قلمه انگور

قلمه انگور

كاشت نهال مرغوب و اصلاح شده پايه و اساس احداث تاكستان فني و اقتصادي مي باشد.

در گذشته باغداران قلمه مو را مستقيما در باغ اصلي كشت مي نمودنند كه اين امر سبب مي شد در سال اول نتوانند بعمل آورده و در نتيجه تعداد زيادي از آنها خشك مي شدند . در حاليكه امروزه اين قلمه ها را در يك خزانه ريشه دار نموده و سپس در سال بعد نهال يكساله مو را در باغ كشت مي كنند كه در اين صورت نهال هاي كاشته بلافاصله سبز نموده و با اين روش درصد خطا حداكثر ده درصد بوده و بقيه بخوبي رشد نموده و باغ احداث شده از همان سال اول رشد رويشي خوبي خواهد داشت

 

روش احداث خزانه توليد نهال انگور:

 منظور تسريع در امر ريشه زايي بهتر است ابتدا قلمه هاي مو را (قلمه ساده يا پاشنه دار  )تهيه نموده و در سيلو ريشه هاي اوليه را توليد و سپس در خزانه كشت نمائيم

 

روش تهيه قلمه :

قلمه مو را از شاخه هاي يكساله اي كه خوب شده باشند تهيه مي كنند و طول قلمه حداكثر 35 سانتي متر و موقع تهيه قلمه بايد توجه نمود كه برش پايين قلمه را درست از زير گره قطع كنيم و برش بالايي را حدود 2 سانتي متر بالاتر از آخرين گره و به صورت مورب باشد .

اگر در انتهايي قلمه ها قسمتي از  شاخه دوساله را باقي بگذاريم(به اين قلمه ها پاشنه  دار يا در تركي دوغاناغ مي گويند) در صد ريشه زايي آنها به علت داشتن مواد غذايي بيشتر در شاخه دوساله بهتر خواهد بود . قلمه ها كه به صورت دسته هاي يكصد تايي بسته بندي مي شود به صورت موازي وارونه (ته قلمه به پايين)در سيلويي كه قبلا تهيه شده قرار مي دهيم .

 

احداث سيلو براي ذخيره قلمه ها :

براي احداث سيلو در كنار باغ قطعه زميني كه رو به جنوب بوده و به خوبي آفتابگير باشد به عمق تقريبا 60 سانتي متر كنده ميشود و در ته گودال ماسه ريخته و پس از قراردادن بسته هاي قلمه ها تمامي سيلو با ماسه در بالايي قلمه ها ي مي ريزيم و در مدت نگهداري (حدودا 15-20 روز خواهد بود)بايد توجه داشته باشيم كه هميشه سطح ماسه ها را مرغوب نگه داشته باشيم

 

كاشت قلمه ها در خزانه:

بعد از ريشه دار شدن قلمه ها و قبل از اينكه ريشه ها رشد بيش از حد داشته باشند آنها را از سيلو به خزانه انتقال داده و در شيار هايي كه قبلا آماده كرده ايم كشت ميگردند.

بهتر است زمين خزانه را كه قبلا به صورت جوي و پشته تهيه شده است (عرض 70 سانتي متر)آبياري نموده و سپس در زمان گاورو شدن قلمه را كشت كنيم (فاصله دو قلمه 10 سانتي متر) پس از كاشت قلمه ها بلافاصله آبياري انجام مي شود و در  مدت 5 ماه (اگر در آخر ارديبهشت ماه قلمه به خزانه انتقال داده شود)قلمه به خوبي ريشه دار شده و به صورت يك نهال يكساله قابل انتقال به محل اصلي خواهد بود

 

 
چگونه میتوان کمبود مواد غذایی را در مو شناخت

چگونه میتوان کمبود مواد غذایی را در مو شناخت

راههاي شناسايي

كمبود ازت در مو : برگ هاي كوچك و جوان سبز روشن مايل به زرد برگ هاي مسن تر سبز مايل به بنفش كه قبل از رشد كامل خزان مي كنند . دمبرگها و شاخه ها ي قرمز نازك و كوتاه مي شود و حبه وخوشه هاي انگو كوچك مانده و كاملا خوب نمي رسد.

