آفات و بیماریهای مهم خیار

آفات و بیماریهای مهم خیار

        نكات مهم در پیشگیری از امراض و آفات

1.          رعایت بهداشت در گلخانه برای جلوگیری از سرایت بیماریها بسیار مهم است . هر چه رفت و امد اشخاص مختلف به گلخانه بیشتر باشد احتمال آلودگی به امراض بیشتر است .

2.          جلوی در ورودی ، یك قطعه بزرگ اسفنج گذاشته و آن را باید مرتباً با محلول ضد عفونی كننده خیس نمود تا از انتقال خاك آلوده و عوامل بیماری زا  به داخل گلخانه جلوگیری كرد.

3.          بعد از خاتمه دوره بهره برداری ، تمام بوته های خیار دوره قبل بایستی از گلخانه خارج نمود . وجود بوته ها در زمین تا دوره بعدی موجب تكثیر بیماری و انتقال آن به دوره بعد می شود .

4.          اگر سال بعد در همان زمین قبلی خیار كشت می گردد حتما خاك قبل از كشت  ضد عفونی گردد .

5.              علفهای هرز داخل گلخانه مرتباً حذف و با علفهای هرز اطراف  گلخانه ، حداقل تا شعاع 2 متری مبارزه شیمیایی گردد.

 

6.            وقتی خاك رطوبت كافی دارد از آبیاری اضافی خودداری گردد.

7.             وجود رطوبت زیاد در فضای گلخانه باعث ایجاد و شیوع بسیاری از بیماریهای قارچی می گردد.

 

 

 

آفات مهم خیار و روشهای مبارزه باآنها

نباتات جالیزی توسط تعدادی از آفات عمومی و آفات اختصاصی صدمه می بیند از آفات عمومی شته ، كنه ، عنكبوتی ، لارو انواع سوسكها و پروانه ها بیش از همه به نباتات جالیز آسیب می رسانند ار آفات اختصاصی می توان به عناوین زیر اشاره كرد :

1.      شته جالیزی :  این آفت بویژه در مناطق جنوبی و جنوب شرقی ایران صدمه و زیان شدیدی به جالیزكاریها وارد می نماید . شته ها به گیاهانی مثل خیار وحتی علفهای هرز صدمه وارد می كنند .شته جالیزی ابتدا به صورت گروهی در زیر برگها مستقر شده و بعد تمام گیاه را به اشغال در می آوردو با مكیدن شیره نباتی گیاه را دچار فقر مواد كربوهیدراته نموده و‌آنرا از رشد و نمو باز می دارد .در گیاهان آلوده برگها پیچیده و گلها میریزند.

 Aphis%20gossypii%201.jpg

مبارزه

 در مبارزه با شته جالیزی یكی از اقدامات مهم زراعی وجین علفهای هرز مزرعه است . زیرا علفهای هرز مزرعه اولین مكانی است كه شته ها پس از سپری كردن زمستان روی آن مستقر شده و از آن تغذیه می كنند. برای مبارزه می توان از سموم زیر استفاده كرد :

انابازین سولفات یا سولفات نیكوتیك (10-20 گرم سم + 40گرم روغن در 10 لیتر آب)

سم  تیفوس كه سم فسفره ای است به نسبت 4 گرم در ده لیتر آب مخلوط

 می گرددو یا به صورت گرد پاش .

 

2.          كنه عنكبوتی

 2spotmit.jpg

این آفت یكی از شایع ترین و خطرناك ترین افات عمومی  می باشد .در تابستان رنگ كنه عنكبوتی زرد و یا زرد مایل به سبز میباشد ولی مقارن پاییز و اوایل بهار رنگ آن نارنجی مایل به قرمز است .در طرفین بدن آن دو لكه سیاه مشاهده می شود . كنه ها معمولا در زیر برگها به سر برده و به كمك نیش خود از شیره گیاهان تغذیه می نمایند . در گیاهان آلوده كنه ابتدا نقطه های ریز و بیرنگی در سطح برگها ظاهر شده و پس از آن برگها به تدریج به زردی گراییده و خشك می شوند.

مبارزه

 

 برای مبارزه شیمیایی با این آفت ، بوته های را با گُل گوگرد گرد پاشی می كنند . مقدار از 15 تا 30 كیلو در هكتار بسته به سن گیاه متغیر است . در مبارزه با كنه عنكبوتی می توان از محلول ، مخلوطی از گوگرد و آهك استفاده كرد . برای سمپاشی محلول غلیظ را با مقداری آب مخلوط كرده و غلظت آن را تا 5/0 درجه بومه می رسانند.

