طراحی پی نواری

پروژه(پی نواری)


فنداسیون نواری
فنداسیون نواری دو طرفه و نواری یک طرفه است کهبر حسبموقعیت جغرافیایی منطقه و زلزله خیز بودن منطقه و بارهای وارده دررویفنداسیون از نوع یک طرفه یا دو طرفه استفاده می شود که نوع دو طرفهیامشبک نسبت به نوع یک طرفه قوی تر است .
فنداسیون منفرد
در اینجا چیزی به نام شناژ نداریم و عرض وارتفاع مقطعچه زیر بتن و چه در قسمتهای دیگر یکسان است ولی در نوع یک طرفه، همانطورکه از اسمش پیدا است در یک جهت پی منفرد ولی در جهت نواری است .
فنداسیون رادیه ( گسترده)
در برخی موارد بر اساس بارهای وارده و اینکهمنطقهزلزله خیز و یا خاک مقاومت کافی ندارد عرض پی های نواری دو طرفه یامشبکبه قدری بزرگ می شود که مجبور هستی کل کف ساختمان آرماتور بندی وبتونریزیکنیم که به آن پی رادیه یا گسترده گفته می شود. ودر مناطق ما برای ساختمانهای بزرگ از این نوع پی استفاده می شود .
پی سازی چند مرحله دارد :
1. آزمایش زمین از لحاظ مقاومت
2. پی کنی
3. پی سازی
پی وسیله ای است که بار و فشار وارد از نقاط مختلف ساختمان و همچنین بارهایاضافی را به زمین منتقل می کند .
آزمایش زمین :
طبقه بندی زمین چند نوع است :
زمین هایی که با خاک ریزی دستی پر شده است :
این نوع زمین ها که عمق بیشتری دارند و باخاکهای دستی محل گودال ها را پر کردهاند اگر سالهای متمادی هم بگذرد بازنمی توان جای زمین طبیعی را بگیرد و این نوعزمین برای ساختمان مناسب نیستو باید پی کنی در آنها به طریقی انجام گیرد که پی هابه زمین طبیعی یا زمینسفت برسد .
زمینهای ماسه ای :
زمینهای ماسه ای بیشتر در کنار دریا وجود دارد . اگر زمین از ماسه خشک تشکیل شدهباشد ، تا یک طبقه ساختمان را تحمل میکند و 1.5 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می توانفشار وارد آورد . ولی در صورتیکه ماسه آبدار باشد قابل ساختمان نیست ، چون ماسهآبدار حالت لغزندگی داردو قادر نیست که بار وارد را تحمل کند بنابراین ماسه از زیرپی می لغزد وجای خالی خود را به پی می دهد و پایه را خراب می کند .
زمینهای دجی :
زمین دجی زمینی است که از شنهای درشت و ریز وخاک به هم فشرده تشکیل شده است وبه رنگهای مختلف دیده می شود :دج زرد ، دجسیاه ، دج سرخ ، این نوع زمین ها برایساختمان مرغوب و مناسب است .
زمینهای رسی :
اگر رس خشک و بی آب و فشرده باشد ، برایساختمان زمین خوبی محسوب می شود ، وتحمل فشار لازم را دارد . ولی اگر رسآبدار و مرطوب باشد قابل استفاده نیست و تحملفشار ندارد ، خصوصاً اگرساختمان در زمین شیب دار روی رس آبدار ساخته شود فوری نشستمی کند و جاهایمختلف آن ترک بر می دارد و خراب می شود . و اگر ساختمان در زمینآبدار باسطح افقی ساخته شود به علت وجود آب فشار را به همه نقاط اطراف خود منتقلمیکند و دیوارهای کم ضخامت آن ترک بر می دارد .
زمینهای سنگی :
زمینهای سنگی بیشتر در دامنه کوهها وجود دارد و از تخته سنگها ی بزرگ تشکیل شدهو برای ساختمان بسیار مناسب است .
زمینهای مخلوط :
این نوع زمینها از سنگ درشت و شن و خاک رستشکیل شده اگر این مواد کاملا به همفشرده باشند برای ساختمان بسیار مناسباست و اگر به هم فشرده نباشد و باید از ایجادساختمان به روی این نوعزمینها احتراز کرد .
