فرم پروپوزال

 آرم دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

 

 

فرم طرح تحقیق

 

 درخواست تصویب موضوع پایان نامه

کارشناسی ارشد

 

 عنوان تحقیق :

         

بررسی پتانسیل ها و توانمندی های دشت کویر به عنوان " ژئوپارک سمنان "

  

نام دانشجو :   

شماره دانشجویی :   

رشته :  جغرافیا برنامه ریزی شهری

مقطع :        کارشناسی ارشد

 

   

1. اطلاعات مربوط به دانشجو:

نام خانوادگی :                            شماره دانشجو :

 

مقطع : کارشناسی ارشد           رشته تحصیلی : جغرافیا – برنامه ریزی شهری

 دانشکده : علوم انسانی

 دوره :                                تاریخ و سال ورود :

 آدرس پستی :

 

   2. اطلاعات مربوط به استاد راهنما ( فقط یک استاد راهنما ) :

 

نام و نام خانوادگی :

تخصص اصلی :

تخصص جنبی :

 آخرین مدرک تحصیلی دانشگاهی / حوزوی:                                                                                    رتبه دانشگاهی :     

شغل و سمت فعلی :

سنوات تدریس کارشناسی ارشد / دکتری :

آدرس :

تلفن :

 

تعداد پایان نامه های کارشناسی ارشد راهنمایی شده : دانشگاه آز اد اسلامی    

     سایر دانشگاهها :

 ذکر نام پایان نامه ها :

 

تعداد پایان نامه های کارشناسی ارشد در دست راهنمایی : دانشگاه آزاد اسلامی

سایر دانشگاه ها :

 ذکر نام پایان نامه ها :

  

 

3. اطلاعات مربوط به اساتید مشاور ( یک استاد مشاور ) :

 

نام و نام خانوادگی

تخصص اصلی

رتبه دانشگاهی یا درجه تحصیلی

شغل و محل خدمت

تعداد پایان نامه ها ی راهنمایی شده

تعداد پایان نامه های در دست راهنمایی

کارشناسی ارشد

دکتری

کارشناسی ارشد

دکتری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. اطلاعات مربوط به پایان نامه ها یا رساله :

 

 

 

الف – عنوان پایان نامه :

  

1. فارسی :

بررسی پتانسیل ها و توانمندی های دشت کویر به عنوان " ژئوپارک سمنان "

 

2. انگلیسی :

  

ب : نوع کار تحقیقاتی : بنیادی                   نظری                   کاربردی                 علمی

 

ج : تعداد واحد پایان نامه ها یا رساله : 6 واحد

 

د: سوال اصلی تحقیق ( مسئله تحقیق) :

 

1.       چه اقداماتی در خصوص شناسایی جاذبه های ژئوتوریستی دشت کویر (سمنان) صورت گرفته است ؟

2.       آیا اقداماتی در خصوص نگهداری و حفظ منابع ژئوسایت های دشت کویر (سمنان) صورت گرفته است ؟

3.       مهمترین جاذبه های ژئوتوریستی دشت کویر(سمنان) از نظر اهمیت کدام است ؟

4.       نقش جاذبه های ژئوتوریستی دشت کویر سمنان در جذب صنعت گردشگری به چه میزان بوده است ؟

5.       نقش اساسی جاذبه های ژئوتوریستی در مسایل اقتصادی اجتماعی و ... شهرستان سمنان به چه میزان بوده است ؟

 

بیان مسئله :

 