 

3.          سوسكهای خانواده الاتریده

 

بسیاری از سوسكهای این خانواده به جالیزها و سایر نباتات زراعی صدمه و زیان میرسانند و شا یع ترین آنها عبارتند از :

 

سوسك تیره ؛سوسک  مخطط ،سوسک  مزرعه ، سوسك صحرایی ، سوسك سیاه ، سوسك پهن ، این آفت زمستان را به صورت سوسك بالغ یا به صورت لاروهای سنین مختلف در داخل خاك به سر می برد . سوسكها در اوایل بهار از خاك كه در آمده و شروع به تخم ریزی می كنند و تخمها را معمولاً به صورت كپه های كوچك و یا تك تخم در زیر كلو خه هایا تركهای زمین در عمق كمی قرار می دهند . لاروها پس از در آمدن از تخم 20- 40 روز از بذرهای كاشته شده و ریشه های نازك گیاهان تغذیه كرده و گیاه را ضعیف می كنند محصول را تقلیل می دهند.

 

مبارزه

مبارزه با این كرمها به علت طور مدت زندگی در داخل خاك خیلی مشكل است اقدامات اساسی باید متكی بر عملیات زراعی باشند.مانند شخم عمیق ، سله شكنی و وجین علفهای هرز ، استعمال كود بویژه پتاس و ازته در حد لازم باشد. مبارزه شیمیایی با این آفت به قدر كافی بررسی و تكمیل نشده است و بهترین نتیجه را در حال حاضر سم كلرو پیكرین می دهد .

برای از بین بردن كرمها می توان از طعمه های مسموم نیز استفاده نمود ومعمولاً به یك كیلو طعمه (سیب زمینس – چغندر قند) مقدار 500 گرم ارسنیك سدیم اضافه می شود.

 

4.          سوسكهای سیاه خانواده تنبریوینده

سوسكهای این خانواده بیش از 10 نوع هستند كه مهمترین آنها عبارتند از :

-        سوسك صحرایی

-        سوسك شنی

-        سوسك سیاه

لاروهای این سوسك به علت شباهتی كه با كرمهای مفتولی دارد بنام كرم مفتولی كاذب خوانده می شود و تفاوت آن با كرم مفتولی فقط در اینست كه یك جفت پاهای قدامی اینها درازتر و كلفتر از پاهای میانی و عقبی است . ضرر و زیان اساسی این سوسكها توسط لاروهای آنها با خوردن بذرهای كاشته شده و ریشه گیاهان متوجه  جالیزكاریها می شود . سوسكهای بالغ هم با خوردن قسمت هوایی گیاه هم كم و بیش صدمه و آسیب می رسانند.

 

مبارزه

برای گرفتن و جمع آوری این كرمها تله هایی از كاه و شاخ و برگ و با علفهای هرز بشكل كپه هایی درست می كنند . كرمها در زیر كپه ها جمع شده و بعد با دست جمع آوری می شوند. برای هر هكتار حدود 100 كپه كافی خواهد بود . گاهی زیر كپه ها طعمه هایی از كپك و تفاله ها كه به نسبت 5/2 % با سم آرسنیك دو سود آلوده می شود. جهت مبارزه با سوسك شنی هم علاوه بر اقدامات بالا ، بوته ها را با سموم داخلی یعنی سمومی كه از راه دستگاه گوارشی تاثیر می نماید پودر پاشی می نمایند.

 

5.           شب پره

plodia_interpunctella_male.gif

این آفت بویژه ئر سالهایی كه به طور دسته جمعی تكثیر می شود بسیار خطرناك می باشد. پروانه های نسل اول در حرارت متوسط 15 درجه شروع به پرواز كرده و پس از تغذیه ، تخمهای خود را در زیر برگها و علف هرز با نیاتات و گاهی روی بقایای خشك گیاهی می گذارند . در این سن لاروها برگها را تراشیده و سوراخهای كوچكی در آن ایجاد می كنند . لاروهای مسن تر ، برگها را كاملا خورده و فقط رگبرگها را باقی می گذارند . و گیاهان لطیف جوان را به طور كلی خورده و از بین می برند .

