انواع عمل های پروستات . عمل پروستات . turp

 معمولاً با استفاده از بی حسی نخاعی و در حالیكه بیمار بیدار می باشد عمل جراحی انجام می گیرد اما گاهی اوقات از بیهوشی عمومی هم استفاده می شود. امروزه بسیاری از جراحان با استفاده از یك دوربین متصل به یك تلویزیون كوچك، جراحی را انجام می دهند و در صورتی كه بیمار بخواهد، می تواند عمل جراحی را از طریق تلویزیون مشاهده نماید.
اگر شما می خواهید یك عمل جراحی TURP (تی.یو.آر.پی) انجام دهید، باید یك روز قبل از عمل جراحی در بیمارستان بستری شوید. یك معاینه كلی، چند آزمایش خون و یك عكس رادیوگرافی از قفسه سینه از شما گرفته می شود. جراح اورولوژیست و متخصص بیهوشی در مورد عمل جراحی با شما صحبت خواهند كرد. شما ممكن است خودتان بین بیهوشی عمومی و بی حسی نخاعی، یكی را انتخاب نمایید اما در بعضی مواقع، مثلاً وقتی كه شما دچار یك بیماری ریوی هم هستید، بیهوشی عمومی برای شما توصیه نمی گردد.


بعد از عمل جراحی
در عمل جراحی TURP (تی.یو.آر.پی) معمولاً فقط بین 4 یا 5 روز بستری در بیمارستان لازم می باشد. از آنجائی كه در عمل جراحی TURP (تی.یو.آر.پی) هیچگونه برشی بر روی پوست ایجاد نمی شود، دردهای بعد از عمل جراحی به میزان قابل توجهی كمتر از سایر جراحی ها می باشد.


خونریزی
بعد از عمل جراحی، یك سوند (كاتتر) در مثانه قرار داده می شود تا ادرار را بیمار تخلیه كند. این سوند معمولاً بعد از دو روز برداشته می شود. گرچه اكثر خونریزیهای در پایان عمل جراحی تحت كنترل در خواهند آمد اما مقداری خون ممكن است وارد ادرار شود. بنابراین در طی یكی دو روز بعد از عمل جراحی، ادرار ممكن است كاملاً خون آلود باشد. گاهی اوقات، این خون لخته شده و جلوی سوراخ سوند را می گیرد. در صورتی كه چنین اتفاقی رخ داد، پزشك یا پرستار می تواند با استفاده از یك سرنگ، این لخته را پاك كند. بسیاری از جراحان از سوندهای مخصوصی استفاده می كنند كه از خطر ایجاد این لخته ها كم می كند.


آیا عمل جراحی پروستات دردناك است؟
بعد از عمل جراحی TURP (تی.یو.آر.پی) شما هیچكدام از دردهایی كه در سایر جراحی ها وجود دارد را احساس نخواهد كرد، اما وجود سوند در مثانه می تواند كمی ناراحت كننده باشد و ممكن است احساس پر بودن در مثانه ایجاد شود. گاهی اوقات اسپاسم های دردناك رخ می دهند. اگر این دردها شدید باشند، دراوهای مسكن تجویز خواهد شد. به شما توصیه خواهد شد كه هر روز مقدار زیادی آب بنوشید تا به شستشوی مثانه شما كمك شود.