توسعه صنعت توریسم به عنوان بخشی از توسعه اجتماعی و فرهنگی هرکشور درکنار توجه به درآمدزایی اشتغال زایی و مقوله اقتصاد فرهنگ بسیار حائز اهمیت است . اکثر دولتها در تلاش هستند تا بخش مهمی از درآمدسرانه ملی خویش را از این صنعت تامین کنند چرا که درآمدزایی این صنعت نسبت به هزینه های ناچیز آن بسیار بالاست . اکوتوریسم و ژئوتوریسم زیرمجموعه گردشگری طبیعت گردی محسوب میشود که به سرعت درحال رشد و پیشی گرفتن از سایر بخشهای گردشگری میباشد ژئوتوریسم به معرفی پدیده های زمین به گردشگران باحفظ هویت مکانی آنها می پردازد . ژئوتوریسم از علوم مختلف زمین کمک می گیرد و علاقمندان به طبیعت و پدیده های زمین شناسی را برای بازدید از جاذبه های زیبای زمین دعوت میکند . ژئوتوریسم این امکان را برای محققان و بهره برداران بوجود می آورد که بتوانند محیط را بهتر و کیفیت بازدید را ارتقاء دهند بطوری که دخالت انسان در زمین منجر به نشان دادن برجستگی ویژه و تازه ای از طبیعت گردد . ایران در مقایسه با دیگر کشورها در خصوص ژئوتوریسم از جایگاه نسبتا" خوبی برخوردار است و دارای پتانسیل بسیار بالایی در زمینه جذب توریست است اما متاسفانه در کشور ما هنوز تعریف درستی از اکوتوریسم و و ژئوتوریسم به دست نیامده بطوری که گاهی اوقات این گونه های مختلف جهانگردی با همدیگر اشتباه گرفته میشود به هرحال ژئوتوریسم نیز در این وادی گزینه تازه ای از گردشگری است که در ایران عوامل مختلف زمین شناسی و جغرافیایی وجود اقلیم های متفاوت ، تسلط و حاکمیت خشکی ، ورود جریان های مختلف هوا از جهات گوناگون به کشور و عامل شیب و جهات ناهمواری ها ، همگی  موجب پیدایش چشم اندازهای جغرافیایی منحصر به فردی شده که درصورت استفاده مطلوب ، ارائه امکانات و خدمات رفاهی در کنار تبلیغات مناسب میتوان از آنها در جهت گسترش گردشگری پایدار و برقراری توازن و تعادل اقتصادی مناطق مختلف استفاده کرد.

براساس چشم انداز منطقه دشت کویر سمنان ، این منطقه به پشتوانه مناطق ارزشمند ژئولوژیکی ، اکولوژیکی ، اقلیم های متنوع ، محیط های زیستی و قابلیت های توسعه گردشگری در زمینه های تاریخی ، فرهنگی ، طبیعی و ... می تواند به یک منطقه بین المللی گردشگری – تفریحی ، سلامتی و درمانی تبدیل شود .

شهرستان سمنان به عنوان یکی از نواحی غنی از لحاظ جاذبه های گردشگری دارای مکان های مناسبی برای برنامه ریزی بر پایه ژئوتوریسم است . این شهرستان با دارا بودن مکانها ، آثار و پدیده های زمین شناسی ، جغرافیایی ، ژئومورفولوژیکی و زیستی بسیار متنوع و زیبا در صورت مکانیابی و شناسایی این جاذبه ها و اطلاع رسانی صحیح و ایجاد امکانات رفاهی و امنیتی می تواند به عنوان یکی از ایستگاه های ژئوتوریستی و اکو توریستی مطرح در سطح منطقه و ملی و حتی در سطح بین المللی جهانگردی تبدیل شود.

متاسفانه علی رغم وجود جاذبه های منحصر به فرد این محدوده تا کنون مطالعات جامع و اقدامات اساسی جهت شناسایی جاذبه های گردشگری این منطقه صورت نپذیرفته است. از جمله مسایل و مشکلات اساسی در این زمینه عبارتند از :

1-    محدوده های مناسب توسعه اکوتوریسم و ژئوتوریسم این مناطق کمتر شناخته شده است.

2-    معرفی و اطلاع رسانی قابلیت ها و جاذبه های گردشگری منطقه برای علاقمندان ایرانی و خارجی بطور کامل و مناسب صورت نپذیرفته است.

3-    درجهت شناسایی موانع و محدودیت ها توسعه اکوتوریسم و ژئوتوریسم و جهت ایجاد زیرساخت های اساسی حمل و نقل و جابجایی ، اقامت (هتل ، مهمانسرا ، پناهگاه و استراحتگاه ) و امکانات پذیرایی و خدمات جانبی متناسب با این امکانات اقدام قابل توجهی صورت نپذیرفته است .

4-    مطالعه جامع جهت ارائه برنامه جامع و راهبردیهای اساسی جهت رشد و توسعه اکوتوریسم و ژئوتوریسم باعنایت به موارد فوق صورت نگرفته است .

   

انواع تحقیق:

 

1) تحقیقبنیادی : تحقیقی است که به کشف ماهیت اشیا پدیده ها و روابط بین متغیرها ، اصول ، قوانین و ساخت یا آزمایش تئوریها و نظریهها پرداخته و به توسعه مرزهای دانش رشته علمی کمک می نماید .

2) تحقیقنظری : تحقیقی است که نوعا بنیادی بوده و روشهای استدلال و تحلیل عقلانی استفاده نموده و بر پایه مطالعات کتابخانه ای انجام می شود .

