نظام آموزشی استرالیا

 

‌تحصیلات پایه

آموزش پایه (ابتدایی و متوسطه) در استرالیا توسط مراکز دولتی و غیر دولتی تامیین میشود. دولت مرکزی و ایالتی سهم عمده ای در رسیدگی به آموزش دولتی در مدارس و نیز تامیین اعتبارمورد نیاز بخش غیر دولتی دارند. اکثر دانش آموزان در مدارس دولتی، که تحت نظارت مستقیم وزارت آموزش و پرورش مرکزی و ایالتی فعالیت میکند، مشغول به تحصیل میباشند. عده ای نیز مدارس غیر دولتی را ترجیح میدهند. تامیین اعتبارات مالی مورد نیاز مدارس دولتی و غیر دولتی، بمنظور پیشبرد سیاستها و تحقق اهداف، از وظائف مهم دولت مرکزی بشمار میرود. تحصیلات پایه برای سنین 6 تا 15 سال اجباریست (در سراسر کشور به استثناء ایالت تاسمانی ، جائیکه این مقررات شامل گروه سنی 16 سال نیز میشود). با اینوجود، در تقریبا تمامی ایالات کشور، کودکان از 5 سالگی در آمادگی ها ثبت نام کرده، وارد مقطع پیش بستانی میشوند. مقطع ابتدایی ، بسته به مقررات ایالتی و فشردگی برنامه تحصیلی، 6یا 7 سال بطول میانجامد. دانش آموزان عموما از 12 یا 13 سالگی وارد دبیرستان میشوند و در 17 یا 18 سالگی به کلاس دوازدهم (سال آخر مقطع متوسطه) میرسند.

تحصیلات عالی


هدف اصلی سیستم آموزش عالی در استرالیا ارتقاء توان و ظرفیت نیروی کار جهت تامیین نیازهای فردی و اجتماعی اعضاء جامعه، پیشبرد سطح علم و دانش، ارتقاء سطح دانش تجربی بمنظور تامیین رفاه اقتصادی و اجتماعی شهروندان، تقویت مهارت یادگیری و قدرت انطباق پذیری در افراد جهت تربیت نسلی مقاوم با عنایت به مقتضیات زمان و مکان و نیز کمک به تحقق دمکراسی در خدمت جامعه سالم و متمدن.
دانشگاههای استرالیا اقلیمهای آموزشی مستقلی هستند که بر اساس قوانین دولت مرکزی/ ایالتی تاسیس گردیده و در امر آموزش عالی فعال میباشند.. اولین 4 دانشگاه قدیمی کشور در اواسط قرن 19 میلادی بنیان گذاشته شدند و هم اکنون 40 دانشگاه (شامل 3 دانشگاه خصوصی) در کشور مشغول فعالیت است. در کنار دانشگاهها، شمار معدودی مرکز غیر دانشگاهی نیز وجود دارد که بودجه آنها را دولت استرالیا تامیین میکند.

دوره ها و مدارک اعطائی از سوی این مراکز عمدتا ماهیت کاربردی داشته و عموما در رشته های هنر، تجارت، تاتر، خانه داری، موسیقی، مذهب و الهیات و تربیت معلم برگزار میشود. اسامی مراکز مستقل غیر دانشگاهی و مراکز غیر مستقل غیر دانشگاهی در هر ایالت در فهرست “ اِ. کیو. اِف ” بثبت رسیده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراکز ودوره ها به نشانی های مربوطه در اینترنت مراجعه نمایید. مدرک دوره های برگزار شده آموزش عالی توسط مراکز غیر مستقل باید از سوی مراجع ذیصلاح دولتی یا ایالتی صادر شود (اسامی مراجع یاد شده و اسامی دوره های تحت پوشش در فهرست مربوطه منتشر شده و از طریق نشانی اینترنتی هیئت تعیین صلاحیت استرالیا قابل دسترسی میباشد.

