Expans چیست ؟

تاريخچه توليد پورتال:

       تا مدتها قبل توليد صفحات وب به منظور ايجاد وب سايت اختصاصي نيازمند برنامه نويسي به زبانهايHTML و ... بود. در آن زمان برنامه نويسان، با دريافت چند ميليون تومان اقدام به توليد چند صفحه وب استاتيک مي نمودند و اين تخصص، انحصاري را ايجاد مي نمود که وابستگي مداوم صاحبان وب سايتها به کارشناسان برنامه نويس را به دنبال داشت.   پس از يک دهه تلاش و برنامه نويسي مداوم کارشناسان فناوري اطلاعات و ارتباطات سراسر جهان، نسل جديدي از نرم افزارهاي تحت وب با عنوان سيستم مديريت محتوا (Content Management System) وارد عرصه توليد وب سايت شدند. اين نرم افزارها محيطي مانندMS Word را در اختيار کاربران قرار مي دادند و کاربر بدون نياز به تخصص برنامه نويسي، محتويات وب سايت خود را توليد مي نمود.    سيستم مديريت محتوا (CMS) متون، تصاوير و انيميشن ها را از کاربر دريافت کرده و کدهاي HTML آن را توليد مي کرد. اين سيستم مستقيماً بر رويServer  نصب مي شد و از اتلاف وقت به منظور ارسال صفحات  وب از کامپيوتر کاربر به Server  جلوگيري مي نمود.

   پس از گذشت چند سال از توليد CMS ها و به موازات توليد وب سايتهاي مرجعي به نام Portal با معناي لغوي "درگاه" ،  " گذرگاه" يا "دروازه" با توانايي هايي همچون ورود کاربران در تمامي سطوح از يک درگاه، امکان دسترسي به منابع اطلاعاتي و سرويس هاي خارجي و ... نسل جديدي از نرم افزارهاي تحت وب با عنوان Builder Portal وارد عرصه شدند که مختصراً Portal ناميده مي شوند.

 پورتال در لغت به معناي گذرگاه است. 

اين گذرگاه در عرصه نرم افزارهاي تحت وب به سه صورت به کار رفته است:

  الف ـ  پورتال به معناي گذرگاه واحد براي ورود کليه کاربران شامل: کاربران عمومي، کارکنان، مديران و مديران ارشد از طريق سيستم login است. در اين نوع پورتال ، افراد پس از ورود به سيستم بر اساس تعاريف قبلي در خصوص سطح دسترسي ها، به اطلاعاتي دسترسي پيدا مي نمايند که کاربران همان سطح يا بالاتر امکان دستيابي به آنرا دارند.  

   ب ـ  پورتال  به معناي گذرگاه ورود به وب سايت هاي ديگر.

  در اين نوع پورتال ، بانکهاي اطلاعاتي وب سايت هاي مختلف در يک مجموعه تحت جستجو و سرويس دهي قرار مي گيرد. به عنوان مثال: اگر کاربر يک کلمه کليدي را مورد جستجو قرار دهد ميتوان به نحوي برنامه ريزي نمود که اين کلمه در بانک هاي اطلاعاتي وب سايت هاي زير مجموعه پورتال  جستجو شده و نتيجه به کاربر باز گردانده شود. 

   ج ـ  پورتال به معناي گذرگاه براي استفاده از سرويس هاي مختلف .

  در اين نوع پورتال، نرم افزارهاي تحت وب از طريق بستر واحد در اختيار کاربراني که سطح دسترسي آنان تعريف شده است قرار مي گيرد.   

ويژگي مهم  پورتالهاي جديد :

  مهم ترين ويژگي پورتال هاي جديد، ايجاد بستر نرم افزاري ماژولار تحت وب است که توانايي پذيرش ساير نرم افزارهاي تحت وب را به صورت يکپارچه دارا مي باشد.( به عنوان مثال يک دانشگاه مي تواند سيستم انتخاب واحد ،حذف و اضافه ، ارائه کارنامه، پرداخت الکترونيکي، کتابخانه الکترونيکي، انجمن هاي علمي، خبرنامه الکترونيکي و ...  را  بر روي بستر پورتال نصب و مورد بهره برداري قرار دهد. )  

معرفي پورتال نسخه PHP واحد گسترش فناوري اطلاعات و ارتباطات :

  تيم فني و کارشناسان ارشد اين شرکت معتقدند چرخ را نبايد دوباره اختراع نمود و در توسعه فناوري اطلاعات بايد از تجارب قبلي ديگران بهره مناسب برد. در همين راستا، اساسي ترين راهبرد واحد گسترش فناوري اطلاعات و ارتباطات قرن بيست و يک حضور فعال در عرصه توسعه کاربرد نرم افزارهاي کد باز (open source) مي باشد.  

