روش مطالعه و برنامه ریزی در امتحانات ترم دوم - برنامه ریزی امتحانات ترم دوم پیش توسط مشاور

روش مطالعه و برنامه ریزی در امتحانات ترم دوم

امتحانات پیش دانشگاهی در ترم ۲ از حساسیت و اهمیت بسیار زیاد برنامه ریزی و روش مطالعه برخوردار است.
اگر اصول و قوانین زیر را در این مدت رعایت کنید، خواهید توانست علاوه بر تسلط بر دروس پیش دانشگاهی ۲ ، آمادگی خود را در دروس پیش دانشگاهی یک و پایه نیز حفظ کنید... 

برنامه ریزی امتحانات ترم دوم پیش توسط مشاور , برنامه ریزی برای درس خواندن برای امتحان , برنامه ریزی برای نوبت دوم

برنامه ریزی امتحانات ترم دوم پیش توسط مشاور


● روش مطالعه در امتحان

روش مطالعه در امتحان برای دانش آموزان دبیرستان با داوطلبان پیش دانشگاهی کاملا متفاوت است ؛ اما برخی مراحل آن با هم مشترک است.
روش مطالعه ای که در زیر می خوانید، برای داوطلبان پیش دانشگاهی طراحی شده است:
۱) مرحله ۱: مطالعه کامل جزوه و تمرینات مربوط:
ابتدا هرفصل را بدقت از روی جزوه مطالعه کرده و حتما تمرینات مربوط را در دروس اختصاصی به طور کامل حل کنید.
۲) مرحله ۲، مطالعه کتاب درسی:
منبع بسیار مهمی که بیشتر داوطلبان از آن غافل می شوند، کتاب درسی است. پس از مطالعه هر مبحث از جزوه ، کتاب درسی را مرور کنید؛ لازم نیست همه جزییات را بخوانید فقط کافی است یک بار آن را سریع نگاه کنید تا با مطالب آن آشنا شوید.
۳) مرحله ۳ حل و بررسی تستهایی که در طول تمرین اشتباه حل کرده اید:
این کار قطعا برای شما بسیار مفید است ، چرا که از هر مجموعه ، سوالاتی دارای اهمیت هستند که شما به آنها پاسخ نداده اید یا اشتباه پاسخ داده اید، چون در آنها نکاتی وجود دارد که اگر آنها را بیاموزید، به آموخته هایتان اضافه خواهد شد.
۴) مرحله ۴، مرور و یادآوری:
در این مرحله ، کل فصل مطالعه شده را از روی خلاصه نویسی که در طول سال انجام داده اید، مرور کنید. البته اگر در طول سال ، خلاصه نویسی نکرده اید، نگران نباشید می توانید این کار را در پایان هر فصل انجام دهید. چون مهمترین زمان استفاده از این خلاصه ها در خردادماه (جمع بندی) است. بنابراین در انتهای هر فصل ، خلاصه های خود را کامل کنید.
۵) مرحله ۵، حل تست:
در این مرحله شما باید از مبحث مطالعه شده (با توجه به حجم مبحث و...) تعدادی تست (بین ۳۰ تا ۱۰۰) تست بزنید. اگر این کار را به صورت زماندار انجام دهید، تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت.
۶) مرحله ۶، مطالعه نمونه سوالات امتحانی:
در قسمت بعد توضیح خواهیم داد که شیوه اصلی مطالعه در امتحان باید تستی باشد یا تشریحی اما مطالعه و حل نمونه سوالات امتحانی ۲ مزیت دارد:
▪ اولا) با سوالات تشریحی آشنا می شوید و می توانید در امتحان به آنها پاسخ دهید.

● ثانیا) اگر شما بتوانید به سوالات تشریحی پاسخ دهید، قطعا در پاسخگویی به تست هم توانایی شما افزایش خواهد یافت.

● تستی یا تشریحی

یکی از سوالات بسیار مهم داوطلبان کنکور در این مدت این است که تستی بخوانیم یا تشریحی. قبل از این که دراین باره توضیح دهیم ، باید به این نکته توجه کنیدکه تست زنی یک مهارت است نه یک دانش و با کمی تمرین (زدن تست) می توانید آن را کسب کنید. بنابراین اگر داوطلبی اطلاعات کافی در هر درس را داشته باشد، خواهد توانست با تمرین (زدن تست) این مهارت را در خود افزایش دهد. بنابراین توصیه می کنیم دروس را (البته بجز درس معارف) کاملا به صورت تشریحی مطالعه کنید سپس به تست زدن بپردازید، این کار سبب می شود تا شما علاوه بر یادگیری عمیق مطالب ، در تست زنی نیز مهارت کافی را به دست آورید.

● آیا دروس پیش دانشگاهی یک و پایه را نیز بخوانیم

سوال متداول دومی که داوطلبان کنکور در این زمان مطرح می کنند، این است که آیا فقط درس پیش دانشگاهی ۲ را بخوانیم یا این که باید دروس دیگر را نیز مطالعه کنیم.
پاسخ این است که اگر در درس خاصی (مربوط به پیش دانشگاهی یک و پایه) ضعف عمده ای ندارید، فقط کافی است هر روز ۲۰ درصد زمان خود را به مرور کل درسها بپردازید.
ولی اگر ضعف عمده ای در درس خاصی دارید، سعی کنید در این دوران علاوه بر مطالعه کامل و جامع دروس پیش دانشگاهی ۲ ، آن را نیز مطالعه کنید.
در مجموع شما می توانید ۸۰درصد زمان خود را به مطالعه دروس پیش دانشگاهی ۲ و ۲۰ درصد را به دیگر دروس اختصاص دهید.
ـ توصیه مهم
▪ در امتحانات حتما حداقل روزانه ۱۱ ساعت درس بخوانید و از تمام توان خود استفاده کنید. بدانید که حدود ۴۵روز بیشتر تاکنکور نمانده است ، بنابراین تا جایی که می توانید تلاش کنید.
▪ در هر امتحان فقط درس مربوط به همان امتحان را مطالعه کنید و بکوشید تمام مطالب آن را به خوبی فرا بگیرید، چرا که خردادماه زمان یادگیری نیست و فقط باید به جمع بندی و تثبیت آموخته هایتان بپردازید.
منبع:ویستا
ویرایش وتلخیص:برگزیده ها


برنامه ریزی برای درس خواندن برای امتحان , برنامه ریزی برای نوبت دوم