جایگاه های ایران در جهان

رشد ايران و جايگاههاي درآمد زا و فرهنگي ايران <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

اين نوشتار روزانه ويرايش خواهد شد با پيغام هاي خويش مرا ياري دهيد.

 

بخش يكم برتريهاي درآمد زا

 

برتريهاي جهانگردي

بر پايه گزارش سازمان جهانى جهانگردى، ايران جايگاه دهم كشش‌هاى باستانى و تاريخى و جايگاه‌ پنجم كشش‌هاى سرشتي (طبيعي) را در جهان دارا است ولى با اين همه تا كنون چندان در  كشش گردشگران برونمرزي توانا  نبوده‌است. طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان توریسم جهانی، ایران در مقام شصتمین کشور جذب گردشگر قرار دارد. بر اساس این رده بندی، ورودی گردشگران خارجی در سال گذشته با کاهش 50 درصدی مواجه بوده است. هم اکنون طبق اعلام مسئولان گردشگری، سهم ایران از بازار گردشگری جهان، در حدود 0.08 درصد است.

 کاوش هاي كارشناسي در گورستان شهر سوخته و گرد آوري بيش از 500 نمونه اسکلت انسان بسيار كهن، انگيزه اين شده است كه اين پايگاه به بزرگترين و رساترين کارگاه انسان شناسي خاور ميانه شناخته شود.

 

برتري هاي ديگر درآمد زا

 

جايگاه دوم جهاني نفت و گاز

ایران، دومین اندوخته هاي نفتی جهان، یازده در صد اندوخته هاي يافت شده نفتی زمین برابر ۱۳۰ میلیارد بشکه، و نیز دومین اندوخته هاي گازی جهان، هجده در صد اندوخته هاي يافت شده گاز زمین، برابر ۲۶ تریلیون متر هشته (مكعب) را دارد.

 

جايگاه نخست بافت و فروش قالي جهان

با رويكرد به اینكه هم اكنون سالانه ‪ ۶/۵میلیون مترچهاره (مربع) قالي دستباف در كشور بافتهمی‌شود و نزدیك به ‪ ۱۰میلیون تن در بر گيرنده بافندگان و خانوارهای آنها در این گروه جایدارند، افزایش بافت وبهينه سازي و گسترش بازرگاني قالي نیازمند پشتيباني درست نهادهای كارگزاراز بافندگان قالي دستباف است. و ايران جايگاه نخست جهاني را در بازرگاني فرش داشته است كه اكنون از اين رو كه دولت پشتيباني كمي از اين هنر و پيشه مي كند به جايگاه سوم پس از تركيه وهند افت كرده است

 

جايگاه نخست پرورش و فروش زعفران جهان

زعفران گیاه زراعی بی نظیر و منحصر به فرد است که خصوصیات ویژه آن باعث شده است که تکنولوژی تولید آن که در نوع خود از پیچیدگی زیادی برخوردار است بین کشاورزان سینه به سینه منتقل گردد .از ویژگیهای بارز این گیاه ظهور گل آن قبل از هر اندام رویشی دیگر ، شروع رشد آن در پائیز ، انتهای رشد آن در بهار ، عدم تولید بذر بارور بر خلاف تولید گلهای کامل فراوان و ضرورت برداشت گل آن در صبح قبل از گرم شدن هوا میباشد.در حال حاضر ایران با تولید نزدیک به 90% پرورش زعفران جهان مقام اول را در جهان داراست.

 

جايگاه نخست تا سوم فروش گيلاس جهان

بر پايه آمار سازمان خواروبار و كشاورزي جهان (فائو) ايران، تركيه و آمريكا سه كشور بزرگ توليدكننده گيلاس در جهان هستند كه جايگاه آنها در سنجش با پرورش گيلاس در هر سال كم بالا و پايين مي رود.
بر پايه آمارهاي "فائو"  ايران با پرورش سالانه بين  ‪ ۲۰۰تا ‪ ۲۶۰هزار تن گيلاس همواره در جايگاههاي اول، دوم و گاهي سوم جهان جاي مي گيرد.

 

جايگاه نخست پرورش و فروش گل مريم و گلايول جهان

عضو هیات مدیره صنف تولید‌كنندگان گل و گیاه استان تهران گفت: اكنون ایرانجايگاه نخست بازرگاني برونمرزي (صادرات) گل مریم و گلایول را در جهان از آن خود كرده است. ایران به دلیل بهينه بودن این دو نوع گلهم‌اكنون بیشترین فروش برونمرزي این دو گونه گل را دارد.

