اطلاعیه


در ایامی که دانشجو معلمان کارشناسی پیوسته در پردیس­ ها و مراکز آموزش عالی حضور نداشته باشند، هزینه­ ای از آنها دریافت نمی گردد و در محاسبات نیز، منظور نمی شود.

دکتر شیخی، سرپرست معاونت دانشجویی در گفتگو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه فرهنگیان:  در ایامی که دانشجو معلمان کارشناسی پیوسته در پردیس­ ها و مراکز آموزش عالی حضور نداشته باشند، هزینه­ ای از آنها دریافت نمی گردد و در محاسبات نیز، منظور نمی شود.

به دنبال گفتگو های اختصاصی اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه فرهنگیان با معاونان این دانشگاه، نظر مخاطبان عزیز را به برخی پرسش های موجود در حوزه ی وظایف و عملکرد معاونت دانشجویی دانشگاه فرهنگیان و مسائل مربوط به امور دانشجویی، مشاوره، بهداشت، تربیت بدنی و پاسخ های دکتر شیخی، سرپرست این معاونت، جلب می نماید:

 

>>به عنوان اولین پرسش، بفرمایید به نظر شما  فلسفه شبانه روزی بودن دانشجو معلمان در پردیس ­ها و مراکز آموزش عالی چیست؟

به نام خدا و سلام، در مورد شبانه روزی بودن پردیس ­ها و مراکز آموزش عالی در تبصره ذیل ماده 6 قانون متعهدین خدمت صراحتأ به شبانه روزی بودن اشاره شده است؛ همچنین هنگام پذیرش دانشجو معلم در دفترچه راهنمای ثبت نام دانشگاه ­ها و مراکز آموزش عالی به صراحت قید شبانه روزی بودن آمده است،  این در صورتی است که قانون متعهدین خدمت اجرا شود که هم وزارت آموزش و پرورش در این خصوص به تکلیفش عمل نماید و هم دانشگاه فرهنگیان بتواند به اهداف متعالی خود جامه عمل بپوشاند.

>>شبانه روزی بودن چه قدر در تربیت دانشجو معلمان می تواند تأثیر داشته باشد؟

اصولا شبانه روزی بودن دانشجو معلمان، تأثیر زیادی در تربیت  آنان دارد؛ چون  بیشتر وقت خود را در محیط پردیس می گذرانند و در تمام برنامه­ های آن شرکت دارند، البته این امر منوط به آن است که برنامه­ های آموزشی و تربیتی اجرا شده به لحاظ کمی و کیفی از استاندارد­های لازم برخوردار باشد.

>> پیگیری مطالبات و خواسته­­ های دانشجو معلمان در خصوص نحوه ی استفاده از خوابگاه پردیس ­ها و مراکز آموزش عالی، از چه طریق انجام می شود؟

برای رفع مشکلات دانشجو معلمان در زمینه ی خوابگاه­ ها، فعالیت هایی چون؛ جمع آوری اطلاعات مربوط، تماس­ های تلفنی، استفاده از فرم های تکمیل شده توسط سرپرستان محترم پردیس ها، اولویت بندی پردیس ­ها از نظر نیاز به تخصیص اعتبار و ارسال نامه به معاونت توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش انجام گرفته و با پیگیری نیاز­های پردیس ­ها در خصوص تأمین تجهیزات از جمله تخت و تشک و ... ؛ همچنین نیاز به ساخت خوابگاه های دانشجویی و اعلام آن به سازمان نوسازی و تجهیز مدارس، افزایش اعتبار سرانه غذایی دانشجویی، ایجاد ردیف مستقل، از جمله اقداماتی بوده که انجام گرفته و یا در حال انجام است.

>>آیا سرپرستان شبانه روزی در زمینه اعتقادی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی آموزش­ های لازم را دیده­ اند، چه برنامه ­های برای آنان دارید؟

نظر به اهمیت این موضوع، از سال 89 تا کنون، دوره­­ هایی تحت عنوان ضمن خدمت ویژه این عزیزان هر ساله با محتوی ذیل برگزار شده است: آسیب شناسی روانی، برنامه ریزی فعالیت های فوق برنامه دانشجویی، نحوه ارتباط با دانشجویان از منظر آیات و روایات، بهداشت و سلامت روان، بهداشت و سلامت و تغذیه دانشجویی، آشنایی با مواد مخدر و اثرات آن، کمک های اولیه روانشناسی مشاوره و مدیریت زمان و ... .

شایان ذکر اینکه، در سال 89 پردیس­های بنت الهدی صدر رشت و شهید پاکنژاد یزد،  در سال90 پردیس امام خمینی(ره) گرگان و در سال 91 خواجه نصیر کرمان مجری دوره های مذکور بوده اند. با توجه به اهمیت نقش همکاران مشغول در آشپزخانه و نحوه تهیه غذای دانشجویی، اولین دوره توانمند سازی آشپزان در شهر مقدس مشهد در سال90 در پردیس شهید بهشتی با محتوای بیماری های نو پدید و راه های پیشگیری از آن، ایمنی و بهداشت محیط کار، اطفای حریق و راه های پیشگیری از آن، کمک های اولیه، انواع بیماری های واگیر دار و آموزش انواع دسر و شیرینی و غذاها برگزار شد و با انجام  جشنواره غذا، پایان یافت.