زمینهای بی فایده :
زمینهای بی فایده مانند باتلاق ها و زمینهایجنگل که از خاک و برگ درختان تشکیلشده است . در این نوع زمین ها باید زمینآنقدر کنده شود تا به زمین سفت و طبیعیبرسد .
آزمایش زمین :
گاهی پس از پی کنی به طبقه ای از زمین محکم وسفت می رسند و پی سازی را شروع میکنند ولی پس از چندی ساختمان ترک بر میدارد . علت آن این است که زمین سفتی که بهآن رسیده اند از طبقهُ نازکیبوده است و متوجه آن نشده اند ولی برای اطمینان درجاهای مختلف زمین میزنند تا از طبقات مختلف زمین آگاهی پیدا کنند و بعد شفته ریزیرا شروع میکنند این عمل را در ساختمان گمانه زنی (سنداژ) می گویند .
امتحان مقاومت زمین :
یک صفحه بتنی 20*20*20 یا 20*50*50 از بتن آرمهگرفته و روی آن به وسیلهُ گذاشتنتیرآهنها فشار وارد می آورند . وزن آهنهامشخص و سطح صفحه بتن هم مشخص است فقط یکخط کش به صفحه بتنی وصل می کنند وبه وسیله میلیمترهای روی آن میزان فرورفتگی زمینرا از سطح آزاد مشخص واندازه گیری می کنند ولی اگر بخواهند ساختمانهای بسیار بزرگبسازند بایدزمین را بهتر آزمایش کنند . برای ای منظور با دستگاه فشار سنج زمینرااندازه گیری می کنند و آزمایش فوق برای ساختمانهای معمولی در کارگاه است .
پس از عملیات فوق پی کنی را آغاز میکنند و پس از پی کنی شفته ریزی شروع می شود .
توجه شود این عمل همان آزمایش بارگذاری صفحهاست که در درس مهندسی پی جزء آزمایشهای محلی و مهم محسوب میشود البته ازآنجا که انجام عملیات مکانیک خاک برایساختمانهای معمولی صرفه اقتصادیندارد ، انجام این آزمایش در سازمانهای و اداره هایدولتی و یا ساختمانهایبلند انجام می شود .
افقی کردن پی ها (تراز کردن) :
برای تراز کردن کف پی ساختمانها از تراز هایآبی استفاده می کنند در دیوارهایطویل چون کار شمشه و تراز کردن وقت بیشتریلازم دارد ، برای صرفه جویی در وقت از سه t می توان استفاده کرد بدین معنی که t اول را با t دوم تراز می کنند و t سوم را درمسافت مسیر به طوری که سه t در یک ردیف قرار بگیرد قرار می دهند از روی t اول و دومکه با هم برابر هستند t سوم را میزان و برابر می کنند و پس از آنکه t سوم برابر شد t اول را بر می دارند و به فاصله بیشتری بعد از t سوم قرار می دهند ،دوباره t دومو سوم را با t چهارم که همان t اول می باشد برابر می کنند و دنباله این ترازها راتا خاتمه محل کار ادامه می دهند .
البته این طریق تراز کردن بیشتر در جاده سازی و زمین های پهناور به کار می رود .
شفته ریزی :
کف پی ها باید کاملا افقی و زاویهُ کف پی نسبت به دیوار پی باید 90 درجه باشد . اول کف پی را باید آب پاشید ، تا مرطوب شود و واسطهای بین زمین و شفته وجود نداشتهباشد ، و سپس شفته را داخل آن ریخت .
شفته عبارت است از خاک و شن و آهک که به نسبت 200 تا 250 کیلوگرم گرد آهک را درمتر مکعب خاک مخلوط می کنند و گاهی هم درمحلهایی که احتیاج باشد پاره سنگ به آن میافزایند . شفته را در پی میریزند و پس از اینکه ارتفاع شفته به 30 سانتیمتر رسیدآن را در یک سطح افقیهموار می کنند و یک روز آن را به حالت خود می گذارند تا دوشود یعنی آب آنیا در زمین فرورود و یا تبخیر گردد .