كمبود پتاس در برگهاي پير : بين رگبرگ ها و حاشيه هاي برگ حالت زردي ايجاد شده كه پس از مدتي قرمز مايل به ارغواني شده سوختگي ايجاد كرده و قهوه اي شده. سپس برگ ها چين خورده و مي شكند

كمبود پتاس در برگهاي جوان :
حاشيه برگ ها زرد مايل به قهواي شده و با ايجاد سوختگي خزان ميكند .

كمبود كلسيم و فسفر : برگها به رنگ سبز تيره در آمده و از كناره ها شروع به زرد شدن مي كند . سپس در حاشيه ايجاد سوختگي قهوه اي شده و مي شكند

كمبود منيزيم در انگور سفيد :
در انگور سفيد ابتدا پهنك برگ مسن بطور موضعي ( لكه اي) يا بطور مركزي زرد شده و سوختگي ايجاد مي كند . ولي رگبرگها همچنان سبز باقي مي مانند .

كمبود منيزيم در انگور سياه :در انگور سياه حاشيه برگ و ما بين رگبرگهاي مسن زرد مايل به قرمز و ارغواني در آمده كه حالات پيشرفته قهوه اي شده و با ايجاد سوختگي قبل خزان مي ريزد .

كمبود بر :
برگ هاي جوان سر شاخه ها زرد شده و رشد آن متوقف ميگردد . شاخه ها از قسمت سر جوانه ها قهوه اي شده و شروع به خشكيدن مي نمايند.

كمبود روي :
رشد بر گها متوقف شده و برگها ي جوان از قسمت سر شاخه ها ضعيف و رنگ پريده مي شود ولي رگبرگها همچنان سبز باقي مي مانند .

كمبود فسفر :
برگ هاي مسن تر به رنگ تيره در آمده و از كناره حاشيه شروع به زرد شدن مي نمايند . كه در حالات پيشرفته قهوه اي شده و رفته رفته با ايجاد سوختگي خشك و خزان ميكند .

 

نوشته شده توسط نارون  | لینک ثابت | آرشیو نظرات نظر بدهید
بیماری و افات درخت انگور جمعه نهم فروردین 1387 9:15 بیماری سفیدک سطحی مو

 

 

بیماری ویروسی برگ بادبزنی مو

 

                                                                     کرم برگ خوار مو

                                   سفیدک حقیقی مو 

                                                                                        لارو برگ خوار مو

     زنجره مو                                     سفیدک مو

 
بیماری پوسیدگی سفید ریشه مو بیماری پوسیدگی سفید ریشه مو

عوامل پوسیدگی ریشه مو از گونه های مختلف قارچی ناشی میشود که خاکزی بوده و به صورت گنده گیا بر روی قطعات چوب و ریشه ها در داخل خاک باقی مانده و به اسانی به دیگر پایه های درختان حمله ور میشود و به صورت انگل زندگی می ککنند.این بیماری بیشتر در نواحی مرطوب که دارای خاکهای رسی غیر قابل نفوذ است به طصورت ناحیه ای دیده میشود.نشانه های ان کندی رشد،ضعیف ماندن بوته ها و به طور کلی از بین رفتن ریشه های فرعی گیاه است.بر روی ریشه الوده و یا در قسمت های زیر پوست پوشش های سفید رنگ متمایل به خاکستری و یا قهوه ای دیده میشود.

روش مبارزه:

حذف پایه های بیمار،ضدعفونی محل کاشت با اهک و یا بخاردهی سمی با استفاده از سمومی مانند کلروپیکرین ومتیل برومید توصیه میشود.