دولت، بر حسب معیارهای تعیین شده از سوی مراجع آموزش عالی دولتی/ ایالتی ، بر استاندارد و کیفیت آموزش نظارت دارد. موسسات مستقل باید از رعایت استاندارد تحصیلی در مراکز خود اطمینان حاصل نمایند و جوابگوی دولت و بازرسین رسمی آژانس کنترل کیفیت دانشگاهها باشند. از این گذشته، نهادها و انجمن های حرفه ای، در مقام ناظر، از خارج بر فرایند اعطاء مدارک تحصیلی در رشته های پرستاری، پزشکی، حقوق، حسابداری، مهندسی و معماری نظارت مستمر دارند و بطور همزمان از کیفیت دوره ها در رشته های یاد شده اطمینان حاصل میکنند. آژانس کنترل کیفیت دانشگاهها در 7 آوریل سال 2000 توسط دولت استرالیا تاسیس گردید و مرجع رسمی نظارت بر کیفیت مراکز آموزش عالی کشور بشمار میرود. این نهاد، هر 5 سال یکبار، از عملکرد مراکز مستقل گزارش تهیه میکند. هیئت های بازرسی متشکل از کارشناسان خبره آموزشی و اداری در مقطع تحصیلات دانشگاهی میباشد. نتایج بازرسی طی گزارشی به اطلاع عموم میرسد.

همه ساله، متجاوز از 150 هزار نفر دانشجو از خارج از کشور در مراکز آموزش عالی استرالیا ثبت نام میکنند. دولت استرالیا، به هدف پاسداری از اعتبار و حیثیت سیستم آموزش عالی کشور، حمایتهای ویژه ای از دانشجویان خارجی بعمل میاورد. بر اساس قانون خدمات آموزشی برای محصلین خارجی (مصوب سال 2000)، اسامی مراکز ارائه کننده خدمات آموزشی برای داوطلبان خارجی باید رسما در فهرست مشترک المنافع برای مراکز و دوره های آموزش عالی بثبت رسیده باشد. استانداردهای ملی برای این مراکز در قانون یاد شده مقرر شده است. مراکز واجد صلاحیت باید با استانداردهای کیفی منطبق باشند، مقررات مربوط به شهریه و مساعدت های مالی را رعایت کنند و از قانونی بودن وضعیت اقامت داوطلبین در کشور اطمینان حاصل نمایند. تخلف از این مقررات به اعمال تحریم، از جمله لغو موقت یا دائم مجوز رسمی خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این قانون به نشانی اینترنتی مربوطه مراجعه نمایید.

دانشگاههای عمومی ازمنابع مختلف تامیین اعتبار میشوند (دولت، شهریه وصولی، حمایت صنایع، اوقاف و فعالیتهای تجاری. شهریه ها در سال 1974 (1353) لغو گردید و تحصیل برای دانشجویان تقریبا رایگان شد. در سال 1989 میلادی (1367)، دولت استرالیا طرح حمایت از آموزش عالی را جهت اعمال مجدد شهریه ها به اجرا گذاشت. طرح مزبور در قالب تسهیلات مالی (وام) ارائه میشود و اداره آموزش، علوم و کارورزی متولی امور آن است.
دانشجویان، بمجرد آنکه درآمدشان به سقف معین (25348 دلار برای سال مالی 2004-2003) میرسد، مکلف به بازپرداخت اقساطی تسهیلات دریافتی خواهند بود. مبلغ وام معمولا معادل 26% متوسط شهریه دوره هاست. برای سال 2005، دولت استرالیا دو طرح مکمل جدید را پیش بینی کرده است (یکی برای حمایت از داوطلبینی که موظف به تامیین کل مخارج تحصیل خود هستند و دیگری برای حمایت از دانشجویان خارج از کشور). شهروندان استرالیائی و دارندگان ویزای دائم بشردوستانه که در مراکز تحت حمایت دولت استرالیا مشغول تحصیل میباشند مشمول هر 3 طرح خواهند بود. دانشجویان خارج از کشور جزو گروه دریافت کننده “مخارج کامل” میباشند. دولت استرالیا، از طریق اداره آموزش، علوم و کارورزی، متولی امر آموزش عالی در کشور است.