 

مبارزه

 در مبارزه با این آفت ، قبل از ظهور لاروها ، از بین بردن علفهای هرز در حال گل كه منبع تغذیه پروانه ها و تخم ریزی آنها و محل پرورش نسل اول لاروها  می باشد اهمیت زیادی دارد . برای گرفتن لاروها تله های لار.گیری تعبیه می شود . سله شكنی و شخم سطحی بین ردیفها باعث از بین رفتن تخم ها و لاروها می شود. در مواقعی كه لاروها از مزرعه ای به مزرعه دیگر مهاجرت می كنند ، طعمه مسموم را بكار میبرند برای این كار عمود بر جهت حركت لاروها جویهایی با گاو آهن حفر كرده و در ته آن طعمه مسموم را كه از علفها هرز تازه برداشت شده آغشته به سم آرسنیك دو سود است قرار می دهند .

 

بیماریهای مهم خیار

 

الف) سپتوریا كوكوربیتاسیروم

 

میزبان : خانواده كدوئیان

نام بیماری : سپتوریوز كدوئیان

 658f2b1872e1f369a3f24c5ac8611282.jpg

علائم‌

این بیماری كه به خانواده كدوئیان حمله می كند روی برگها و گاهی روی ساقه ها سبب پیدایش لكه های تقریبا كروی به قطر 3 الی 10 میلی متر و به رنگ خاكستری در مركز و زیتونی در حاشیه با لك یم هاله متمایل به زرد ظاهر می شود.

 

ب) كالكتریوم اولیگوكاتوم

 

 میزبان : كدوئیان (خیار و...)

نام بیماری : آنتراكنوز

 anthracnose4.jpg

علائم

 این پاتوژن عامل آنتراكنوز خانواده كدوئیان می باشد و بویژه به خیار ، هندوانه و طالبی حمله می كند . میزبان در تمامی مراحل رشد مورد حمله قرار گیرد گاهی اوقات صدمات زود هنگام بوده و سبب از بین رفتن برگهای لپه ای و پیدایش لكه های نكروتیك روی ساقه چه و در پایان عامل مرگ گیاه می باشد. اغلب آلودگی حاصل از این بیماری به صورت خطرناك در مرحله گلدهی و میوه می باشد كه سبب از بین رفتن برگها – ساقه ها و میوه ها خواهد بود .

 

علائم روی برگها به صورت لكه های كروی در آغاز سبز رنگ پریده با ظاهر روغنی كه با مرور زمان از قسمت مركزی به رنگ قرمز و بعد قهوه ای در آمده و به طوری كه سطح آن از قارچ پوشیده می شود .

بافتهای برگ الوده خشكیده و شكننده می شوند . و در صورت افزایش لكه ها سبب خشك شدن تمامی برگ می شود .در ساقه ها پیدایش صدمات شبیه برگ خواهد بود لكه های ساقه اغلب به صورت كمربندی ظاهر شده و بدین طریق سبب مرگ قسمت فوقانی خواهد بود .

 

كنترل

بهره گیری از بذرسالم یا بذر ضد عفونی شده و سم پاشی گیاه با سموم حاوی مس و سموم فاقد مس مانند زینب و فریام .

 

خانواده كدوئیان به سموم حاوی مس حساسیت دارند.

 

ج) موزاییك خیار

 

عامل بیماری : سی- ام - وی

  میزبان : خیار – كدو خورشتی – طالبی – گوجه فرنگی – بادمجان – كرفس – كدو – پیاز – توتون وگلهای زینتی .

  علائم

این بیماری بر روی برگها به صورت لكه های زرد متمایل به سبز به ابعاد مختلف ظاهر می شود و گاهی اوقات زود هنگام سبب خشكاندن برگها می شود. میوه های آلوده ناصاف ، نامنظم دارای لكه های زرد خواهند بود كه این لكه ها عامل بیماری كاهش ارزش تجاری آنان می باشد. رشد میزبان در اثر بیماری كاهش یافته و محصول كمتری تولید می كند . عامل انتشار بیماری توسط باد و باران به مناطق مختلف انتقال می یابند.

 

 

كنترل

پس از مشاهده علائم از سموم تیرام – زیرام به فاصله 10-7 روز تا زمانی كه شرایط آلودگی وجود دارد استفاده شود . بذر می تواند با بنومیل – تیوفانات – متیل – یا یكی از سموم بالا ضد عفونی شود . ضد عفونی گلخانه با تناوب زراعی 2ساله پیشنهاد می گردد.