استفاده از پایه های مقاوم در برابر این بیماری  و رعایت اصول بهزراعی در جلوگیری و پیشگیری از این بیماری

 
سرخرطومی انگور 

سرخرطومی انگور

این سوسک طلایی سبز رنگ یا مایل به قرمز مسی جزو تیره سرخرطومی ها بوده و علاوه بر  انگور به گلابی نارون بید حمله می کند.طول ان 5 تا 7 سانتیمتر بوده و پیش قفسه سینه اش ذوزنقه ای شکل است.سوسکهای نر به نوعی خار در دو سوی سر خود مجهز هستند.شاخکهای چماقی شکل انها به خوبی رشد میکند و بالپوش های پهنی دارند.در اوایل بهار به محرد گرم شدن هوا ظاهر میشوند.خسارت های اولیه بر روی غمچه گل و سپس برگهای جوان بوته انگور می باشد که سبب پارگی و از بین رفتن برگها میشود.پس از جفت گیری سوسک ماده در دمبرگ حفره ای ایحاد کرده و در داخل ان زندگی میکنند.بر اثر این عمل برگها کم کم خشکیده و به صورت لوله ای شکل بدور خود می پیچند.سوسکهای ماده داخل این تونل تخمریزی می کنند.تخمها بیضی شکل زرد رنگ و به طول 1میلیمتر می باشد.تخمها پس از چند روزی به زمین افتاده به لارو تبدیل شده و وارد خاک میشوند وچرخه زندگی خود را طی میکنند تا تبدیل به حشره بالغ شوند.

مبارزه:باتوجه به اینکه زیان ان اقتصادی نیست مبارزه شیمیاایی ضرورت نداد.

 
/بیماری پیچیدگی برگها 

/بیماری پیچیدگی برگها

بر اثر الودگی به این بیماری برگهای گیاه از سوی لبه به سمت پایین پیچ خواهند خورد.به طور معممول در اوائل تابستان برگهای قسمت زیرین بوته حالتی پیچ خواهد خورد و سطح بالایی از رنگ زرد روشن تا قهوه ای تغییررنگ خواهد داد.

در بوته های مبتلا به این بیماری رشد خوه به تاخیر خواهد افتاد و در اغلب موارد نارس باقی خواهد ماند.تشخیص این بیماری مشکل است وعامل اصلی ان شناخته نشده است.

بیماری ویروسی برگ بادبزنی

بر اثر الودگی بوته به ویروس حامل این بیماری برگها تغییر شکل یافتهفرگبرگها کوتاه میشودفبریدگی بسیاری بر سطح برگ پدید می اید و در بعضی موارد نوع ابلقی بر روی برگ دیده میشود.همچنین رشد شاخه ها برگها ومیوه ها نیز به تاخیر می افتد و بوته جارویی شکل میشود.فواصل میانگره نامنظم شده وپسچک ها نازک و کوتاه باقی می ماانند.

ویروس این بیماری توسط نماتد های خاک منتقل میشود.از طریق قلمه زدن این بیماری نیز منتقل میود.

 
بیماری سرطان گالی ساقه،حلقه ریشه

بیماری سرطان گالی ساقه،حلقه ریشه

بیماریهای عامل این بیماری که در خاک زندگی می کنند قادر هسنتد براحتی از راه زخم وارد یاخته شده و باعث تورم تشکیل غده ویا تومورهای سرطانی کوچک وسفید رنگی شوند.این غده ها در اغاز نرم ورنگ پریده بوده و بتدریج سخت و قهوه ای رنگ میشوند و پس از مدتی نسوج را از بین برده واز یکدیگر جدا می سازند.

روش مبارزه:

قطع شاخه های بیمار،استفاده از ترکیبات اهن مانند ویترپول اهن،سولفات مس ویا دیگر ترکیبات مسی ،سوزاندن بقایای شاخه بیمار و خارج ساختن شاخه های بریده از موستان توصیه میشوود.

ضدعفونی خااک استفاده از قلمه های سالمفدقت در قلمه گیری و جلوگیری از انتقال بیماری از راههای دیگر مبارزه است.

ماده ای بنام باکتیسین که مخلوطی از 2,4-xylenol metacrazol می باشد استفاده از این ماده بر روی اندام الوده باعث از بین رفتن باکتریها شده ولی گال را از بین نمیبرد واسیبی به یاخته های سالم نمی رساند.

 
بیماری لکه سیاه برگ انگور

بیماری لکه سیاه برگ انگور 

روش مبارزه  برای مبارزه با این بیماری میتوان از سموم قارچ کش مانند کاژیتان مانکوزب ویا زینب استفاده کرد.

