جاده رحیم آباد - اشکور به قزوین

مسافت بین شهر ها، مناطق و روستاها در مسیر جاده رحیم آباد اشکور به قزوین و بالعکس همراه با چشم انداز های جذاب و دیدنی

یکی از مسیر هایی که از شهر قزوین به منطقه الموت ارتباط دارد جاده باراجین در شمال شهر قزوین می باشد که در هنگام عبور از کمربندی قزوین جنب دانشگاه آزاد وارد جاده سمت راست به نام جاده باراجین  شده و نرسیده به روستای باراجین وارد جاده فرعی می شویم.

این جاده بعد از حدود 18 کیلومتر  با شیب ملایمی به بالا به روستای زرشک و گردنه و راهدارخانه گدوک به ارتفاع2200 متر می رسیم. بعد از گردنه و عبور از روسناهای کامان ،فلار و بهرام آباد تا کف دره الموت با ارتفاع 900 متر حدود 26 کیلومترسرپایینی پیش رو خواهیم داشت. البته دربعضی قسمتها مانند بعد از دوراهی روستای فلار (Felar)جاده سربالایی کوتاهی دارد. بهتر است برای رسیدن به رازمیان از جاده باراجین به رازمیان عبور کنید. زمان لازم برای طی این مسیر 55 کیلومتری که جاده آن آسفالت بوده ،  حدود ۵۰ دقیقه با ماشین سواری(بدون توقف) می باشد.

با رسیدن به بهرام آباد و گذشتن از پل روی رودخانه شاهرود  وارد منطقه رودبارشهرستان می شویم. رودخانه پرآب وطولانی شاهرود که جهت تقریبی شرقی غربی دارد از پیوستن رودخانه های طالقان رود ورودهای منطقه الموت تشکیل می شود ودر نهایت درلوشان به سفید رود ودریاچه سد منجیل می پیوندد.

 بعد از پل روی رودخانه مسیر را دریک جاده کفی درجهت شرق ادامه می دهیم تا بعداز 4کیلومتر به رازمیان میرسیم. درمیدان ورودی  رازمیان ، مجسمه عقاب در کنار آشیانه اش  دیده می شود که به زیبایی نماد الموت را نشان می دهد.

شهر رازمیان در کنار رودخانه شاهرود مرکز بخش رودبار الموت می باشد. سرچشمه رودخانه شاهرود از اتصال دو رودخانه الموت رود وطالقان رود می باشد که در بالای شهر معلم کلایه در نزدیکی تونل شیر کوه بهم متصل می شوند.در طی مسیر شاهرود رودخانه های بزرگی نیز به آن وصل می شوند که در تمام سال پرآب می باشند مانند رودخانه اوان رود ، تازه رود ، یارود، نینه رود و رودخانه پرچکوه به ده دوشاب و...

بعد از رازمیان عبور از بلواراصلی شهر به سمت شمال وجاده آسفالته  به طرف روستای هیر حرکت می کنیم. ازاین جا تا خود روستای هیر حدود 13  کیلومتر جاده کوهستانی سربالایی های بسیار تند درپیش رو داریم.

باغهای روستای هیر بسیار کهنسال و پردرخت می باشند. از بالای جاده شبیه جنگلی متراکم می باشد. این باغها از رودخانه پرآب نینه رود سیراب می شوند و اخته ،‌فندق ،‌گیلاس و‌گردو از مهمترین محصولاتی باغی آنجا می باشد.

 توضیح:

در مسیر روستای هیر، قلعه تاریخی لمبسر (یکی از قلاع حسن صباح) دیده می شود. که در ابتدای جاده هیر پس از طی ۳ کیلومتر تابلوی راهنمای آن با منظره پله ها و دیوارهای قلعه قابل رویت در سمت راست جاده می باشد.
برای ورود به جاده روستای هیر قبل از خروجی شهر رازمیان بطرف رجائی دشت سه راهی سمت راست بلوار زیبائی که ادارات دولتی در آنجا هستند، دسترسی دارد.

 در هنگام عبور جاده باریک کوهستانی بطرف روستای هیر دره زیبائی سمت راست قابل مشاهد می باشد که روستاهای دربند و سوگاه در میان درختان فراوان میوه(گیلاس،ذغال اخته،آلبالو و..) آرام گرفته اند.

از کناره های جاده تعداد زیادی لوله های آب، آب معدنی چشمه وگل را به روستاههای پائینتر و کارخانه آبمعدنی وگل می رسانند.