 

 

د) سفیدك دروغی خیار

 agurkskimmel2.JPG

   عامل بیماری : پسودوپرونوسپوراكوبن سِس

علائم

طالبی و خیار بیش از هندوانه – كدو – خورشتی مورد حمله این بیماری قرار می گیرند . روی برگها لكه های براق روغنی به قطر 1-2 سانتی متر با حاشیه زاویه دار ظاهر می شود. بعد از گذشت چند روز قسمت آلوده زرد شده و می خشكد و برنگ قهوه ای در می آید. اگر هوا مرطوب باشد در سطح پایینی برگها كپك خاكستری متمایل به بنفش ظاهر می شود . آلودگی شبب سقط گلها و توقف رشد میزبان می شود . میوه ها به طور غیر مستقیم به دلیل خشك شدن برگها صدمه می زند . 

كنترل

برای مبارزه باید بقایای آلوده از بین رفته و از آبیاری سطح بالای میزبان ممانعت گردد . از تراكم میزبان جلوگیری شود و در صورت مشاهده بیماری هر 8 روز سم پاشی انجام گیرد و تا زمانی كه شرایط بیماری زدایی وجود دارد سم پاشی قطع نشود. سموم پیشنهادی اتیل فویفیت آلومینیم گیاهان آلوده باید سوزانده شوند.

 

ه) فوزاریوم اكسیزپوروم

نام بیماری : گموز

 

علائم

در مراحل قیل از ظاهر شدن گلها ، بیماری سبب زردی و خشكیدن برگهای تعدای از ساقه ها می شود.علائم این بیماری ، خروج مواد ترشحی به رنگ قهوه ای متمایل به نارنجی از ساقه است .میوه ها نیز مورد حمله پاتوژن قرار گرفته و آلودگی از محل اتصال میوه به ساقه شروع می شود. در سطح میزبان مرده یا میزبانی كه شدیدا صدمه دیده است كپك سفید متمایل به صورتی قابل مشاهده است و انتقال بیماری می تواند توسط بذر نیز انجام گیرد. مناسب بیماریزایی حدود 20 درجه سانتی گراد است .

كنترل

ضد عفونی بذر با یكی از سموم تیرام و بنومیل صورت می گیرد.

 بیماری فیزیولوژیك ریزش گل

 ریزش گل در خیار ، به خصوص در زمستان مسئله ای است كه غالبا اتفاق می افتد دلیل اصلی آن به خواص ژنتیكی گیاه ومسائل اقلیمی مربوط می شود

مسائل ژنتیكی هر رقم توسط تولید كنندگان بذر باید كنترل گردد و كشاورزان نقشی در آن ندارند ، فقط می توانند با مقایسه انواع واریته بهترین آنها را انتخاب كنند. به دلیل یك پایه بودن خیار گلهای نر ریزش می یابند بنابر این اگر ارقامی دارای گلهای نر زیاد باشد ریزش نیز بوفور به چشممی خورد لذا باید از ارقام مناشب استفاده كرد .

  اما در مورد مسائل محیطی و اقلیمی به نكات زیر می توان اشاره كرد :

        ریزش گل ممكن است در اثر نامناسب بودن حرارت داخل گلخانه باشد بهترین دما حدود 23 درجه سانتی گراد در روز  و 17 درجه یانتی گراد در شب است .

 

          كمی مدت روشنایی در روز و یا ابری بودن روزها باعث ریزش گل خواهد شد .

          عمر گیاه نیز تاثیر گذار است ، بوته هایی در حالت رشد حداكثر كمترین گل ریزی را در صورت مساعد بودن سایر شرایط دارند و بلعكس.

  مصرف ازت بیش از حد و آبیاری بیش از نیاز هر دو می توانند در تخریب گل های یك بوته اثر گذار باشند .

    هرس كامل گیاه باعث بوجود آمدن هورمون رشد كافی برای گل ها در نزدیكی ساقه اصلی گیاه می شود . در غیر اینصورت هورمون در تمام اندام های غیر فعال نیز حضور یافته و نمی تواند به وظیفه خود عمل نماید .