مراحل تحصیلی


مرحله اول دانشگاهی (لیسانس): دوره کارشناسی مهمترین مقطع تحصیللات عالی بشمار میرود و به دریافت مدرک لیسانس منتهی میشود. این مقطع برای بعضی رشته ها (هنر، علوم، بازرگانی) 3 سال، برای بعضی (آموزش، مهندسی) 4 سال ، برای تعدادی دیگر (دامپزشکی، دندانپزشکی، معماری) 5 سال و برای پزشکی و جراحی بطور تمام وقت 6 سال بطول میانجامد. دانشگاههای علوم و هنر عموما در دوره های منتهی به مدرک لیسانس قبولی (بمدت 3 سال) و لیسانس افتخاری (بمدت 4 سال) فعالیت دارند. داوطلبین لیسانس افتخاری باید زمانی را به کار عملی اختصاص دهند. لیسانس افتخاری بنوعی مجوز ورود به مقاطع پژوهشی عالی تر میباشد. برخی مراکز دارای دوره های کارشناسی عالی در برخی رشته های حرفه ای نظیر پزشکی، حقوق و معماری هستند.

مرحله دوم دانشگاهی ( فوق لیسانس): فارغ التحصیلان مقطع لیسانس میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند و بعد از یک نیمسال به گواهی کارشناسی ارشد، بعد از 2 نیمسال به دیپلم کارشناسی ارشد، و در نهایت به مدرک فوق لیسانس در رشته منتخب نائل شوند. مقطع کارشناسی ارشد برای دارندگان مدرک لیسانس قبولی 2 سال و برای دارندگان لیسانس افتخاری از 1 تا 2 سال بطول میانجامد و عموما با کارورزی، تحقیق و تنظیم پایان نامه توام است.

مرحله سوم دانشگاهی (دکترا): دارندگان مدرک لیسانس افتخاری با معدل بالا یا فوق لیسانس میتوانند وارد مقطع تحصیلی دکترا شوند. رایجترین دوره دکتری در استرالیا به اخذ مدرک دکتری فلسفه (پی.اِچ.دی) منتهی میشود. این مقطع، که عموما به تنظیم رساله تحقیقی نیاز دارد، حداقل 3 سال بطول میانجامد (بطور تمام وقت). بعضی دانشگاههای استرالیا، بویژه برای رشته های آموزش، مدیریت بازرگانی و روانشناسی، دارای دوره دکترای حرفه ای هستند (با گرایش به کار عملی). مدرک دکتری عالی در بعضی دانشگاهها به صاحبان آثار منتشره اعطاء میشود.

پذیرش دانشجوی خارجی


تعریف: دانشجوی خارجی به فردی اتلاق میشود که با در دست داشتن روادید تحصیلی و بقصد تحصیل در خاک استرالیا به آن کشور عزیمت کرده است.
شرایط ورود: مراکز متعددی در امر ارزشیابی مدارک خارجی جهت بررسی صلاحیت پذیرش داوطلبان خارجی تحصیل در مراکز عالی این کشور فعالیت دارند. عموما، داوطلبین باید حداقل دارای گواهینامه پایان تحصیلات مقطع متوسطه (دیپلم دبیرستان) در کشور متبوع باشند.
مقررات ورود: اخذ تاییدیه پذیرش، دارا بودن روادید تحصیلی و ارائه تضمین مالی.
مقررات بهداشتی: انجام معاینات پزشکی جهت اخذ روادید و تحصیل بیمه درمانی دانشجویان خارجی برای کلیه داوطلبین الزامیست.
زبان: تسلط کامل به زبان انگلیسی، و احتمال، شرط قبولی در آزمون زبان انگلیسی.
نحوه ثبت نام: مکاتبه مستقیم با مراکز آموزش عالی.