بعد از روستای هیر با جاده خاکی  ودیوارهای سنگی و طی مسافت حدود  ۵ کیلومتر به روستای  ویار می رسیم.

روستای ویار آخرین روستای منطقه  شمال قزوین است و در کنار کوههای گون کوه وخرمدشت وهمینطور رودخانه پرآب نینه رود قرار دارد.

 توضیح:

این رودخانه از سرمنشاء آبهای معدنی کوههای خرمدشت،نفت چاک،دعاکوه و... بوده و آب بسیار گوارا ئی دارد.

از داخل روستا جاده خاکی رو به سمت شرق کمی پایین می رویم تا درکف دره به رودخانه زیبای نینه رود (Neineh rud)می رسیم. آب رود بسیار زلال،‌خنک و گوارا می باشد،. چشمه آب معدنی ورگل هم جزو همین چشمه هاست.

پس از عبور رودخانه، از پل و رودخانه نینه رود وارد جاده خاکی  وکوهستانی با شیب نسبتاً تند  به سمت گردنه گون کوه حرکت می کنیم.

ازاینجا تا گردنه گونه کوه ( Gavan kooh) به ارتفاع 2800 متر ،حدود 12 کیلومترجاده پرپیچ وخم وبا شیب نسبتا زیادی قراردارد.

توضیح:

حدود 4 کیلومتر بالاترازپل رودخانه نینه رود، ازبالادست،‌ روستای بسیار کوچک شنگل رود( Shengele Rud) درکف دره ای سرسبز و پرآب قرار دارد.

در شرق گردنه  قله خشچال و درسمت شمال شرقی وشمالی نیز گردنه بزابن ، شاهسفید کوه و سماموس دیده می شوند.

از بالای گردنه گونه کوه وکنار کاروانسرای متروکه اشکور به قزوین چندین راه پیاده روی بطرف دره اشکورات وجود دارد.یک راه به روستاهای لشگان وپرندان می رود وراه دیگری که از پشت کوه خرمدشت وسرچشمه نینه رود می گذرد به روستاهای لسبو وشفیع آباد ومنطقه شوئیل می رسد.

بعد از گردنه و در  ادامه مسیر جاده خاکی با شیب بسیار زیاد و پیچ های متعدد و پردست انداز به مزارع و باغ های روستای سپارده از روستاهای شهرستان رامسر استان مازندران  وبا طی ۱2 کیلومتر  به این روستا می رسیم .
روستای سپارده محل تلاقی مرزی سه استان قزوین،گیلان ومازندران می باشد که جزءمناطق اشکور بالا و کیا اشکوری می باشد.

از روستای سپارده دو جاده اصلی وجود دارد. جاده سمت چپ پس از عبور از داخل روستا بطرف لشگان و....  می رود .

توضیح:

جاده سمت راست به روستاهای یازن ،نارنه،پل میج و اکنه ، تمل وگردنه بُزابن وجنت رودبار رامسر متصل می گردد.
مسیر رحیم آباد از جاده خاکی سمت چپ که سمت راست رودخانه بوده واز کمره کوه عبور می کند ،بطرف غرب می رود.
جاده سمت چپ  پس از عبور از داخل روستا بطرف روستای  لشکان (جز استان گیلان) و طی مسافت 10 کیلومترسرپایینی به ابتدای جاده آسفالته و روستای لشکان (اولین روستای استان گیلان) می رسیم. (ابتدای جاده آسفالته ، ورود به منطقه ییلاقات بخش رحیم آباد شهرستان رودسر می باشد.)

در ادمه مسیر‌ دیدن روستاهای کوهستانی وخانه هایی که به طرزشگفت انگیزی  بر روی دامنه های پرشیب کوههای اطراف قراردارند، بسیار دیدنی می باشد.

از ابتدای جاده آسفالت مسیر سرازیری با شیب نسبتاً تند به مسافت حدود 4 کیلومتربه روستاهای پرندان ودرگاه می رسد.

توضیح:

از روستای پرندان جاده فرعی سمت راست با سرازیری تند به پائین رودخانه می رود وسپس با جاده شیب تند وخاکی به روستاههای گیری وتُمل وصل می شود.

