قوانین شکاروصید به تائید شوای نگهبان

قانون اصلاح موادي از قانون شكار و صيد  

قانون اصلاح موادي از قانون شكار و صيد - مصوب 1346 - و اصلاحيه بعدي آن
‌ماده 1- در بند (ت) ماده (3) قانون شكار و صيد بعد از عبارت "‌حمايت شده" عبارت "‌حفاظت شده و در معرض خطر انقراض" اضافه شود.
‌ماده 2- ماده (7) به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 7- خريد و فروش، تكثير و پرورش و صدور و ورود حيوانات وحشي و اجزاي آنها كه غير بومي ايران بوده و از خارج به كشور وارد شده و يا از‌قبل در كشور تكثير و پرورش يافته‌اند با كسب پروانه و يا اجازه از سازمان مجاز مي‌باشد. ورود و صدور آن دسته از جانوران وحشي و اجزاي آنها كه در‌فهرست كنوانسيون تجارت بين‌المللي گونه‌هاي در معرض خطر انقراض ثبت شده‌اند با رعايت مقررات كنوانسيون مذكور صورت مي‌گيرد سازمان‌مي‌تواند گونه‌هايي كه بر خلاف مقررات كنوانسيون به كشور وارد شده‌اند ضبط و در صورت لزوم با هزينه واردكننده به كشور مبدا عودت دهد.

‌ماده 3- ماده (8) به صورت زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 8- سازمان مي‌تواند در موارد زير برحسب مورد پروانه و يا اجازه رايگان صادر نمايد:
‌الف - جمع آوري نمونه‌هاي جانوران وحشي به منظور انجام تحقيقات و مطالعات علمي و آموزشي و يا انجام فعاليتهاي مورد نياز موزه تاريخ طبيعي و‌نمايشگاههاي تنديس‌آرايي.
ب - دفع آن دسته از جانوران وحشي كه به مزارع و باغها آسيب مي‌رسانند.
ج - صيد برخي از گونه‌هاي آبزيان توسط ساكنان مناطق محروم در مواردي كه سازمان صدور پروانه رايگان را در آن مناطق ضروري بداند.
‌د - تقدير از كساني كه به تشخيص رئيس سازمان، خدمات موثري در مورد حفاظت از حيات وحش و حمايت از اهداف سازمان به عمل آورده‌اند.
‌تبصره - وظايف و اختياراتي كه در اين قانون براي سازمان حفاظت محيط زيست منظور شده منافي با اختيارات و وظايف شركت سهامي شيلات ايران‌نمي‌باشد.

‌ماده 4- ماده (9) به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 9- چنانچه ماموران سازمان و ميرشكاران و يا صاحبان مزارع و باغها در حدود مجوزهاي صادر شده نتوانند از دفع خسارت يا صدماتي كه از ناحيه‌جانوران وحشي به افراد، مزارع و باغها وارد مي‌شود جلوگيري به عمل آورند جبران خسارات وارد شده از محل درآمدهاي حاصل از اجراي اين قانون‌تامين خواهد شد همچنين سازمان مي‌تواند جهت پيشگيري از اين خسارت نسبت به محصور نمودن زيستگاههاي حفاظت شده جانوران وحشي از‌محل درآمدهاي مذكور اقدام نمايد.

‌ماده 5- ماده 10 به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 10- هركس مرتكب اعمال زير شود به جزاي نقدي از يكصد هزار (000 100) تا يك ميليون (000 000 1) ريال يا حبس از يك ماه تا شش ماه‌محكوم مي‌شود:
‌الف- شكار و صيد جانوران وحشي عادي بدون پروانه.
ب - شكار و صيد بيش از ميزان مندرج در پروانه و يا خلاف مقررات و خارج از محلهاي مندرج در پروانه.
ج - حمل، عرضه، فروش و صدور جانوران وحشي زنده يا كشته و اجزاي آنها بدون كسب پروانه و يا مجوز از سازمان.
‌د - از بين بردن رستني‌ها از جمله قطع درختان، خارزني، بوته‌كني و تعليف غير مجاز در مناطق حفاظت شده و پناهگاههاي حيات وحش و تجاوز و‌تخريب در اين مناطق.