بازگشت به زندگی عادی
همینكه سوند از مثانه بیرون كشیده شود، شما باید قارد باشید كه ادرار نمایید. طبیعی است كه شما در طی یكی دو روز اولی كه سوند برداشته می شود دچار تكرر ادرار شوید و مجبور شوید كه مدام به توالت بروید و اغلب كنترل ادرار در اوایل برای شما مشكل خواهد بود. یك فیزیوتراپیست (یا یك پرستار) به شما تمریناتی را یاد خواهد داد كه به كنترل ادرار كردن شما كمك نماید. بعد از دو روز كه سوند برداشته شد، معمولاً بیمار از بیمارستان مرخص می كند.
گرچه در عمل جراحی TURP (تی.یو.آر.پی) هیچگونه برشی بر روی پوست ایجاد نمی شود كه احتیاج به ترمیم داشته باشد، اما اهمیت
زیادی دارد كه بدانیم خود پروستات دارای زخم بوده و مدتی زمان لازم دارد تا زخمهایش بهبود یابند. برای این كار، چند هفته وقت لازم است و در این مدت باید چند توصیه را انجام دهید. به نوشیدن مقادیر زیاد آب و مایعات (البته نه الكل) ادامه دهید. از بلند كردن اجسام سنگین خودداری نموده و به مدت دو یا سه هفته رانندگی نكنید. همچنین در طی این مدت از انجام مقاربت های جنسی خودداری نمایید. شما ممكن است گاهی اوقات در ادرارتان تكه هایی از بافت را ببینید، این وضعیت شبیه حالتی است كه وقتی پوست زخمی شده در حال بهبود است، پوسته هایی از آن جدا می شوند. بعد از عمل جراحی پروستات، گاهی هاوقات مقادیر اندكی خون در ادرار وجود دارد. در مواقعی هم ممكن است خونریزی شدیدی رخ دهد كه معمولاً یك یا دو هفته بعد از عمل جراحی این اتفاق می افتد. اگر چنین اتفاقی افتاد و ادرارتان كاملاً خون آلود بود، دچار هراس و نگارنی نشوید زیرا اهمیت زیادی ندارد. مقادیر زیادی آب و مایعات بنوشید و در صورتی كه بعد از چند ساعت ادرارتان هنوز خون آلود بود، یا پزشكتان تماس بگیرید.
گاهی اوقات وجود لخته های خون باعث اشكال در ادرار كردن می شود. اگر چنین وضعیتی رخ داد شما ممكن است نیاز داشته باشید كه به بیمارستان مراجعه كرده و گاهی اوقات برای یكی دو روزی سوند به شما وصل شود. چنین خونریزیهایی معمولاً بهبود می یابند. گاهی اوقات این خونریزی ها به علت یك عفونت ایجاد می شوند كه در چنین مواردی، آنتی بیوتیكهای مناسب تجویز می گردد.

از آنجایی كه بزرگ شدن خوش خیم پروستات به تدریج و در طی چندین سال در اكثر آقایان رخ می دهد و مثانه آنها در طی این مدت با فشار بیشتری كار می كند، بعد از عمل جراحی پروستات، فشار و سرعت جریان ادراری این افراد بسیار زیاد می شود بطوریكه موجب تعجب آنها می گردد. در مواردی كه علایم تكرر ادار وجود دارد، بعد از عمل جراحی ممكن است زمان زیادی برای برطرف شدن این علایم لازم باشد و یا اینكه ممكن است هیچگاه به وضعیت طبیعی برنگردد. بلند شدن های مكرر در هنگام خواب شبانه برای ادرار كردن، ممكن است بعد از عمل جراحی هم ادامه یابد زیرا این وضعیت بیشتر به بالا رفتن سن و پیری مربوط است تا به اشكالات پروستات.
علامت دیگری كه ممكن است بعد از عمل جراحی هم بهبود نیابد، نشت كردن ادرار (قطره قطره آمدن ادرار) در پایان ادرار كردن می باشد. در واقع بعضی از آقایان برای اولین بار بعد از عمل جراحی متوجه این نشتی ادرار می شوند. ادرار از حفره ای كه در عمل جراحی در پروستات ایجاد شده، نشت می كند. معمولاً با كمی مراقبت می توان در هنگام ادرار كردن، این وضعیت را كنترل نمود.

مشكلی كه تقریباً همیشه بعد از عمل جراحی اتفاق می افتد آن چیزی است كه پزشكان به آن "انزال معكوس" اصطلاحاً می گویند. در این موارد، در هنگام اوج فعالیت جنسی، هیچگونه مایعی (منی) خارج نمی گردد. در عمل جراحی، عضله تنگ كننده ای كه در اطراف گردن مثانه و در بالای پروستات قرار دارد، همراه با بافت پروستات بریده و برداشته می شود و به همین دلیل در هنگام انزال، مایع منی به جای اینكه به طور طبیعی به سمت بیرون بیاید به داخل مثانه می رود. معمولاً سایر فعالیتهای جنسی، طبیعی بوده و مشكلی در آنها وجود ندارد، گرچه بعضی از آقایان اظهار می دارند كه بعد از عمل جراحی، در نعوظ آلت دچار مشكل هستند.