به جراًت مي توان لينوکس را قوي ترين نرم افزار تحت وب جهان دانست که با ميليونها سطر کد در اختيار همگان است و تاکنون بيش از صد و بيست نگارش جديد از آن به دنياي ICT عرضه شده است.

 

با رشد روز افزون لينوکس، زبان برنامه نويسي php به رقابت با زبانهاي ASP  و JSP و ... پرداخته و هم اکنون با همکاري بسيار نزديکي که با تيم هاي Apache و My Sql داشته، خود را به عنون محبوب ترين و پرکاربرد ترين زبان برنامه نويسي تحت وب مطرح ساخته است.

 

در طول پنج سال اخير نرم افزارهاي مديريت محتوا (CMS) و پورتال هاي متعددي با استفاده از زبان PHP نوشته شده که هر يک نقاط ضعف و قوت خاصي دارد. از جمله اين نرم افزارها مي توان به دروپال، مامبو، سون سيز، پي کاپ، جوملا، زوپس و ... اشاره نمود.

  Expansion Portal Php Edition ، نرم افزار کد باز آزادي است که مبتني بر نرم افزارهاي مذکور و با قالب جوملا ارائه مي گردد. استفاده از اين نرم افزار با رعايت پروتکل GPL مجاز است.  

از جمله محاسن اينگونه نرم افزارها، عدم وابستگي به شخص، گروه و شرکت خاص و در دسترس بودن کدهاي منبع آن است که استفاده کنندگان را از سيطره شرکتهايي همچون مايکروسافت آمريکا خارج نموده و به استقلال نرم افزاري کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه کمک مي نمايد.

   برخي توانايي هاي Expansion Portal Php Edition  :  

·   ماژول مديريت مطالب : اين ماژول که توسط ويرايشگرTinymce مديريت مي گردد محيطي مانند     MS Word را در اختيار مدير قرار مي دهد تا به راحتي بتواند مطالب خود شامل متون، جداول، تصاوير ثابت، تصاوير متحرک و فلش ها را ايجاد نمايد.

   اين ويرايشگر کليه کدهاي HTML -XML  و PHP را توليد نموده و امکان دست يابي مدير به کدهاي برنامه رانيز فراهم مي نمايد.  

·  ماژول ايجاد مجموعه و بخش  : به منظور طبقه بندي مطالب و محتواي پورتال، بخش ها ومجموعه ها ايجاد شده و مدير مي تواند مطالب خود را طبقه بندي نموده و امکان دست يابي کاربران را به مطالب دسته بندي شده فراهم نمايد.

   ماژول ايجاد مطالب استاتيک : اين ماژول امکان ايجاد و انتشار سريع مطالب بدون در نظر گرفتن طبقه بندي هاي کلاسيک و بدون نياز به تعريف بخش و مجموعه را فراهم مي نمايد.  

·          ماژول مديريت نشر و آمار: اين ماژول تاريخ آغازنشر، تاريخ انقضاي نشر، نويسنده مطلب، نام مستعار نويسنده، تعداد بازديد کنندگان از مطلب را نشان مي دهد. 

 

·          ماژول مديريت کلمات کليدي: به منظور دست يابي سريع موتور هاي جستجو به صفحات پورتال مي توان در دو بخش جدا گانه کلمات کليدي کل پورتال و کلمات کليدي هر مطلب را تعريف نمود.

  اين ماژول، سطح طبقه بندي (Ranking) در موتورهاي جستجو را افزايش مي دهد.   ·          ماژول جستجو: اين ماژول امکان جستجوي سريع و پيشرفته را در مراحل اول و دوم براي کاربران در محتواي پورتال و بانک اطلاعاتي فراهم نموده و در مرحله سوم امکان جستجو توسط  موتور جستجوي گوگل را در اختيار کاربر قرار مي دهد.  