>>چه برنامه هایی برای آموزش سرپرستان شبانه روزی دارید؟

امسال نیز، نه تنها برای سرپرستانی که از قبل در این پست شاغل بوده اند، طبق سنوات گذشته دوره ضمن خدمت برگزار می شود، بلکه نیروهای متقاضی در این پست در ابتدا با انجام مصاحبه جذب می شوند و سپس در کلاس­های مربوطه شرکت می کنند.

>> ویژگی ­ها و خصوصیات یک سرپرست شبانه روزی مجرب، از نگاه شما چیست؟

با توجه به مسؤولیت خطیر این عزیزان، قطعأ شناخت آسیب های اجتماعی مهم خواهد بود و تسلط بر مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، ابتکار و خلاقیت آنها برای ایجاد ارتباط با دانشجو معلمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مدیریت بحران، خوش خلقی، آداب معاشرت و آراستگی ظاهر نیز از جمله موارد مهم انتخاب یک سرپرست خوب می باشد.

>> چرا وزارت آموزش و پرورش 45 درصد حق خوابگاه و غذا را از ابتدا کسر نکرده که هم اکنون مدیران پردیس ­ها و مراکز آموزش عالی در برخورد با دانشجویان دچار مشکل شوند؟

بحث کسر از حقوق و مزایای دانشجویان در فراز پایانی تبصره ذیل ماده 6 قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش به صراحت ذکر شده و یک الزام قانونی است که مطابق آن همان دستگاه و ارگان صادرکننده احکام کارگزینی مسؤول و متعهد کسر حقوق دانشجویان است و تکلیفی است که قانونگذار به عهده وزارت آموزش و پرورش نهاده است و بر اساس همین قانون، هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان مصوب نموده بابت هزینه­های شبانه روزی (اعم از خوابگاه، غذا و سایر) 45 درصد از حقوق و مزایای دانشجویان کارشناسی پیوسته کسر گردد و به حساب متمرکز سازمان مرکزی دانشگاه واریز گردد.

بیش از30 سال است که این قانون برای دانش آموزان دانشسراها و دانشجومعلمان مراکز تربیت معلم اجرا می شده است، اما از زمان پذیرش دانشجو معلمان کارشناسی پیوسته در دانشگاه فرهنگیان مسؤولان ارشد وزارت آموزش پرورش عقیده داشتند که نباید از حقوق این دانشجویان هیچ گونه مبلغی کسر شود!! در صورتیکه با عدم کسر این هزینه ­ها،  دانشگاه (پردیس ها و مراکز آموزش عالی) با مشکلات عدیده­ای مواجه می شوند.

>> محاسبه اقامت و تغذیه در ایامی که دانشجو معلمان در پردیس ها حضور ندارند، به چه نحوی است؟

در ایامی که دانشجو معلمان کارشناسی پیوسته در پردیس­ ها و مراکز آموزش عالی حضور نداشته باشند، هزینه­ ای از آنها دریافت نمی گردد و در محاسبات نیز منظور نمی شود.

 

>>  برای تربیت بدنی دانشجو معلمان چه اقداماتی صورت پذیرفته و برنامه­ های آینده شما چیست؟

عضویت دانشگاه فرهنگیان در فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی، عضویت دانشگاه فرهنگیان در انجمن علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برگزاری دومین جلسه هم اندیشی کار گروه اعضای هیأت علمی و مدرسان تربیت بدنی استان­های تهران و البرز، تهیه و تنظیم شیوه نامه مسابقات ورزشی و مراکز آموزش عالی دانشگاه فرهنگیان، تهیه و تنظیم شیوه نامه برگزاری مسابقات ورزشی به صورت منطقه­ای، تصویب شیوه نامه تشکیل انجمن های ورزشی دانشجویی و خوابگاهی، تهیه وتنظیم شیوه نامه اجرایی اولین جشنواره ورزش همگانی و نیز، تهیه و تنظیم پیش نویس آیین نامه انضباطی ورزشی مسابقات دانشجویان، همه از اقدامات انجام گرفته است.

 برنامه­های آینده ما در حوزه تربیت بدنی، اجرای طرح آموزش شنا، تیراندازی، و آمادگی جسمانی، تدوین آیین نامه ورزش همگانی، برگزاری آموزش مربیگری، برگزاری همایش ­های کوه پیمایی و نبز طرح سنجش قامتی ویژه استادان و دانشجو معلمان است.

