عملکرد دولت نهم در شش ماهه گذشته


بخش اول - متغيرهاي کلان اقتصادي

رشد اقتصادي کشور که در سال گذشته به حدود 4.8 درصد کاهش پيدا کرده بود بر اساس پيش بيني در پايان سال جاري به حدود 5.5 درصد افزايش پيدا مي‌کند.

هر چند اين ميزان از ارقام پيش بيني شده در برنامه چهارم کمتر است اما در مقايسه با گذشته حدود هفت دهم درصد افزايش داشته که اميد مي رود با توجه به بودجه سال 85 بتوان به ارقام پيش بيني شده در برنامه چهارم يعني رشد 8 درصدي که البته رقم بالايي است دست يافت.

بر اساس گزارش بانک مرکزي نرخ تورم در دوره منتهي به بهمن ماه سال جاري به حدود 12.6 درصد کاهش يافته است و پيش بيني مي شود که نرخ تورم در پايان سال جاري در حدود 12 تا 13 درصد باشد که در مقايسه با نرخ تورم بالاي 15 درصد در سال گذشته، امسال اين شاخص مهم اقتصادي در حدود 2 تا 3 درصد از سال گذشته کمتر شده است. پيش بيني مي شود که رشد نقدينگي کشور نيز در پايان سال به حدود 30 درصد برسد.

در خصوص نرخ بيکاري نيز آمار مرکز آمار ايران نشان مي دهد که نرخ بيکاري در سال جاري به حدود 12 درصد برسد و اين در حالي است که خوشبختانه با تلاش دولت سند فرابخشي توسعه اشتغال و کاهش بيکاري در ماه هاي اخير توسط تدوين شده است.
بر اساس اين سند چشم انداز اشتغال زايي و نرخ بيکاري کشور در برنامه چهارم و وظيفه دستگاه هاي مختلف براي ايجاد اشتغال ترسيم شده است.


بخش دوم-تحولات بخشي

*اهم فعاليت هاي بخش صنعت کشور در دوره زماني شهريور ماه تا بهمن ماه

يکي از مهمترين اتفاقاتي که در اين دوره مشاهده مي شود تقاضاي سرمايه گذاران خارجي براي حضور در بخش هاي مختلف صنعتي کشور مي باشد. در اين دوره 26 طرح در بخش صنعت و معدن با مشارکت خارجي و حجم سرمايه گذاري 886.7 ميليون دلار به تصويب رسيده است.
در همين مدت 12 هزار و 500 فقره جواز تاسيس واحدهاي صنعتي صادر شده است.
حجم سرمايه گذاري پيش بيني شده براي اين طرحها بالغ بر 400 هزار ميليارد ريال مي باشد.
در همين مدت 2 هزار و 633 فقره پروانه بهره برداري با سرمايه حدود 275 ميليارد ريال در بخش هاي مختلف صنعتي کشور صادر گرديده است.
در اين مدت تنها در بخش صنعت و معدن کشور حدود 69 هزار نفر فرصت شغلي ايجاد شده که دولت توانسته به اهداف پيش بيني شده در برنامه چهارم دست پيدا کند.
همچنين در فاصله ماههاي شهريور تا پايان دي ماه حجم کل صادرات محصولات صنعتي و معدني کشور بالغ بر 3 ميليون و 477 ميليون دلار بوده است.
اصلاح ساختار بانک صنعت و معدن، بازنگري و اصلاح استراتژي توسعه صنعتي و تهيه و تدوين استراتژي توسعه معدن از ديگر دستاوردهاي بخش صنعت کشور در دوره فعاليت دولت نهم است.

*- فعاليت هاي صورت گرفته در بخش نفت و گاز کشور

تنها در دوره مرداد تا دي ماه سال جاري شرکت ملي گاز توانسته بيش از هزار و 418 کيلومتر خطوط انتقال فشار گاز طبيعي در کشور احداث کند و اين در حالي است که در اين مدت در استان هاي مختلف کشور بيش از 6 هزار و 624 کيلومتر شبکه گاز شهري احداث شده و 231 هزار و 982 عدد انشعاب گاز نيز نصب شده است.
از سوي ديگر در همين مدت 2.6 ميليارد متر مکعب گاز از کشور صادر شده و عمليات گاز رساني به 519 روستا و 26 شهر جديد به بهره برداري رسيده است.
يکي از برنامه هاي جدي دولت در بخش نفت توجه به افزايش توليد بنزين در داخل کشور از طريق توسعه و احداث پالايشگاه هاي جديد مي باشد. هم اکنون مطالعه و امکان سنجي فني توسعه پالايشگاه تبريز به اتمام رسيده و در دو پالايشگاه مهم بندر عباس و آبادان اين مطالعات مراحل پاياني خود را طي مي‌کند.