‌ماده 6- ماده (11) به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 11- هركس مرتكب اعمال زير شود به جزاي نقدي از يك ميليون و پانصد هزار (000 500 1) ريال تا سه ميليون (000 000 3) ريال يا حبس از 91‌روز تا 6 ماه محكوم مي‌شود:
‌الف - شكار و صيد در فصول و ساعات ممنوع مقرر.
ب - مبادرت به شكار و صيد در مناطق ممنوع و يا خلاف محدوديت‌ها و ممنوعيت‌هايي كه سازمان در حدود اختيارات قانوني خود تعيين و آگهي‌كرده است و شكار غير مجاز در قرقهاي اختصاصي.
ج - شكار و صيد با وسايل و از طرق غير مجاز و يا شكار با استفاده از اسلحه ديگران.
‌د - تخريب چشمه‌ها و آبشخور حيوانات در مناطق حفاظت شده و پناهگاههاي حيات وحش.
ه - اقدام به صدور و ورود حيوانات وحشي موضوع ماده (7) اين قانون به صورت غير مجاز.

‌ماده 7- ماده (12) به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 12- هركس مرتكب اعمال زير شود به مجازات حبس از سه ماه تا سه سال و يا به جزاي نقدي از يك ميليون و پانصد هزار (000 500 1) ريال تا‌هجده ميليون (000 000 18) ريال محكوم مي‌شود:
‌الف - شكار و صيد جانوران وحشي حمايت شده بدون داشتن پروانه ويژه.
ب - شكار و صيد در مناطق حفاظت شده و پناهگاههاي حيات وحش بدون تحصيل پروانه ويژه و صيد غير مجاز در رودخانه‌هاي حفاظت شده.
ج - از بين بردن رستني‌ها و تعليف و تخريب در پارك‌هاي ملي و آثار طبيعي ملي و هر گونه تجاوز و فعاليت غير مجاز در اينگونه مناطق.
‌د - آلوده نمودن آب رودخانه‌ها، درياچه‌ها و تالابهاي حفاظت شده، چشمه‌ها و آبشخورها به موادي كه باعث آلودگي آب و از بين رفتن آبزيان شود.

‌ماده 8- ماده (13) به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 13- هركس مرتكب اعمال زير شود به مجازات حبس از نودويك روز تا سه سال يا جزاي نقدي از يك ميليون و هشتصد هزار (000 800 1) ريال‌تا بيست ميليون (000 000 20) ريال و در صورت تكرار به هردو مجازات محكوم مي‌شود:
‌الف - شكار جانوران وحشي كمياب و در معرض خطر انقراض از قبيل جيبير، گورخر، گوزن زرد ايراني، يوزپلنگ، تمساح (‌كروكوديل)، هوبره و ميش‌مرغ.
ب - شكار در پارك‌هاي ملي.
ج - شكار، صيد و يا كشتار جانوران وحشي بااستفاده از سموم و مواد منفجره و امثال آن و شكار به صورت تعقيب با استفاده از وسيله نقليه موتوري و‌همچنين كشتار آنان به طريق جرگه و محاصره دسته‌جمعي.
‌د - مبادرت به اقداماتي كه موجبات آلودگي آب درياي خزر و خليج فارس و درياي عمان با مواد غير نفتي را فراهم آورده و باعث مرگ و مير آبزيان يا به‌خطر افتادن محيط زيست آنان شود.
ه - ايجاد يا فراهم كردن مقدمات آتش‌سوزي در پارك‌هاي ملي و آثار طبيعي ملي و مناطق حفاظت شده يا پناهگاههاي حيات وحش براثر بي‌مبالاتي يا‌عدم رعايت مقررات محيط زيست و يا تخلف از نظامات دولتي.
‌تبصره 1- در صورت ايجاد آتش‌سوزي عمدي در پارك‌هاي ملي و آثار طبيعي ملي، مرتكب به مجازات‌هاي مقرر در ماده (675) قانون مجازات‌اسلامي محكوم خواهد شد.
‌تبصره 2- هركس مبادرت به زنده‌گيري، شكار، خريد، فروش، حمل، نگهداري و صدور پرندگان شكاري از قبيل شاهين، بحري، بالابان و دليجه كند‌علاوه بر محكوميت به حداكثر مجازات حبس مقرر در اين ماده به جزاي نقدي از يك ميليون و هشتصد هزار
(000 800 1) ريال تا بيست ميليون (000 000 20) ريال محكوم خواهد شد.

‌ماده 9- ماده (14) به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌ماده 14- وسايل شكار و صيد از قبيل تفنگ، فشنگ، نورافكن، دوربين چشمي، تور و قلاب ماهيگيري و ساير ادوات ارتكاب جرم كه مرتكبان اعمال‌ياد شده بالا به همراه دارند و همچنين موتور سيكلت‌هايي كه مرتكبان اعمال بالا به طور مستقيم براي شكار مورد استفاده قرار مي‌دهند توسط سازمان‌توقيف و اين وسايل تا خاتمه رسيدگي و صدور حكم قطعي زير نظر سازمان به صورت اماني نگهداري شده و دادگاه پس از صدور حكم نسبت به اموال‌ياد شده تعيين تكليف مي‌كند.

