معرفی گرایش های کارشناسی ارشد عمران

گرایش زلزله

گرایش زلزله در سال های اخیر مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. این گرایش علاوه بر در بر گرفتن مسائل مربوط به زلزله، تا حدودی گرایش های سازه و خاک و پی را هم پوشش می دهد.




کاربرد
محور اصلی این گرایش پیرامون تحلیل و طراحی سازه ها در برابر زلزله، تحلیل و طراحی سازه های خاکی (پی، دیوار حائل، شمع و ...) در برابر زلزله و بارهای دینامیکی، بهسازی و مقاوم سازی لرزه ای، تحلیل خطر و ... است.
دروس گرایش زلزله در مقطع کارشناسی ارشد
تعداد واحد های مقطع کارشناسی ارشد عمران در تمام گرایش ها برابر 32 واحد است که شامل
24 واحد دروس تئوری و عملی
2 واحد سمینار
6 واحد پایان نامه است.
دروس اصلی گرایش زلزله عبارتند از:

ریاضیات مهندسی پیشرفته، مهندسی زلزله، دینامیک سازه ها و دینامیک خاک
همچنین تعدادی دروس اختیاری نیز باید بگذرانید، مانند طراحی سازه ها در برابر زلزله، اجزاء محدود، تحلیل ریسک، تحلیل خطر پذیری و ...
پذیرش
گرایش زلزله در سال 87 در حدود 150 نفر پذیرش داشته است. علاوه بر دانشگاه های سراسری پژوهشگاه بین المللی زلزله و پژوهشکده ساختمان نیز در این گرایش دانشجو می پذیرند. جدول مربوط به پذیرش گرایش زلزله در دانشگاه های مختلف را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
ظرفیت پذیرش گرایش زلزله 
گرایش زلزله دارای بازار کار مناسبی است، فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در شرکت های مهندسی به کار طراحی سازه بپردازند، یکی از زمینه های مناسب کاری گرایش زلزله مقوله مقاوم سازی است (بحث مقاوم سازی در چند سال اخیر مورد توجه شایانی قرار گرفته است )، یکی دیگر از زمینه های کاری گرایش زلزله وارد شدن در بحث تحلیل خطر است که در سال های اخیر نقش پر رنگ تری پیدا کرده است. (همانطور که دوستان عزیز مطلع اند، برای طراحی سازه های متعارف از آئین نامه زلزله استفاده می شود، اما طراحی سازه های خاص نظیر سدها، نیروگاه ها، برج ها و ... مستلزم مطالعات جامع تحلیل خطر است)
ادامه تحصیل
امکان ادامه تحصیل در گرایش زلزله در مقطع دکترا در داخل کشور وجود دارد.


  گرایش خاک و پی

گرایش خاک و پی یا ژئوتکنیک پایه و اساس مهندسی سازه می باشد، زیرا سازه بطور مستقیم بر روی خاک و پی قرار می گیرد.
کاربرد

در مهندسی ژئوتکنیک در مورد مکانیک خاک، دینامیک خاک و پی بحث می شود. همچنین مباحث مربوط به سازه های خاکی نظیر تونل‌ها، سدهای خاکی، شیروانی ها، دیوار های حایل و آزمایشگاه‌های مکانیک خاک در زمرۀ فعالیت‌های مهندسی ژئوتکنیک قرار می‌گیرد.
دروس گرایش خاک و پی در مقطع کارشناسی ارشد
تعداد واحد های مقطع کارشناسی ارشد عمران در تمام گرایش ها برابر 32 واحد است که شامل
24 واحد دروس تئوری و عملی
2 واحد سمینار
6 واحد پایان نامه است.
دروس اصلی گرایش خاک و پی عبارتند از:

ریاضیات مهندسی پیشرفته، مکانیک خاک پیشرفته، مهندسی پی پیشرفته، دینامیک خاک
همچنین تعدادی دروس اختیاری نیز باید بگذرانید، مانند مهندسی تونل، سدهای خاکی، اجزاء محدود، اندرکنش خاک و سازه، مکانیک محیط های پیوسته و ...
پذیرش
گرایش خاک و پی دارای ظرفیت پذیرش نسبتا زیادی است. این گرایش در سال 87 در حدود 335 نفر پذیرش داشته است. جدول مربوط به پذیرش گرایش خاک و پی از لینک زیر قابل دانلود است.
ظرفیت پذیرش گرایش خاک و پی