بعد از عمل جراحی پروستات، كنترل ادرار باید طبیعی باشد. اگر شما قبل از عمل جراحی از تكرر ادرار یا عجله برای ادرار كردن رنج می برید، ممكن است بعد از عمل جراحی دچار نشتی و قطره قطره آمدن ادرار هم بشوید و نیاز داشته باشید كه به طور موقت از قرصهایی استافده نمایید. تا مثانه تان را آرام نگهدارید. به ندرت، عضله تنگ كننده ای كه در زیر پروستات قرار دارد هم در طی عمل جراحی ضعیف می شود. با انجام تمرینات خاصی می توان این عضله را تقویت نمود و مشكل را برطرف كرد. خیلی غیر معمول است كه این مشكل به طور دایمی باقی بماند. در چنین مواردی می توان با انجام یك عمل جراحی، این وضعیت را اصلاح نمود. گاهی اوقات، نشتی و قطره قطره آمدن ادرار به دلیل ناكافی برداشتن پروستات در هنگام عمل جراحی صورت می گیرد. در چنین وضعیتی باید دوباره اقدام به عمل جراحی پروستات (TURP) شود.

افرادی كه تحت عمل جراحی تی.یو.آر.پی TURP قرار گرفته اند در میان سایر بیمارانی كه به اورورلوژیستها مراجعه می كنند از رضایت بیشتری برخوردارند. اكثر آنها از انجام عمل جراحی، خوشحال و راضی هستند، اما تعداد كمی از آنها هم كه قبل از عمل جراحی، علایم خفیفی داشته اند از نتایج عمل جراحی رضایت نداشته و دچار مشكلات بیشری شده اند.

نتایج بدی كه گاهی اوقات از انجام عمل جراحی تی.یو.آر.پی TURP به دست می آید، معمولاً نشان دهنده این موضوع است كه عمل جراحی، بهترین درمان مناسب برای هر فردی نمی باشد. به همین دلیل است كه قبل از عمل جراحی باید آزمایشهای متعددی صورت پذیرد تا معلوم شود كه آیا انجام عمل جراحی برای بیمار مفید می باشد یا خیر.


مطالب مشابه :


مقایسه ای بین سزارین و زایمان طبیعی

وبلاگ تخصصی اتاق عمل - مقایسه ای بین سزارین و زایمان طبیعی - نویسندگان وبلاگ / سید مجتبی




سزارین یا طبیعی؟(2)

سزارین یا طبیعی؟(2 برای بعضی زنان مشکل است تصور کنند که زایمان در اتاق عمل صورت گیرد




انواع عمل های پروستات . عمل پروستات . turp

عمل پروستات . turp طبیعی است كه شما در طی یكی دو روز اولی كه سوند برداشته می شود دچار تكرر




سزارين يا زايمان طبيعي

جراحي اتاق عمل ، پروسيجرهاي جراحي n ممنوعیت­های زایمان طبیعی بدنبال سزارین:




رشد غیر طبیعی آدنوئید(دکتر پزشک)

دکتر و پزشک - رشد غیر طبیعی آدنوئید(دکتر پزشک) - دکتر و در عمل جراحی چه کاری انجام می




مقایسه ای بین سزارین و زایمان طبیعی

اتاق عمل - مقایسه ای زایمان به دو صورت طبیعی و غیر طبیعی انجام می‌ گیرد كه سزارین روش غیر




تعریف سزارین، علل انجام آن، مزایا و معایب و عوارض انجام عمل سزارین

زایمان و خاطرات شیرینش - تعریف سزارین، علل انجام آن، مزایا و معایب و عوارض انجام عمل سزارین




علل گرایش به انجام جنسی غیر طبیعی (مقعدی )

خانه مهر - علل گرایش به انجام جنسی غیر طبیعی (مقعدی ) ، چیست ؟ حکم دینی انجام این عمل چیست ؟




فیلم زایمان طبیعی

اتاق عمل92 کاشان - فیلم زایمان طبیعی - وسایل اتاق عمل . دانشجویان مامائی ورودی 92




برچسب :