تله کابین آبیدر؛رویای دست نیافتنی شهروندان سنندجی

تله کابین آبیدر سنندج ؛رویای دست نیافتنی شهروندان سنندجی

 

line3.jpg

سنندج – بابک قنبری: اگر چه انتخاب مهندس مهدی حسام شریعتی به سمت شهردار سنندج را می توان یکی از انتخاب های بجا و شایسته در عرصه مدیریت شهری مرکز استان کردستان در این مقطع زمانی خاص دانست اما با گذشت حداقل 6 ماه از انتخاب ایشان پرداختن به چند مساله اساسی در این مقوله مهم به نظر می رسد.

هرچند در نوشتار قبل در خصوص عملکرد و بررسی تحولات شهرداری سنندج ، تلاش شد طی 10 سال گذشته جایگاه، نقش وتاثیر گذاری مدیران ارشد صندلی قرمز شهرداری سنندج مورد بازنگری و جهت تنویر افکار عمومی شهروندان سنندجی در اختیار آنان قرار گیرد اما عدم ارسال «بازخورد» وحتی« پس فرست» موضوع مورد طرح از سوی مدیران شهرداری فرآیند متصور را به جریانی یکسویه از سوی رسانه تبدیل کرده و تراژدی عدم پاسخگویی مدیر قبلی شهرداری در ذهن نقش گردید.

در هر حال نقش رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی در نظام مردم سالار دینی  که در آن جایگاه حقوقی مدیران ارشد دستگاه های دولتی  و رسانه ها هر کدام تعریف مشخصی داشته و طبق قانون هر کدام وظایف خود را در قبال مردم ،جامه ونظام انجام می دهند، ما را بر آن داشت که از دریچه دیگر به یکی از مسایل شهری سنندج بپردازیم.

لازم به ذکر است که باید برای بررسی عملکرد مهندس مهدی حسام شریعتی به عنوان مرد شماره یک  شهرداری سنندج حداقل یکسال کاری مورد ارزیابی قرار گیرد.

اما خواسته یا ناخواسته مهندس مهدی حسام شریعتی میراث دار مجموعه ای از برنامه ها و طرح های ناتمامی است که در دوره قبل نیمه تمام مانده است و پرداختن به این موضوع تنها بررسی یکی از مسایلی است که حسام شریعتی میراث دار آن شده است.

توضیح این نکته در اینجا ضروری به نظر می رسد که مهندس مهدی حسام شریعتی باز هم خواسته یا ناخواسته با قبول مسوولیت به عنوان شهردار سنندج نمایندگی طیف های مختلفی از جامعه را به عهده گرفته است واین به نوبه خود اهمیت موفق شدن او را صد چندان می نمایاند.

مهدی حسام شریعتی با داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران قرار است به نمایندگی از مهندسینی که هر کدام داری فکر،ایده ونگرشی خاص جهت اداره شهر هستند درسمت شهردار سنندج انجام وظیفه نماید.

از سوی دیگر آخرین سمت اداری مهدی حسام شریعتی ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان است واین خود نشان دهنده پشتوانه قوی اواز نظر فنی،مهندسی، معماری ، تاسیساتی، و...است.

مهدی حسام شریعتی نماینده یکی دیگر از اقشار تاثیرگزار جامعه نیز هست، او استاد دانشگاه است و ارتباط مستمرش با جمع کثیری از اساتید، دانش پژوهان ودانشجویان ، انتظارات جامعه را از او بیشتر و بیشتر کرده است.

مهندس مهدی حسام شریعتی نماینده طیف هایی است که هر کدام تاثیر ویژه ای در جامعه دارند و از این رو موفقیت او موفقیت آن طیف هایی است که آنها او را به عنوان نماینده خود در بدنه مدیریت شهری استان می شناسند.

امیدواریم شخص آقای شهردار با تشخیص صرفه و صلاح شهروندان سنندجی پیشنهادات ما را به عنوان یک رسانه مدنظر داشته و با ایجاد تعامل دوسویه با رسانه های استان دغدغه های افکار عمومی جامعه را مد نظر داشته باشند. 