بازار کار


گرایش خاک و پی دارای بازار کار مناسبی است، از آنجا که هر سازه بر روی فونداسیون و یا خاک بنا می شود، وجود مهندس خاک و پی در تمام کارهای عمرانی ضروری است. فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در شرکت های مشاور مشغول به کار شوند، همچنین در آزمایشگاه های مکانیک خاک نیز وجود آنها ضروری است. مهندسان خاک و پی می توانند در وزارتخانه ها و سازمانهای مسئول برنامه ریزی،طرح و نظارت طرحهای عمرانی نظیر وزارت راه و ترابری-وزارت مسکن و شهر سازی-شهرداری ها استخدام شوند.

ادامه تحصیل

امکان ادامه تحصیل در گرایش خاک و پی در مقطع دکترا در داخل کشور وجود دارد.
  گرایش راه و ترابری

همانطور که اطلاع دارید رشته عمران در گذشته راه و ساختمان (راه: راه و ترابری، ساختمان: سازه) گفته میشد. این خود بیانگر ریشه دار بودن گرایش راه و ترابری است.
کاربرد
در مهندسی راه و ترابری در مورد طراحی هندسی راه، طراحی روسازی، ترافیک، راه آهن و ... بحث می شود. ههمچنین طراحی پل، تونل در این شاخه هم مطرح می شود.
دروس گرایش راه و ترابری در مقطع کارشناسی ارشد
تعداد واحد های مقطع کارشناسی ارشد عمران در تمام گرایش ها برابر 32 واحد است که شامل
24 واحد دروس تئوری و عملی
2 واحد سمینار
6 واحد پایان نامه است.
دروس اصلی گرایش راه و ترابری عبارتند از:

ریاضیات مهندسی پیشرفته، راه سازی پیشرفته، روسازی پیشرفته، ترافیک پیشرفته،
همچنین تعدادی دروس اختیاری نیز باید بگذرانید، مانند راه آهن، مهندسی تونل، مهندسی پل، مهندسی فرودگاه، اجزاء محدود و ...
گرایش راه و ترابری دارای ظرفیت پذیرش نسبتا کمی است. این گرایش در سال 87 در حدود 82 نفر پذیرش داشته است.
اگرچه گرایش راه و ترابری نسبت به گرایش هایی ماند سازه، زلزله و خاک و پی فرصت های کاری کمتری دارد، اما بدلیل اینکه فارغ التحصیلان نسبتا کمی دارد، دارای بازار کار خوبی است. فارغ التحصیلان گرایش راه و ترابری می توانند در شرکت های مشاور مشغول بکار شوند و یا در اداراتی نظیر راه و ترابری، شهرداری و ... استخدام شوند. یکی از دلایلی که بیشتر آقایان این گرایش را انتخاب می کنند، محیط کاری خاص آن است، چون ممکن است محل کار آنها خارج از شهر باشد(مثلا کارهای راهسازی)
ادامه تحصیل

امکان ادامه تحصیل در گرایش راه و ترابریدر مقطع دکترا در داخل کشور وجود دارد. یکی از مزایای گرایش راه و ترابری این است که فارغ التحصیلان آن می توانند راحت تر از فارغ التحصیلان گرایش های دیگر جذب هیئت علمی دانشگاه ها شوند.
    گرایش سازه های دریایی