·          ماژول ارتباطات : با استفاده از اين ماژول مي توان امکان برقراري ارتباط کاربران با افراد مختلف يک سازمان يا اداره يا شرکت را فراهم نمود.

  ·          بديهي است مطالبي که کاربران در Box مربوط به هر مخاطب مي نويسند علاوه بر ذخيره در inbox موجود در پورتال، به ايميل شخصي مخاطبين نيز ارسال مي گردد.  

·          ماژول پست الکترونيکي داخلي : اين ماژول امکان ارسال ايميل هاي گروهي براي يک يا چند يا تمامي گروههاي کاربري را فراهم مي نمايد.

  ·          ماژول مديريت تبليغات : با استفاده از اين ماژول مي توان تبليغات ساير وب سايت ها را در صفحه اول سايت نمايش داده و نحوه نمايش و تاريخ انقضاي آن را مديريت نمود.  

·          ماژول آپلود فايل و تصاوير: اين ماژول امکان ارسال فايل هاي متني و تصويري از کامپيوتر شخصي به پورتال را فراهم مي نمايد.

 

·         ماژول پيش نمايش : اين ماژول امکان مشاهده مطالب  را قبل ار انتشار عمومي فراهم مي کند.

  ·        ماژول نصب زبان : با استفاده از اين بخش مي توان انواع زبان هاي زنده دنيا را به پورتال اضافه نمود.   ·          ماژول نصب کامپوننت و ماژول هاي ديگر: اين ماژول مهم ترين بخش پورتال است و امکان نصب ماژول ها و کامپوننت هاي خارج از پورتال را فراهم مي کند.  

·            ماژول چاپ: اين ماژول امکان تغيير نمايش محتواي صفحات وب به قالب قابل چاپ توسط چاپگر را فراهم مي نمايد.

  ·          ماژول ارسال براي دوست: در کليه صفحات خروجي پورتال اين ماژول امکان ارسال محتواي آن صفحه توسط کاربر براي دوستانش را فراهم مي کند.  

·           ماژول ارسال براي مدير: اين ماژول امکان ارسال مطالب و اخبار توسط کاربران براي مدير سيستم را فراهم مي نمايد.

  ·             ماژول تقويم فارسي و انگليسي   

·             ماژول ايجاد PDF از صفحات انگليسي

  ·              ماژول مديريت تصاوير و فايل هاي فلش  

·          ماژول فيلترينگ: با استفاده از اين ماژول مي تواند به نتيجه يک نوع جستجوي کاربري و مديريتي دست يافت به نحوي که سيستم تمامي مطالب قابل نمايش براي مدير يا کاربر را فيلتر مي نمايد مگر مطلبي که مدير يا کاربر آنرا در بخش مربوطه وارد مي نمايد.

  ·           ماژول مديريت صفحه اول سايت: با استفاده از اين ماژول مي توان ترتيب نمايش مطالب در صفحه اول را تغيير داد. 

·           ماژول مديريت سطل زباله: با استفاده از اين ماژول مي توان مطالب حذف شده را بازيافت  و يا براي هميشه حذف نمود.

  ·          ماژول کنترل و اخراج مديران زيردست و اعضاء : اين ماژول افرادي که توسط پانل مديريتي وارد سيستم شده اند را نمايش مي دهد و امکان اخراج آنان توسط مديرکل را فراهم مي نمايد.  

·          ماژول نظر سنجي : با استفاده از اين امکان مي توان نظر سنجي هاي مختلفي را در صفحات مختلف ايجاد نمود. نتيجه نظر سنجي ها به صورت کاملا الکترونيکي پردازش مي گردد.

  ·          ماژول توليد XML : اين ماژول با توليد کدهاي XML امکان نمايش مطالب سايت در سايت هاي ديگر و يا نرم افزار هاي RSS Reader را فراهم مي نمايد.  

·          ماژول ترجمه XML : اين ماژول امکان نمايش مطالب سايت هاي ديگر در پورتال را فراهم نموده  نياز به هم ساني زبان آن سايت با زبان پورتال را مرتفع مي نمايد.