بیشتر در موستان های مناطق اذربایجان کرج قزوین و نواحی مرطوب کشور شیوع داشته.این بیماری در نواحی اذربایچان قره چه نام داشته  ودر بعضی سالها جز بیماری های مهم این منطقه بشمار میرود.اندام های مورد حمله بیشتر برگهای مو بوده و به ندرت در قسمت های دیگر نشانه هایی ایچاد می کند.در اغاز بیماری نقاط کوچکی در حدود 2تا 4 میلیمتر به رنگ قهوه ای بر روی سطح پهنک برگ دیده میشود که کم کم تغییر رنگ داده و سیاه رنج میشود.قارچ این بیمار پس از پیشروی و پیوستن این نقاط به یکدیگر تمام سطح پهنک را می پوشاند.برگها خشک میشوند.

 
افات وبیماری های درخت مو

افات و بیماری های درخت انگور

الف)بیماری قارچی مو

سفیدک حقیقی  و یا سطحی مو:یکی از خطرناکترین بیماری های قارچی انگور در دنیا بشمار امده و هر ساله در بیشتر موستانها ایران نیز خسارت فراوانی ببار می اورد.این بیماری در مناطق مختلف ایران به نامهای گ.ناگون مانند اق،گردزدگی،بادزدگی شفته و چروسیاپور نامیده میشود.مبدا ان امریکا بوده و به دیگر کشورها منتقل شده است.

قارچ عامل این بیماری به تمام اندام های جوان گیاه مانند برگ ساقه،گل ، میوه حمله کرده ودر ابتدا بر روی برگها به صورت لکه سفید ارد مانند ظاهر میشود و به تدریج تمام سطوح برگ را می پوشاند.با پیشرفت شدت این بیماری بویزه در شرایط محیطی نسبتا خشک برگها به دور خود می پیچند و رنگشان قهوه ای می شود و پیش از رسیدن کامل،خزان می کنند.بر روی شاخه های جوان نیز لکه کشیده قهوه ای رنگ بوجود می اید که در فصل پاییز به اسانی می توان شاخه های سالم را از الوده تشخیص داد.اگر حمله قارچ ها در اوایل بهار صورت گیرد گلها تلقیح منیشوند و می ریزند اما اگر حمله در مرحله غوره صورت گیرد غوره ها رشد نخواهند کرد وبه همان صورت باقی می مانند.در بیتر مواقع حمله این قارچ در فصل تابستان صورت می گیرد که در این صورت میوه در حال رشد ترک برداشته و دانه حبه اشکار میشود.علت ترک برداشتن حبه ها این است که فعالیت قارچ های بیماری سفیدک مو فقط بر روی سطح خارجی انها انجام می گیرد.بر همین اساس قسمت های داخلی میوه به رشد خود ادامه داده و به دلییل نبود تعادل رشدی بین پوست وگوشت میوه شکافهایی بر روی حبه پدید می اید وانگلهای مختلفی از این راه وارد گوشت میوه شده وباعث فساد انها می گردد.شیوع این قارچ توسط یاخته های گنبدی که توسط باد به اسانی به اندام های مختلف گیاه منتقل میشوند.گنبدیها در شرایط مرطوب و دمای بین 5 تا 20 درجه به سرعت رشد میکنند.این قارچ زمستان را به صورت اسکوکارپ در برگهای ریخته شده و شاخه  یا داخل جوانه بسر می برند.

 

روش مبارزه

برای مبارزه از انواع ترکیبات گوگردی استفاده میشود.استفاده از گل گوگرد در ساعات خنک روز ودمای کمتر از 28 درجه نیز انجام می گیررد زیرا در غیر اینصورت عنصر گوگرد باعث سوختگی اعضای مختلف بوته خواهد شد.امروزه استفاده از ترکیبات گوگردی را به طور کلی در 3نوبت توشیه می کنند:

نوبت اول اغاز دوران رشد یعنی هنگامی که حوانه ها تقریبا 10 سانتیمتر شده یا در مرحله 4 تا 8برگی هستند.مقدار گوگرد لازم در ان مرحله 15 کیلوگرم در هکتار است

نوبت دوم:پس از ریزش گلبرگها تولید غوره.در این مرحله مقدار 30 تا 40 گیلوگرم در هکتار گوگرد پاشیده میشود.