مجموع کل توليدات در شرکت پتروشيمي نيز در شش ماه اخير سال به حدود 6.6 ميليون تن رسيده است که صادرات محصولات پتروشيمي کشور نيز در اين مدت به حجم 2 ميليون تن و به ارزش يک ميليارد دلار بوده است.

در خصوص فعاليت هاي صورت گرفته در پارس جنوبي در دوره دولت نهم نيز مي توان به موارد زير اشاره کرد:
1- فازهاي شش، هفت و هشت پارس جنوبي تا پايان بهمن ماه در حدود 88.7 درصد پيشرفت فيزيکي دارند که نزديک به 9 درصد از اين ميزان مربوط به دوره شهريور تا پايان بهمن ماه مي‌باشد. بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته اين فازها بايد در بهمن 85 به بهره برداري برسند.

2 – فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي نيز تا پايان بهمن ماه 40 درصد پيشرفت فيزيکي داشته اند که حدود 7.7 درصد از اين ميزان به دوره دولت نهم صورت گرفته است.

2- طرح توسعه لايه نفتي پارس جنوبي تا آخر بهمن ماه سال جاري حدود 13.2 درصد پيشرفت داشته است که تمام آن در زمان دولت نهم صورت گرفته است.
پارس جنوبي داراي چهار لايه نفتي است که برداشت از سه لايه نفتي آن صرفه اقتصادي دارد.

4- علاوه بر موارد فوق که انجام کارها در زمان دولت نهم پيشرفت خوبي داشته است مي‌توان به مواردي همچون تکميل بهره برداري از فازهاي 4 و 5 پارس جنوبي و يا احداث واحدهاي جانبي براي استحصال گاز از اين منطقه اشاره کرد.


*- اهم اقدامات صورت گرفته در وزارت تعاون

با روي کار آمدن دولت نهم شاهد توجه بيش از پيش به بخش تعاون کشور هستيم. به طوري در مدت فعاليت دولت جديد بالغ بر 8 هزار واحد تعاوني با بيش از 106 هزار عضو تاسيس گرديده است.
در اين مدت تعداد فرصت شغلي ايجاد شده بالغ بر 26 هزار نفر بوده و سرمايه گذاري صورت در گرفته در بخش نيز که از محل آورده افراد، تسهيلات بانکي و صندوق تعاون بوده بالغ بر 2 هزار و 500 ميليارد ريال مي باشد.
تشکيل کميته کارشناسي براي اصلاح قانون تعاون، همکاري در تنظيم آيين نامه سهام عدالت و اجرايي نمودن آن در استان هاي محروم، تهيه راهکار هاي اجراي سياست هاي کلي اصل 44، امضاي تفاهم نامه با بانک ملت به عنوان بانک عامل بخش تعاون و بالاخره امضاي تفاهم نامه با وزارت تعاون مالزي از جمله اقدامات اساسي اين وزارتخانه براي اصلاح زير ساختها بخش تعاون کشور در 6 ماه گذشته مي باشد.

*- عملکرد شش ماهه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات

از زمان فعاليت دولت نهم تا پايان بهمن ماه، 85 شهر جديد کشور تحت پوشش شبکه تلفن همراه قرار گرفته اند.
در همين زمان يک ميليون و 610 هزار شماره تلفن ثابت واگذار شده است. ديگر اقدامات صورت گرفته در بخش مخابرات کشور در دولت جديد به شرح زير مي باشد:
1- اتصال 2 هزار و 401 روستاي جديد به شبکه مخابراتي کشور
2- ايجاد هزار و 821 کيلومتر خطوط اصلي فيبر نوري جديد
3- ايحاد 166 هزار و 984 کانال انتقال جديد در شبکه مخابراتي کشور
4- آماده سازي شبکه هاي هوشمند و ارايه سرويس هاي مخابراتي در سطح کل کشور
5- بررسي طرح راهبردي شهر الکترونيک تهران و چند شهر بزرگ کشور، بررسي لايحه جرايم رايانه اي و افزايش ضريب نفوذ اينترنت از 9.7 به 11 از ديگر اقدامات اين وزارتخانه در بخش فناوري اطلاعات بوده است.
6- تهيه پيش نويس همکاري هاي فضايي ايران- روسيه، پيگيري پروژه مشارکت در ساخت ماهواره چند ماموريتي کوچک سنجش از دور با کشورهاي چين و تايلند و پيگيري و رفع موانع اجرايي پروژه هاي ماهواره اي زهره و مصباح از ديگر اقدامات وزارت ارتباطات و فناوري ارتباطات در بخش فضا مي باشد.