پس از اینکه شفته دو نم شد آن را با وزنهُسنگینی می کوبند که به آن تخماقمیگویند و پس از اینکه خوب کوبیده شددوباره شفته را به ارتفاع 30 سانتیمتر شروع میکنند و عمل اول را انجام میدهند . تکرار این عمل تا پر شدن پی ادامه دارد .
در ساختمان ها که معمولاً در گود یا پی کنی عملتراز کردن انجام میگیرد محل کاردر پی که پیچ و خم زیادی دارد و تراز کردنبا شمشه و تراز مشکل می باشد از ترازشلنگی استفاده می کنند . بدین ترتیبیک شلنگ چندین متری را پر از آب می کنند بهطوری که هیچ گونه حباب هوایی درآن نباشد و آن را در پی محل هایی که باید تراز گرددبه گردش در می آورند ونقاط معین شده را با هم تراز می کنند . آب چون در لوله هاییکه به همارتباط دارند در یک سطح می ماند بنابراین چون شلنگ پر از آب می باشد درهرکجا که شلنگ را به حرکت در آورند آب دو لوله استوانه ای در یک سطح میباشد بنابرایندو نقطه مزبور با هم تراز می باشند بشرط آنکه مواظبت کنیم کهشلنگ در وسط بهم گرهخوردگی یا پیچش پیدا نکرده باشد تا باعث قطع ارتباطسیال شود که دیگر نمی توان درتراز بودن آنها مطمئن بود .
تراز کردن گاهی بوسیله دوربین نقشه بر داری (نیو) انجام می گیرد یعنی محلی را درساختمان تعیین نموده دوربین را در محلتعیین شده نصب می کنند و با میر ( تخته هایاندازه گیری ارتفاع در نقشهبرداری )یا ژالون ( چوب های نیزهای یا آهنی که هر 50سانتیمتر آنرا به رنگهای سفید و قرمز رنگ کرده اند کهاز پشت دوربین بخوبی دیدهبشود ) اندازه گرفته و تراز یابی می کنند . ترازکردن با دوربین بهترین نوع ترازیابی می باشد .
در زمین هایی مانند زمین های شهر کرمان ازآنجایی که از زمانهای قبل قنواتی وجودداشته و بتدریج آب آنها خشک شده درزیر زمین وجود داشته و بعد از مدتی بدون رعایتمسائل زیر سازی درون آنهاخاک ریخته اند و برای شهر سازی و خیابان کشی که سطحخیابان ها را بالا میآورده اند و به ظاهر در سطح زمین و حتی در عمق های 3 تا 4متری اثری ازآنها نیست اگر سازه ای روی این زمین بنا شود پس از مدتی و بسته به عمققناتو شرایط جوی مثلاً بعد از آمدن یک باران سازه نشست می کند و در بسیاریازمواقع حتی تا 100 درصد خسارت می بیند و دیگر قابل استفاده نیست اگر درچنین ساختمانهایی از شفته آهک استفاده شود باعث تثبیت خاک می شود و بروزنشست در ساختمانجلوگیری می کند .
پی سازی :
بعد از اینکه عمل پی کنی به پایان رسید را بایدبا مصالح مناسب بسازند تا به سطحزمین رسیده و قابل قبول برای هر گونه بناباشد مصالحی که در پی بکار میرود بایدقابلیت تحمل فشار مصالح بعدی راداشته باشد و ضمناً چسبندگی مصالح نسبت به یکدیگربه اندازه ای باشد کهبتوانند در مقابل بارهای بعدی تحمل کند و فشار را یکنواخت بهتمام پی هاانتقال دهد چون هرچه ساختمان بزرگتر باشد فشارهای وارده زیادتر بودهومصالحی که در پی بکار می رود باید متناسب با مصالح بعدی باشد .
پی سازی را با چند نوع مصالح انجام می دهندمصالحی که در پی بکار می رود عبارتنداز شفته آهکی ، پی سازی با سنگ ، پیسازی با بتن ، پی سازی با بتن مسلح .
پی سازی با سنگ :