نوبت سوم:در این مرحله بستگی به شرایط  اب و هوایی منطقه دارد حدود 20 تا 30 روز پس از مرحله دوم 40 کیلوگرم گل گوگرد در هکتار پاشیده میشود.ترکیبات گوگردی بویژه در سیستمهای سنتی خزنده توصیه میشود برای سیستمهای دیواری و داربستی میتوان از گوگرد و تابل(قابل تعلیق در اب) استفاده کرد.

 

سفیدک دروغین و یا داخلی انگور

بیماری سفیدک دروغین در بیشتر کشورهای دنیا بویژه در مناطق مرطوب شیوع داشته وهر ساله خسارت فراوانی ببار می اورد.این بیماری هر ساله در موستانها مناق مرطوب ایران مانند اذربایجان خراسان مازندران دیده میشود.

قارچ عامل این بیماری به تمام اعضای بوته حمله میکند.در ابتدا لکه های گرد وشفاف بر روی برگها ظاهر میشود که رنگشان زرد روشن است وهمانند لکه های روغنی فاقد حاشیه  می باشند.هنگامی که رطوبت نسبی محیط زیاد باشد پوشش های کرک مانندی در سطح زیرین برگ اشکار میشود که رنگشان سفید متمایل به خاکستری است.با پیشرفت بیماری  تعداد لکه ها افزایش یافته وبرگها به تدریج خشک میشوند.خوشه های گل انگور نیز از حمله این بیماری در امان نیستند.در این مورد اختلالات شدیدی در عمل گرده افشانی و تلقیح پدید می اید که باعث ریزش گلها میشود.اگر شرایط محیطی برای حمله و گسرش بیماری مناسب باشد غوره نخست از پوشش سفیدرنگی پوشیده شده و به تدریج رنگ حبه ها تغغیر می یابد و به قهوه ای متمایل به بنفش تبدیل میشود در این مرحله حبه ها چروکیده قهوه ای رنگ وگاهی خشک باقی می ماند.بر خلاف بیماری سفیدک حقیقی که حبه ها در ان شکاف دار میشمود حبه های انگور مبتلا به قارچ سفیدک دروغین بدون شکاف است.مناسبترین دما برای الودگی دمای بین 18 تا 25 درجه است.

 

روش مبارزه

برای مبارزه روشهای متعددی توصیه میشود:تهیه ارقام مقاوم در بربار این بیماری استفاده از ترکیبات شیمیایی  مانند کاپتان،فربام،محلول برد وزینب وسمپاشیها می بایستی پیش از گلدهی شروع شوند و زمان و دفعات سمپاشی به شرایط محلی و خصوصیات منطقه بستگی دارد.به طور معمول برای مبارزه با این بیماریها بوته در 2 تا 3 نوبت به فواصل 10 تا 15 روز سمپاشی میشوند.از ترکیبات مسی مانند کوپروکلسیت و یا اکسید کلررومس نیز می توان استفاده کرد.اخیرا سیستمیکی به نام میالاکسیل مخلوط با مانکوزب نتایج خوبی بذست امده است.

 
رز مینیاتور

 

رُزهاي مينياتور مانند رُزهاي معمولي از خانواده گل سُرخيان ميباشند كه شامل درختچه هاي كوچك با برگهاي ريزان و تقريبآ بدون خار ميباشند . برگهاي كوچك و مركب آنها از پنج يا هفت برگچه بيضي شكل و دندانه دار تشكيل شده است . گلهاي آن به صورت تكي يا جفت از غنچه هاي خوش فرم شكفته و باز مي شوند.

عرض گلها تقريبا ۲ – ۴ سانتيمتر است .

غنچه ها به صورت خوشه اي يا دسته هاي كوچك در فروردين ماه آشكار شده و معمولا گل دادن آن دوباره تكرار مي شود .

انواع زرد رنگ اين گلها در تابش شديد آفتاب كم رنگ ميشوند.

