دانشگاه فرهنگیان

چند سال پیش زمانی که رقابت در کنکور سراسری بسیار سخت بود، در کنار دانشگاه‌هایی که فقط محدود به دانشگاه دولتی و آزاد و پیام نور می‌شد مراکزی وجود داشتند که «تربیت معلم» نام داشتند.

این مراکز اغلب تا مقطع کاردانی دانشجو می‌پذیرفتند و پذیرفته شدگان در آن از‌‌ همان سال اولی که دانشجو می‌شدند، تعهد خدمت در آموزش و پرورش را داشتند و بلافاصله بعد از اتمام درسشان راهی محل خدمتشان در مدارس می‌شدند. 
ماجرای این مراکز تقریباً تا زمانی ادامه داشت که نیروهای حق التدریس که اتفاقاً تعدادشان هم کم نبود در وزارت آموزش و پرورش استخدام نشده بودند. اما زمانی که این تعداد نیرو جذب این وزارتخانه بزرگ شدند کم کم مراکز تربیت معلم جذب دانشجو را کم کردند و در واقع آنقدر کمرنگ شدند که دیگر کسی اسمی از آن‌ها نمی‌شنید. تا اینکه در سال 89 در پی مصوبه شورای عالی فرهنگیان، همه مراکز تربیت معلم و پردیس‌های آموزشی در دانشگاه فرهنگیان تجمیع شدند.

 مصوبه شورای عالی فرهنگیان
مصوبه شورای عالی فرهنگیان بدین شرح است: ماده واحده «تشکیل دانشگاه ویژه فرهنگیان» که در جلسه 694 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود: ماده واحده- «دانشگاه ویژه فرهنگیان وابسته به وزارت آموزش و پرورش بوده و مطابق ضوابط، مقررات و استانداردهای وزارت علوم، ‌تحقیقات و فناوری، به‌صورت هیأت امنایی تشکیل می‌شود. این دانشگاه دارای واحد‌ها یا در مراکز استان‌ها و شهر تهران (درحال حاضر 32 واحد) ‌به‌صورت پردیس دختران و پسران خواهد بود. مراکز مذکور در تبصره فوق‌، جایگزین مراکز تربیت معلم موجود می‌شود. دانشجویان این دانشگاه مطابق قوانین و مقررات، متعهد به خدمت در وزارت آموزش و پرورش خواهند بود.

 تأکید رهبر انقلاب بر جایگاه دانشگاه فرهنگیان
این تصمیم در شهریور ماه 90 رسماً ابلاغ شد، اما از آن زمان تا اواخر سال 91 هیچ دانشجویی در این دانشگاه پذیرفته نشده بود و مشکلات متعددی در به سامان رسیدن این دانشگاه وجود داشت. اختلاف با وزارت علوم در به رسمیت نشناختن دانشجویان این دانشگاه تنها یکی از این مشکلات بود و اگر در ترم جاری که نیم سال دوم سال تحصیلی 92-91 است، این دانشگاه نمی‌توانست دانشجو بپذیرد، شاید مشکلات جدی‌تری بر سر ماندن و یا نماندن آن به وجود می‌آمد. 
اما مقام معظم رهبری در گفته‌هایشان در دیدار با فرهنگیان با تاکید بر اهمیت «دانشگاه فرهنگیان» در واقع بر رسمیت و جدی بودن این دانشگاه تاکید کردند. ایشان فرمودند: «این مسأله دانشگاه فرهنگیان هم خیلى مهم است؛ این هم از جمله چیزهایى است که باید به طور جدى به آرایش درونى آن توجه شود. معلم اگر شخصیت خودش ساخته نباشد، نمی‌تواند به متعلم خود، به مخاطب خود چیزى بدهد. اینجا شخصیت معلمین ساخته می‌شود. اگر چه این دانشگاه در ذیل آموزش و پرورش تعریف شده است و مربوط به آموزش و پرورش است، لیکن آموزش عالى باید همه پشتیبانى‌هاى ممکن را از این دانشگاه‌ها انجام بدهد. این‌ها کارهایى است که در زمینه آموزش و پرورش باید انجام بگیرد.