‌ماده 10- در ماده (16) بعد از كلمه "‌مواد" و قبل از شماره (12)، شماره (11) اضافه مي‌شود.

‌ماده 11- صدر ماده (28) به شرح زير اصلاح مي‌شود:
‌آيين‌نامه‌هاي اجرايي اين قانون توسط سازمان تهيه و به تصويب هيات وزيران مي‌رسد.

‌ماده 12- متن زير به عنوان ماده (30) به قانون شكار و صيد - مصوب 1346 - و اصلاحيه بعدي آن اضافه مي‌شود و شماره مواد 30 و 31 فعلي‌به ترتيب به 31 و 32 تغيير مي‌يابد:
‌ماده 30- وجوه حاصل از اجراي قانون شكار و صيد غير از درآمد ناشي از بهاي پروانه‌هاي شكار و صيد و ضرر و زيان كه به موجب بند (‌الف) ماده(45) قانون وصول برخي از درآمدهاي دولت هزينه خواهد شد به حساب خاصي نزد خزانه‌داري كل واريز مي‌شود. سازمان برنامه و بودجه موظف‌است همه ساله معادل هفتاددرصد (70%) آن را به طور جداگانه در بودجه سازمان منظور كند تا صرف حفاظت از حيات وحش، كنترل مناطق تحت‌نظارت سازمان و تامين هزينه‌هاي مربوط به اجراي ماده (9) قانون شكار و صيد - مصوب 1346- و اصلاحيه بعدي آن شود.

‌تاريخ تصويب 1375.9.25
‌تاريخ تاييد شوراي نگهبان

 

 

آئین نامه ورود اسلحه شکاری همراه با مسافر یا جهانگرد

آئین نامه ورود اسلحه شکاری همراه با مسافر یا جهانگرد

ماده 1: منظور از تفنگهای شکاری در این آئین نامه هرگونه سلاح گرم و سرد می باشد که عرفأ و عادتأ برای شکار حیوانات وحشی مورد استفاده قرار میگیرد و شامل سلاحهای زیر می باشد :
الف : انواع تفنگهای شکاری گلوله زنی
ب : انواع تفنگهای ساچمه زنی
ج : تفنگهای مخصوص بیهوش کردن حیوانات
د: تفنگهای مخصوص شکار حیوانات آبزی

  • تبصره 1- کالیبر تفنگهای شکاری گلوله زنی نباید از 6 میلی متر یا 240 انگلیسی کمتر باشد.
  • تبصره 2– ورود تفنگهای گلوله زنی خودکار و نیمه خودکار و انواع تفنگهای خفیف برای شکار ممنوع می باشد.

ماده 2: مسافرین شکارچی می توانند بهمراه تفنگ شکاری خود ،‌دوربین مخصوص تفنگ که بر روی بدنه تفنگهای گلوله زنی می شود و همچنین جلد تفنگهای شکاری را که از ملحقات و ملزومات تفنگهای مربوط محسوب می شود همراه داشته باشند.

ماده 3: مشخصات کامل مسافران یا جهانگردان و نیز مشخصات کامل اسلحه های شکاری (تفنگ) آنان باید حداقل یک ماه قبل از ورود مسافر به کشور به معاونت اسلحه و مهمات (ساحافجا)‌اعلام شود (توسط مسافر یا دفتر خدمات مسافرتی فرستنده جهانگرد)، پس از تأیید صلاحیت و صدور مجوز یک نسخه از مجوز صادره جهت حمل سلاح شکاری به متقاضی یا دفتر خدمات مسافرتی مربوطه ارسال خواهد شد.

  • تبصره : یک نسخه از مجوز صادره نیز به گمرک مرز ورودی جهانگرد ارسال تا تسهیلات لازم جهت ترخیص فوری سلاح شکاری و ملحقات و ملزومات آن بعمل آید.

ماده 4: هر مسافر یا جهانگرد دارای مجوز ورود اسلحه شکاری به کشور می تواند حداکثر سه قبضه اسلحه تفنگ شکاری ( از نوع ساچمه زنی – گلوله زنی و خفیف ) با شرایط احراز مالکیت به کشور وارد و در زمان خروج عینأ با خود از کشور خارج نماید.

ماده 5: هر مسافر یا جهانگرد پس از اخذ مجوز لازم برای ورود اسلحه تفنگ شکاری می تواند همراه آن مهمات به شرح ذیل را وارد نماید.
الف : گلوله زنی 50 تیر متناسب با کالیبر تفنگ مربوطه
ب : ساچمه زنی 100 تیر
ج : خفیف 100 تیر

  • تبصره : پیکان و یا تیر انواع کمانهای شکاری از شمول محدودیت مذکور در این ماده مستثنی بوده و به تعداد لازم و متعارف قابل ترخیص می باشد.

