زندگی نامه بلال حبشی

بلال حبشی

مقبره بلال حبشی در شهر دمشق (سوریه)

بلال بن ریاح حبشی، برده ای سیاه از دیارحبشه بود که به مکه آورده شد و به بردگی اميه بن خلف در آمد. پس از بعثت پيامبر (ص) به دین اسلام گروید و از پیشگامان اسلام و از صحابه پیامبر به شمار آمد.

امیه، مولای بلال، که از دشمنان سرسخت پیامبر خدا بود، روزها بلال را بر ریگ‌های داغ مکه می‌خواباند و با گذاشتن سنگ بزرگی بر سینه‌ی او، به او دستور می‌داد از آیین محمد صلی الله علیه و آله و سلم دست بردارد و لات و عزي را بپرستد. بلال از دستور او سرپیچی می‌نمود و از آیین اسلام دست نمی‌کشید.
پایداری بلال به گونه‌ای بود که ورقه بن نوفلمسیحی، زبان به تحسین وی گشود و گفت:«به خدا سوگند، اگر این غلام در این راه کشته شود، من نخستین کسی هستم که برای تبرک،‌ قبر او را زیارت کنم!»
بلال پس از ماه ها تحمل رنج و مشقت، به دستور رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم خریداری و آزاد شد. وی پس از آزادی به جمع مسلمانان پیوست و در هجرت مسلمانان به مدینه با مهاجران همراه شد. در پيمان برادري که میان مهاجران و انصار بسته شد، بلال با ابوریحه انصاری صیغه‌ی برادری خواند. او در تمامی غزوات پيامبر چون بدر، احد و خندق شرکت کرد و دوشادوش مسلمانان با قریش جنگید. در جنگ بدر، امیه بن خلف را که روزگاری شکنجه‌اش می‌کرد دید و به اشاره او، مسلمانان، امیه را با شمشیر از پای درآوردند.

بلال نخستین مسلمانی بود که مدينه اذان گفت.

موقعیت و شهرت او میان مسلمانان نیز از روزگاری آغاز شد که وی به دستور رسول خدا به مقام موذنی مفتخر شد. بلال در روز فتح مكه بر بالای بام كعبه رفت و اذان گفت.

پس از رحلت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، بلال به نشانه اعتراض به غصب خلافت، دیگر اذان نگفت، مگر دوبار: یک بار به درخواست حضرت فاطمه و بار دیگر به تقاضای حسين. هر دو بار، اذان او مدینه را متحول کرد و مردم را به شیون و گریه واداشت.


بلال به دلیل عدم بیعت با ابوبكر، به اجبار به دمشق هجرت نمود و در همان جا در سال 18 یا 20 قمری در سن 60 یا 70 سالگی وفات یافت. مدفن او در باب الصغر دمشق زیارتگاه صاحبدلان است.

منابع :

الطبقات الکبری، الاستیعاب، اسدالغابه، سیره ابن هشام، قاموس الرجال، اعیان الشیعه

http://www.3noqte.com


مطالب مشابه :


جملات کوتاه ، پیامک ، اس ام اس ، پیام تبریک سال 92

پیامک های نوروزی به امروز ۲ نفر آدرس و شماره تلفنت رو ازم خواستن منم بهشون دادم یکیشون




اس ام اس گرامیداشت هفته بسیج

اسمس هفته بسیج ۹۰ اس ام اس گرامیداشت هفته بسیج ۱۳۹۰ پیامک تبریک هفته بسیج نود. توجه: باز نشر




سردار شهید حاج شکرالله (میرزا) نیستا نی

شماره پیامک خاک خونرنگ شلمچه ، دنبالة آوازهای زخمی او را فریاد می کند و در تبرک




زندگی نامه شهید حسین ظهرابی

شماره پیامک ما ساکش قرار داده بود و گفته بود که این را به مادرم بدهید و بگویید که تبرک




افق- سه شنبه

دستهای ِ ما رُ از عیدی و برکات ِ این روز ِ مبارک پر کنه و تبرک شماره تماس: شماره پیامک:




سلام آقا

در همین خاک که روزی به قدم های شما تبرک یافت . السلام و علیک یا علی بن موسی شماره پیامک :




زندگی نامه بلال حبشی

شماره جدید نشریه پیامک / اس ام اس ، اگر این غلام در این راه کشته شود، من نخستین کسی هستم




برچسب :