 

برداشت محصول

از مواردی که باید در انجام آن دقت بسیاری کرد تا آسیبی به گیاه وارد نشود نحوه چیدن خیار از بوته است که به دلایلی با اهمیت است شیوه اصولی و صحیح چیدن خیار از بوته این است که آن را به سمت بالا کشیده تا بدین وسیله از ساقه جدا شود این عمل باعث می شود که بقایا یا دنباله میوه بر روی ساقه باقی نماند زیرا باقی ماندن این قسمت بر روی ساقه باعث پوسیدگی ساقه می شود و از طرفی دنباله میوه علاوه بر اینکه وزن میوه را سنگین تر می کند باعث جلوگیری از نرم شدن سریع میوه هم می شود امروزه در اکثر گلخانه ها دیده می شود که خیار را به وسیله قیچی از شاخه جدا می کنند این کار زمانی می تواند مشکل آفرین باشد که قیچی آلوده به بیماریهای قارچی و ویروسی خاصی باشد. در این حالت امکان انتقال بیماری از یک بوته به بوته دیگر زیاد است. بد نیست بدانید به تازگی دستگاهی اختراع شده است که به وسیله اشعه می تواند میوه را از ساقه جدا کند.ولی تا زمانی که دسترسی به این وسائل امکان پذیر باشد بهتر است حتاالمقدور میوه با دستکش چیده شود ضمنا از ابزارهایی استفاده کنید که اطمینان داشته باشید آلوده نیستند.                                

به  محض اینكه خیار به اندازه مطلوب رسید باید برداشت شود . در صورتی كه شرایط گلخانه عادی باشد میوه ها خیلی زود رشد می كنند و به همین جهت حداقل 2 تا 3 بار برداشت در هفته ضروری است و هر چه فاصله برداشت طولانی تر باشد تعداد خیارهای درشت كه خارج از اندازه مطلوب بازار است بیشتر می شود و از طرف دیگر ماندن خیارهای رسیده روی بوته مانع رشد خیارهای كوچك می شود و محصول كاهش می یابد. بنابر این فاصله طولانی بین برداشت ها ،هم كیفیت خیار را كاهش می دهد و هم تعدادكل خیار های قابل برداشت را كم می كند . فاصله بین برداشت ها باید طوری تنظیم شود كه اگر یك خیار رسیده روی بوته نادیده بماند و برداشت نشود در برداشت بعدی هنوز قابل عرضه به بازار باشد.

 

 

خیار گلخانه ای را باید با چاقوی تیز یا قیچی ، از دم گل بریده بطوری كه حدود یك سانتی متر از دم میوه روی خیار بماند . كندن خیار بوسیله كشیدن یا پیچاندن ، كیفیت خیار را كاهش می دهد و به بوته آسیب می رساند. ضمناً خیار با دم گل مشتری بیشتری دارد .خیار گلخانه ای باید با احتیاط و ظرافت كامل برداش كرد تا میوه هیچ گونه فشاری وارد نشود . بعد از برداشت باید خیار را به آرامی در كارتن یا صندوق گذاشته و از انداختن آن خودداری شود . هرگونه خراش یا ضربه هر چقدر هم كه سطحی باشد به كیفیت خیار لطمه وارد می كند زیرا خراش و ضربه وارده در طول زمان توسعه پیدا كرده و ظاهر بازار پسند آن را خراب و نا مرغوب می سازد.  كیفیت خیار گلخانه ای و قیمت بالای آن تا حد زیادی به صافی و خوش رنگی و شفافیت آن بستگی دارد. به همین جهت نباید آن را به طور درهم و چپ و راست در صندوق های بزرگ بسته بندی كرد زیرا در این صورت فشار وزن خیار ها و فرو رفتن هر خیار در دل خیار دیگر باعث می شود كه وقتی خیار به بازار می رسد صافی و زیبایی اولیه خود را از دست بدهد و كاهش قیمت پیدا كند . توصیه می شود كه خیار گلخانه ای را در كارتن های كوچك و با لفاف كاغذ ، بسته بندی كنند و خیار ها را تماما در یك جهت در كارتن قرار دهند. برای افزایش بازار پسندی خیار باید سعی شود كه حتی المقدور خیارهای ریز و درشت را از هم جدا كرده و خیارهای هم اندازه را در یك كارتن بسته بندی نماید.

 