ماده 6: حداکثر زمان مجاز برای حمل اسلحه های شکاری همراه اتباع خارجی در داخل کشور دو ماه می باشد.

ماده 7: وارد کردن تفنگهای مخصوص بیهوش کردن حیوانات و تفنگهای مخصوص شکار حیوانات آبزی از شمول مقررات ماده 3 این آئین نامه خارج و نیاز به کسب مجوز جداگانه از سازمان حفاظت محیط زیست دارد.

  • تبصره 1 – فشنگ مخصوص حاوی داروی بیهوش کردن حیوانات به همراه تفنگ مربوط طبق ماده 7 این آئین نامه نیاز به مجوز جداگانه دارد.
  • تبصره 2 – مشخصات کامل مسافر یا جهانگرد و نیز مشخصات کامل تفنگهای مخصوص بیهوش کردن حیوانات و فشنگهای مربوطه باید حداقل یکماه قبل از ورود مسافر به کشور به سازمان محیط زیست توسط مسافر یا دفتر خدمات مسافرتی فرستنده جهانگرد اعلام شود.
    پس از صدور مجوز ،‌یک نسخه از مجوز صادره جهت حمل سلاح به متقاضی یا دفتر خدمات مسافرتی مربوطه و یک نسخه نیز به گمرک مرز ورودی جهانگرد ارسال تا تسهیلات لازم جهت ترخیص فوری سلاح و ملحقات و ملزومات آن بعمل آید.

ماده 8: مشخصات کامل اسلحه شکاری و تعداد مهمات همراه مسافر و یا جهانگرد و نوع آن در موقع ورود در گذرنامه قید می شود و مسافر یا جهانگرد بهنگام خروج ملزم است عینأ همان اسلحه را همراه خود از کشور خارج نماید در غیراینصورت مشمول قوانین و مقررات اسلحه قاچاق خواهد بود.

ماده 9: سازمان حفاظت محیط زیست براساس مجوز ماده 3 و ماده 7 و نیز آئین نامه اجرائی قانون شکار و صید حداکثر ظرف 24 ساعت پروانه شکار مورد درخواست جهانگرد را با توجه به مقررات جاری آن سازمان صادر خواهد نمود.

ماده 10: در موارد موردنیاز ، ورود سگ شکاری با رعایت مقررات مربوط به ورود حیوانات زنده مشروط به تعهد خروج آن همراه مسافر و یا جهانگرد ذیربط بلامانع است.

ماده 11: خروج تندیس آرائی های شکاری (تاکسیدرمی) مشروط به اینکه از انواع برجسته (رکوردهای بالا ) نباشد ، بلامانع است.

ماده 12: رعایت مفاد آئین نامه اجرائی قانون شکار و صید (تصویر پیوست)‌ برای مسافران یا جهانگردان که با اخذ مجوزهای لازم در داخل کشور اقدام به صید یا شکار می نمایند ، الزامی می باشد


مطالب مشابه :


قانون شکار و صید

زنده‌گيري‌، شكار،خريد، فروش‌، حمل‌، نگهداري‌ و صدور پرندگان‌ شكاري نورافكن




همه چيز درباره اهو

وبلاگ تخصصي شكار و تيراندازي شاهين دژ مطالبي جامع ازشكار و تيراندازي به اهداف پروازي ( تراپ )




قوانین شکاروصید به تائید شوای نگهبان

به زنده‌گيري، شكار، خريد، فروش، حمل، نگهداري و صدور پرندگان شكاري از نورافكن ، دوربين




تورکجه اینسان آدلاری 9-نجی بؤلوم

یئکاناتا بیر باخیش - تورکجه اینسان آدلاری 9-نجی بؤلوم - یئکانات ماحالي نين ادبی،اجتماعی




اطلاعات و مشخصات باشگاهها و زمین های تنیس ایران

انتهاي نخريسي پادگان 14 شكاري: 1 زمين خاك داراي 5 زمين خاك رس با نورافكن




قانون شکار و صید و تصویب آئین نامه اجرایی آن (شامل 5 فصل و 36 ماده)

به تاسيس باغات وحش و ابگير ها و حوضچه ها جهت پرورش ماهي و پرندگان شكاري از طريق راهنمايي




تاريخچه پدافندهوايي ارتش

گردان ها ي ضد هوايي‌ شكل‌ گرفته‌ كه‌ يكي‌ از گردآن ها ، گردان‌ نورافكن شكاري ،عمليات




برچسب :