دوستانم گفتم با این وضعیت قبوض و پول شارژ تا به حال شده یه فکری بکنین و یه راهکار استفاده کنین که مصرف گازتون کمتر شه! یکیشون  که تو هیات مدیره بود گفت : آره خوب! ما تو جلسمون خیلی صحبت کردیم و نظرات چند تا از مهندسین هیات مدیره این راه حل ها بود:

-         سیستم هوشمند که بتونه متناسب با دمای محیط دمای دیگ رو کاهش بده و از مصرف گاز صرفه جویی کنه

-         چاپ بروشورهای مختلف در خصوص توصیه های صرفه جویی تو واحد های مختلف

-         تغییر شیشه های تک جداره و یا آهنی به شیشه های دو جداره

-         استفاده از درزگیرها برای درب و پنجره های آهنی

-         عدم استفاده از شومینه در واحد ها

-         نصب شیر ترموستاتیک رو مسیرهای پره های شوفاژ

به دوستم گفتم که این راه حل ها که خیلی هم خوبن پس با اجرای اونا عملا مشکل قبوض گاز بالاتون حل شده و عملا دیگه دغدغه هاتون کمتر شده.

لبخندی بهم زد و گفت:

اولا بعضی از این راه حل ها اونقدر هزینه به ساکنین تحمیل می کردن که هیات مدیره با هاشون موافقت نکرد. بعضی از راهکارها نیز که هزینه چندانی نداشت مثل درزگیرها و بروشور اجرایی شد ولی خیلی هم اثر بخش نبود.

برخی از راهکارها هم که هزینه نسبتاً قابل قبولی داشت اجرایی شد ولی عملاً زیاد دوم نیاورد چون برخی از ساکنین احساس نارضایتی از دمای محل سکونتشون کردند و گفتند دلشون نمی خواد مجبور شن تو خونه هاشون لباس گرم بپوشن پس عملاً عمده راهکارها با شکست مواجه شدو بازم همون قبوض بالا سر ماه ماحصل تمامی تلاشهامون شد!

از این قبیل حرفها رو تو ساختونهای زیادی که بابت بازدید رفته بودم شنیدم پس تصمیم گرفتم تو این وبلاگ بعد از بکارگیری فراوان راهکارهای مختلف چند تا راهکار رو که بارها و بارها مورد استفاده قرار دادم و جواب گرفتم به شما هم توصیه کنم.

واسه اینکه یه جوری این مطلب رو بنویسم که تمام مخاطبین این متن بتونن بخونن و متوجه بشم به چند صورت نوشتمش! هدف استفاده همگانی هست!

تمامی راهکارهایی که در بالا ازشون یاد کردیم همشون ایجاد تغییر تو محل مصرف انرژی بودن لذا از اونجا که فرهنگ استفاده آدما با هم فرق می کنه چیز عجیبی نیست که براحتی با شکست مواجه بشه! در ضمن اگه روی تولید کننده انرژی بخوایم تغییر ایجاد کنین مثلا دمای دیگ رو کم کنیم که مصرف گاز با این تغییر کمتر بشه باز مشکل حل نمیشه چون فاصله ساکنین و طبقات تا دیگ متفاوت هست و لذا دمایی که به مصرف کننده طبقه آخر میرسه در اثر اتلاف حرارتی  خیلی پایین هست!

اما راهکار توصیه شده توسط شرکت فرگان:

راهکار اول:

در ساختمانهای بزرگ و برجهای مسکونی سر به فلک کشیده عمدتاً دیگهای فولادی مصرف میشه. پس راهکاری که پیشنهاد می دهیم صرفا برای دیگهای فولادی قابل استفاده هست و در دیگهای چدنی استفاده نمی شود.