نياز رويشي :

احتياجات رُزهاي مينياتور ، مانند رُزهاي معمولي است و عبارت از خاك حاصلخيز ، آفتاب كافي ، زهكشي خوب ، هَرَسِ منظم سبك و بالاخره محافظت در مقابل آفات آن به ويژه " كنه ، شته ن سفيدك رُز " مي باشند . رُزهاي مينياتور را مي توان در گلدانهاي پلاستيكي كه داراي منافذ زيادي براي رد كردن آب مي باشند كاشت و به درون آپارتمان منتقل نمود و از آنها گلداني با آرايش ۱۰ – ۱۲ سانتيمتر براي پشت پنجره اتاق ترتيب داد . تعويض گلدانها به طور ساليانه در ماههاي اسفند يا فروردين انجام ميگيرد .

در بهار زماني كه گلدانها به گل رفته اند ميتوان گلدان را براي مدتي به داخل ساختمان آورد . چنانچه اين مدن طولاني شود و نور به اندازه كافي نباشد ، ممكن است جوانه ها پوك شده و چروك خورده و منجر به ريزش برگها شود . طول زمان روشنايي براي اين نوع رُز ۱۲ ساعت در روز است. گلدانهاي رُز را در فصل زمستان در فضاي باز گذاشته و براي جلوگيري از سرمازدگي پوششي از " پهن " يا " تورب " روي خاك گلدان و پاي بوته داده ميشود . از مصرف كودهاي شيميايي و به ويژه كودهائي كه داراي مقدار زيادي ازت هستند خودداري شود، زيرا باعث ريزش گل و برگ ميشود. جذابيت رُزهاي مينياتور زماني چشمگير است كه بستر آنها در باغ كمي بلند تر از سطح خاك قرار گرفته و فاصله بوته ها ۱۵ – ۲۵ سانتيمتر از يكديگر باشد .

رُزهاي مينياتور براي باغچه هاي سنگي مناسب نيستند .

روش ازدياد :

رُزهاي مينياتور بايد هميشه به وسيله قلمه زدن ازدياد شوند .

اگر روي پايه هاي ريشه دار پيوند شوند ، حالت پاكوتاهي خود را از دست خواهند داد .قلمه ها پس از سه تا چهار ماه كامل خواهند شد .

 

 
افات و بیماری های انگور   راهنمای تشخیص افات و بیماریهای درخت مو

ریشــــــــــــــــه

1_تورم نوک ریشه،زرد شدن قسمتهای مختلف ریشه واثار شته زرد در ریشه مسن       شته گال زا

2_اثار جویدگی بر روی ریشه مسن و یا از بین رفتن اوندهای ابکش و ضعیف گیاه       موش صحرایی

3_ضعف عمومی گیاه و مترم شدن ریشه  جوان                                                  نماتود

4_رشته های تار عنکبوتی سفید رنگ بر روی ریشه های در حال ازبین رفتن             پوسیدگی ریشه مو

 

تنـــــــــــه و شاخــــــــه مسن

1_تورم سرطانی بر روی تنه مو در نقاط مختلف                                                 سرطان تنه

2_شته های سفیدرنگ و وجود عسلک در زیر پوست تنه و یا داخل شکاف                شته چسبنده

3_برجستگی نیمه کروی شکل قهوه ای رنگ به طور موازی بر روی تنه و و

وجود شته قهوه ای                                                                                      بالشتک کوچک

4_برجستگی های نیمه کروی شکل بر روی پوست تنه مو که روی توده های

پنبه ای قرار دارند                                                                                     بالشتک پنبه ای

5_لکه های سیاه رنگ در قسمت زیر پوسته تنه مو                                           بیماری لکه سیاه انگور

 

شــــــــــــاخه ها

1_انشعاب بیش از حد شاخه ها و خشکیدگی شاخه های نابجا                               کنه تار عنکبوتی

2_کوتاه شدن شاخه ها و نامنظم شدن فواصل میانگره                                        بیماری ویروسی

3_تورم انتهای شاخه نزدیکی بیش از حد گره ها بهم و از بین رفتن

قسمت انتهایی شاخه                                                                                 کمبود بر