 

جايگاه نخست پرورش و فروش پسته جهان

چین با 55 هزار تن بزرگ ترین خريدار پسته ایران است و پسته ایران از نمونه های آمریکایی گران تر است اروپا با 25 تا 30 هزار تن خريد در جايگاه دوم و روسیه با 20 تا 25 هزار تن در جايگاه سوم خريداران پسته ایران هستند

 

جايگاه نخست پرورش و فروش خرما جهان

مديرکل نخيلات وزارت جهاد کشاورزي گفت: ايران جايگاه نخست فروش  خرما در جهان را بهدست آورد. اردوان نوسودي افزود: از يک ميليون تن پرورش خرما در کشور ، بيشاز 250هزار تن خرماي خوب و درخور فروش جهاني خشک و نيمه خشک پرورش داده مي شود.

 

اندوخته هاي (معادن) ايران

ايران با بيش از 24ميليارد تن اندوخته هاي معدني گوناگون دوازدهمين كشور بزرگ معدني جهان است كه برپايه جستجوهايي كه پذيرفته شده 60 گونه ماده معدني گوناگون در گستره كشور به يافت شده و 14گونه ماده معدني ديگر در حال جستجو هستند. برآوردها نشان مي‌دهد كه 6ميليارد تن از معدنها پيدا شده،  وابسته به اندوخته هاي فلزي و مانده اندوخته نافلزي همانند زغال‌سنگ، سنگهاي ساختماني و كاني‌هاي صنعتي هستند.

 

جايگاه پنجم اندوخته هاي فلز روي و سرب در جهان

مديرعامل گروه شركت‌هاي توسعه معادن روي ايران درباره آمادگي شركت توسعه معادن روي در بازارهاي جهاني گفت: در اين بخش حدود 7سال پيش درون بازارهاي جهاني شديم و اكنون بزرگ‌ترين توليدكننده شمش سرب و روي در خاورميانه هستيم. اين شركت هم اكنون  نياز سامانه هاي خودرو، گالوانيزه و ... را برآورده مي‌كند و فروش برونمرزي آن نيز در سنجش با سال پيش 41درصد افزايش يافته و بر‌ترين خريداران برونمرزي ما هندوستان، اروپا، چين و استراليا است. ، و افزود جايگاه پنجم  ذخاير سرب و روي جهان از آن ايرانست و گفت: ايران از ديد بهره‌برداري در جايگاه شصتم جهان است.


جايگاه نخست سنگ فيروزه در جهان

 ايران  داراي يكي از بارز‌تريناندوحته هاي فيروزه جهان است، به گونه اي كه سنجش نشان دادن خوبي فيروزه در جهان، "فيروزهنيشابور" مي‌باشد. در خور نگرش آن كه از واژه Persian Quality در اين زمينه بهره گرفتهمي‌شود. اما افسوس با بودن نهفته ‌هاي شايان نگر مانند بودن اندوخته هاي فراوانسنگ‌هاي پربها، اين بخش تاكنون نتوانسته بهره شناسانده شده‌اي در درآمد كشور براي خوددريافت كند فيروزه، عقيق، روزكوارتز،آميتيست، آندوزيت، تيانيت، كريزكلات،‌ وارازيت، دُر، باباقوري، چشم گربه‌اي، چشمببري،‌ جاسپر، گارنت و اپيدوت از انواع سنگ‌هاي نيمه بهادار در ايرانمي‌باشند. البته بايد مرواريد خليج پارس را هم نام برد كه در جهان زبانزد است

 

جايگاه هفتم سنگ ساختماني در جهان

رئيس سازمان بازرگاني لرستان گفت: ايران در رده هفت كشوردارنده سنگ جهان است .حجت‌الله بيرانوندافزود: استان لرستان با بيش از85 اندوخته بهربرداري شده نزديك 4ميليارد تن اندوخته هاي پيش‌بيني شده، 2ميليون و200 تن اندوخته هاي پيدا شده كه توان بهره برداري از آن هست ، استخراج 2ميليون تن سنگ خام، 450 واحد سنگبري و 12ميليون متر مربعفرآوري سالانه انواع سنگ تزئيني، از جايگاه بي مانندي در برداشت  وفناوري سنگ در ايران و جهان برخوردار است و توانسته ايران را در رده هفت كشوردارنده سنگ جهان جايگزين كند.