*- اهم اقدامات صورت گرفته در وزارت بازرگاني

از تاريخ 9 شهريور تا 9 بهمن ماه سال جاري در مجموع 51 هزار و 730 ميليارد ريال يارانه کالاهاي اساسي، حساس و ضروري پرداخت شده است. از اين ميزان 25 هزار ميليارد ريال اختصاص به يارانه گندم و آرد، 9 هزار و 211 ميليارد ريال يارانه کالاهاي کالابرگي، هزار و 880 ميليارد ريال يارانه کاغذ و هفت هزار ميليارد ريال يارانه کود و سم و بذر بوده است.
در اين مدت دولت توانسته 78.8 هزار تن برنج، 175 هزار تن روغن خام و بيش از 191 هزار تن شکر خام براي تامين مايحتاج مردم به کشور وارد کند و اين در حالي است که در همين مدت بيش از 160 هزار تن گندم، 62 هزار تن برنج و 258 هزار تن قند و شکر از کشاورزان داخلي خريداري شده است.
در خصوص بازرگاني خارجي کشور نيز بايد اشاره کرد که طي ده ماهه فروردين تا دي ماه سال جاري حدود 18.8 ميليون تن کالاي غير نفتي به ارزش 8.1 ميليارد دلار به خارج از کشور صادر شده است که در مقايسه با صادرات ده ماهه سال 83 از رشدي معادل 30.4 درصد برخوردار بوده است.


*- اقدامات صورت گرفته در وزارت رفاه و تامين اجتماعي

1- برنامه ريزي و اقدام جهت صدور دفترچه درمان روستاييان در کل کشور به تعداد 18 ميليون نفر
2- تهيه، صدور و توزيع کارت هوشمند براي بيماران خاص به تعداد 27 هزار نفر
3- برنامه ريزي جهت اصلاح ساختار نظارتي سازمان بهزيستي
4- همکاري با نيروي انتظامي و استانداري ها جهت ساماندهي کودکان خياباني و کارتون خوابها و تخصيص 8 ميليارد ريال بودجه براي آن
5- انجام اقدامات اوليه جهت ايجاد پايگاه داده ها و بانک اطلاعاتي ايرانيان در زمينه بيمه اي، درمان و امدادي و حمايتي
6- هماهنگي و برنامه ريزي و توزيع سهام عدالت در دهک هاي پائين و محروم برخي مناطق کشور


*- عملکرد عمراني دفتر امور مناطق محروم کشور رياست جمهوري

در سال جاري با اعتباري معادل هزار و 300 ميليارد ريال حدود 2 هزار پروژه در روستاهاي کشور از محل اعتبارات توسعه روستايي در دست اجرا مي باشد که با تخصيص بخشي از اعتبارات فوق و همچنين کمک از ساير منابع اعتباري در دهه مبارک فجر تعداد 1339 پروژه افتتاح که 2 هزار و 395 روستا از خدمات زير بنايي عمراني بهره مند شدند.
در شش ماهه دوم سال نيز با موافقت رياست جمهوري 128 ميليارد ريال به روستاهاي مناطق محروم کشور اختصاص يافت که از اين ميزان 49 ميليارد ريال صرفاً در سفرهاي استاني براي اين مناطق پيش بيني شده است.

*-نگاهي به عملکرد بخش بهداشت و درمان

عملکرد بخش بهداشت و درمان در دولت نهم را مي توان در حوزه سلامت و تحقيقات و فناوري مورد بررسي قرار داد.
دستاوردهاي دولت در حوزه سلامت خود به بخشهايي نظير حوادث و فوريت هاي پزشکي، سلامت دهان و دندان و بهبود تغذيه تقسيم مي شود که در خصوص اهم دستاوردهاي وزارت بهداشت و درمان در شش ماه گذشته مي توان به موارد زير اشاره کرد:

1- اقدام براي راه اندازي 22 پايگاه اورژانس شهري در کشور
2- پيگيري در جهت راه اندازي 25 پايگاه اورژانس جاده اي
3- بازرسي ويژه از مراکز اورژانس 11 دانشگاه کشور در راستاي طرح تکريم ارباب رجوع
4- گسترش و توسعه سايت اورژانس کشور جهت بهره برداري کليه استانها
5- پيگيري براي خريد 200 دستگاه صندلي مخصوص دندانپزشکي
6- امضاي تفاهم نامه با سازمان بيمه خدمات درماني براي تخصيص مبلغ 13 ميليارد و 400 ميليون ريال ويژه سلامت دندان کودکان زير 12 سال
7- نظارت و اجراي طرح غني سازي آرد در کشور و تلاش براي اجراي برنامه غني سازي آرد در سطح ملي
8- برنامه ارتقاي سطح سلامت دانش آموزان دختر دبيرستاني از طريق آموزش تغذيه
9- تدوين آيين نامه تشکيل شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي


*-عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي

تنها در شش ماهه دوم سال از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي 16 عنوان جشنواره موضوعي فيلم برگزار شد که از جمله آنها دهمين جشنواره فيلم دفاع مقدس بود.
در خصوص فعاليتهاي صورت گرفته در عرصه مطبوعات و اطلاع رساني نيز مي توان به موارد زير اشاره کرد:
1- آغاز توزيع هديه رييس جمهور در بين خبرنگاران
2- فراهم نمودن زمينه هاي تشکيل هيات نظارت بر خبرگزاري هاي داخلي
3- آغاز اجراي طرح ملي سرشماري از فعالان و شاغلان عرصه مطبوعات و خبرگزاري هاي کشور
4- اعطاي مجوز سفر و نظارت بر عملکرد 812 خبرنگار خارجي
5- صدور حدود 200 مجوز نشريه از سوي هيات نظارت بر مطبوعات


*- عملکرد وزارت آموزش و پرورش

1- اختصاص بيش از 17 هزار رديف استخدامي براي متعهدين خدمت، استخدام آزاد و آموزشياران نهضت سواد آموزي
2- پيگيري براي تصويب 1656 ميليارد تومان براي آموزش و پرورش در متمم بودجه سال 84
3- پرداخت 18 ميليارد تومان بابت سرانه دانش آموزي از طريق رديف ملي به استان هاي سراسر کشور
4- ارايه تسهيلات ويژه به معلمان براي دريافت تلفن همراه با همکاري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات
5- گسترش همکاري هاي آموزشي با کشورهاي اسلامي مانند اندونزي، تاجيکستان، ترکيه و پاکستان
6- جذب و تحت پوشش قرار دادن بيش از 123 هزار دانش آموز بازمانده از تحصيل از طريق آموزش از راه دور
7- شناسايي و تعيين تکليف براي بيش از 13 هزار ملک آموزش و پرورش


*- سازمان تربيت بدني

1- افتتاح 192 طرح ورزشي و برنامه ريزي جهت اتمام کليه پروژه هاي متوقف شده و نيمه تمام و تخصيص 34 ميليارد تومان به استانهاي داراي طرحهاي در دست احداث از سوي سازمان تربيت بدني
2- برگزاري 25 دوره مسابقات جهاني در استانهاي مختلف در 5 ماه گذشته
3- ايجاد کميته توسعه ورزشهاي همگاني در تمامي فدراسيونهاي کشور
4- ايجاد بيش از 21 هزار فرصت شغلي مستقيم و غير مستقيم در بخشهاي مختلف ورزش کشور
5- تدوين طرح ورزش روستايي و تهيه بانک اطلاعاتي ورزش در روستاهاي کشور
6- افزايش 80 درصدي بودجه ورزش و بيش از 100 درصدي بودجه عمراني ورزش در سال آينده
7- تدوين طرح آمايش سرزمين ورزش جهت سرمايه گذاري ويژه روي ورزش هاي پايه و رشته هايي که هر استان در آن رشته ها داراي توان ويژه است.
8- ايجاد سيستم نظارتي يکپارچه جهت ارزيابي عملکرد ادارت کل و فدراسيونها

*سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري

1- تصويب نقشه ها و ضوابط مربوط به تعيين حريم 117 اثر تاريخي و فرهنگي کشور
2- شروع مطالعه و مرمت بافت هاي تاريخي 30 شهر مهم کشور از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري
3- برگزاري 57 جلسه بررسي طرحهاي مرمت و احياي نفايس ملي و مقاوم سازي ابنيه
4- تهيه طرح ساماندهي 10 باغ تاريخي کشور از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري
5- آموزش بيش از 10 هزار نفر از مديران فني دفاتر خدمات مسافرتي، راهنمايان تور، هتلداري و ميراث فرهنگي
6- افزايش حفاظت فيزيکي ميراث فرهنگي در سراسر کشور به تعداد 1500 نفر
7- شناسايي 300 منطقه مستعد در کشور جهت احداث کمپينگ هاي اقامتي با همکاري 50 شهرداري در سراسر کشور
8- بررسي نهايي سند بخش ميراث فرهنگي و گردشگري
9- بررسي و تصويب طرح مرمت و شروع عمليات اجرايي 1700 مورد از اماکن و بناهاي تاريخي