 ادامه راه تربیت معلم 
دکتر «الماس ساسانیان» مدرس دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در خصوص دانشگاه فرهنگیان به خبرنگار ما می‌گوید: دانشگاه فرهنگیان در واقع ادامه راه تربیت معلم است. در گذشته دانشکده و پردیس‌ها بودند که حالا به دانشگاه فرهنگیان تبدیل شده است، اما مشکلات کوچکی هم دارد. برای اینکه تازه متولد شده است نباید با دانشگاه‌های دیگر مقایسه کنید، چرا که آن‌ها سال‌ها سابقه اجرایی دارند، اما این دانشگاه تازه متولد شده است، ضعف‌هایی از نظر سخت افزاری و اجرایی دارد، شاید اگر در این نیم ترم دانشجو نمی‌گرفت این دانشگاه پا نمی‌گرفت. وی می‌افزاید: استادان در این دانشگاه همان‌ها هستند که در مراکز تربیت معلم بودند. من تعهد و تعصبی را که در استادان تربیت معلم دیدم در سایر دانشگاه‌ها نیست. من جاهای دیگر هم تدریس کرده‌ام مثلا در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، اما می‌بینم که استادان اینجا با تعهد کار می‌کنند، بطوری که تمامی کاستی‌های سخت افزاری را جبران می‌کنند.

 دانشگاهی برای معلمهای آینده
وی در خصوص اختلاف این دانشگاه با وزارت علوم می‌گوید: دیدگاه‌های آموزش عالی با آموزش و پرورش فرق دارد. دانشگاه فرهنگیان و یا‌‌ همان تربیت معلم، معلم متخصص پرورش می‌دهد اما وزارت علوم دیدگاه‌های تخصصی دارد. جایی که معلم تربیت می‌کند با جایی که متخصص تربیت می‌کند فرق دارد، اما من آینده را روشن می‌بینم و حتی ممکن است با سایر دانشگاه‌های دیگر قابل رقابت شود؛ معلم علاوه بر تخصص ابعاد دیگری دارد که سابقا در مراکز تربیت معلم به آن‌ها آموزش‌های لازم داده می‌شد، اما حالا در دانشگاه فرهنگیان آموزش داده می‌شود. 
ساسانیان یادآور می‌شود: در این دانشگاه دو گونه دانشجو داریم؛ یک عده تعهد دبیری دارند و از‌‌ همان ترم اول حکم برایشان زده می‌شود و حقوق می‌گیرند و اغلب خوابگاهی هستند و خوابگاه در اختیار دارند. کسانی هم که آزاد می‌آیند به این امید هستند که بعداً استخدام شوند. وی می‌افزاید: یکسری دانشجو هم ارثیه ضمن خدمت‌ها هستند. آن‌ها تا مقطع کاردانی در مراکز ضمن خدمت درس خوانده‌اند و حالا برای ادامه تحصیل به این دانشگاه می‌آیند. به هرحال تا زمانی که پردیس‌ها و مراکز تربیت معلم یکی شوند و نظم و انسجامی بیابند زمان لازم است.


به نقل از سایت شورای عالی اموزش و پرورش

 


مطالب مشابه :


فهرست دانشگاه‌های ایران

تبدیل وبلاگ به سایت|هاست - فهرست دانشگاه قزوین دانشگاه دانشگاه تربیت معلم




شرایط و نحوه ثبت نام برای مراکز تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان در کنکور سراسری سال 91ویژه داوطلبان آز

شرایط و نحوه ثبت نام برای مراکز تربیت معلم و دانشگاه تربيت معلم سایت "همسرگزینی




دانشکده های فنی حرفه ای سراسر کشور

فنی شماره 2 پسران تبریز وب سایت : جنب تربیت معلم سایت :http://zanjanghaem.com قزوین




دانشگاه فرهنگیان

جایی که معلم تربیت می‌کند با ورودی های 91 دانشگاه فرهنگیان قزوین. (سایت جدید دانشگاه)




آمار پسران در سن ازدواج از سال ۹۳ به بعد بيش از دختران مي شود

ورودی های جامع دانشگاه فرهنگیان آمار پسران در سن ازدواج از سال ۹۳ به بعد حقوق تربیت معلم.




کدام معلمان در شناسایی دانش‌آموزان مبتلا به اختلالات روانی بهتر عمل می‌کنند؟

وبلاگ تخصصي علوم تربيتي دانشگاه تربیت معلم 24.4 درصد و در پسران 29.6 درصد گزارش




نتخاب واحد ترم تابستانه دانشگاه فرهنگیان

وبلاگ دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ‏خوی سایت آوای دانشجویان تربیت معلم باهنر




معلم

تربیت معلم ورودی های 91 فرهنگیان قزوین شیمی دانشگاه ورودی 91 فرهنگیان ارومیه پسران




پذیرش دانشجویان افغانی در دانشگاه تربیت معلم(با کارت آمایش)

پذیرش دانشجویان افغانی در دانشگاه تربیت معلم پسران. اموزش دانشگاه امام خمینی قزوین)




مدارک مورد نیاز داوطلبان دانشگاه فرهنگیان کرمان

ورودی های 91 دانشگاه فرهنگیان قزوین. (سایت جدید دانشگاه) تربیت معلم




برچسب :