3) تحقیق کاربردی : تحقیقی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها ، روشها ، ابزارها ، وسایل ، تولیدات ، ساختارها و الگوهای مورد استفاده جوامع انسانی انجام می شود  

4 ) تحقیق علمی : تحقیقی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی و با هدف رفع مسائل و مشکلات انسانی انجام می پذیرد .

 

ه  :  اهداف تحقیق ( شامل اهداف علمی ، کاربردی و ضرورت های خاص انجام تحقیق ) :

 

      بی توجهی به جاذبه های اکوتوریستی و پدیده های ژئوتوریستی میتواند در درازمدت به دلیل عدم اطلاع کافی از اهمیت و ارزش پدیده ها و آثار طبیعی ، نوع استفاده و هجوم بدون کنترل و نظارت شهروندان منجر به تخریب منابع گردد این اتفاق زمانی شدت بیشتری میگیرد که پدیده ها و چشم انداز طبیعی در نزدیکی قطبهای جمعیتی واقع شده باشد و دسترسی به آنها ساده و سهل باشد چنین وضعیتی نه تنها منابع و درآمدی را نصیب کشور و جوامع محلی همجوار این آثار و پدیده ها نخواهد کرد بلکه مزاحمت های اجتماعی ، آلودگی های صوتی ترافیک ، افزایش زباله ها و پسماندها را برای جامعه میزبان به ویژه شهرکها و روستاهای اطراف بوجود خواهد آورد . آنگاه بجای اینکه جامعه میزبان و ساکنین محلی به داشتن چنین پدیده هایی افتخار کنند از همجواری با آن احساس خستگی و نارضایتی کرده که عامل بسیار خطرناکی برای از بین رفتن و نابودی این آثار و پدیدهاست از طریق توجه به صنعت ژئوتوریسم می توان از سرمایه های ملی ژئوتوریستی که در حال حاضر از توجه بی نصیب است حفاظت نمود . این صفت به حفظ و بقای پارک ها و فضاهای طبیعی و ژئوتوریستی کمک نموده و از آنها حمایت می کند و به افراد محلی فرصت میدهد هرچه بیشتر در مورد منطقه خود اطلاعات کسب کنند و به حفظ و نگهداری آن کمک کنند . ژئوتوریسم نقش بسیار مهمی در درآمدزایی در سطح محلی و ملی دارد این صنعت با هزینه کمتر می تواند توسعه اقتصادی را به همراه آورد و باعث رشد و رونق اقتصادی کشور گردد .

 

پیشینه تحقیق:

 

      پیشینه تحقیق (ژئوپارک) : ژئوپارک در واقع پارک زمین شناسی است و به سرزمینهایی که پدیده های زمین شناسی بی همتایی داشته و تاریخچه تکامل 4 بیلیون ساله زمین را مشخص می نماید گفته میشود. در کشور چین به خاطر وجود ژئوسایت ها و چشم اندازهای زیبا ، مسئولین و سازمان های محلی به ژئوتوریسم به عنوان یکی از ابزارهای رشد اقتصادی جدید توجه کردند . چینی ها با ایجاد هر ژئوسایت بیش از 10000 نفر شغل ایجادکرده اند و سالانه بیش از یک میلیون نفر بازدید کننده از این ژئوسایت ها داشته اند اما سامانه اطلاعاتی ژئوپارک های ایران در سال 1383 با همکاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور بر مبنای الگوی شبکه بین المللی ژئوپارک های سازمان یونسکو توسط پایگاه داده های علوم ذزمین شناسی کشور به نگارش درآمده است. اقدام جدی نیز برای مطالعه در زمینه ی ژئوتوریسم از سال 1384 برای قسمتی از غرب جزیره قشم در کشور آغاز شده است و هم اکنون علاوه بر جزیره قشم بعنوان ژئوپارک قشم (ثبت جهانی 1385) طرح ژئوپارک منطقه سبلان در استان اردبیل منطقه بوشهر (ژئوپارک مند – مستعدثبت جهانی ) ژئوسایت جزیره هرمز ، ژئوسایت جزیره کیش در حال مطالعه و تدوین می باشند.

در این جا تنها به ذکر نام  کشورهای دارنده ژئوپارک که مورد حمایت سازمان جهانی یونسکو میباشند بسنده میکنیم  کشور چین با 22 ژئوپارک آمریکا و آلمان هریک با 7 ژئوپارک اسپانیا با 4 ژئوپارک ایتالیا 3 و استرالیا با 2 ژئوپارک و ... تا سال 2010 تعداد 64 ژئوپارک به ثبت رسیده است که در 17 کشور جهان قرار دارند که اروپا با 34 ژئوپارک پیشرو ثبت جهانی یونسکو است.