در دیگها عمدتاً حدود 20 الی 30 درصد انرژی از طریق دودکش به محیط اتلاف می شود. حالا اگر ساختمان برج بلند و مرتفع باشد( مثلاً بیش از 15 طبقه) این اتلاف بیشتر هم می شود. چون دودکش مثل یک مکنده عمل کرده و انرژی درون دیگ را به راحتی به بیرون منتقل می کند. این پرت انرژی زمانی بیشتر هم می شود که مشعل دیگ وقتی دمای دیگ به دمای ترموستات تنظیم شده رسید، خاموش گردد. از آنجا که ارتفاع ساختمان بلند است بمحض خاموش شدن مشعل دودکش مانند یک مکنده عمل کرده و گازهای داغ داخل دیگ را به بیرون دیگ منتقل می کند. نتیجه اش هم پایین آمدن دمای دیگ و روشن شدن سریع مشعل و مصرف گاز بالاست.

در این شاید بنظر برسد که می توان با نصب یک دمپر و بستن آن در زمان خاموش شدن مشعل از اتلاف حرارتی جلوگیری کرد. اما مساله به این سادگی ها نیست! زیرا اولاً عملکرد دمپر باید با عملکرد مشعل یکسان سازی گردد. یعنی اینکه وقتی که مشعل روشن می شود حتما باید دمپر باز گردد. همچنین در زمان روشن شدن مشعل سلسه مراتبی لازم است انجام پذیرد بدین معنی که نخست دریچه هوای مشعل باز شده و پیش از جرقه و ورود گاز ، فن مشعل روشن شده و کار تخلیه هوای داخل دیگ و یا احتمالاً گازهای نشت یافته به داخل دیگ را انجام دهد. حال اگر در این مرحله دمپر دودکش باز نشود و گازهای نشت نیافته خارج نشوند احتمال انفجار در زمان جرقه مشعل وجود خواهد داشت.

توصیه شرکت فرگان، استفاده از تکنولوژی توربولاتور است. اما توربولاتور چیست؟

به زبان مهندسی:

توربولاتور وسيله مكانيكي ثابتي است كه در جريان سيال قرار گرفته وبا ايجاد اغتشاش در جريان و از بين بردن لايه مرزي ، ضريب انتقال حرارت را افزايش داده و از رسوب دوده بر روي سطح داخلي لوله جلوگيري مي كند. همچنين توربولاتور مسير عبور جريان دود در لوله را طولاني تر نموده ، دود مدت زمان بيشتري در تماس با سطح تبادل حرارتي قرار مي گيرد ودر نتيجه ميزان انتقال حرارت افزايش مي يابد.

به بیان ساده :

توربولاتور( مغشوش کننده) یه پره مارپیچه ( درست عین مغزی چرخ گوشت) وقتی تو دیگ نصبش می کنید باعث میشه دود تو مسیر مستقیم حرکت نکنه و دائما تو لوله بچرخه( مثل خان تفنگ) و در اثر چرخش با سطح لوله برخورد بیشتری پیدا کنه و این جوری دماشو کامل از دست بده! به عبارتی با نصب این قطعه تو دیگ، دمای دودکش به میزان قابل توجهی پایین میاد و این یعنی اینکه دود کاملا انرژیشو از دست می ده و سپس دود با دمای پایین از دودکش خارج میشه. یه جوریایی یعنی اینکه ما تو مسیر حرکت دود یه مقاومت ایجاد می کنیم تا دود سریع از دیگ خارج نشه. با وجود این قطعه حتی وقتی که مشعل خاموش میشه چون یه مقاومت تو مسیر دود وجود داره دود براحتی از دودکش خاموش نمیشه و لزومی به روشن شدن سریع مشعل نیست.

اما این راهکار چقدر می تونه موثر باشه؟

تو مواردی که تو برج ها نصب شده و اندازه گیری شده بیشترین اثر رو وقتی دیدیم که ارتفاع برج زیاد بود. این راهکار که سالهاست( شاید بیش از 120 سال) تو دنیا داره استفاده میشه، بین 5 تا 12 درصد صرفه جویی انرژی بدنبال داره!