پس از اینکه عمل پی کنی به پایان رسید پی سازیبا سنگ باید از دیوارهایی که رویآن بنا میگردد وسیع تر بوده و از هر طرفدیوار حداقل 15 سانتیمتر گسترش داشته باشدیعنی از دو طرف دیوار 30سانتیمتر پهن تر می باشد که دیواری را رد وسط آن بنا میکنند ، پی سازی باسنگ با دو نوع ملات انجام می شود چنانچه بار و فشار بعدی زیادنباشد ملاتسنگها را از ملات گل و آهک چنانچه فشار و بار زیاد باشد ملات سنگ راازملات ماسه و سیمان استفاده می کنند اول کف پی را ملات ریزی نموده وسنگها را پهلوییکدیگر قرار میدهند و لابِلای سنگ را با ملات ماسه و سیمانپر میکنند (غوطه ای) بهطوری که هیچ منفذ و سوراخی در داخل پی وجود نداشتهباشد و عملپهن کردن ملات و سنگچینی تا خاتمه دیوار سازی ادامه پیدا می کند .
پی سازی با بتن :
پس از اینکه کار پی کنی به پایان رسید کف پی رابه اندازه تقریبی 10 سانتیمتربتن کم سیمان بنام بتن مِگر می ریزند که سطحخاک و بتن اصلی را از هم جدا کند رویبتن مگر قالب بندی داخل پی را با تختهانجام میدهند همانطور که در بالا گفته شد عملقالب بندی وسیع تر از سطح زیردیوار نقشه انجام میگیرد تمام قالب ها که آماده شدبتن ساخته شده را داخلقالب نموده و خوب می کوبند و یا با ویبراتور به آن لرزش واردآورده تا خللو فرج آن پر شود و چنانچه بتن مسلح باشد ، داخل قالب را با میله هایگردآرماتور بندی و بعد از آهن بندی داخل قالب را با بتن پر میکنند .
بتن ریزی در پی و آرماتور داخل آن به نسبت وسعتپی برای ساختمان های بزرگ قابلیتتحمل فشار هر گونه را میتواند داشته باشدو بصورت کلافی بهم پیوسته فشار ساختمان رابه تمام نقاط زمین منتقل می کندو از شکست و ترک های احتمالی جلو گیری بعمل می آورد .
پی سازی و پی کنی با هم :
در بعضی مواقع ممکن است زمین سست بوده و پی کنیبطور یکدفعه نتواند انجام پذیردو اگر بخواهیم داخل تمام پی ها را قالببندی کنیم مقرون به صرفه نباشد در این موقعقسمتی از پی را کنده و با تختهو چوب قالب بندی نموده شفته ریزی می کنیم پس ازاینکه شفته کمی خود را گرفتیعنی آب آن تبخیر و یا در زمین فرو رفت و دونم شد پیکنی قسمت بعدی را شروعنموده و با همان تخته ها ، قالب بندی می کنیم بطوریکه شفتهاول خشک نشدهباشد و بتواند با شفته اول خشک نشده باشد و بتواند با شفته بعدخودگیری خودرا انجام داده و بچسبداین نوع پی سازی معمولاً در زمین های نرم وباتلاقی ،خاک دستی و ماسه آبدار عمل میگردد .
پی کنی در زمین های سست :
در زمین های سست و خاک دستی اگر بخواهیمساختمانی بنا کنیم باید اول محل پی هارا به زمین سفت رسانیده و پس ازاطمینان کامل ساختمان را بنا نماییم زیرا ساختمانکه روی این زمین ها مطابقمعمول و یا در زمین سست بنا گردد . پس از چندی یا در همانموقع ساخته شدنباعث ترک ها و خرابی ساختمان میگردد . بنابراین شفته ریزی از رویزمین سفتباید انجام گیرد و برای اینکار بشرح زیر عمل می نمائیم :
پی کنی در زمین های خاک دستی و سست :
پس از پیاده کردن اصل نقشه روی زمین محل پی هایاصلی و یا در تقاطع پی ها کهفشار پایه ها روی آن می باشد چاه هائی حفرمیشود ، عمق این چاهها به قدری می باشدتا به زمین سفت و سخت برسد بعداًمحل چاه ها را با شفته آهکی پر کرده و پس از پرکردن چاه ها و خودگیری شفته، پی ها را به طریقه معمول روی شفته چاه ها شفته ریزیمیکنند ، شفته ها بهصورت کلافی می باشند که زیر آنها را تعدادی از ستون های شفتهای نگهداریمیکند و از فرو ریختن آن جلوگیری می نمایند البته باید سعی کرد کهفاصلهستون های شفته ای نباید بیش از سه متر طول باشد .
