تازه های خبری از خوی

دراجرای تفاهمنامه فرهنگی خواهرخواندگی شیراز و خوی

آغاز به کار هفته فرهنگی شیراز در خوی

 

با افتتاحیه رسمی برنامه‌های فرهنگی و هنری بین شهرداری خوی و شهرداری شیراز عطر حافظ در کوچه پس کوچه‌های شهر خوی پیچید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) منطقه آذربایجان غربی، امضاء تفاهمنامه همکاری‌های فرهنگی، هنری، علمی، گردشگری و اقتصادی بین استانداری‌های آذربایجان‌غربی و فارس با محوریت مقبره شمس در خوی و مقبره حافظ در شیراز سرمنشاء و آغاز تحولاتی بود که دو شهر پر ریشه و فرهنگی و مذهبی خوی و شیراز قدم‌های بعدی را سریعاَ بردارند.

در همین راستا در سال گذشته با امضاء تفاهمنامه خواهرخواندگی و همکاریهای فرهنگی و اجتماعی بین شورای اسلامی شهر خوی و شهر شیراز مقرر شد مناسبت‌های فرهنگی و هنری بین این دو شهر برگزار شود که حضور کاروان فرهنگ و هنر شیراز در شهر خوی اقدامی بود که شورای شهر و شهرداری شیراز برای عملی کردن تفاهمنامه‌های فرهنگی برداشتند.

فرخ‌زاده، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز در آئین افتتاحیه رسمی برنامه فرهنگی بین دو شهر خوی و شیراز با اشاره به جایگاه فرهنگی و قوی بین این دو شهر اظهار کرد: شیراز شهر عرفا، علما، فرزانگان و اندیشمندانی است که هر کدام در آسمان فرهنگ، ادب و هنر ایران زمین و جهان درخشیده‌اند.

وی تصریح کرد: با توجه به ورود گردشگران فراوان به شهر شیراز این شهر دارای زیر ساخت‌های خدماتی، رفاهی و گردشگری زیادی است و همه ساله به خاطر وجود این زیرساخت‌ها و تاریخ پربهای شیراز گردشگران و علاقه‌مندان زیادی از سرتاسر دنیا به این دیار می‌شتابند.

فرخ‌زاده همچنین با اشاره به جایگاه ارزشمند خوی در بعدهای مذهبی، فرهنگی، هنری، اجتماعی اظهار کرد: با وجود مقبره شمس تبریزی در خوی و مقبره حافظ در شیراز این شهرها می‌توانند سرمنشاء تحولات بسیار مهمی در سطح جهان شوند.

وی با اشاره به وجود مشترکات فرهنگی و مذهبی بین خوی و شیراز تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر شیراز مصوب کرد خیابان منتهی به دروازه کازرون که از دروازه‌های قدیمی شیراز محسوب می‌شود به نام شمس تبریزی مزین شود.

فرخ‌زاده همچنین از برگزاری هفته فرهنگی خوی به میزبانی شیراز در مهر ماه سال جاری خبر داد و گفت: کاروان فرهنگ وهنر خوی همزمان با برگزاری زادروز حافظ به میزبانی شیراز برگزار می‌شود.

شریف، رئیس شورای شهر خوی نیز با اشاره به جایگاه ارزشمند خوی در بخش‌های فرهنگی، مذهبی و علمی اظهار کرد: وجود مشترکات فراوان فرهنگی و مذهبی در خوی و شیراز مانند امامزادگان و مساجد قدیمی نشان‌دهنده‌ی عمق و عظمت یکپارچگی ایران اسلامی است.

وی با اشاره به وجود بیش از 1400 نسخ خطی نفیس در مدرسه نمازی خوی تصریح کرد: پیوندهای فرهنگی بین خوی و شیراز می‌توانند پایه‌های فرهنگی کشور را محکم کند.

وی حضور کاروان فرهنگ و هنر شیراز در خوی را نشانه علاقه‌مندی مسئولان این دو شهر به بالنگی، رشد و توسعه فرهنگ و هنر عنوان کرد.