اهم فعاليت ديگر دستگاه هاي دولتي در شش ماه گذشته

1- شناسايي وضعيت موجود زنان در استان هاي کشور به منظور برنامه ريزي صحيح و موثر جهت بهبود امور زنان،ارتقاي توانمندي هاي آنان و شناسايي اولويت ها و نيازهاي زنان استان هاي جهت انعکاس در سفرهاي استاني هيات دولت
2- تهيه طرح جامع مديريت بحران در ارتباط با حوادث غير مترقبه زيست محيطي
3- تهيه پيش نويس کميته ملي مبارزه دايمي با آنفولانزاي مرغي
4- پاسخ به 3509 مکاتبه مردمي و 139 نامه نمايندگان مجلس از سوي وزارت دادگستري
5- برنامه ريزي جهت تدوين لوايح جرم زدايي، جلوگيري از اطاله دادرسي، پيشگيري از وقوع جرم، قضا زدايي
6- تهيه پيش نويس آئين نامه سفرهاي خارجي مقامات قضايي جهت تصويب در قوه قضائيه
7- تهيه آئين نامه معاضدت قضايي و حقوقي از اتباع ايراني در خارج از کشور
8- اجراي طرح پزشک خانواده و سيستم ارجاع درماني براي جانبازان پرخطر و 50 در صد به بالا از سوي بنياد شهيد و امور ايثارگران
9- افزايش حقوق حالت اشتغال جانبازان همه گروهها
10- انجام مقدمات جهت واگذاري سهام عدالت به ايثارگران سوي بنياد شهيد و امور ايثارگران
11- توسعه مرکز تماس ايثارگران (1616) در کليه استانها و شهرستانها جهت تسهيل ارتباط و تعامل ايثارگران با بنياد
12- تهيه لايحه بودجه 1385 از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور
13- راه اندازي 170 مرکز جديد آموزش فني و حرفه اي در کشور از سوي سازمان آموزش فني و حرفه‌اي
14- تهيه اسناد توسعه اشتغال و کاهش بيکاري و بهره وري با رويکرد تعيين اهداف استاني از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور
15- آموزش بودجه ريزي عملياتي به کارشناسان و مديران سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور در سراسر کشور
16- اتمام چند پروژه تحقيقاتي در خصوص نقش زنان در مرکز مشارکت امور زنان و خانواده از جمله پروژه نقش زنان در توسعه کشورهاي اسلامي،تعارض اشتغال زنان در خانواده و اجتماع و تهيه گزارش در خصوص طرح توانمند سازي زنان سرپرست خانوار
17- مبادله موافتنامه با 14 دستگاه اجرايي جهت اجرايي شدن طرحهاي مربوط به زنان از سوي مرکز مشارکت امور زنان و خانواده
18- اولويت قرار دادن توسعه و ارتقا روابط با کشورهاي اسلامي به ويژه همسايگان جمهوري اسلامي ايران از سوي وزارت امور خارجه و سفر وزير امور خارجه به 20 کشور همسايه و اسلامي
19- برنامه ريزي گسترده جهت برخورد با هتاکي برخي رسانه هاي غربي به ساحت پيامبر از سوي وزارت امور خارجه
20- برنامه ريزي وزارت امور خارجه جهت تمرکز بر موضوع حقوق بشر و تلاش جهت تغيير موقعيت کشورمان در مسائل مذکور از جايگاه متهم به جايگاه مدعي
21- ارزيابي 162 گزارش زيست محيطي و 36 پروژه زيست محيطي از سوي سازمان حفاظت از محيط زيست
22- تهيه بانک جامع مديريت بحران در ارتباط با حوادث غيرمترقبه زيست محيطي
23- برنامه ريزي جهت ارتقاي سطح حفاظتي زيست محيطي 8 منطقه در کشور و همچنين تهيه طرح جامع مديريت 49 منطقه حفاظت شده در کشور
24- توليد گونه هاي مختلف گياهان درختي قريب 30000 اصله در سازمان حفاظت از محيط زيست



*دبيرخانه هيات دولت

در 9 جلسه استاني دولت تاکنون بيش از 610 مصوبه کلي و جزئي به تصويب رسيده که به ترتيب ذيل بوده است :
1- خراسان جنوبي ( تاريخ تشکيل جلسه دولت 20 آبان ماه) 100 بند مصوبه
2- ايلام ( تاريخ تشکيل جلسه دولت 10 آذر ماه ) 45 بند مصوبه
3- سيستان و بلوچستان ( تاريخ تشکيل جلسه دولت 24 آذر ماه ) 50 بند مصوبه
4- قم (تاريخ تشکيل جلسه دولت 15 دي ماه ) 45 بند مصوبه
5- هرمزگان ( تاريخ تشکيل جلسه دولت 23 دي ماه ) 90 بند مصوبه
6- بوشهر( تاريخ تشکيل جلسه دولت 13 بهمن ماه ) 80 بند مصوبه
7- چهارمحال و بختياري (تاريخ تشکيل جلسه دولت 5 اسفند ماه) 50 بند مصوبه
8- لرستان (تاريخ تشکيل جلسه دولت 13 اسفند ماه) 70 بند مصوبه
9- گلستان (تاريخ تشکيل جلسه دولت 24 اسفند ماه) 80 بند مصوبه


