صعود گروه کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک مشترک بادانشکده سمابه قله 4250 متری شاه البرز


2.jpg



معرفی منطقه :                                                                                

طالقان منطقه ييلاقي در ميان كوه هاي برفگير البرز، از   غرب كندوان، تا 40 كيلومتري شرق قزوين گسترده شده است. يکی از بخشهای شهرستان   ساوجبلاغ از توابع استان تهران می باشد که در 130 كيلومتري شمال غرب تهران واقع شده   از شمال به سلسله جبال البرز و رامسر و تنکابن و الموت، از شرق به شهرستان کرج، از   جنوب به هشتگرد و ساوجبلاغ از غرب و جنوب غربی به قزوين محدود می گردد.

طالقان در   دره بزرگي در ميان كوههاي البرز قرار دارد. طالقان منطقه اي متشكل از حدود 80   روستاي كوهستاني است كه طول جغرافيايي آن از شمال شرق به جنوب غرب حدود 80 كيلومتر   و عرض جغرافيايي آن حدود 15 كيلومتر است و حدود 1300 كيلومتر مساحت دارد. طول شرقي   آن 50 دقيقه و عرض شمالي آن 36 درجه و 12 دقيقه است. زبان مردم طالقان فارسي و   لهجه تاتي است.

مهمترين رودخانه طالقان، طالقان رود مي باشد كه از حاشيه جنوبي   شهر مي گذرد و به شاهرود مي ريزد. فاصله روستا تا شهرك 7 كيلومتر و ارتفاع آن از   سطح دريا 1840 متر مي باشد. ناحيه طالقان در دامنه جنوبي ارتفاعات البرز و رشته كوه   ديگري از البرز كه با فاصله متوسط 6 كيلومتر از آن به موازاتش از شرق به غرب امتداد   دارد واقع شده است. در ناحيه شمال قلل و گردنه هايي طالقان را از مازندران و قزوين   جدا مي كند. ارتفاعات جنوبي طالقان اين منطقه را از دشت جدا نموده است.

در حد   فاصل ميان دو رشته كوه، رودخانه شاهرود از شرق به غرب جريان دارد. دره شاهرود،   رود طالقان و رود آبهاي دامنه البرز را به سفيد رود مي رسانند. دره و رودخانه   شاهرود كوههاي ميان دره چالوس و سفيد رود را از شرق به غرب شكافته و آن را به دو   قسمت شمالي و جنوبي تقسيم كرده اند. رودخانه شاهرود اصلي ترين عامل مايه حيات   زندگي و اجتماع را در طالقان رقم زده است.

يكي از مهمترين عوامل جذاب منطقه طالقان   شرايط آب وهوايي و فضاي سبز باغات و رودخانه و چشمه هاي جاري است. طالقان رود در 11   كيلومتري غرب روستاي شهرك به رودخانه هاي اندج و الموت ملحق شده ورودخانه شاهرود را   تشكيل مي دهند. شاهرود رگ حياتي اين منطقه از كوهپايه هاي شرقي آغاز و با طولي   نزديك به 105 كيلومتر به غرب مي رود. اين شريان آبي بيش از 15 رودخانه كوچك و بزرگ   منطقه را كه از چشمه سارها و برف آبها سرچشمه مي گيرند و همراه خود تا سفيد رود مي   برد تا با آبهاي قزل اوزن آميخته و راهي دريا شود.

دره طالقان نيز به سان خط الرأس هايش زيبا و محسور كننده است. دشتهاي   پهناور و آباديهاي سرسبز و زيبا كه در پس دره ها از اسفاران تا پراچان را پوشانده   اند جلوه و شكوهي خاصي دارند. طالقان دره اي تاريخي و مذهبي است روستاهاي زيباي   طالقان در دامنه هاي جنوبي و شمالي در ارتفاع 1400 تا 2600 متري از سطح دريا در   امتداد رودخانه و كنار چشمه سارها پراكنده شده اند.