سازه های دریایی از گرایش های جدید رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد است. این گرایش در چند سال اخیر و برای اولین بار در دانشگاه های تهران و تربیت مدرس ایجاد شد.
کاربرد
در گرایش سازه های دریایی سه محور offshore, near shore, onshore مطرح است. در بخش offshore به تحلیل و طراحی سازه های دور از ساحل مانند سکوهای نفتی، سکوهای تفریحی و خطوط لوله کف دریا در آبهای عمیق پرداخته می شود. near shore , offshre به سازه های ساحلی و نزدیک ساحل اختصاص دارد، از این سازه ها می توان به اسکله های فولادی و بتنی، موج شکن ها و خطوط لوله ساحلی اشاره کرد. در کشورهای پیشرفته سازه های دریایی به سه بخش مهندسی دریا، مهندسی سواحل و مهندسی سازه های دریایی تقسیم می شود که در کشور ما کلیه این گرایش ها تحت عنوان سازه های دریایی تدریس می شود. دروس گرایش سازه های دریایی در مقطع کارشناسی ارشد
تعداد واحدهای مقطع کارشناسی ارشد عمران در تمام گرایش ها برابر 32 واحد است که شامل
24 واحد دروس تئوری و عملی
2 واحد سمینار
6 واحد پایان نامه است.
دروس اصلی گرایش سازه های دریایی عبارتند از:

ریاضیات مهندسی پیشرفته، مبانی هیدرولیک دریا، دینامیک سازه های دریایی، ژئوتکنیک دریایی، اصول طراحی سازه های متعارف دریایی
همچنین تعدادی دروس اختیاری نیز باید بگذرانید، مانند سکوهای دریایی، طراحی بنادر، مهندسی سواحل، اجزاء محدود و ...
.پذیرش گرایش سازه های دریایی دارای ظرفیت پذیرش کمی است. این گرایش در سال 87 در حدود 58 نفر پذیرش داشته است.
بازارکار
گرایش سازه های دریایی بدلیل مرتبط بودن با صنعت نفت و گاز نسبت به سایر گرایش های عمران دارای بازار کار بهتر و درآمد بالاتری است. فارغ التحصیلان این گرایش یا باید در دفاتر مشاور تهران مشغول بکار شوند و یا برای کارهای اجرایی در جنوب و یا شمال مقیم شوند.
ادامه تحصیل
امکان ادامه تحصیل در مقطع دکترا در داخل کشور در دانشگاه تهران وجود دارد. همچنین فارغ التحصیلان سازه های دریایی می توانند در گرایش های سازه یا آب ادامه تحصیل دهند.
  گرایش سازه های هیدرولیکی

گرایش سازه های هیدرولیکی در واقع ترکیبی از گرایش های سازه و آب است.


کاربرد
سازه های هیدرولیکی اساسا با سازه هایی که به نوعی با آب سروکار دارند مرتبط است، از این سازه ها می توان به انواع سدها، کانال های آبرسانی، سیستم های زهکشی، لوله های انتقال آب و ... اشاره نمود. در هر یک از موارد فوق فازهای طراحی سازه های هیدرولیکی، اجرا و نظارت بر آنها بطور مستقیم زیر نظر مهندسان سازه های هیدرولیکی انجام می شود.
دروس گرایش سازه های هیدرولیکی در مقطع کارشناسی ارشد
تعداد واحد های مقطع کارشناسی ارشد عمران در تمام گرایش ها برابر 32 واحد است که شامل
24 واحد دروس تئوری و عملی
2 واحد سمینار
6 واحد پایان نامه است.
دروس اصلی گرایش سازه های هیدرولیکی عبارتند از:

ریاضیات مهندسی پیشرفته، هیدرولیک پیشرفته، طراحی هیدرولیکی سازه ها، اجزاء محدود، سدهای بتنی یا خاکی
همچنین تعدادی دروس اختیاری نیز باید بگذرانید، مانند هیدرودینامیک، سدهای خاکی، ، اندرکنش آب و سازه، مکانیک محیط های پیوسته و هیدرولیک محاسباتی و ...
لیست دروس مربوط به گرایش سازه های هیدرولیکی را از لینک زیر دانلود کنید.
دروس و سرفصل های مصوب شورای عالی برنامه ریزی مربوط به گرایش ()سازه های هیدرولیکی ()
پذیرش
گرایش سازه های هیدرولیکی دارای ظرفیت پذیرش خوبی است. این گرایش در سال 87 در حدود 140 نفر پذیرش داشته است.
در سالهای اخیر با توجه به نگرش تازه ای که به استفاده بهینه از آبهای کشور شده است، امور مربوط به سدسازی مورد توجه قرار گرفته است و تمامی شرکتهای سدسازی نیازمند تخصص مهندسان سازه های هیدرولیکی می باشند، این خود بازارکار مناسبی را فراهم می کند. البته فارغ التحصیلان سازه های هیدرولیکی می توانند در شاخه های دیگر مانند سازه، آب و سازه دریایی نیز مشغول بکار شوند. شرکتهای مشاور و ادارات دولتی نیز پذیرای مهندسان هستند.ادامه تحصیلامکان ادامه تحصیل در گرایش سازه های هیدرولیکی در مقطع دکترا در داخل کشور فراهم است. دانشگاههایی مانند تهران، تربیت مدرس، سهند تبریز دارای مقطع دکترا سازه هیدرولیکی هستند. معرفی گرایش حمل و نقل

