همه چیزدرباره ی گل


به نام خدا

تحقیق درباره قسمت های گل و کاربرد آن برای گیاه ، برگ گل ، ساقه گل ، ریشه گل ، چرا کاکتوس خار دارد و...

گل:

گل واحد توليد مثل بعضي از گياهان است (انگيواسپرم ها angiosperms). بخش هاي گل شامل گلبرگ، كاسبرگ، يك يا تعداد بيشتري مادگي (اندام هاي توليد مثل ماده) و پرچم ها (اندام هاي توليد مثل نر) است.

 

اندام هاي توليد مثل مؤنث:

هر مادگي شامل يك تخمدان (جايي كه تخمك ها توليد مي شوند، تخمك ها سلول هاي توليد مثل مؤنث یا همان تخم ها هستند)، يك ميله (يك لوله در نوك تخمدان) و يك كلاله (كه در طول باروري به گرده دست پيدا مي كند) است.

 

اندام هاي توليد مثل مذكر:

پرچم ها بخش هاي توليد مثل نر گل ها هستند. پرچم شامل يك بساك (كه گرده توليد مي كند) و يك رشته است. گرده حاوی سلول هاي توليد مثل نر است. آنها تخمك را بارور مي كنند.

 

باروري:

گرده بايد يك تخمك را بارور كند تا دانه مناسب رشد توليد شود. اين فرايند گرده افشاني ناميده مي شود و اغلب، جانوراني مثل زنبورها كه از گلي به گلي پرواز مي كنند و شهد شيرين را جمع مي كنند به اين امر كمك مي كنند. هنگامي كه زنبورها با گل ها مواجه مي شوند، گرده را در اطراف پخش مي كنند و آن را روي بعضي از كلاله ها به جا مي گذارند. بعد در طول باروي دانه هاي يك گرده نر روي يك كلاله مي نشيند، لوله هاي گرده در داخل ميله پيش می رود و به داخل تخمدان کانال مي زند، جايي كه اسپرم يك اووم (يك سلول تخم) را در تخمك بارور مي كند. بعد از باروري، تخمك در داخل يك دانه در تخمدان پرورش مي يابد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این که گیاهان چگونه به وجود می آیند اینجا را کلیک کنید.

 

انواع گل ها:

بعضي از گل ها (به نام گل هاي كامل) هم اندام هاي توليد مثل ماده و هم اندام تولید مثل نر دارند. بعضي از گل ها (به نام گل هاي ناكامل) تنها اندام هاي توليد مثل ماده يا تنها اندام هاي توليد مثل نر دارند. بعضي از گياهان، هم گل هاي ماده و هم گل هاي نر دارند. گياهان ديگر گل هاي نر را روي يك گياه و گل هاي ماده را روي يك گياه ديگر دارند. گل هاي كامل، پرچم، يك مادگي، گلبرگ و كاسبرگ دارند. گل هاي ناكامل یکی از این بخش ها را ندارند.

 

به دلیل طولانی بودن مقاله ، ادامه مثاله در ادامه مطلب...

 

 

……………………………

از مجموع چند بافت یک اندام پدید می‌آید. در گیاهان دانه دار اندامهای رویشی و زایشی وجود دارند. اندامهای رویشی شامل ریشه ، ساقه ، برگ و اندامهای زایشی شامل گل ، میوه و دانه است. ریشه و ساقه را از آن جهت اندامهای رویا می‌نامیم که با جذب آب و نمکها و انجام فتوسنتز سبب ماده سازی ، رشد و رویش گیاه می‌شود. در گیاهان دانه‌دار محصول فعالیت اندامهای زایا تشکیل سلول تخم و سپس دانه است.

 


ریشه
به استثنای خزه گیاهان و چند گونه از نهانزادان آوندی که فاقد ریشه‌اند در بقیه گیاهان این اندام به شکلهای مختلف وجود دارد. در ریشه و ساقه نهاندانگان دولپهای دو نوع ساختار ممکن است وجود داشته باشد. ساختار نخستین و ساختار پسین. ساختار نخستین ، ساختمانی است که در ابتدا در ریشه و ساقه وجود دارد و ساختار پسین ، ساختاری است که در نتیجه رشد قطری ساقه و یا ریشه در این اندامها بوجود می‌آید. در واقع در گیاهان چوبی (غیر علفی) در نتیجه رشد و نمو قطری ، بافتهای جدیدی ساخته و به بافتهای قبلی ضمیمه می‌شود. این بافتهای جدید در مجموع ساختار پسین نامیده می‌شود. رشد پسین ریشه مربوط به فعالیت دو لایه زاینده کامبیوم و فلوژن است.

نقش ریشه
نقش اصلی ریشه در زندگی گیاه ، جذب آب و نکهای کانی و نگاهداری گیاه در خاک است.