 

از اين غمناكم و افسوس مي خورم كه با داشته هاي بالا و هزاران بيش از اينها ما رشد بسيار پاييني داريم دانشگاه هاي رده پاييني داريم درآمد سرانه پاييني داريم و تنها بخشي از مردم ايران از اين اندوخته هاي فراوان سود مي برند و بيشتر آنها كمك به كشورهاي ديگر مي شود و همچنان ايران از كشورهاي جهان سوم است.

 

افزايش بهاي كالا

شهاب‌نیوز : سنجش نرخ رسمی افزايش بها در یکصد و هشتاد کشور جهان در سال 2007 نشان می‌دهد که ایران با نرخ رسمی افزايش بها 19 درصدی در جايگاه 176 جا گرفته است. كه اگر خوب به افزايش بها كالاها بنگريم افزايش بها بيش از 19 درصد هم هست.

 

جايگاه ايران از ديد درآمد سرانه

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، همچنين در مورد شاخص سهولت کسب و کار نيز اعلام کرد: رتبه جهاني ايران در سهولت کسب و کار در ميان 82 کشور، هشتادم است. در اين شاخص،ايران در ميان 13 کشور منطقه در مکان سيزدهم است و همچنين در ميان 178 کشور جهان درسال 2007 در جايگاه 135 قرار دارد‌ که نشان‌دهنده شرايط نامناسب محيط کسب و کاراست. وي افزود: در شاخص آزادي اقتصادي نيز که آزادي کسب و کار و تجارت، آزادي مالي،اندازه دولت و حقوق مالکيت و ديگر شاخص‌هاي فرعي در درون اين شاخص قرار دارد،جايگاه ايران در سال 2004 در ميان 22 کشور منطقه بيستم بود و در سال 2007 يعني سهسال بعد رتبه ايران به 21 تنزل يافته‌ است. در اين شاخص رتبه جهاني ما در سال 2004در ميان 162 کشور جهان 147 بود و در سال 2007 اين رتبه به 151 رسيد که بازهمنشان‌دهنده عقب‌ماندگي ايران از ساير کشورها در اين شاخص است. روحاني با اشاره به بررسي 40 شاخص مهم در گزارش مرکز تحقيقات مجمعتشخيص مصلحت نظام در مورد جايگاه ايران در ميان کشورها پيش از تصويب سند چشم‌اندازبيست ساله و سه سال بعد از آن گفت: براساس اين گزارش جايگاه ايران تقريباً در اکثراين شاخص‌ها يا ثابت بوده و يا پس‌رفت داشته ‌و تنها درچند شاخص، ايران نسبت به سال2004پيشرفت داشته اما اين پيشرفت قابل ملاحظه نبوده است.

 

آزادي فضاي كسب و كار

به گزارش خبرنگار شهاب‌نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی لیبرتی، بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش خود درباره رتبه‌بندی کشورهای مختلف جهان از نظر میزان آزادی فضای کسب و کار؛ جایگاه ایران را در رتبه 142 قرار داد. برآورد قبلی بانک جهانی ایران را در رتبه 135 قرار داده بود.

 

جایگاه ایران در رشته پزشکی بالینی

جایگاه ایران در پزشکی بالینی با تولید 3 هزار و 300 و 46 مقاله و با 9 هزار و 800 و 39 استناد بین سال‌های 1997 تا فوریه 2008 جایگاه 53 را در بین 106 کشور برتر جهان دارد.

داروسازی و سم‌شناسی

ایران با تولید 829 مقاله موثر و برتر و استناد 3 هزار و 400 و 37 مورد، جایگاه 41 را در میان 87 کشور برتر جهان را در رشته داروسازی و سم‌شناسی در پایگاه موسسه اطلاعات علمی ISI کسب کرده است.

بیولوژی و بیوشیمی

ایران همچنین در رشته بیولوژی و بیوشیمی که ارتباط تنگاتنگی با پزشکی دارند در بین 100 کشور برتر تولید کننده علم مرتبه 57 را خود اختصاص داده است.