شریف وجود بازار تاریخی، حوزه‌های علمیّه، مدارس دینی، مساجد و امامزاده‌ها و فرهنگ غنی مردم خوی در اظهار عشق به اهل بیت(ع) و ائمه اطهار (ع) را از شاخصه‌های بارز شهر دارالمومنین و دارالصفای خوی عنوان کرد.

اجرای برنامه شعر و موسیقی توسط شعراء و هنرمندان مطرح و پخش کلیپ دیدنی‌های گردشگری و آثار باستانی شهر شیراز از سایر برنامه‌های افتتاحیه رسمی برنامه‌های فرهنگی بین خوی و شیراز بود.

به گزارش ایسنا، اهداء لوح شهروند افتخاری به شهردار و رییس شورای اسلامی شهر شیراز توسط مسئولان شهر خوی از ابتکارات جالب مراسم افتتاحیه بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز و هیئت همراه همچنین در جلسه شورای اسلامی شهر خوی حضور به هم رساندند و تبادل افکار، ارائه راهکارها و پیشنهادها در زمینه شهرسازی و رفع موانع توسعه شهری و گردشگری از موضوعاتی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد.

نخستین روز از هفته فرهنگی شیراز در خوی (مدفن شمس تبریزی) نیز با نوای نقاره زنی به سبک حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در حرم مطهر امام زاده سید بهلول نوه امام هادی (ع) اجرا شد.

شعر خوانی و اجرای موسیقی توسط هنرمندان هردو شهر و اعلام برنامه های این هفته از دیگر برنامه هایی است که در بوستان ملت شهر خوی برگزار شد .

هفته فرهنگی شیراز در خوی ،از  24 شهریور با حضور مسئولان شهرستان خوی طی آیینی به صورت رسمی آغاز به کار نمود .

این هفته فرهنگی شامل بخش های نمایشگاهی و معرفی محصولات و توانمندی ها، نشست های تخصصی در زمینه شهر شیراز ، اجرای برنامه های فرهنگی و معرفی سنت های دیرینه شیراز می باشد.

استقبال ایستاده مردم خوی از  برنامه‌های هفته شیراز

نایب رئیس شورای شهر خوی گفت: استقبال ایستاده مردم شهر خوی در نخستین شب از برنامه هفته فرهنگی شیراز، خود گویای تمام مسائل است.
سجاد چهره آرا در مورد پاره‌ای انتقادات مطرح شده از سوی مقامات غیرشهری خوی اظهار داشت: آنچه که از سوی فرماندار خوی و دادستان مطرح شده، انتقاد خاصی نبوده بلکه این موضوع عنوان شد که چرا مصوبه شورا در مجمع فرهنگی این شهرستان مطرح نشده است.
وی افزود: هفته فرهنگ و هنر شیراز در دوران شورای پیشین تصمیم‌گیری شد و با توجه به تغییر تعدادی از اعضای شورای جدید و اینکه شهرداری خوی در حال حاضر با سرپرست اداره می‌شود این امکان وجود دارد که پاره‌ای کاستی‌ها حاصل شود که خارج از برنامه است.
چهره آرا تصریح کرد: برنامه هفته فرهنگی شیراز در خوی به خوبی در حال برگزاری و استقبال مردم از این برنامه بسیار چشمگیر بوده است.
عضو شورای شهر خوی اضافه کرد: شب گذشته چند هزار صندلی در نظر گرفته شده برای حضور مردم کم آمد و بسیاری از شهروندان به صورت ایستاده تا پاسی از شب نظاره‌گر برنامه بودند.
وی تصریح کرد: برای مردم خوی، شیراز شهر صلح، تمدن، ادب و فرهنگ است و برگزاری هفته فرهنگی و تبادلات فرهنگی بین دیار حافظ و سعدی، شهر هزار مزار، سومین حرم اهل بیت و پایتخت فرهنگی ایران با دارالصفای خوی که شهر شمس و پوریای‌ولی و آیت‌الله خویی است، واجد تاثیرات شگرفی خواهد بود.
چهره آرا بیان کرد: دو شهر شیراز و خوی به واسطه فرهنگ دیرپای خود و وجود امامزادگان و وابستگان اهل بیت عصمت و طهارات و بزرگان شعر و ادب ایران زمین، می‌توانند اتحادی مانا و پایا در زمینه فرهنگ داشته باشند.
وی تصریح کرد: ما در خوی سعی می‌کنیم که میزبانان واقعی برای کسانی باشیم که از دولت قرآن (به قول حافظ) میهمان ما شده‌اند و بیرق دوستی را برای ما به ارمغان آورده‌اند.
چهره آرا از برگزاری جلسه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان با تورگردانان شهر خوی خبر داد و گفت: در این جلسه توافقات خوبی در زمینه افزایش تبادلات فرهنگی با شیراز انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: نیات خیر مردمان شهر حافظ و شمس تمام موانع را پشت سر خواهد گذاشت و خبرهای خوب بیشتری از این تفاهم‌نامه در راه است.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز :

خوی ظرفیت های فرهنگی برابری با کلان شهرهای فرهنگی دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز در مراسم افتتاحیه برنامه های فرهنگی شیراز در خوی از ظرفیت ها و پتانسیل های فرهنگی و تاریخی خوی در مقایسه با شهرهای کلان فرهنگی اظهار داشت: شهر تاریخی خوی با سبقه فرهنگی، مذهبی و میراث به جا مانده در این شهر در حال حاضر ظرفیت های برابری با شهرهای کلان فرهنگی را داراست.
مهندس فرخزاده اضافه کرد: با توجه به کمیت پایین جمعیت خوی ، کارهای صورت گرفته در ابعاد فرهنگی و اجتماعی و مذهبی قابل تقدیر بوده و وجود علما، صلحا، عرفا موجب تحکیم ریشه های تاریخی این شهر است.

فرخ زاده همچنین با اشاره به جایگاه ارزشمند خوی در بعد های مذهبی، فرهنگی ، هنری ، اجتماعی اظهار کرد:
با وجود مقبره شمس تبریزی در خوی و مقبره حافظ در شیراز می توان سرمنشاء تحولات بسیار مهمی در سطح جهان شد.

وی تاکید کرد : با مطالعه ی تاریخ خوی، به وجود جنگهای متعدد همچون جنگ با ارامنه، اکراد، جنگهای مختلف با امپراتوری عثمانی، اشغال توسط بیگانگان و بلایای طبیعی نه تنها از استحکام و توسعه این شهر نکاسته بلکه امروزه شهر خوی بیش از گذشته دارای ریشه های عمیق و پوینده است.

وی تصریح کرد : گذشته و امروز خوی نشان دهنده خودساختگی، پایداری و اتحاد بوده و می توان خوی را به غیر از دارالمومنین و دارالصفا به سبب تمام تلاشهای صورت گرفته در این قرون، دارالجهد نیز نامید.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز همچنین وجود امامزادگان را در خوی را نکته کلیدی و پر اهمیت دیگری در توصیف خوی عنوان کرد و افزود : آنچه که خوی را از شهرهای دیگر متمایز می سازد، وجود امامزادگان ، علما ، مراجع و صلحایی همچون آیت اله خوئی و  بزرگان است که می توان این وجه تمایز را از نکته های پر اهمیت در حوزه مذهبی خوانده و از وجوه اشتراک بین شهرهای خوی و شیراز دانست.

وی تصریح کرد : بازار تاریخی و کاروانسراهای خوی ، آرامگاه پوریای ولی، صنایع دستی و بسیاری از موارد مشابه از جمله ارزش های افزوده شهر خوی است که با نگاهی متفاوت می توان از این پتانسیل های بالقوه در جهت جذب توریست استفاده کرد .

فرخ زاده همچنین اظهار کرد: وجود مقبره شمس تبریز در خوی و مقبره حافظ در شیراز می تواند سرمنشاء تحولات بسیار مهمی در سطح کلان و ملی باشد.

وی از نامگذاری یکی از خیابانهای قدیمی شیراز به نام شمس خبر داد و گفت : با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز، خیابان منتهی به دروازه کازرون که از دروازه های قدیمی شیراز محسوب می شود به نام شمس تبریزی مزین شده و وجود کوی حافظ در خوی نیز نشان از نزدیکی فرهنگی و همگرایی این دو شهر می باشد.