همچنين بر اساس آمار دبيرخانه هيات دولت، هيات دولت تاکنون در بيش از 50 جلسه خود در تهران، تاکنون 302 مصوبه، 233 تصويب نامه و 13 لايحه را به تصويب رسانده است.

در اين مدت کميسيون اقتصادي دولت 20 جلسه اصلي و 11 جلسه فرعي، کميسيون صنعت 14 جلسه اصلي و 14 جلسه فرعي، کميسيون فرهنگي دولت 11 جلسه اصلي و 8 جلسه فرعي، کميسيون امور اجتماعي 10 جلسه اصلي و 21 جلسه فرعي، کميسيون سياسي – دفاعي، 9 جلسه اصلي و 15 جلسه فرعي، کميسيون لوايح 7 جلسه اصلي و 8 جلسه فرعي برگزار کرده و در اين مدت 542 پيشنهاد براي طرح در دولت مورد رسيدگي قرار گرفته است.

برخي مصوبات و فعاليتهاي اساسي دولت در شش ماه گذشته

برخي مصوبات و فعاليتهاي اساسي دولت دکتر احمدي نژاد در شش ماه گذشته نيز به شرح ذيل است:


• سفرهاي استاني رئيس جمهور و اعضاي دولت و فعاليت‌هاي صورت گرفته در آنها
رئيس جمهور و دولت نهم در اجراي يکي از وعده‌هاي اساسي خود دولت را به ميان مردم مناطق محروم و استان‌هاي گوناگون کشور برده و تاکنون بيش از ششصد مصوبه براي رفاه مردم استان هاي محروم کشور به تصويب رسانده است.
بر اساس برنامه دکتر احمدي نژاد هيات دولت تا پايان دوره اول رياست جمهوري وي سه بار به هر استان کشور سفر رسمي خواهد نمود.

• آغاز اعطاي سهام عدالت به مردم مناطق محروم کشور
موضوع واگذاري سهام عدالت با هدف افزايش ثروت مردم و به عنوان يکي از شعارهاي کليدي رئيس جمهور محقق گرديده و در حال حاضر اين سهام به مردم 4 استان محروم کشور واگذار و به زودي در سراسر کشور توضيح خواهد گرديد.

• تغيير رويکرد اقتصادي دولت بالاخص در بودجه ساليانه کل کشور
از جمله اقدامات مورد تاکيد دولت تغيير رويکرد اقتصادي به سمت عدالت بوده است. اين تغيير بالاخص در زمينه بودجه سال 1385 کل کشور قابل مشاهده است. در اين بودجه امکانات با نسبتي بسيار مردمي تر و با هدفي عدالت گرا در سراسر کشور توزيع شده و گامهاي جدي براي اجرايي کردن بودجه عملياتي و مردم گرا برداشته شده است.
از جمله جهت گيري هاي مثبت اين لايحه شامل افزايش اعتبارات استانها، سياست گذاري جهت توسعه حمل و نقل عمومي و اختصاص اعتبار قابل توجه به آن، توجه به اقشار آسيب پذير و محروم، اعطاي اجازه فاينانس به شرکت ملي گاز ايران جهت خريد لوله و تجهيزات (مورد نياز) براي انتقال گاز به شرق کشور و استان سيستان و بلوچستان، حمايت از سرمايه گذاري هاي اشتغالزا و زودبازده در بخش خصوصي و تعاوني و برداشتن قدمهاي اوليه جهت اصلاح نظام بودجه ريزي بوده است.


• ساماندهي تسهيلات بانکي و ارائه اين تسهيلات به بدنه جامعه
دولت مصمم است منابع بانکي را به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور به صورت عادلانه و در ميان کليه اقشار کشور توزيع نمايد که در اين راستا در شش ماهه آغازين فعاليت دولت اقدامات بسياري صورت گرفته است.


• رفع مشکلات کارکنان شرکتي
براساس اين مصوبه جلوي اجحاف کارفرمايان و دستگاه‌هاي اجرايي به کارکنان شرکتي گرفته شده و با شرکتهايي که حقوق کارکنان خود را به طور کامل پرداخت نمي‌کنند به طور جدي برخورد خواهد شد.