طالقان دره ايست كه از «گردنه   عسلك (در شرق) تا گردنه انگه (درغرب )» تقريباً 42 كيلومتر بوده و حداكثر عرض   طالقان از «گردنه دوزخ دره واقع در جنوب تا گردنه مالخالي واقع در شمال» طالقان   حدود 20 كيلومتر مي باشد. شهر طالقان از به هم پيوستن چهار منطقه به نام هاي شهرك، گلينك، كولج و پرده سر تشكيل شده است كه شهرك به عنوان هسته اصلي آن است و شهر   طالقان، گاه شهرك هم ناميده مي شود.

 

001.jpg


پوشش گياهي:

قرار گرفتن درسلسله جبال البرز و وجود خاك حاصلخيز و ميزان رطوبت بالا و وجود چشمه سارهاي متعددباعث سرسبزي منطقه شده كه باغات ميوه شامل ( گردو – سيب – گيلاس - گلابي – زيتون - زالزالك – زرشك كوهي - بادام كوهي و.... ) درختان چنار - بيد و همچنين وجود گياهانعلفي و داروئي و زينتي از جمله: ريواس – تره كوهي – شنگ – كاسني – صعلب - آويشنجو شير - بومادران – برنجاسف و گون و گلهاي شقايق و... وجود دارد كه همچون نگينيارتفاعات را سبز پوش كرده است و به مثال چادري سبز همراه با گلهاي زرد – آبي – بنفشو سفيد كه بر پهنه اين منطقه افراشته شده خودنمايي مي كرد چشم همه را نظاره گر اينطبيعت مي نمود.

 

003.jpg

 

پوشش جانوری:

 از پستانداران و پرندگان وحشي كه در جبال شاهالبرز زيست مي كند مي توان خرگوش، كفتار، گراز، شغال، گرگ، خرس و پرندگانينظير عقاب، دم جنبانك، زاغچه، قوش و كبك دري و.... را نام برد.

 

فصل­هاي صعود:

تمام فصول. به دليل مسير طولانی دره، در زمستان برف کوبی سنگين دارد.

 

مسيرهاي صعود:

1- طالقان – روستاي حسنجون ودر امتداد رودخانه صعود از يال جنوبي مسير سبك است.

2- جاده الموت – معلم كلايهگرمارود – صعود از دهليز شمالي كه به دليل سختي مسير و دشواري صعود كه به موجب وجوديخچالهاي عظيمي در آن منطقه مي باشد و نياز به تجهيزات فني است.

3.jpg

 گزارش برنامه : 

درروز چهارشنبه مورخه 92/6/13 ساعت 15/30باوسیله نقلیه دانشگاه (یک دستگاه می نی بوس ) از اراک به سمت قزوین حرکت نمودیم . پس از گذشتن ازشهرهای ساوه وبوئین زهرا ساعت 20/15 به شهر قزوین رسیدیم . شب را در قزوین استراحت نمودیم .                                                                       روز پنجشنبه ساعت 8 صبح از قزوین به سمت طالقان و حرکت نمودیم وپس ازگذشتن از طالقان ساعت 10/30  به روستای قدیمی حسنجون (مبدا صعود) رسیدیم . کوله پشتی ها را بردوش گرفته وتقریبا دوساعت راهپیمایی از بین باغات روستا داشتیم تاساعت 12/30 به یک پل چوبی و سپس به چشمه میان دورود (چشمه سیمانی ) رسیدیم . ناهار واستراحت درکنار چشمه بودیم. ساعت 14/30مسیر را ادامه دادیم وپس از گذشتن و تراورس از یک قله فرعی در ساعت 17/30به گوسفندسرای میانآب با ارتفاع 3200 رسیدیم . شب مانی و چادر زدن درهمان ارتفاع انجام شد .


004.jpg                                           

روز جمعه 92/06/15 ساعت 5 صبح با کوله حمله به سمت قله حرکت کردیم پس از تقریبا 5 ساعت کوهپیمایی ساعت 10 بر روی قله 4250 متری شاه البرز بودیم .