فرخزاده در پایان، آمادگی کامل شهرداری شیراز را به واسطه کلان شهر بودن و توسعه گردشگری ، اقتصادی و برگزاری هفته های فرهنگی در شهرهای داخل و خارج کشور برای تبادل تجربیات و امکانات سخت افزاری ونرم افزاری اعلام نموده و گفت : تبادل و استفاده از تجربیات، فناوری اطلاعات، برنامه ریزی های 5 ساله و برنامه جامع همچنین در حوزه حمل و نقل و ترافیک و امیدواریم که خوی با نگرش جدید و نگاهی متفاوت بتواند به جایگاه واقعی خود در با ابعاد فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دست یابد.

غرفه های صنایع دستی و محصولات فرهنگی ، هنری و غذایی شیراز

در محل پارک ملت شهر خوی افتتاح شد
به مناسبت برگزاری برنامه های فرهنگی بین شهرداری خوی و شیراز، غرفه های صنایع دستی و محصولات فرهنگی، هنری و غذایی شیراز در محل پارک ملت شهر خوی با حضور مسئولان دو شهر خوی و شیراز به مردم و فرهنگدوستان افتتاح شد.
این غرفه ها شامل آثار هنرمندان در بخشهای مقرنس کاری، منبت کاری، کاشی کاری ، دوخت لباسهای سنتی ، قلم کاری ، و تهیه غذاهای سنتی و فالوده شیرازی و راه اندازی چادر عشایری است

در این غرفه ها هنرمندان شیراز حاصل سالها تجربه و زحمت و چیزی که از میراث خود به ارث برده اند را در معرض دید مردم خوی گذاشته اند.
گفتنی است غرفه های صنایع دستی و محصولات فرهنگی ، هنری و غذایی شیراز در محل پارک ملت شهر خوی به مدت سه شب پذیرای علاقه مندان است.

آثار هنرمندان و عکسهای مناطق گردشگری و باستانی شیراز در  محل نگارخانه پارک ملت خوی افتتاح شد

به مناسبت برگزاری برنامه های فرهنگی بین شهرداری خوی و شیراز، آثار هنرمندان و عکسهای مناطق گردشگری و باستانی شهر شیراز در محل نگار خانه سبز خوی با حضور معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز اعضای شورا و شهردار خوی و علاقه مندان افتتاح شد.

در این نمایشگاه آثار خطی هنرمندان مطرح کشوری در قالبهای نستعلیق و شکسته نستعلیق و تصاویر بدیع از مناطق گردشگری و آثار باستانی شیراز در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.

مهندس فرخ زاده معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز با حضور در محل این نماشگاه به سئوالات بازدید کنندگان در مورد گردشگری شیراز و آثار باستانی پاسخ دادند.

وی خطاب به مردم خوی گفت : مردمان پاک سیرت و باصفای خوی بعنوان سفیران فرهنگی کشور محسوب می شوند و امروز به خود می بالیم که مهمان مردمان نیک سرشت از دیار آذربایجان هستیم.

 


مطالب مشابه :


مجموعه عكس هاي آرامگاه حافظ

عكس‌ها‌ و‌ نوشته‌های افشین عزیزی - مجموعه عكس هاي آرامگاه حافظ -




آرامگاه حافظ

در سال 1187 ه.ق. كریم خان زند بر مقبره حافظ، بارگاهی به سبك سه تای دیگر به نقاشی، مینیاتوری




معماران آغاز دوره مدرن در ایران

سلطنتی سنت پترزبورگ به تحصیل پرداخت و در سال1289( 1910 م)فارق التحصیل نقاشی - معماری او




حافظیه

در سال ۱۱۸۷ هجری قمری، کریم خان زند بر مقبره حافظ، بارگاهی به سبک بناهای خود گالری نقاشی




تحقیق درباره ویژگی کانی‌ها و سنگ‌ها

نقاشی مقبره‌ها در دره ی نیل مربوط به حدود ۵۰۰۰ سال پیش هنرمندان ماهری را نشان فال حافظ




حافظیه

شمال و جنوب گشاده بود و در دو سوی آن، دو اتاق بنا کرد به گونه‌ای که مقبره حافظ نقاشی




تازه های خبری از خوی

وجود مقبره شمس تبریز در خوی و مقبره حافظ در شیراز می تواند اولین جشنواره نقاشی دیواری




برچسب :