4_اثار جویدگی بر روی شاخه                                                                   خرگوش

5_شکستگی و حفره دار شدن شاخه ها                                                         شاخه خوار ذرت

6_لکه های سیاه رنگ و کشیده در گره های زیرین و خاکستری شدن

شاخه ها به همراه تعداد زیادی نقاط سیاه رنگ                                               بیماری لکه سیاه رنگ

 

غــــــــنچـــــــــه

1_عدم شکوفایی عدم رشد و نابودی غنچه ها                                        سرمازدگی،کفک خاکستری

2_تاخیر در شکوفایی غنچه ها بغضی بوته ها در اوایل رشد                   بیماری ویروسی، کنه تارعنکبوتی

3_تورم غنچه ها و خالی شدن درون انها                                           کرمهای خاکستری مو

4_تورم غنچه ها و اثار جویدگی در بعضی قسمتها                              سرخرطومی مو

 

بـــــــــــــــــــــرگها

الف) پوشش روی بـــــــــــــــرگها

1_پوشش سفید  یا خاکستری  رنگ در سطح بالایی و زیرین                  سفیدک حقیقی

2_تارهای قارچی سفیدرنگ و شفاف در سطح زیرین                           سفیدک دروغین

3_تارهای سفید تا قرمزرنگ و غیر قابل شستشو فقط در سطح زیرین      کنه گال زا

4_پوشش لاکی اغشته به شیره ای چسبناک                                        شپشک های مختلف

ب)لکه دار بودن سطح بـــــــــــــرگها

1_لکه های روغنی شفاف و در مراحل پیشرفته لکه های بزرگ سفید خشکیده        سفیدک دروغین

2_لکه های گرد سیاه رنگ که به سرعت خشک شده و نسوج

مرده و مرکز لکه ها جدا می شوند                                                    بیماری انتراکنوز

 

ج)تغییر رنگ بــــــــــــــــرگها

1_برگها قهوه ای روشن تا قهوه ای برنزی با تعداد زیادی لکه های سیاه

بر اثر نیش حشرات                                                                   کنه قرمز

2-تغییررنگ برگ به طورت لکه های روشن زرد موزائیک شکل                         کمبود بذ

3-پریدگی رنگ برگها از سوی لبه به سمت داخل و بین رگبرگها به رنگ قرمز    کمبود منیزیم

4-تغییر رنگ بالایی برگها از سوی لبه برگ به سمت داخل و بین رگبرگها در ابتدا به رنگ بنفش مایل به ابی و سپس به رنگ قهوه ای شکلاتی            کمبود پتاس

5-تغییر رنگ برگ به صورت تیره و روشن در تمام سطح برگ         بیماری ویروسی برگ بادبزنی مو

6-لکه های زرد لیمویی و یا سفید بر سطح برگ و رگبرگ         بیماری پاناشو یا موزائیک زرد

7-زرد شدن سطح برگ در امتداد رگبرگ به سمت پایین و حالت خشیکیدگی و شکستگی برگ        بیماری ویروسی زردی برگ

 

ح)سوراخ و خــــرده شدن برگ

1-خورده شدن سطح برگ به صورت نواری و وجود ردپای حشرات         سرخرطومی انگور

2-خورده شدن برگ از س.ی لبه به سمت داخل       سرخرطومی کرم برگ خوار

3-اثار خورده شدن برگها در محلی بین رگبرگ و دمبرگ و تغییر رنگ در این محل به قرمز مایل به قهوه ای           کنه قرمز اروپایی

4-پریدگی رنگ سطح برگ و وجود لکه های زرد رنگ در تمام سطح برگ و گردالود شدن برگ            کنه تار عنکبوتی

سوراخ و بریدگی عمیق بر سطح برگ       تگرگ

 

چ) اثار محل نیش خوردگی بر روی سطح برگ

1- اثار محل نیش خوردگی به صورت نقاط روشن به همرا تعداد زیادی رگبرگهای ستاره شکل           کنه تار عنکبوتی

2-در محل نیش خوردگی نقاط تیره رنگ و در اطراف ان لکه های روشن بر سطح برگ      کنه قرمز ارو پایی