 

نوع تحقیق:

 

روشهای تحقیق انواع مختلف دارند که می توان به نوع بنیادی،کاربردی و ... اشاره کرد.نظر به اینکه هدف این تحقیق دست یابی به یک منطقه پایدار از جهت صنعت درآمدزای جهانگردی در قالب یک ژئوپارک جهانی  و شناساندن منطقه در کلیه عرصه ها می باشد، لذا این تحقیق کاربردی بوده که می تواند مورد بهره برداری مدیران مربوطه قرار گیرد.

 

اهداف کلی :

1.      بررسی علمی اقدامات سازمانهای تابعه در خصوص حفظ و نگهداری میراث زمین

2.      مطالعه و تحقیق در موارد منحصربه فرد منطقه در قالب ژئوسایت ها وثبت جهانی

3.      فراهم نمودن زمینه مطالعه و تحقیق دانشمندان و فرهیختگان علوم زمین شناسی و ....

4.      پرورش صنعت درآمدزای توریست در قالب شاخه های جهانگردی ژئوتوریسم و اکوتوریسم

 

اهداف جزئی :

فراهم نمودن زمینه تدوین و شناخت کامل منطقه ، از لحاظ پتانسیل های موجود بالقوه و بالفعل و پروراندن آن به منظور صنعت پردرآمدزای توریست با حداقل هزینه و بیشترین سود ، ایجاد اشتغال زایی در منطقه و ایجاد یک منطقه باثبات و پایدار از لحاظ اقتصادی و.... 

 

و) در صورت داشتن هدف کاربردی بیان نام بهره برداران ( اعم از موسسات آموزشی و پژوهشی و دستگاههای اجرایی و ... )

سازمان گردشگری و جهانگردی  – سازمان میراث فرهنگی

 

ز) جنبه جدید بودن و نوآوری طرح

ضمن نشستی که نویسنده با مسئول سازمان میراث فرهنگی داشته است تا کنون در خصوص شهرستان سمنان چنین اقدامی صورت نپذیرفته است که موضوع این تحقیق بسیار مورد استقبال قرار گرفت و قول مساعد درخصوص هرگونه کمک و اطلاعات مورد نیاز تحقیق به نویسنده داده شد.

 

5. روش کار :

فصل اول : کلیات تحقیق – دلایل انتخاب موضوع –اهداف- سوالات- نوع و روش تحقیق-چهارچوب نظری روش تحقیق – پیشینه تحقیق

 فصل دوم: ادبیات تحقیق : ژئوپارک – ژئوسایت – پارک های ملی – زمین شناختی – یونسکو و ژئوپارک ها- مشخصات جغرافیایی دشت کویر (سمنان) – شناخت جاذبه ها ی ژئومورفولوژیکی و اکولوژیکی

 فصل سوم : فعالیتهای صورت گرفته در خصوص شناساندن عوامل ژئومورفولوژیک منطقه تا کنون و نتایج حاصله

 فصل چهارم :بررسی عوامل مستعد و منحصربفرد منطقه درقالب ژئوسایت و ثبت منطقه به عنوان یک ژئوپارک بین المللی در یونسکو

 فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات، اقدامات عمومی

 فصل ششم : پیوست ها – عکس ها – نقشه ها – منابع و ماخذ

 

 الف ) نوع و روش تحقیق :

 اهداف : سوالات و فرضیه های مطرح شده در موضوع انتخابی ، نیاز به جمع آوری اطلاعات و آمار موجود در سطح منطقه می باشد . اندازه گیری متغیرها و سنجش شاخص ها باید انجام شود و برای این کار با روش های ذیل اقدام گردد . جمع آوری و بررسی آمار و داده های آماری قابل دسترس در ارگان های مربوطه بررسی و مطالعه میدانی و مشاهدات انجام شده حضوری در مناطق مورد مطالعه و مقایسه تطبیقی اقدامات سازمان های ذی نفع . در راستای این تحقیق از سه شیوه جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها استفاده خواهد شد .

1-    روش توصیفی :

ابتدا به جمع آوری اسناد کتابخانه ای و استفاده از منابع و ماخذ پرداخته و آنها را مورد مطالعه قرار داده ، در این راستا از نقشه های توپوگرافی ، زمین شناسی ، عکسهای هوایی و ماهواره ای استفاده خواهد شد.

2-    روش تحلیلی :

اطلاعات گردآوری و طبقه بندی شده را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرارداده و به شناسایی امکانات ، توانمندی ها، قابلیت ها و تنگناهای موجود پرداخته خواهد شد . لذا در تقسیم بندی مناطق گردشگری استان سمنان براساس ویژگی های دشت کویر نگاهی تازه ارائه خواهد شد.