اوایل دهه 80 طرح بزرگ تله کابین آبیدر سنندج به عنوان یکی از پروژه های عظیم سنندج مطرح و در دستور کاری مسوولین وقت شهرداری سنندج قرار گرفت و زمانی که "مهندس پیمان سنندجی" شهردار اسبق سنندج، اردیبهشت ماه 82 خبر سوار شدن شهروندان سنندجی  به تله کابین آبیدر سنندج در نوروز 83 را داد، هیچ گاه فکر نمی کرد این طرح بزرگ که با صرف هزینه های مادی و معنوی فراوان در حال انجام بود، با وقفه 8 ساله مواجه شده وحتی به فراموشی سپرده شود.

در همان سال "دکتر کیانوش فرهنگ"  معاون عمرانی وقت شهرداری سنندج در مصاحبه ای از پایان کارهای مطالعاتی  جهت احداث تله کابین آبیدر خبرداد، این تله کابین که قرار بود با 22 کابین 8 نفره مسافت5/2کیلومتری را از مبدا ویلای فریدونی به مقصد فراز کوه آبیدر طی کند.

بر اساس اطلاع رسانی مدیران وقت شهرداری سنندج همان 8سال پیش ساخت فنداسیون دکل ها در مراحل پایانی قرار گرفته، با شرکت هپکو جهت ساخت دکل های تله کابین آبیدر سنندج قرارداد منقعد شده و اولین محموله تجهیزات تله کابین از شرکت فرانسوی وارد کشور شده بود.

در همان سال با تشکیل جلسات  وکمیته های مختلف مراحل ساخت، توجیه اقتصادی وفنی مورد بررسی قرار گرفت.

مطالعات هواشناسی ، زمین شناسی ، وهمچنین وضعیت باد ، زلزله وبهمن، طبق برنامه های دقیق کارشناسی انجام شده  ونقشه برداری از زمین احداث پروژه انجام شده بود.

یکی از ویژگی های مهم طرح ساخت تله کابین آبیدر سنندج درصد بالای ایمنی وتوجیه مناسب تفریحی  واقتصادی پروژه بود.

اردیبهشت ماه سال 82 "مهندس پیمان سنندجی" شهردار وقت سنندج در جلسه مطبوعاتی طرح بزرگ تله کابین آبیدر را با برآورد اعتبار نهایی 5 میلیارد تومان اجرایی دانست.

قرار بود 3 میلیارد تومان آن مبلغ جهت خرید تجهیزات از شرکت پومای فرانسه صرف شده و2 میلیارد تومان دیگر صرف محوطه سازی ، ساخت ونصب دکل وتجهیزات وتاسیسات مورد نیاز شود.

مبلغ 5 میلیارد تومان برآورد نهایی ساخت پروژه تله کابین آبیدر سنندج قرار بود از محل اعتبارات شهرداری ، اعتبارات ویژه استانداری از محل توازن منطقه ای و وام سازمان همیاری شهرداری های کشور تامین شود و تسهیلات فوق طی دوره 5 تا 6  ساله از محل فروش بلیت بازپرداخت گردد.

قرار بود با راه اندازی این طرح بزرگ تفریحی سنندج به قطب گردشگری غرب کشور تبدیل شود و بدون تردید در جذب توریست داخلی وخارجی نقش مهمی را ایفا نماید.

اما همه اینها شاید رویایی بیش نبود....

با کناره گیری مهندس پیمان سنندجی وانتقالش به پایتخت، "فریدون پور رضایی" سکان شهرداری را در دست گرفت، پوررضایی اما اصلا اعتقادی به تله کابین نداشت.

نهایتا با پیگیری های مستمر رسانه ها ، فریدون پور رضایی آذر ماه 87 در مصاحبه مطبوعاتی از تخمین اعتبار 10 میلیارد تومانی برای ساخت تله کابین خبر داد، حالا طرحی که قرار بود با اعتبار یک میلیاردی شهرداری ، یک میلیاردی استانداری  و3 میلیاردی تسهیلات سازمان همیاری شهرداری به بهره برداری کامل برسد، به دلیل عدم پیگیری به موقع  مدیران باید با صرف 10 میلیارد تومان آنهم از محل اعتبارات شهرداری انجام شود.

