طرز کار یخچال ها

دستگاه هایی مانند آب سرد کن ، فریزر ، کولر گازی و یخچال خانگی را که با مصرف انرژی مقداری گرما را از یک محفظه ( درون یخچال ) می گیرند و به هوای بیرون می دهند ، ماشین سرمازا یا یخچال می نامند .

در ماشین های سرمازا از موادی استفاده می شود که تبدیل آن ها از گاز به مایع یا مایع به گاز آسان است . چنین موادی را مواد سرمازا یا شاره ی یخچالی می نامند .

مواد سرمازا معمولاً مایعات دارای نقطه ی جوش پایین یا گازهای مایعی از قبیل اتیل کلرید یا فرئون هستند . این مواد هنگام تبدیل از حالت مایع به بخار ، گرما جذب می کنند و هنگام تبدیل از بخار به مایع ، گرما از دست می دهند .

یخچال های خانگی نمونه ای از ماشین های سرمازاست . این ماشین به کمک موتور الکتریکی گرمای فضای داخل یخچال را جذب و به بیرون منتقل می کنند  و دمای درون یخچال را پایین می اورند . هر یخچال از یک محفظه با دیواره های عایق ، مجموعه لوله های به هم پیوسته ، یک دستگاه تلمبه ای متراکم کننده ( کمپرسور ) و موتور الکتریکی تشکیل شده است .

 

 

در لوله های به هم پیوسته ماده ی سرمازا قرار دارد . ماده سرمازا گازی است مانند آمونیاک که بر اثر کمی فشار و کاهش دما می توانند به مایع تبدیل شود . در این نوع یخچال ها که به نام یخچال های تراکمی معروفند ، هنگامی که موتور به کار می افتد ، پیستون درون استوانه حرکت می کند و بخار سرمازا را به درون استوانه می کشد و بر دریچه ی سمت راست فشار می آورد و آن را باز می کند و به چگالنده می رود .

چگالنده دستگاهی است که بر اثر سرد کردن بخار آن را به مایع تبدیل می کند و گرمای آن را می گیرد . با فشار کمپرسور ، مایع سرمازا در لوله هایی جریان می یابد که در مراحل قبلی از بخار خالی شده اند . هنگامی که مایع به درون این لوله ها رانده شود ، به سرعت بخار می شود . برای اینکه مایع  ، بخار شود گرمایی لازم است که این گرما را مایع از فضای درون یخچال می گیرد و دمای آن را پایین می آورد .

با ادامه ی حرکت موتور یخچال و مصرف انرژی ، فرایند مایع شدن بخار و بخار شدن مایع مرتب تکرار می شود و هر بار مقداری گرما از فضای درون یخچال می گیرد و به فضای بیرون می دهد و به این ترتیب دمای یخچال نسبت به محیط اطراف پایین می آید .

کولر گازی هم مانند یخچال عمل می کند . چشمه سرد کولر درون اتاق و چشمه گرم آن هوای بیرون است . کولر انرژی گرمایی را از اتاق می گیرد و آن را به هوای بیرون می دهد . در لوله های یخچال و کولر ماده ی سرمازا در فضای محدود بخار می شود و گرما را از ان فضا می گیرد و در فضای آزاد از بخار به مایع تبدیل می شود و گرمایی را که از فضای محدود گرفته است ، از دست می دهد .

 

نکاتی در انتخاب و استقرار یخچال

1. یخچال و فریری انتخاب کنید که مصرف انرژی آن کم و بازده آن بیشتر باشد .

2. حجم یخچال باید با عده افراد خانواده و نیاز آن ها متناسب باشد .

3. یخچال های مجهز به سیستم برفک آب کن اتوماتیک ، برق کمتری مصرف می کنند .

4. یخچال و فریزر باید از دستگاه های گرما زا مانند اجاق گاز ، اب گرم کن ، شوفاژ دور باشد و در مسیر تابش نور خورشید هم نباشد .