از روستای درگاه در سمت راست جاده برروی رودخانه پلی نصب شده که به روستاهای لیاسی،چاکان وتکامجان وصل می شود ویکی از مسیرهای بسیار زیبای صعود به قله سماموس می باشد.وجود آثار تاریخی و زیارتگاهی، چشمه سارها،یخچال طبیعی وشکارگاه های فراوان این منطقه را بعنوان یکی از نقاط جذاب وبکر دیدنی تبدیل کرده است.
درادامه مسر آسفالته پس از ۳ کیلومتر از روی پل به سمت راست رودخانه می رویم وکمی سربالائی به روستای اُرکم و بارگاه دشت می رسیم. (از ابتدای آسفالت لشگان تا بارگاه دشت حدود ۱۲کیلومتر است .

از روستای اُرکم نیز جاده فرعی خاکی بطرف یکی از یالهای سماموس(وروستاههای یاسور،قاضی چاک وچاکان) وصل میشود.
پس از روستای بارگاه دشت از مسیر جاده کمره کوه با پرتگاه های خطرناک بطرف روستای کاکرود می رویم.

جاده باشیب زیاد وپرپیچ وخم به کف دره نزدیک می شود. درکف دره و در محلی به نام سی پل ،‌به دو دهنه تونل کوتاه درمسیر می رسیم.

منظره بسیار زیبای آبشارها و روستاهای سمت چپ دره که بالای پرتگاههای خطرناکی قرار گرفته اند بسیار شگفت انگیز وجذاب ودیدنی می باشند.

توضیح:

 پلی که در سمت چپ جاده پائین رودخانه قرار دارد به روستاهای مایستان ،تکاس ، سارم وسیارستاق وصل میشود.
پس از طی ۵ کیلومتر به روستای زیبا و بزرگ کاکرود که در میان دره زیبا وکنار رودخانه قرار دارد می رسیم.
مسیر سربالائی وسرازیری ملایم از کمره کوه وعبور از دره ها وآبشارهای سمت راست جاده به روستاهای رودبارک و لیماچال منتهی می شود.

پس از کاکرود و عبور از دو راهی روستای بزرگ لیما و گذشتن از روستای لیما چال در  جاده سرازیری به تونل سی پل می رسیم و پس از عبور از دودهنه تونل تاریک به روستای گرمابدشت می رسیم. (از ابتدای جاده آسفالته لشکان تا گرمابدشت ۲۸حدود  کیلومتر)

توضیح:

مسیر جاده خاکی فرعی سمت چپ قبل ازتونل به پائین رودخانه رفته وبا چند شیب تند وپیچ ها ی متعدد و زیگزاکی به روستاههای رومدشت ، مازو دره، سلکا بن ، لرده وشوئیل وصل می شود واز آنجا به مناطق وسیعی از ییلاقات اشکور( دشتک،زراکی،صمدآباد ، اکبرآباد تلابنک، برمکوه ، کیاسه، ییلاقات و روستاهای شهرستان املش و سیاهکل، دتورسر، تازآباد، کیکاووس ، تلیکان ، سوخته کش ، خانسرک ، چمتو ، رئیسن ، ایزدین ، ایرمحله ، گیلایه ، شفیع آباد ،مومن زمین ، لسبو و ....  وصل می شود.

بعد از تونل سی پل و قبل ازروستای گرمابدشت ، دوراهی جاده آسفالته سمت چپ که ازروی پل تقوا بر روی رودخانه پُلرود عبور می کند به روستاهای زیاز، آغوزکندسر ، گره گوابر، لامشکن ،شوک، وییلاقات املش ومنطقه سُمام (کجید،ملکوت، اُمام،موسی کلایه، گورج) پینوند و روستاهای دهستان شوئیل از جمله کیاسه و ...   وصل می شود.
در ادامه مسیر اصلی و بعد از گرمابدشت از جاده اصلی و مستقیم با شیب تند بطرف شمال و.پس از ۴ کیلومتر سربالائی به دوراهی سجیران و روستای جیرکل می رسیم و از آنجا جاده کمره کوه بالای دره وبا پرتگاه های شدید پس از طی مسافت حدود۱۰ کیلومترو عبور از روستای نیلو به چشمه آب معدنی سفید آب می رسیم . (منطقه جنگلی سفید آب وچشمه آب بسیار گوارای آن وهمینطور پرورش ماهی قزل آلا ورستوران کنار آن محل بسیار زیبا ودلنشینی برای هر مسافری میباشد.