این بود که فریدون پور رضایی طرح مشارکت بخش خصوصی را اعلام کرد، اما با شرایط تحمیلی دشوار ونفس گیر شهرداری آیا بخش خصوصی می توانست در این عرصه وارد شود؟ جواب ساده اما تراژیک بودن: - نه.

بخش خصوصی هیچ گاه نخواست یا نتوانست به پروژه تله کابین آبیدر سنندج نزدیک شود.

تله کابین آبیدر سنندج کماکان به مانند آرزویی دست نیافتنی برای شهروندان سنندجی باقی ماند.

وحالا پس از گذشت 8 سال  از آغاز عملیات احداث تله کابین آبیدر سنندج چند پرسش اساسی مطرح است. پرسش هایی که امیدواریم مهندس مهدی حسام شریعتی به عنوان شهردار سنندج برای آنها پاسخی داشته باشد.

1-    تکلیف تجهیزات خریداری شده از شرکت فرانسوی که طی دو محموله وارد کشور شده بودند چه شد؟

2-    ساخت دکل ها توسط شرکت هپکو و ایجاد فنداسیون با چه هزینه ای و از چه محلی پرداخت و نهایتا سرانجامشان به کجا رسید؟

3-    چه کسی مسئول عدم استفاده از تسهیلات 3 میلیارد تومانی سازمان همیاری شهرداری های کشور واعتبار یک میلیاردی استانداری از محل توازن منطقه ای است و این اعتبارات و تسهیلات به جای اینکه در شهر محروم سنندج و برای رفاه وآسایش همشهریان ما به کار گرفته شود در چه جایی هزینه شد؟

4-    ایجاد شهربازی، پارکینگ ،فضای سبز و مبلمان شهری که قرار بود جهت ایجاد فضای مناسب تفریحی برای شهروندان در پارک کودک ایجاد شود چرا با مسکوت ماندن طرح پروژه تله کابین اجرایی نشد؟

5-    چه کسی مسئول فرصت سوزی وعدم توجه به این پروژه بزرگ در حال انجام  بود و چرا لحاظ کردن نظر شخصی یک فرد می تواند به راحتی جلوی توسعه یک شهر را بگیرد، و به راستی چه کسی مسئول است؟

ضمن احترام به تیم جدید مدیریتی شهرداری سنندج امیدواریم پس از گذشت بازه مورد نظر، عملکرد قابل قبولی از شهردار محترم ارایه شود و زمینه توسعه همه جانبه شهر سنندج  و رفاه و آسایش شهروندان عزیز سنندجی فراهم آید.


مطالب مشابه :


معماری روستا

مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور سنندج, ‫اولین دوره آموزشی نظام فنی روستا-سنندج.




آشنایی با مهندسی کشاورزی

مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور سنندج, <<<به ناو خوای گه وره و بی هاوتا>>> .تاریخ تاسیس وبلاگ




75 درصد توت‌فرنگی كشور در كردستان توليد می‌شود

مهندسی کشاورزی - 75 • سازمان نظام مهندسی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج




تله کابین آبیدر؛رویای دست نیافتنی شهروندان سنندجی

سنندج ؛ شهرم دموکراسی در نظام مردم سالار دینی ارشد در رشته مهندسی عمران قرار است به




اسامي اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان راه يافته به خانه ملت

اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان راه يافته به خانه ملت نام و نام خانوادگي. رشته تحصيلي




زون سنندج-سیرجان

مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه کردستان - زون سنندج-سیرجان سازمان نظام مهندسی




سیداحسن علوی: هدف اصلاح قانون نظام مهندسی تامین سود ارگان یا تشکیلات خاصی نیست منتقدان پیشنهادات خ

پایگاه خبری تحلیلی کامیاران نیوز - سیداحسن علوی: هدف اصلاح قانون نظام مهندسی تامین سود




عمران سنندج

سنندج شهری که گاه های رسمی از مقررات ملی ساختمان پیروی نمی کنند باید سازمان نظام مهندسی




بررسی تحولات 10 ساله شهرداری سنندج ؛

سنندج ؛ شهرم در رشته مهندسی عمران، تدریس در و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان




برچسب :