خاصیت چاه ها بدین طریق می باشد که شفته پس ازخودگیری مانند ستونهایی است کهزیر زمین بنا شده است و شفته روی آن مانندکلافی پایه را به یکدیگر متصل می کنندبرای مقاومت بیشتر در ساختمان پس ازاینکه آجر کاری پایه ها را شروع نمودیم ما بینپایه ها را مطابق شکلباقوسهایی به یکدیگر متصل میکنند تا پایه ها عمل فشار بهاطراف خود را خنثینموده و فشار خود را در محل اصلی خود یعنی در محلی که شفته ریزیآن به زمینبِکر رسیده متصل میکند .
گاهی اتفاق می افتد که در ساختمان در محل بناییکی از پایه ها چاه های قدیمیوجود دارد و بقیه زمین سخت بوده و مقاومت بهحد کافی برای ساختن ساختمان روی آنرادارد برای اینکه براحتی بتوان پایه رادر محل خود ساخت و محل آن را تغییر نداد چاهرا پس از لای روبی (پاک کردن ) با شفته آهک پر مینماییم موقعیکه شفته خودگیری خودرا انجام داد روی آنرایک قوس آجری ساخته و در محل انتهای کمان پایه را بنا میکنیمکه فشار دیواربا اطراف چاه منتقل گردد .
در بعضی مواقع چاه کنی در این گونه زمین هاخطرناک می باشد . زیرا زمین ریزشدارد و به کارگر صدمه وارد میاورد و درموقع کار ممکن است او را خفه کند برایجلوگیری از ریزش زمین باید ازپلاکهای بتنی یا سفالی که در اصطلاح به آنها گَوَل (درشهرستانها گوم و غیره ) مینامند استفاده شود گَوَل های بتنی یک تکه و دوتکه ایو گول های سفالی یک تکه میباشد . گول های بتنی را بوسیله قالب میسازندو گول هایسفالی بوسیله دست و گل رس ساخته شده و در کوره های آجری آنرا می پزند تا بشکلسفالی در آید از این گول ها در قنات ها نیز استفادهمیشود .
طریقه عمل :
مقداری از زمین که بصورت چاه کنده شده گول رابشکل استوانه ای ساخته میباشد داخلمحل کنده شده نصب و عمل کندن را ادامهمیدهند در این موقع دو حالت وجود دارد یااینکه گول اولی که زیر آن در اثرکندن خالی شده براحتی پایین رفته گول دوم را نصبمیکنیم یا اینکه گول اولدر محل خود با فشار خاک که به اطراف آن آمده تنگ می افتد ونمی تواند محلخود را تغییر و یا پایین تر برود در این موقع از گول های دو تکه ایاستفادهمینماییم نیمی را در محل خود نصب و جای آنرا محکم نموده و نصفه دوم راپساز کندن محل آن نصب می نماییم و عمل پی کنی را بدین طریق ادامه میدهیم .
پی کنی در زمین های سست مانند خندق هائی که خاکدستی در آنها ریخته شده است ومرور زمان هم اثری برای محکم شدن آن ندارد ویا زمین های باتلاقی و غیره ضروری میباشد .
زمین هائی که قسمت خاک ریزی شده در آنها بهارتفاع کم می باشد و یا باتلاقی بودنآن به عمق زیادی نرسد میتوان در اینقبیل زمین ها پی کنی عمقی انجام داد و برایجلوگیری از ریزش خاک آنرا باتخته و چوب قالب بندی نموده تا به زمین سخت برسد .
البته قالب بندی در اینگونه زمین ها خالی ازاشکال نمی باشد باید با منتهای دقتانجام گیرد پس از انجام کار قالب بندیشفته ریزی شروع میشود و چون تخته های قالب درطول قرار دارد میتوان پس ازشفته ریزی تخته دوم را شروع کرد به همین منوال تمام پیها را میتوان شفتهریزی کرد بدون اینکه تکه ای و یا تخته ای از قالب زیر شفته بماند .