 توضيح:

قبل از ورودي سفيدآب در سمت چپ جاه روستاي زيباي پلام قرار دارد .این روستا از بافت قدیم وجدید برخوردار است و خانه ها عموما دوطبقهاند روستا کاملا در پا ی کوه و شیب آن به طرف رودخانه می باشد . درختان گردویکهن سالی در این روستا وجود دارد...

اي روستا از یکسو به رودخانه و از سویی به کوه عظیمصخره ای وایگان تله و از سویی دیگر به جنگل متصل است و از مناطق حفاظت شده پرنده گان زیباو بومی قرقاول می باشد . 

منطقه تفریحی و مسطح پلامدره در کنار روستا و در ضلع شرقی پلرودقراردارد.روستا پلام دارای چشمه های بسیاری است که چشمه پلامدره از معروف ترینآنها می باشد.

این روستا در مسیر راه مالروی قدیم قرار داشت. معروفترین چشم انداز پلام مزارع برنج پلکانی آن می باشد که تقریبا در گیلان و دراین ارتفاع منحصر بفرد است . مرزهای پلکانی قطعه زمین های زراعتی مساحتی حدود 4 هزارمترمربع را شامل شده است و نزدیک به 150 بیجار پله (مرز) را شامل می شود و طول وعرض آنها از 3 متر به 300متر می رسد. این مزارع در فصل برداشت بسیار زیبا به نظر میرسند چون محیط اطراف آن سبز ولی مزارع برنج به رنگ زرد می باشد. قدمت این مزارع بهصد سال می رسد و در مواقع کشت و رسیدن محصول گویی کوه را طبقه بندی کرده و پله زدهتا راه به سوی قله باز کنند.

در ادامه مسیر  بعد  از سفید آب، جاده سرازیری جنگلی و سپس کفی تا روستاهای درازلات وطول لات است.

در سمت غرب جاده در کنار روستای طول لات قلعه ی باستانی “ قلعه گردن " دیده می شود! که بر فراز تپه ای عظمت خود را به رخ مسافران می کشد.

جاده از كنار روستای طول لات با امکانات و تاسیسات زیربنایی دولتی و تصفیه خانه ی آب آن می گذرد.بعد از آن در نزدیک روستای بنکسر رودخانه ی سموش با آب زلال  و چشم اندازی از سد انحرافی پلرود قرار دارد .

سپس در هنگام ورود به شهر رحیم آباد تپه های کوچک، سرسبز، آستانه ی روستاي بندبن وشالیزارهای زیبای روستاي بالنگاه بوده كه از  چشم اندازهاي  جذاب ورودي شهر رحيم آباد را شامل می شود. در نهايت پس از مسافتی به میزان 12 کیلومتر از سفيدآب به شهر رحیم آباد می رسد. (مسافت گرمابدشت تا رحیم آباد حدود  ۲۵ کیلومتر)

 در حال حاضر بهترین زمان برای سفر از راه قزوین به اشکور و رحیم آباد و بالعکس، با توجه به وضعیت فعلی جاده، آب و هوا از خرداد تا مهرماه می باشد. البته درماههای دیگر سال با عنایت  به وضعیت مناسب جوی امکان آن وجود دارد .

 

 


مطالب مشابه :


آموزش زبان هیری

روستای هیر - آموزش زبان هیری - -خا کار نداری،بشوم زوتر سر بزنم خام غروب بشوم قزوین




راهنمای مسیر جاده ای هیر

روستای هیر یکی از روستا های خوش آب و هوای استان قزوین و شاید هم ایران است. این روستا در




گزارش دوچرخه سواری قزوین - الموت - شمال (دره اشکور)

ساعت 7 صبح از هیر به سمت روستای ویار آخرین روستای استان قزوین در یک مسیر سربالایی با شیب




جاده رحیم آباد - اشکور به قزوین

سایت دشتک ازمنطقه اشکور رحیم آباد رودسر - جاده رحیم آباد - اشکور به قزوین - روستای دشتک از




چگونه از گیلان به قزوین برویم؟

رامسر عروس شمال - چگونه از گیلان به قزوین برویم؟ - اطلاعات عمومي در رابطه با شهر زيباي رامسر




وبلاگ روستای هیر-شهرستان رودبارالموت-استان قزوین

وبلاگ روستاهای ایران-iran village's blog - وبلاگ روستای هیر-شهرستان رودبارالموت-استان قزوین - دریچه




برچسب :