شرایط بهداشتی/ اجتماعی


دانشجویان خارجی نیز مشمول مقررات تامیین اجتماعی میباشند (در ازاء 295 دلار استرالیا در سال). دانشجویان خارجی همچنین، از سوی دولت استرالیا، مکلف به تحصیل بیمه درمان در طول مدت اقامت در آن کشور خواهند بود. بیمه خدمات درمانی دانشجویان خارجی مخارج پزشکی/ مراقبت درمانی هر فرد تا 312 دلار در سال (26 دلار در ماه) و هر خانواده تا 624 دلار در سال (52 دلار در ماه) را پوشش میدهد.

امریه سفر دانشجویی


سفر جاده ای: امریه تعلق نمیگیرد.
سفر ریلی: امریه تعلق نمیگیرد.
سفر هوایی: امریه تعلق نمیگیرد.
امریه ها به دانشجویان خارجی نیز تعلق میگیرد.

مخارج دانشجویی و مساعدت مالی


شهریه دانشجویان محلی: حداقل 3500 دلار استرالیا/ حداکثر 18500 دلار استرالیا

سیستم رایج نمرات در دبیرستان


مشخصات کامل: گواهینامه پایان مقطع متوسطه تحصیلی به فارغ التحصیلان کلاس 11 و 12 (یا فقط کلاس 12) احطاء میگردد. سیتم ارزیابی در دبیرستانهای کشور تابع مقررات ایالتی است.
بالاترین نمره: اِ
پایین ترین نمره: یی

سیستم نمرات در مراکز آموزش عالی


مشخصات کامل: سیستم 5 امتیازی برای مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد.
اچ.دی= بسیار برجسته
دی= برجسته
سی= مورد قبول
پی= قبولی
اِف= مردود
بالاترین نمره: اچ.دی (100-80%)
حداقل نمره قبولی: پی (60-50%)
پایین ترین نمره: اِف (زیر 50%)
سایر سیستم نمرات

ارزیابی در بیشتر دوره های کارشناسی ارشد بر حسب نتیجه بررسی پایان نامه هاست.

 

 


مطالب مشابه :


شرايط پذيرش «سرباز معلم» اعلام شد

همه چیز درباره سرباز معلمی سرباز معلم امریه آموزش و پرورش اخبار سرباز معلم نحوه پذیرفته شدن




شرایط و زمان جذب سرباز معلم در سال تحصیلی 94-93

مراحل ازدواج واداره کلاس را دارند نسبت به ثبت نام اقدام نمایندزیرا بعد از پذیرش و اعزام




دوره تکمیلی و نحوه گرفتن پذیرش در سپاه (سرباز درسپاه)

پذیرش در سپاه یعنی 1- بر خلاف امریه ، نیازی به مدرک خاصی نداره. مراحل شرکت در دوره تکمیلی:




پذیرش سرباز معلم در آموزش و پرورش برای سال تحصیلی 92/91

مراحل ازدواج پذیرش سرباز معلم در آموزش و پرورش برای سال تحصیلی 92/91.




۲۶۰۰ سرباز معلم در آموزش و پرورش کشور مشغول به خدمت می‌شوند.

ايجاب نيوز,اخبار آگهي هاي استخدامي,اخبار امریه,معافيت خدمت سربازی,منابع نمونه سوالات




آگهی استخدام مدیر فروش ، مدیر مالی ، مدیر داخلی ، مسئول پذیرش ،کارشناس تبلیغات و ...

ايجاب نيوز - آگهی استخدام مدیر فروش ، مدیر مالی ، مدیر داخلی ، مسئول پذیرش ،کارشناس تبلیغات




نظام آموزشی استرالیا

مراحل تحصیلی پذیرش دانشجوی امریه تعلق نمیگیرد. سفر هوایی: امریه تعلق نمیگیرد.




نظام آموزشی استرالیا

مراحل تحصیلی پذیرش دانشجوی امریه تعلق نمیگیرد. سفر هوایی: امریه تعلق نمیگیرد.




جزئیات پذیرش دوره کاردانی فنی حرفه ای در دانشگاه علمی کاربردی از مهر سال91

مراحل ازدواج ظرفیت پذیرش. پذیرش امریه سربازی آزمایشگاه پردیس کشاورزی دانشگاه تهران .




برچسب :