اماده سازی آرماتور های طولی و عرضی قبل از آرماتور بندی
آرماتور بندی ازحساس ترین و با دقت ترین قسمتهایساختمان های بتنی میباشد . زیرا تمامنیروهای کششی در ساختمان به وسیله میله گردهاتحمل میشود . به همین منظوردر هنگام آرماتوربندی ساختمان باید نهایت دقت را به عملآورد . برای تععیینقطر و تعداد میله گردهای هر قطعه بتنی دو منبع وجود دارد . اولمحاسبه ودوم آئین نامه .مهندس محاسب مشخسات قطعه بتنی و همچنین قطر میله گردراتعیین نموده و در نقشه های مربوطه مشخص مینماید . به همین منظور درکارگاه هایساختمانی , کارگاه آرماتور بندی باید در قسمتی جدا از کارگاهاصلی تشکیل گردد . درکارگاه های کوچک خم کردن میله گرد به وسیله دست باکمک آچار گوساله انجام میشود ولیدر کارگاه های بزرگ که حجم کار بالامیباشد از ماشین استفاده میشود . مسئول آرماتوربندی باید با توجه به نقشهشکل هر آرماتور را تعیین کرده وبه کارگران داده تا آنهااز روی آنها میلهگردها را خم کرده و خودش تمام این مراحل را زیر نظر داشته باشد . درکارگاه های بزرگ باید حد روانی و افزایش طول گسیختگی میله گردها محاسبهشود و بهمهندس محاسب اطلاع داده شود . اگر میله گرد خمیدگی موضعی داشتهباشد باید اینخمیدگی ها قبلا صاف شود و سپس به شکل دادن آرماتورها بهپردازیم . برای صاف کردنآرماتورها نمیتوان از چکش استفاده کنیم . آرماتورها باید تمیز بوده ودر حین انجامکار فاقد گل و مواد روغنی و موادرنگی باشد . میله گردهای نمره پایین مثلا 8 و 10که گاهی به صورت کلاف بهکارگاه آورده میشود باید قبلا به طولهای مناسب بریده شود وسپس به وسیلهکشیدن صاف نموده وسپس مصرف نماییم .آرماتورها باید به گونهای به همبستهشوند که در هنگام بتن ریزی از جای خود تکان نخورده و جابجا نشوند و فاصلهآنهانیز به اندازه ای باشد که بزرگترین اندازه بتن به راحتی از بین آنهاعبور کند .آرماتورهای تا قطر 12میلیمتر را میتوان با دست خم نمود ولی برای آرماتورهاییباقطر بیشتر از این مقدار بهتر است با دستگاه های مکانیکی خم شود . کلیهآرماتورهایساده باید به قلاب ختم شود ولی آرماتور های آجدار را میتوان بهصورت گونیا خمنمو.ده . سرعت خم کردن لاید متناسب با درجه حرارت محیط باشد. تا آنجایی که ممنکناست باید از باز کردن خم های آرماتور های شکل دادهشده و مصرف دوباره آنها برای محلهای دیگر خودداری نمود و در مواقع ضروریباید نظر مهندس ناظر تامین گردد .هنگامانجام آرماتور بندی باید دوباره یادآوری کنیم تحت هیچ شرایطی اجازه استفاده ارمیله گردهای زنگ زده رانداریمبه زبانی دیگر منظور از آماده سازی آرماتور های طولیو عرضی قبل ازآرماتور بندی همان برش و خم آرماتورها طبق نقشه می باشد . مفهوم اینعملسرعت انجام کار میباشد
باتوجه به این که پی سازه بهصورت گسترده می باشد و آرماتور بندی در مناطقمختلف پی به علت وجود آرماتور هایتقویتی متفاوت و با ابعاد مختلف،دارایتفاوت های زیادی بوده است، در برخی موارد حتیتا چهار سفره آرماتور بر رویهم اجرا گردیده که اجرای آن نیاز به برآورده کردن پیشفرض های متفاوت ورعایت اصول آیین نامه ای و مهندسی بسیاری را در بر داشت.
مهاربولت های صفحه ستون ها در این پی با توجهبه این که صفحه ستون دارای دو پلیت بهصورت فوقانی و تحتانی بوده و به همیندلیل این بولت ها می بایست کاملا شاقول اجرامی گردیدند ، بسیار مشکل بود. به خصوص این که حجم بتن ریزی نیز زیاد بوده وویبراتورها در تمام لحظاتمشغول بکاربودند.
طرحپی اطراف چاله آاسانسور ونیز روش اجرای آن همان طور که در شکل پیداستبسیار پیچیده بود، چرا که با توجه بهزاویه چاله آسانسورها، خم و برشآرماتورها حتی نیاز به مدل شدن در نرم افزار ومحاسبات گوناگون داشت.
تمیز کاری و تخلیه آب محل چاله آسانسورها نیز از مواردمشکل آفرین در اجرای چاله آسانسورهاقبل ازاجرای زهکش بود.