3- روشن شدن برگها در محل نیش خوردگی و در هم پیچیده شدن رگبرگ         بیماری ویروسی برگ بادبزنی مو

 

خ)تغییر شکل برگ

1-برگ به صورت کلافه به دور خود پیچیده و در داخل تونل ها :

#کرمهای خاکستری تا سبز رنگ کج در حال جنب وجوش       کرم برگ خوار مو

*کرم های بیرنگ به خود پیچیده         کرم ریز برگ خوار

2-برگها تک تک همانند سیگار به دور خود پیچیده اند           سرخرطومی انگور

3-برامدگی زگیل مانند بر روی سطح بالایی برگ       کنه گال زا و یا کنه نمدی

4-گال هایی به اندازه عدس در سطح زیرین برگ            شته گال زا

5-پیچیدگی برگ به سمت پایین و تغییر رنگ پاییزه زودتر از موعد              بیماری ویروسی پیچیدگی برگ

6-برامدگی زگیل مانند کنه گال زا به رنگ زرد لیمویی               بیماری پانشور

7-پیچیده شدن شدید سطح برگ و تغییر شکل کامل انها           کنه،تریپس،زنجیره مو

 

خـــــــــــوشه

1-خوشه های گل به یکدیگر تنیده شده و مشاهده اثار خورده شدن خوشه توسط

-لاروهای قهوه ای رنگ مایل به برنزی با سر سیاه رنگ           کرم خوشه  خوار انگور

-لاروهای زرد رنگ مایل به زیتونی با سرزرد مایل به قهوه ای                 کرم ریز خوشه خوار انگور

-لاروهای سبز با سر سیاه رنگ و بسیار متحرک           کرم برگ خوار مو

2-خوشه به وسیله پوشش سفید رنگی پوشانیده شده و خوشه در حال از بین رفتن است.         سفیدک دروغین

3-فقط نوک خوشه ها به وسیله تارهایی سفیدرنگ به هم تنیده شده             کنه گال زا

4-خوشه به وسیله پوششی خاکستری پوشیده        کفک خاکستری

 

حبـــــــه های انـــــــــگور

1- پس از شروع مرحله رسیدن لکه های کشیده ای به رنگ قهوه ای تیره مایل به سیاه در قسمت دم حبه دیده میشود.حبه در حال پوسیده و خشک شدن بوده و تارهای سفیدی دیده میشود.       بیماری سیاه شدگی دم حبه

مشاهده پوشش پنبه مانند روی حبه به رنگ

-سبز           کفک سبز

-خاکستری         کفک خاکستری


مطالب مشابه :


سیستم هوشمند توزیع نهاده های کشاورزی

سیستم هوشمند توزیع نهاده های کشاورزی طبق اطلاعیه مرکز جهاد کشاورزی. بدینوسیله به اطلاع




سیستم توزیع هوشمند نهاده های کشاورزی

دفاتر خدمات ارتباطی شهرستان پیرانشهر - سیستم توزیع هوشمند نهاده های کشاورزی - آنچه بار




سیستم توزیع هوشمند نهاده های کشاورزی > سيستم شناسنامه بهره بردار

کافی صفرویک - سیستم توزیع هوشمند نهاده های کشاورزی > سيستم شناسنامه بهره بردار - ارائه کلیه




یارانه نهاده ها و عوامل تولید كشاورزي در سال جاري تعیین شد

بیمه محصولات کشاورزی سیستم توزیع هوشمند نهاده های کشاورزی:: سال 1391 كل كشور توزیع می




راه اندازی سایت اینترنتی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر

مدیریت جهاد کشاورزی در سامانه سیستم توزیع هوشمند نهاده های کشاورزی های مفید




ریحان

بیمه محصولات کشاورزی سیستم توزیع هوشمند نهاده ناراحتی­های قلبی و همچنین




اکالیپتوس EUCALYPTUS

انجام کلیه بیمه محصولات کشاورزی در سیستم توزیع هوشمند نهاده قطره های ضد سرفه




قلمه انگور

بیمه محصولات کشاورزی سیستم توزیع هوشمند نهاده قارچ عامل این بیماری به تمام اندام های




برچسب :