نکته ها

 بذر خیار در دمای 11 درجه سانتیگراد جوانه می زند. در مناطق سردسیر بعد از رفع سرما کاشت خیار انجام می شود. در مناطق جنوبی کشورمان در دو فصل بهار و پائیز این گیاه کاشته می شود. باید توجه داشت در مرحله ی گلدهی باید کود از انتها به گیاه داده شود تا میزان محصول افزایش یابد. اگر تنش رطوبتی به گیاه خیار داده شود میوه ها تلخ خواهد شد البته عوامل دیگری از قبیل نامظمی در میزان کود و آب و دما نیز باعث تلخی خواهد شد اما تلخی ته خیار طبیعی و به علت وجود ماده ای به نام کوکومرین می باشد. . خیار را تقریبا در هر خاکی م توان به خوبی پروراند. اما خاک خوب خاکی است که سبک دارای زهکشی خوب و مواد الی زیاد داشته باشد(fertile) . عده ای از خیار بدگویی کرده و اونو میوه ای بی فایده میدونن و فلسفه ی آنان این است که خیار علاوه بر اینکه ماده ی مفید قابل توجهی ندارد دیر هضم نیز می باشد. و جز ضرر سودی برای بدن ندارد. درست است که خیار مواد چربی و نشاسته ای و قندی کمی دارد اما دارای فوائدی نیز میباشد که نباید انها را دست کم گرفت. خوردن و بوئیدن و مالیدن گوشت خیار بر پیشانی برای رفع سردرد سودمنده و همچنین آمده که جوشانده ی پوست خیار یرقان را درمان می کند . آب خیار پیشاب آور بوده و برطرف کننده ی سنگ کلیه می باشد

خواص خیار

خیار دارای پتاسیم بالایی است و باعث حل و کاهش اسید اوریک بدن ( بدن انسان خاصیتی دارد که می تواند خود را با تغییرات وفق دهد و اگر تغییرات بیش از حد باشه باعث می شه که بعضی از رفتار های طبیعی بدن دچار تغییر بشه اینجا یه بحثی وجود داره به نام محیط اسیدی و محیط بازی یا همون قلیایی که در بعضی موارد فرضا در دستگاه گوارش ممکنه که محیط اسیدی بشه که در اصطلاح میگن که فرد ترش کرده که غذا هایی که می تونن محیط را اسیدی کنن میشه از مواد گوشتی نام برد و مواد گیاهی نیز بیشتر خاصیت قلیایی یا همون بازی دارند که میتونن محیط رو قلیایی کنن که در صورت وجود محیط اسیدی حالت اسیدی کاهش پیدا میکنه ) می شود و برای رماتیسم- یرقان- رفع خارش پوست- رفع سردرد- رفع گرفتگی بینی و خرد کردن سنگ کلیه مناسب است. جالب ست بدانید که میوه ی خیار بصورت نارس مصرف می شود .

سایر خواص درمانی خیار شامل موارد زیر است :

1.  حل كننده اورات و اسید اوریك است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می كند.

2. ادرار آور است و برای رفع سوزش ادرار مفید است.

3.  خون را تصفیه می كند.

4.  خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.

5. عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می كند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود.

6.  خیار عطش را تسكین می دهد.

7.  خیارملین است.

8.  خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.

9. اگر خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید، چین و چروك های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می كند.

10.  اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید.اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید:یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود. سپس آن را صاف كنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف كنید. به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.

11.  برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش مفید است.

12.  جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید.

13. همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند.

مضرات

*اشخاصی كه ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.

* خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.

* همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانی كه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند، باید آن را با نمك بخورند.

 

 


مطالب مشابه :


تزیین خیار

تزیین خیار به شکل گل. هما نطور که در تصویر مشاهد می نمایید با استفاده از خیار و گوجه گیلاسی




تزیین خیار به شکل گل

تزیین خیار به شکل گل. وبلاگ آموزشی لازیکا، با آموزش مرحله به مرحله ، وضوح عکس بالا ، جزو




آموزش طرح گل با خیار

تزئینات دکوراتیو - هنرهای دستی - آموزش طرح گل با خیار - جذابترین های وب




خیار

در صورتیکه گل های نر دمگلی ضعیف دارند اغلب ارقام خیار یک پایه با گل های نر و ماده جدا از هم




آفات و بیماریهای مهم خیار

ضمناً خیار با دم گل مشتری بیشتری دارد اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و




آموزش گل با خیار و هویج

هنر یک معلم - آموزش گل با خیار و هویج - آموزشی و ادبی و هنری - هنر یک معلم




دسته گل خیار

دسته گل خیار. زمینی فرو میکنیم تا کاملا با گلهای خیار پوشیده شود برای لابه لای گلها




تزیین خیار سبز

مطبخ رویا - تزیین خیار سبز - با هم آشپزی شیرینی پزی و آشپزی با میترا; گل های زندگی




تزیین خیار

آشپزی - تزیین خیار - آموزش آنلاین شیرینی پزی و آشپزی ایرانی و با سپاس از شما همراهان




برچسب :