در برخی موارد به علت شرایط خاص طرح وشرایط جوی،زمانبندی اجرای آرماتورها حتی به خاک برداری می رسید که در اینصورت نیز با ایجادشرایط مناسب کار آرماتور بندی ادامه می یافت.
باتوجه به ارتفاع زیاد چالهآسانسور (چهار متر) و حجم زیاد بتن ریزی ،این بتنریزی در ارتفاع نیز در دو مرحلهصورت گرفت و همانطور که در شکل مشخص استتعداد مشخصی آرماتور با نمره مشخص و درفواصل معین - بر طبق محاسبات صورتگرفته - برای انتقال نیرو در بین بتن قرار دادهشده است.

__________________


مطالب مشابه :


شفته آهک

1- شفته ی آهکی های دیگر در زمان ساسانیان که ویرانه شان به جا مانده اند، با پیِ شفته آهکی و




ساخت و عمل آوردن شفته آهک

شفته آهکی برا ی اصلاح و تثبیت خاک پی ساختمان و زیرسازی راههای ارتباطی به منظور تقلیل .




شفته آهكي

شفته را در پی می ریزند و پس از اینكه ارتفاع ( شفته آهکی زمانی به مقاومت 5/1 کیلوگرم بر




طراحی پی نواری

رود عبارتنداز شفته آهکی ، پی سازی با سنگ چاه ها را با شفته آهکی پر کرده و پس از




پی کنی در زمین های مختلف

پی کنی در زمین های مختلف. هر چند امروزه شفته آهکی از نظر مهندسی منسوخ شده و جای خود را به بتن




آهک در بناهای تاریخی و روشهای مرمت آن

ازملات آهک در پی سازی،کرسی چینی روی شفته آهکی و با ملات گل آهک ساخته شده اند در




آماده سازی بستر، شفته ریزی و بتن مگر

آماده سازی بستر، شفته ریزی و بتن مگر پس از انجام خاکبرداری باید بستر خاک را برای اجرای پی




مراحل پی سازی (فونداسیون)

رود عبارتند از شفته آهکی ، پی سازی با سنگ چاه ها و خودگیری شفته ، پی ها را به طریقه




برچسب :