5. یخچال باید در یک سطح تراز قرار گیرد ( سطح هموار ) . در غیر این صورت در آن به طور کامل بسته نمی شود و مصرف آن بالا می رود .

6 . سالی یک بار نوار لاستیکی در یخچال و فریزر را دقیقا بازدید و در صورت فرسودگی و پارگی آن را تعویض کنید .

7. اگر موتور کمپرسور یخچال یخچال یا فریزر  را به هر دلیلی خاموش کردید ، برای استفاده مجدد حداقل چهار یا پنج دقیقه صبر کنید .

8 . دمای داخل فریزر همراه یخچال معمولاً 3 تا 4 درجه زیر صفر و دمای دخا محفظه یخچال حدود 5 درجه بالای صفر است . ترموستات این دماها را تنظیم می کند . اگر ترموستات تنظیم نباشد ، غذا ها فاسد یا یخ زده می شوند و مصرف انرژی یخچال بالا می رود .

 

نکاتی در مورد به کارگیری درست یخچال

1. از بازنگه داشتن و نیز باز و بسته کردن بیهوده ی در یخچال و فریزر بپرهیزید .

2. مواد غذایی را پیش از سرد شدن کامل ، در یخچال و فریزر قرار ندهید تا فشار زیاد بر دستگاه وارد نشود .

3. مواد غذایی را با نظم خاص در فریزر یا یخچال قرار دهید تا هنگام نیاز آن ها را سریعتر بردارید و دستگاه زیاد باز نماند .

4. چنانچه روی ظروف محتوی غذا پوشانده نشود ، بخار متصاعد شده از مواد غذایی در درون یخچال تولید برفک می کند . رعایت این امر برای جلوگیری در ایجاد بوی نامطبوع داخل یخچال و صرفه جویی در مصرف انرژی ضروری است .

5. برفک ها را به طور مرتب آب کنید . هنگامی که قطر برفک به حدود 5 میلی متر برسد ، مصرف انرژی نیز افزایش می یابد .

6 . برای شروع کار یخچال پس از وصل آن به برق ، درجه ترموستات را روی مقدار متوسطی ( مثلاً شماره 4 ) قرار دهید و بگذارید دستگاه حداقل 3 ساعت خالی و با در بسته کار کند تا برودت به حد لازم برسد .

7. در مواقعی که برای مدت کوتاهی خانه را ترک می کنید ، ترموستات یخچال را روی درجه پایین قرار دهید و در هنگام مسافرت دوشاخه را از برق بکشید و یخچال را خالی و تمییز کنید و در ان را باز بگذارید .

 


مطالب مشابه :


ریموت کنترل همه کاره و طرز کار با آن جهت کلیه برندها universal air conditioner remote controller

ریموت کنترل همه کاره و طرز کار با آن جهت تمامی برندهای کولر گازی کار کند کافیست با




141 - کولرگازی چیست و چگونه کار می کند؟ (کلیک کنید)

باعث افزایش بار گرمایی محیط می‌شود، که این امر زمان کار کولر گازی را جهت رسیدن طرز تهیه




ریموت کنترل همه کاره و طرز کار با آن جهت کلیه برندها universal air conditioner remote controller

ریموت کنترل همه کاره و طرز کار با آن جهت تمامی برندهای کولر گازی کار کند کافیست با




طرز کار سیستم نوفراست (بدون برفک) No Frost

نصب کولر گازی،سرویس کولر گازی،شارژ گاز کولر گازی،تعمیر طرز کار سیستم نوفراست




طرز کار پکیج

طرز کار پکیج . اگر تعمیر و نگهداری کلیه سیستمهای حرارتی و برودتی از قبیل چیلر ،انواع کولر




طرز کار یخچال ها

دستگاه هایی مانند آب سرد کن ، فریزر ، کولر گازی و یخچال خانگی را که با مصرف انرژی مقداری گرما




کولر گازی

شرح کار کولر گازی : ها که در این سیستم ها استفاده میشوند اکثرا دیافراگمی هستند که طرز




برچسب :