انواع ریشه
بر حسب منشا تشکیل ریشه دو نوع ریشه راست و افشان تشخیص داده می‌شود. اگر منشا ریشه ، ریشه‌چه گیاه نباشد، چنین ریشه‌ای را نابجا گویند. ساختار ریشه در ارتباط با نقش آن تغییر می‌کند و در نتیجه انواع ریشه ایجاد می‌شوند که عبارتند از: ریشه‌های ذخیره‌ای یا غده‌ای، ریشه‌های هوایی (مانند ریشه‌های نگاهدارنده ، ریشه‌های بالارونده یا چسبنده) ، ریشه‌های انگلی و ریشه‌های تنفسی.

آناتومی ریشه
ساختار بیرونی ریشه در پایین بخش تارهای کشنده به‌ ترتیب از بالا به پایین عبارتند از: منطقه نمو ، منطقه مریستمی و کلاهک . در دو‌لپه‌ایها ، بافتهای مختلف ریشه از تکثیر سه یاخته بنیادی تشکیل می‌شوند. در بازدانگان ، بافتها از تکثیر دو یاخته بنیادی و در تک‌لپه‌ایها از تکثیر پنج گروه یاخته بوجود می‌آیند.

 


ساقه

وظیفه ساقه
ساقه بخشی از محور اصلی گیاه است که نقشهای نگهداری ، هدایت ، تولید بافتهای جدید ، اندوختن مواد و فتوسنتز را به عهده دارد.

انواع ساقه
ساقه را از نظر محیط زندگی به سه گروه: ساقه‌های آبی ، ساقه‌های هوایی و ساقه‌های زیرزمینی تقسیم می‌کنند. ساقه‌های هوایی و زیرزمینی را به حسب طول عمر ، نوع گیاه و نحوه رشد به چهار گروه: ساقه‌های بازدانگان و دولپه‌ایهای چوبی ، ساقه‌های گیاهان دولپه‌ای علفی ، ساقه‌های گیاهان تک‌لپه‌ای و ساقه‌های تغییر شکل یافته تقسیم می‌کنند.

بخشهای مختلف ساقه
در روی ساقه بخشهایی دیده می‌شوند که عبارتند: جوانه انتهایی ، جوانه‌های جانبی مولد برگ و گل ، اثر برگ ، اثر دسته آوند ، گره ، میانگره و عدسک (در شاخه‌های مسن) . جوانه‌ها را بر حسب محل استقرار آنها بر روی ساقه به جوانه‌های انتهایی ، جانبی ، فرعی و نابجا تقسیم می‌کنند.

تغییر شکل ساقه
تغییر شکل ساقه اغلب با تغییر نقش آن همراه است. مهمترین ساقه‌های تغییر شکل یافته عبارتند از: ساقه‌های خزنده ، ساقه‌های زیرزمینی ، ساقه پیچنده ، ساقه‌های برگ نما ، ساقه‌های گوشتی و ساقه خارنما.

رشد ساقه
رشد ساقه به دو صورت طولی و قطری است. در قسمت انتهایی هر ساقه مریستم انتهایی قرار دارد که در اثر تقسیم و تمایز یاخته‌های آن سه نوع بافت مریستم نخستین به نامهای پروتودرم ، مریستم زمینه‌ای و پروکامبیوم بوجود می‌آیند. پروتودرم بشره را تولید می‌‌کند. بافتهای نخستین پوست مغز و گاهی اشعه مغزی از مریستم زمینه‌ای بوجود می‌آیند. پروکامبیوم از خارج آوندهای آبکش و از داخل آوندهای چوبی را ایجاد می‌کند.

 


برگ
بیشتر برگها دارای پهنک و دمبرگ هستند و در برخی نیام و گوشوارک نیز دیده می‌شود. نیام به بخش نسبتا پهن پایین دمبرگ گفته می‌شود که کم و بیش ساقه را دربرمی‌گیرد. گوشوارکها ضمایمی هستند که در محل اتصال دمبرگ به ساقه در بعضی گیاهان دیده می‌شوند. در ساختار پهنک سه بخش مشخص وجود دارند که عبارتند از: روپوست ، میانبرگ و دسته‌های آوندی . روپوست زبرین و زیرین پهنک را پوشانده است. این سلولها در بعضی نهانزادان آوندی مانند سرخسها دارای کلوروپلاست هستند و به خاطر زیستن در ناحیه مرطوب لایه کوتینی نازکی دارند.