>> در حوزه بهداشت،  تغذیه و سلامت چه فعالیت هایی انجام شده و برنامه­ های آینده شما چیست؟

تدوین آیین نامه و مقررات بهداشتی دانشگاه فرهنگیان، تدوین دستورالعمل استانداردهای آشپزخانه، سرویس های بهداشتی و خوابگاه ­ها، تدوین شرح وظایف کارکنان بخش های بهداشتی و کارهای مربوط به تغذیه، تدوین آیین نامه استاندارد سازی مواد غذایی و جدول ارزش غذایی مورد استفاده، جمع آوری مشخصات کارشناسان بهداشت کلیه پردیس ­ها و تفکیک افرادی که تخصص آن­ها مرتبط با پست آن­ها نیست؛ سپس اقدام در جهت به کارگیری افراد در این پست ها با تخصص مرتبط از کار­های انجام شده است.

برنامه­ های آینده ما در این حوزه،  پیشنهاد تعیین جایگاه پزشکان عمومی در چارت سازمانی دانشگاه، تدوین شناسنامه سلامت برای دانشجویان و کارمندان، تدوین شرح وظایف پزشکان شاغل در پردیس ­ها و نیز نشر کتابچه ای با موضوع بهداشت و کمک­ های اولیه است.

>> در حوزه مشاوره، اقدامات انجام گرفته و برنامه های آینده شما چیست؟

در راستای دستیابی به اهداف عالیه دانشگاه فرهنگیان و نیز جذب 25000 دانشجو معلم در سال جدید و نیز برخورداری آن ها از سلامت روانی مطلوب، لزوم توجه به ابعاد روانی، عاطفی، اجتماعی و معنوی آنها این معاونت را بر آن داشت تا همگام با سایر دانشگاه­ ها و مراکز آموزش عالی کشور، به اجرای اقداماتی  در معاونت دانشجویی و به تبع آن در اداره کل مشاوره و راهنمایی اهتمام ورزد:

آیین نامه تشکیل مرکز مشاوره دانشجویی در پردیس ها و مراکز آموزش عالی تابعه، شیوه نامه اجرای طرح مهارت­ های زندگی، شیوه نامه جذب کارشناسان مشاوره در پردیس ها، تشکیل بانک اطلاعاتی از وضعیت کالبدی و انسانی مرکز مشاوره پردیس ­ها، طراحی پرتال اداره کل مشاوره و راهنمایی، تهیه و انتشار ویژه­نامه، هفته نامه سلامت روان، تهیه بخشنامه آزمون سلامت روان دانشجویی.

برنامه های آینده در حوزه مشاوره، پیگیری برای تأسیس مراکز مشاوره در پردیس­­­­­­­ ها، اجرای آموزش مهارت­ های زندگی در پردیس ها، آموزش کارشناسان مراکز مشاوره دانشجویی، برگزاری سمینار بهداشت روان دانشجویی، اجرای آزمون مقیاس ملی سلامت و همچنین تجزیه و تحلیل اطلاعات آن می باشد.

>> عقد قرارداد بیمه جامع دانشجویی به کجا انجامید؟

درخصوص بیمه دانشجویی، این معاونت، اقدام به جمع آوری اطلاعات و استعلام بهأ از چندین شرکت بیمه ای نمود که در نهایت با در نظر گرفتن جمیع جوانب، منجر به عقد تفاهم نامه با شرکت بیمه ایران شد و به تبع، بخشنامه ای با پیوست همین تفاهم نامه به تمامی پردیس­ها و مراکز آموزش عالی ارسال گردیده که مقرر شد آن ها در حوزه جغرافیایی خود عقد قرارداد نماید و پیرو بخشنامه­ های ارسالی بعدی، هزینه بیمه حوادث دانشجویی را از دانشجویان دریافت نماید و در اسرع وقت، نسبت به دریافت کارت های بیمه و تحویل آنها به دانشجویان اقدام نماید.


مطالب مشابه :


آدرس سیستم گلستان دانشگاه هرمزگان

آدرس سیستم گلستان دانشگاه هرمزگان آدرس جديد سيستم گلستان دانشگاه




سامانه مروارید

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان لطفا نظر خود را راجع به سامانه دانشجویان دانشگاه




سیستم جامع خوابگاهی نسیم ( اداره خوابگاه های دانشگاه هرمزگان)

مهندسین عمران 88 دانشگاه هرمزگان هرمزگان) سیستم جامع در مورد این سامانه




آدرس جدید سامانه مروارید

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان آدرس جدید سامانه برای دانشجویان دانشگاه




آدرس سایت های مرکز پردیس های هرمزگان

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان مکانی گرم و صمیمی برای دانشجویان دانشگاه سامانه




چارت درسی دروس

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان چارت درسی از دانشگاه فرهنگیان وبلاگ جامع




اطلاعیه

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان توسعه ی مدیریت و منابع دانشگاه جامع دانشجویان




اطلاعیه بخش تعاون اداره کل اموزش و پرورش در مورد وام ضروری و صندوق ذخیره فرهنگیان و بیمه پدر و مادر

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان ولی از اموزش دانشگاه و بخش تعاون جامع دانشجویان




اطلاعیه

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان و امور بین الملل دانشگاه بیمه جامع




جشن جدید الورود

دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هرمزگان با رتبه های عالی در این دانشگاه جامع دانشجویان




برچسب :