3-    پژوهش های میدانی :

از آنجا که نویسنده عضو فعال انجمن کوهنوردی سمنان بوده و چندین سال در این عرصه حضور مستمر داشته تا حدودی به موقعیت های منطقه که قابلیت های مستعد از جهت ژئومورفولوژیکی به عنوان ثبت یک ژئوسایت را داشته باشد اطلاع دارد علاوه برآن با انجام سایر فعالیت های مورد لزوم میدانی تکمیلی تری در منطقه به تحقیقات وسیع میدانی پرداخته و در نهایت نتیجه گیری لازم را به عمل بیاورد.

 

ب )  مبانی نظریه تحقیق :

 در این تحقیق سعی خواهد شد تا به بررسی توانمندی های دشت کویر (سمنان) به عنوان منطقه ژئوتوریستی توجه ای خاص گردد و با معرفی این پتانسیل ویژه به تمام مسئولین و مدیران منطقه ای و محلی لزوم توجه هرچه بیشتر به آن را در اذهان ایشان بارورسازیم.

نگاه ویژه ژئومورفولوژیستی منطقه ای دشت کویر در این استان دارای قابلیت های بسیار بیشتری از انواع توریست شهری و ... می باشد لذا ژئوتوریست میتواند نقش مهمتری در توسعه پایدار استان سمنان ایفا نماید.

 

 

ج) روش گردآوری اطلاعات ( میدانی ، کتابخانه ای و ... )

جمع آوری و بررسی آمار و اطلاعات کتابخانه ای ، اسناد و مدارک آرشیوی .

بهره گیری از تمامی منابع موجود در تمامی سایت های اینترنتی در رابطه ژئوپارک ها

 

د ) ابزار گردآوری اطلاعات ( پرسشنامه ، کارت مصاحبه ، کارت مشاهده ، کارت آزمون ، فیش ، جدول و ...  )

1. فیش برداری از مدارک آرشیو و کتابخانه ای

2. مشاهده و مصاحبه در تحقیق میدانی

3. جمع بندی اطلاعات

 

ه) روش تجزیه و تحلیل اطلاعات :

 

6. زمان انجام تحقیق :

 

 7 . هزینه های تحقیق پایان نامه و رساله :

 

الف ) منابع تامین بودجه پایان نامه و میزان هر یک ( ريالی ، ارزی ، تجهیزاتی ، تسهیلاتی و ...)

 

ردیف

نام موسسه

بودجه ريالی

بودجه ارزی

تجهیزات و تسهیلات

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جمع

 

 

 

 

 

نام و نام خانوادگی استاد راهنما :                                                     امضاء                              تاریخ

 

 

نام و نام خانوادگی استاد مشاور :                                                     امضاء                              تاریخ

 

 

 

نام و نام خانوادگی اعضای کمینه نظارت بر تحقیق :                        امضاء                              تاریخ

 

 

1.

 

2.

 

3.


مطالب مشابه :


فرم پروپوزال

" برنامه ریزی شهری " - فرم پروپوزال - دانشجویان کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری




انواع طرح های برنامه درسی

برنامه ریزی خودرادرباره ی مثلا ردیف حروف قبل ازحرکت بسوی کسب مهارت ماشین کردن فرم های




نمونه فرم های پیشنهادی تحقیق پایان نامه کار شناسی ارشد (پروپوزال)

برنامه ریزی درسی - نمونه فرم های پیشنهادی تحقیق پایان نامه کار شناسی ارشد (پروپوزال




فرم پیشنهاده ی پایان نامه کارشناسی ارشد(پیام نور)

جغــرافیــا و بــرنــامــه ریــزی شهـری - فرم پیشنهاده ی پایان نامه کارشناسی ارشد(پیام نور




فرم شهر پایدار

دانشجويان جغرافیا و برنامه ریزی شهری - فرم شهر پایدار - وبلاگ تخصصی دانشجویان کارشناسی ارشد




نمونه فرم گزارشات روزانه

خدمات برنامه ریزی و کنترل پروژه خوزستان - نمونه فرم گزارشات روزانه - ارائه خدمات برنامه ریزی




فرم پروپوزال

برنامه ريزی شهری - آمایش شهری - فرم پروپوزال - ارایه آخربن اخبار رشته برنامه ریزی شهری - آمایش




نمونه سوالات فرم کار بینی

مشاوره آموزشی و برنامه ریزی تحصیلی - نمونه سوالات فرم کار بینی - برگزاری سمینار و کارگاههای




برچسب :