سلولهای روپوست خاستگاه انواع کرکها هستند. میانبرگ به پارانشیمی که بین روپوست زیرین و زبرین وجود دارد گفته می‌شود. در میانبرگ اکثر برگها دو نوع پارانشیم نرده‌ای و اسفنجی وجود دارد. سلولهای میانبرگ اسفنجی بطور معمول کروی و سلولهای استوانه‌ای زیر اپیدرم و در زیر آن سلولهای اسفنجی قرار می‌گیرند. در تک‌لپه‌ایها میانبرگ معمولا اسفنجی است. دسته‌های آوندی رگبرگهای برگ را می‌سازند. هر دسته آوندی بوسیله غلاف آوندی احاطه می‌شوند. دمبرگ و نیام ساختاری مشابه پهنک برگ دارند.

گل
گل اندامی است که اعمال تولید مثلی گیاه در آن صورت می‌گیرد. هر گل از اندامهای پوششی و زایشی تشکیل شده است. کاسبرگها و گلبرگها اندامهای پوششی گل هستند که حفاظت همه بخشهای گل را بر عهده دارند. نافه و (مادگی و ساختمان آن|مادگی)) اندامهای زایشی گل‌اند. نافه گل مجموعه‌ای از پرچمهاست که هر یک از پرچمها از میله و بساک تشکیل می‌یابند.

دانه گرده در اثر تقسیم میوز بوجود می‌آید و دارای دو هسته روینده زاینده است. مادگی از سه بخش تخمدان ، خامه و کلاله تشکیل شده است گلها از نظر ساختار متنوع‌اند و به صورت کامل ، ناقص ، نر و نرماده دیده می‌شوند. طرز قرار گرفتن گلها را روی شاخه‌ها گل آذرین می‌نامند تشکیل گل طی سه مرحله صورت می‌گیرد که یکی از علل تشکیل آن برداشته شدن عوامل خواب از روی مریستمهای خفته است.




میوه
فرآیند تولید مثل گیاهان گلدار با ظهور گل آغاز می‌شود و با تشکیل دانه پایان می‌یابد.پس از لقاح تخمک به دانه و دیواره‌های تخمدان به صورت میوه تغییر شکل می‌دهند. تغییر شکل تخمدان به میوه ممکن است بدون عمل لقاح نیز صورت گیرد. تخمدان رشد یافته را میوه گویند. در بسیاری از میوه‌ها بخشهای دیگر گل همراه با تخمدان رشد می‌کنند. تشکیل میوه عموما پس از گرده افشانی و لقاح آغاز می‌شود. بافت دیواره تخمدان ضمن تحولاتی فرا بر میوه را بوجود می‌آورد. که از سه لایه درون‌بر ، میان‌بر و برون‌بر تشکیل شده است. میوه گیاهان اصولا دو نوع هستند. میوه‌های ساده که از رشد یک تخمدان حاصل می‌شود و میوه‌های مرکب از رشد چند تخمدان حاصل می‌شوند.

دانه
بعد از لقاح مضاعف تخمک به دانه تبدیل می‌شود. دانه رسیده از سه بخش تشکیل شده است.

…………………..

چرا کاکتوس ها خار دارند؟
خارهای کاکتوس مانند حصارهای سیم خاردار هستند، آنها از این گیاه محافظت می کنند و اجازه نمی دهند جانوران آن را بخورند .

خارها هم يکي ديگر از ويژگي هاي شناخته شده کاکتوس هاست که گاهي به صورت رنگي هستند و در طول شب رطوبت هوا را جذب مي کنند و آب را در آوندهاي گياه و از آن جا به ريشه ها هدايت مي کنند. البته همه کاکتوس ها خاردار نيستند.

 


مطالب مشابه :


همه چیز درباره گل ...

www.majedbavi.blogfa.com - همه چیز درباره گل - تقدیم به دانشجویان عزیز رشته گیاه پزشکی دانشگاه رامین




اطلاعاتی درباره ی گل های :

حرفه و فن - اطلاعاتی درباره ی گل های : - مطالب آموزشی ودرسی کتاب حرفه و فن سال دوم راهنمایی




همه چیزدرباره ی گل

تحقیقات - همه چیزدرباره ی گل - اموزش به نام خدا. تحقیق درباره قسمت های گل و کاربرد آن برای




حقایقی درباره ی کلاغ

گل نرگس - حقایقی درباره ی کلاغ - فرهنگی -اخلاقی ظاهر ترسناک کلاغ‌ها همیشه سرآغاز شکل‌گیری




نکاتی درباره ی نگهداری کاکتوس ها

گروه مهندسي گپ(gap group) - نکاتی درباره ی نگهداری کاکتوس ها - دست در دست هم دهیم به مهر * میهن




چند تا جمله ی گل

درباره ی دعا: دعا تنها یک عبادت نیست. دعا صرفا حمد و ستایش نیست. دعا چیزی را درخواست کردن نیست.




برچسب :