• افزايش قابل توجه ضريب حقوق بازنشستگان در سال 85 و پرداخت پاداش خدمت معوقه پس از7 سال

• تهيه سند نهايي اشتغال درکشور
براساس اين سند وظايف کليه دستگاه‌ها براي ايجاد اشتغال و کمک به کار آفريني در کشور مشخص خواهد گرديد.

• برنامه ريزي براي گسترش بنگاه هاي زود بازده صنعتي و اقتصادي که تاثير بسياري بر رفع بيکاري مناطق محروم در سال‌هاي آينده خواهد داشت

• برنامه ريزي و تدوين 14 راهکار براي کاهش هزينه‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي
اين مصوبه دولت دستگاه‌ها را موظف به کاهش هزينه‌هاي غير عملياتي، اعمال روش‌هاي ارتقاي بهره وري، تعديل هزينه‌هاي پرسنلي و به ويژه پاداش مديران ، تعطيلي دفاتر نمايندگي و شعب غير ضروري در خارج از کشور،‌ کاهش هزينه‌هاي پذيرايي و جشن ها، کاهش هزينه‌هاي اداري و... نموده است.

• ساماندهي دفاتر شرکت‌هاي دولتي در خارج از کشور
در اين راستا تمامي مراکز و دفاتر غير زائد دستگاه‌ها در خارج از کشور ساماندهي شده و مراکز زائد و هزينه زا تعطيل خواهد شد.

• کاهش شهريه دانشگاه هاي دولتي به عنوان يکي از مشکلات جدي مردم به ويژه جوانان و تلاش جهت مجاب نمودن دانشگاه آزاد در اين زمينه

• تصويب لايحه صندوق مهر رضا براي کمک به ازدواج جوانان و رفع مشکلات آنان و ارائه آن به مجلس


• لغو طرح تشديد جرائم رانندگي در راستاي اعتماد واقعي رئيس جمهور به مردم

• کمک به آزادي عده زيادي زندانيان نيازمند و آبرومند

• برگزاري ديدارهاي عمومي دولتمردان با مردم به عنوان راه مناسب برقراري ارتباط با بدنه جامعه

• برنامه ريزي جهت واگذاري سهام هسته اي به عموم مردم
براساس اين طرح که در حال بررسي است بخشي از سهام نيروگاه ها و مراکز هسته‌اي کشور به عموم مردم واگذار مي‌گردد.

• برنامه ريزي، تصويب و آغاز مراحل اجرايي ايجاد اولين نيروگاه بومي هسته‌اي در کشور

• تصويب لايحه جهت اختصاص 5/1 درصد از درآمد نفت به استان خوزستان

• برنامه ريزي جهت کاهش هزينه دريافتي بيمه تامين اجتماعي در کشور

• برنامه ريزي ويژه براي کاهش تصادفات جاده‌اي به عنوان يک عامل مهم ايجاد خسارت هاي مادي و معنوي در کشور

• برنامه ريزي ويژه براي شناسايي و رفع مشکلات صنايع توليدي و کشاورزي کشور

• تعيين 8 عضو کابينه به نمايندگي از رئيس جمهور براي بررسي و شناسايي مشکلات صنايع توليدي و کشاورزي کشور و برنامه‌ريزي براي رفع آنها

• آغاز ساخت 200 هزار واحد مسکن روستايي
به اين منظور 10 هزار ميليارد ريال تسهيلات با نرخ 5 درصد از سوي دولت اختصاص يافته است.

• انتقال دانشگاه‌هاي محل تحصيل ده‌ها هزار نفر از دانشجويان بالاخص دانشجويان دختر

• تاکيد وي‍ژه دولت بر صرفه جويي بالاخص عدم درج آگهي تبريک،‌ جلوگيري از چاپ سررسيد و تقويم و....

• کمک ويژه به باشگاه هاي ورزشي پرطرفدار کشور بالاخص استقلال و پيروزي

• ايجاد ستاد جديد و ويژه براي هماهنگي روابط با آفريقا و افغانستان و تشکيل شوراي عالي روابط با عراق

• اجرايي کردن برنامه توسعه متوازن روستايي
براساس اين برنامه دولت براي توسعه هماهنگ روستاها برنامه ريزي خواهد نمود.

• خارج نمودن ديپلماسي کشور از انفعال و اتخاذ رويکردهاي فعال در زمينه مسائل هسته‌اي و حقوق بشر

• زير سوال بردن مباني فکري غرب در موضوعاتي چون هولوکاست، فعاليت هاي هسته اي ، اعزام ناظران حقوق بشر و...