4.jpg

در زير ديواره قله در سمت پرتگاه شمالي دره اي عميق به عمق بيش از 300 مترزيبا با شيب تند و يخچال دائمي شاه البرز خودنمايي مي كرد و در سمت شمال دره سههزار و شمال غربي كوههاي تخت سليمان، علم كوه و خرسان و در سمت شمال شرقي قله سات ودر غرب قله سفيد آب و در جنوب نيز دره هاي مشرف به طالقان و درياچه سد طالقان نمايزيبايي دارد.قله خشچال و سیالان و نرگسهای 1-2و3 نیز خودنمایی می کردند .

005.jpg

پس از صرف تنقلات و گرفتن عکسهای یادگاری شروع به فرود می نمائیم و در ساعت 12:45 به کمپ بازمیگردیم.

در کمپ یک ساعت و ربع، جهت اقامه نماز، صرف نهار و جمع آوری کمپ می مانیم و در ساعت 14 به فرود ادامه می دهیم.

مسیر فرود همان مسیر صعود می باشد و دارای نکته خاصی نبود. در ساعت 19 به روستا رسیدیم و پس از تعویض لباس و کمی استراحت به سمت اراک  راهی شدیم و برنامه در ساعت 2 نیمه شب در اراک به پایان رسید.تشکر ویژه می کنیم از جناب آقای احمدی و لشکری ازکوهنوردان و مربیان شهر قزوین که مسئولیت راهنمایی این تیم را بعهده داشتند .

نفرات شرکت کننده :

1- محمد رضا امانی (سرپرست )

2- جابرانصاری

3-مجید شهدوست

4- محمود جمالی راد

5-حجت الله فراهانی

6-محمد آدینه

7- ناصر میرمطهری

8- میلاد علی کرمی

9- فرامرز دانیالی

10- مهدی بوالحسنی

11- مصطفی دلاوری

12-مجید خلجی (مربی )



1.jpg





مطالب مشابه :


بزرگداشت عالم ربانی حضرت آیت ا... طالقانی

طالقانی - فرهنگی؛اجتماعی؛خبری - فرهنـــــــگـــستان طـــــــالـــــقــان. ... طالقاني، زماني در زندان گفته بود: «هميشه مرا در بهمن‌ماه مي‌گيرند و در آبان ماه آزاد مي‌كنند. ..... نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد کرج دقایقی به بیان ویژگیهای بارز علمی و مذهبی آیت ا.




طالقان

گسل طالقان با درازایی نزدیک به ۷۰ کیلومتر در دامنه جنوبی دره طالقان و دره آزاد بر، در ... دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کاردانی و در دو رشته در واحد طالقان از سال ۱۳۹۰ آغاز به




صعود گروه کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک مشترک بادانشکده سمابه قله 4250 متری شاه البرز

معرفی منطقه : طالقان منطقه ييلاقي در ميان كوه هاي برفگير البرز، از غرب كندوان، تا 40 كيلومتري شرق قزوين گسترده شده است. يکی از بخشهای شهرستان ساوجبلاغ از




بانک اطلاعات مشاغل تکیه ناوه ایها

فرهنـــــــگـــستان طـــــــالـــــقــان - بانک اطلاعات مشاغل تکیه ناوه ایها ... دکتر ژیلا امیرخانی استاديار دانشگاه آزاد اسلامي واحد پزشكي تهران وجراح و متخصص زنان و زایمان .




از طالقان تا شهسوار اما کلاردشت (قسمت کامل و مصور)

ادراه کل تربیت بدنی دانشگاه آزاد ... قرار شد از طالقان بریم شهسوار یا تنکابن و به بچه های کوهنورد و کوهپیما اطلاع دادیم که همچین برنامه ای هست و حدود 5/6 نفری اعلام




يادداشت دكتر يوسف فضايي بر کتاب «روستاي ايستا»

28 مارس 2011 ... اشاره: دكتر يوسف فضايي - متولد 1314 خورشیدی - دارای درجه دکتری در رشته ادیان و عرفان از دانشگاه تهران است. ايشان عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد




تازه ترين ديدگاه انتقادي درباره روستاي ايستاي طالقان

15 مه 2011 ... اشاره: آقاي حسن اسدي تبريزي - سردبیر مجله اشراق: فصلنامه فلسفي، عرفاني و ادبي دانشگاه آزاد اسلامي واحد تبريز - در يادداشت زير، نامه حجت الاسلام




برچسب :