نصب این قطعه براحتی و در کمتر از 2 ساعت بر روی دیگ انجام می پذیرد و پس از نصب و با روشن شدن مشعل می توان کاهش دمای دودکش را به میزان قابل توجهی مشاهده و اندازه گیری نمود. کاهش هر  12 درجه دمای دودکش معادل افزایش راندمانی معال با 1 درصد می باشد.

قیمت این قطعه مناسب بوده و متناسب به میزان افزایش راندمان در دیگی که نصب شده  بین 6 ماه تا یکسال هزینه هاش بر می گرده.

راهکار دوم:

راهکار دوم که حتی تو دیگهای چدنی هم قابل استفاده است، راهکار بررسی وضعیت مشعل و تنظیم نسبت هوا به سوخت آن و تنظیم مشعل با استفاده از آنالیزور احتراق است. با استفاده از این روش می توان میزان هوای اضافه در محصولات احتراق را به حد استاندارد کاهش داد این مساله باعث می شود راندمان احتراق مشعل افزایش یافته و مصرف سوخت آن کاهش یابد. توصیه می شود در فصول مختلف سال بدلیل تغییر در چگالی هوا تنظیم مشعل انجام شود.

 

دو راهکار شرکت فرگان بگونه ای هستند که نه دمای دیگ در آنها کاهش یافته و نه تغییری در محل مصرف برای مصرف کننده لازم است انجام پذیرد. بلکه در این روش دمای دیگ ثابت مانده و صرفاً با ایجاد این روشها راندمان دیگ را افزایش می دهیم و با نرخ ثابت مصرف انرژی در واحدها، میزان جذب انرژی را در دیگ افزایش داده و مصرف گاز را به میزان قابل توجهی کاهش می دهیم.

جهت بهره برداری و استفاده از روش های پیشنهادی و موثر شرکت فرگان، با ما تماس بگیرید.

تلفن تماس مدیر فروش ما: خانم سام خانیانی 76 96 720 0935


مطالب مشابه :


اعتراض صنعتگران به قبض‌هاي گاز

اتحادیه صنف فخاران استان تهران - اعتراض صنعتگران به قبض‌هاي گاز - اتحادیه صنف فخاران استان




مشکل قبوض گاز زیاد تو برجها و ساختمانهای مسکونی بزرگ

شرکت فرگان - مشکل قبوض گاز زیاد تو برجها و ساختمانهای مسکونی بزرگ - معرفی قابلیت ها و




قبوض رنگی شرکت گاز...

TCE.Blogfa.Com - قبوض رنگی شرکت گاز - .عشق، بالاترين موهبت الهي است - TCE.Blogfa.Com




صدور قبوض SMS رایگان گاز آغاز شد

وبلاگ نفت و نفتی ها(وبلاگ تخصصی صنعت نفت - صدور قبوض sms رایگان گاز آغاز شد - انعکاس اخبار صنعت




صورتحساب مشترکين گاز

صدور قبض گاز. نوشته شده در شنبه بیست و هشتم خرداد ۱۳۹۰ساعت ۱۳:  رزرو هتل تهران




مشاهده صورتحساب و قبض تلفن ثابت و گاز و برق و آب وفاضلاب آذربایجان شرقی تبریز

ندای وحدت - مشاهده صورتحساب و قبض تلفن ثابت و گاز و برق و آب وفاضلاب آذربایجان شرقی تبریز




هجده میلیون ریال ؛ بهای گاز خانه یک نماینده مجلس

قرارگاه ثار الله حضرت ولی عصر - هجده میلیون ریال ؛ بهای گاز خانه یک نماینده مجلس - بسسم رب




دریافت قبض المثنی تلفن ثابت

دفتر عطارد - دریافت قبض المثنی تلفن ثابت - پست - پست بانک - همراه اول - مخابرات -مالیات-ایرانسل




راههاي پرداخت غير حضوري قبوض آب-برق-گاز-تلفن-مبايل-عوارض شهرداري و پسماند شهرداري و عوارض خودرو

لينك مستقيم جديد مشاهده صورتحساب قبض تلفن گاز: قبض المثنی تلفن ثابت مشترکین استان تهران;




برچسب :