• تشکيل شوراي هماهنگي مناطق آزاد تجاري براي استفاده مناسب از ظرفيت اين مناطق

• ساماندهي مشکلات دانشجويان خارجي مقيم ايران و دانشجويان ايراني خارج از کشور و تعيين ضرب الاجل براي بررسي و رفع آنها

• اختصاص درآمد حاصل از يک رديف مشخص در بودجه 84 براي خريد کشتي و هواپيما و نوسازي ناوگان هوايي و دريايي کشور

• گسترش زمينه‌هاي گردشگري از طريق ارائه رواديد 15 روزه به تمامي گردشگران خارجي

• راه اندازي مراکز هسته اي کشور و تحقيقات هسته اي پس از بيش از دو سال تعليق و تاکيد قاطع بر حق ايران در استفاده از فناوري صلح آميز هسته‌اي

• تصويب آيين نامه ارتقاء منزلت و اعطاي تسهيلات به بازنشستگان و پيشکسوتان
براساس اين مصوبه براي همه بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنها به وسيله صندوق‌هاي بازنشستگي کارت مخصوصي صادر خواهد شد تا مشمولان اين طرح بتوانند با ارائه اين کارت از خدمات متعددي بهره‌مند شوند.

• آئين نامه کمک به تامين مسکن خانوارهاي کم درآمد شهري
اين تصويب نامه شامل سه بخش اعطاي تسهيلات خريد مسکن کوچک به کارگران و کارمندان کم درآمد، پرداخت قرض الحسنه به مستاجرين کم درآمد و احداث و عرضه مسکن اجاره‌اي است.
حداکثر تسهيلات اين آئين نامه تا 10 ميليون تومان است که در سنوات آتي مطابق افزايش نرخ تورم افزايش خواهد داشت و مدت باز پرداخت آن 15 سال است و روش باز پرداخت آن به صورت تقسيط پلکاني است.
قسمت دوم اين طرح که اعطاي قرض الحسنه به مستاجرين کم درآمد است متقاضيان همه قشرها را در بر مي‌گيرد و بر اساس آن در سال 84، 40 ميليارد تومان و در سالهاي 85 تا 88، 80 ميليارد تومان در اختيار بانک مسکن قرار مي‌گيرد، تا با رعايت ضوابط مستاجرين کم درآمد شهري اين تسهيلات را پرداخت کند.

• پرداخت 3 هزار ميليارد ريال طلب پيمانکاران وزارتخانه هاي نيرو و راه و ترابري

بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران از محل اوراق مشارکت منتشر شده براي پروژه‌هاي دولتي که فروش نرفته است معادل ريالي دو هزار ميليارد ريال اوراق در اختيار وزارت نيرو و معادل ريالي يک هزار ميليارد ريال اوراق در اختيار وزارت راه و ترابري قرار دهد تا در ازاي طلب پيمانکاران در اختيار آنان قرار گيرد.

• تصويب ممنوعيت پرداخت هر نوع پاداش و عيدي متفرقه به مديران شرکت‌هاي دولتي

مجامع عمومي شرکت‌هاي دولتي موظفند ترتيبي اتخاذ نمايند تا از پرداخت هر گونه مبلغي تحت عنوان پاداش، ‌عيدي و غيره به غير از 175 هزار تومان عيدي رسمي کارکنان دولت به مديران شرکت خودداري شود.


مطالب مشابه :


مديريت نيروهای انسانی شرکت ها در دوران رکود اقتصادی

مديريت نيروهای انسانی شرکت ها در های فنی تبريز و عضو حوزه توليد و خدمات و




اختبار خرداد ۱۳۷۵ کانون وکلا

الف در سررسيد از پرداخت وجه سند خود داري نموده و ج ظرف مهلت مقرر نسبت به واخواست آن اقدام




همه گونه خيارات وموارد مربوط به معاملات ودادوستدوقولنامهه و... جبران خسارت فسخ معامله با اعمال خي

فرهنگي‌ توليد مي‌شود و معامله‌ در تاريخ‌ سررسيد وصول‌ نشود 3 تبريز ; ليست




سوالات اختبار

آقاي ( ب ) در تهران و بانوان ( ج ) و ( د ) در تبريز توليد پارچه در سررسيد از




عملکرد دولت نهم در شش ماهه گذشته

عملکرد دولت نهم در توليد بنزين در داخل تبريز به اتمام رسيده و در دو




واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي به پيمانكاران

مجموعه ديدگاههاي تخصّصي پيرامون حرفه پيمانكاري در سررسيد خود را تبريز و بندرعباس در




مالیات مستقیم (قسمت دوم)

تاخير در پرداخت ماليات پس از سررسيد جوايز دولت براي تشويق صادرات و توليد (مشهد، تبريز




برچسب :