جایگاه ایران در علوم اعصاب و رفتار  

در قلمرو علوم اعصاب و رفتار تعداد مقالات ایرانیان 472 مقاله و یک هزار و 735 بار مورد استناد قرار گرفته‌اند و جایگاه ایران در این رشته در بین 79 کشور 49 است

جایگاه ایران در بیولوژی مولکولی و ژنتیک

رتبه ایران در رشته بیولوژی مولکولی و ژنتیک را با تولید 227 مقاله برتر در میان 87 کشور 66 می‌باشد 

رتبه ایران در رشته ایمونولوژی

در رشته  ایمونولوژی از علوم پزشکی، مجموعه 210 مقاله برتر به نام ایران ثبت شده و جایگاه ایران را در میان 91 کشور به 70 رسانده است

روانپزشکی و روانشناسی  

در حیطه روان‌پزشکی و روان‌شناسی سهم تولید علم ایران 186 مقاله و 773 استناد است. در این رشته ایران در بین 83 کشور، مرتبه 43 را به خود اختصاص داده است.

میکروبیولوژی

 ایران همچنین در رشته میکروبیولوژی نیز با 191 مقاله برتر ثبت شده در ISI از میان 88 کشور برتر جهان در این رشته، رتبه 84 را اخذ کرده است.

جايگاه دانشگاههاي ايران در جهان

خبر كوتاه بود و تكان‌دهنده. دانشگاه‌های ایراندر هزار دانشگاه اول دنیا جایی را به خود اختصاص نداده‌اند و 10 دانشگاه برتر ایراندر مقایسه با دیگر كشورها این رتبه‌های جهانی را از آن خود كردند: دانشگاه تهران1045، دانشگاه شریف 2024، دانشكده علوم پزشكی دانشگاه تهران2233، دانشگاه شیراز2359، دانشگاه اصفهان 2486، دانشگاه فیزیك و ریاضیات 2490، دانشگاه علوم و تكنولوژیایران 2560، دانشگاه امیركبیر 2661، دانشگاه اصفهان 2678 و دانشگاه فردوسی مشهد2842

ايران نا امن ترين راه های جهان را دارد

ايران طبق برخی آمارها، در صدر فهرست کشورهای دارای نا امن ترين راه ها قرار دارد و اقدام های سازمان های مسئول نيز نتوانسته از رشد حوادث رانندگی جلوگيری کند. آمار تصادفات رانندگی در ايران بيش از ۴۰۰ هزار مورد در سال است که از بالا ترين آمارهاست.

 ايران درميان47 كشوري كه بالاترين سرعت اينترنت را ارائه مي‌‌دهند هيچ جايي ندارد.

ايران به لحاظ ضريب نفوذ اينترنت با 9/34 درصد از متوسط جهان كه 9/21 درصد است بالاتر است ولي جايگاهي در‌ميان 47 كشور نخست ندارد.مهم‌ترين آماري كه در‌اين ميان قابل توجه است اين است كه در ‌خاورميانه، ايران از ‌نظر ضريب نفوذ بعد از امارات متحده عربي با 8/34 درصد، كويت 6/32 درصد و قطر 32 درصد، با 5/27 درصد ايستاده است.

 




مطالب مشابه :


جشن نیکوکاری و احسان مردم خیر خطیرکلائی

همه جای ایران سرای من است. انشا الله خود حضرت صاحب قرار بود این وبلاگ در مورد روستای




موضوعات متنوع انشا(200 مورد)

مجبور هستند به همه ی انشا من ایران 62 که چون از این سرای در گذشتی




نکات مهم املایی و موضوعات انشا در مقطع راهنمایی

نکات مهم املایی و موضوعات انشا در مقطع راهنمایی همه چیز در مورد بهترین دوست من است




جایگاه های ایران در جهان

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، همچنين در مورد 49 است. جایگاه ایران در ایران سرای من




طرح سوال : تفاوت "است" و "هست" چیست؟

آیا هست می تواند در همه نظر من می رسد تفاوت جای شده است. اما در مورد




مولانا و مثنوی معنوی

اما در مورد مولانا وضع فرق نوشتار نمی گنجد و در جای خود ی من است سیتکا ایران




انشای فرشیدک!

موضوع انشاء من در مورد را خیلی دوست دارد و عاشقش است و دوست دارد همه ایران سرای




مقاله در مورد 22 بهمن

مقاله در مورد من از همه ی ملت ایران باید همه ی ایران بدانند که توطئه ای در کار است.




برچسب :