  ·            ماژول وب لينک : در اين بخش لينک هاي مفيد براي استفاده کاربران قرار مي گيرد.  

·             ماژول توليد منو: با استفاده از اين امکان مي توان  به صورت نامحدود منو ايجاد نمود.

  ·          ماژول بيشترين بازديدها : اين بخش مطالبي که بيشترين بازديد را توسط کاربران داشته به کاربران و مديران نشان مي دهد و به مديران تعداد بازديد ها را نيز نشان مي دهد.  

·          ماژول آخرين مطالب: اين ماژول آخرين مطالب درج شده در پورتال را به کاربران و مديران نشان مي دهد و براي مديران نام نويسنده و تاريخ  را نيز نشان مي دهد.

  ·           ماژول مطالب مرتبط: اين ماژول مطالب مرتبط با موضوعي قابل جستجو يا قابل نمايش را نشان مي دهد.  

·            ماژول اطلاعات سيستمي : با استفاده از اين بخش مي توان به اطلاعات سيستمي Server دست يافت.

  ·          ماژول Chekin- Chekout : اين ماژول امکان اختصاصي نمودن ويرايش مطلب يا مطالبي را توسط مدير کل و يا ساير مديران نشان مي دهد.  

·            ماژول مديريتي کاربران : با استفاده از اين ماژول مي توان سطوح دسترسي مختلف را براي کاربران تعريف نمود.

  ·             در حال حاضر امکان تعريف هفت سطح کاربري وجود دارد.  

·             ماژول ايجاد صفحات شخصي : با استفاده از اين امکان مي توان صفحاتي ايجاد نمود که فقط توسط يک کاربر خاص قابل رؤيت باشد.

  ·             ماژول دريافت اطلاعات بيشتر از کاربران: با استفاده از اين بخش مي توان تا  19 نوع اطلاعات از کاربران در هنگام ثبت نام دريافت نمود.  

·            ماژول مديريت پيام ها: با استفاده از اين ماژول مي توان صندوق دريافت نامه الکترونيکي داخل پورتال را مديريت و پيکربندي نمود.

  ·          ماژول مديريت حافظه (Cache ) : به منظور دست يابي سريع تر کاربران به مطالبي که قبلا مشاهده نموده اند مي توان از اين ماژول استفاده نمود.  

·           ماژول نمايش کاربران آنلاين: با استفاده از اين ماژول مي توان تعداد بازديدکنندگان فعلي سيستم را نمايش داد.

  ·           ماژول مديريت خبرنامه : با استفاده از اين ماژول مي توان روزنامه، هفته نامه، ماهنامه ، گاهنامه و ... ايجاد و منتشر نمود. 

·           ماژول ايجاد منوهاي درختي

  ·            ماژول مديريت آرشيو مطالب  

·            ماژول نمايش مطالب تصادفي

  ·             ماژول نمايش تصاوير تصادفي  

·              ماژول تغيير قالب گرافيکي توسط مدير

  ·              ماژول تغيير قالب گرافيکي توسط کاربر  

·               ماژول يافته هاي مرتبط

  ·               ماژول دريافت بررسي پسورد هاي فراموش شده   

·               ماژول متحرک سازي : با استفاده از اين ماژول مي توان متون و تصاوير را در يکي از جهت هاي چهارگانه  به حرکت درآورد.

  ·                 ماژول ويرايش کدهاي CSS : با استفاده اين ماژول مي توان کدهاي CSS مربوط به قالب هاي گرافيکي را ويرايش نمود.   


مطالب مشابه :


مشکلات کار فنی در ادارات دولتی

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




  دات نت چیست ؟

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




قرعه کشی بزرگ

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




دیکشنری 6 زبانه آنلاین - فارسی رو ساپورت می کنه

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




معماری چند لایه در برنامه نویسی

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




بازيابی Scalar Data با استفاده از Stored Procedure

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




Expans چیست ؟

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




انواع پورتال

» کاملترین مقایسه دروپال-جوملا و » تاریخ هجری شمسی در دات نت (بدون نیاز به کد نویسی)




برچسب :