کاربرد و موضوعات مرتبط
موضوعات تحت پوشش گرایش حمل و نقل را در یک تقسیم بندی کلی می توان به چهار دسته کلی حمل و نقل دریایی، ریلی، هوایی و جاده ای تقسیم نمود. متناسب با تحولات دهه اخیر، بسیاری از زمینه های علوم در حال نزدیک شدن به هم بوده و هر چه بیشتر شاهد تعامل بین رشته ای هستیم. به عنوان نمونه می توان به ارتباط نزدیک رشته های مهندسی برق، کامپیوتر و صنایع در مباحث سیستم های حمل و نقل هوشمند اشاره نمود. نمونه های بسیار زیادی همچون تعامل رشته های مهندسی مکانیک و شبیه سازی تصادفات و نیز مباحث ایمنی ترافیک، رفتار شناسی رانندگی و ... را می توان برشمرد.
به منظور آشنایی بیشتر با زمینه های فعالیت گرایش حمل و نقل شاید مناسب باشد تا بطور فهرست وار به برخی از موضوعات تحت پوشش آن در زیر اشاره شود:
- برنامه ریزی حمل و نقل شامل: مدیریت سیستم های حمل و نقل، مطالعه تولید، توزیع و جذب سفر، مکان یابی احداث پارکینگ ها و ...
- سیستم های هوشمند حمل و نقل شامل: طراحی چراغ های راهنمایی با زمانبندی های هوشمند، تسهیلات هوشمند حمل و نقل مانند تشخیص تصادفات، فاصله ایمنی وسایل نقلیه، پارکینگ های هوشمند و ...
- ایمنی ترافیک، تصادفات و ریسک شامل: بهبود ایمنی معابر و راه ها، تعیین نقاط حادثه خیز، مدلسازی و پیش بینی تصادفات و ...
- حمل و نقل ریلی شامل: طراحی خطوط حمل و نقل ریلی بین شهری و درون شهری، برنامه ریزی ایستگاه ها و فواصل زمانی حرکت قطارها
- حمل و نقل هوایی و دریایی شامل: برنامه ریزی حمل و نقل هوایی و دریایی، طرح فرودگاه ها و بنادر
- مهندسی ترافیک شامل: مدلسازی جریان ترافیک با و یا بدون استفاده از نرم افزار های کامپیوتری، بررسی تاثیرات پارامترهای جریان ترافیک مانند سرعت، حجم و تاخیر بر مصرف سوخت و محیط زیست، فرهنگ سازی ترافیک و ...


دروس گرایش مهندسی حمل و نقل در مقطع کارشناسی ارشد
تعداد واحد های مقطع کارشناسی ارشد عمران در تمام گرایش ها برابر 32 واحد است که شامل
24 واحد دروس تئوری و عملی
2 واحد سمینار
6 واحد پایان نامه است.
دروس اصلی گرایش حمل و نقل عبارتند از:

تحلیل سیستم های حمل و نقل، مهندسی ترافیک پیشرفته، برنامه ریزی حمل و نقل، تحقیق در عملیات، تقاضا در حمل و نقل
همچنین تعدادی دروس اختیاری نیز باید بگذرانید، مانند حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی، اقتصاد حمل و نقل، طراحی فرودگاه، ایمنی در ترافیک و ...


پذیرش
گرایش حمل و نقل دارای ظرفیت پذیرش محدودی است. این گرایش در سال 87 در حدود 42 نفر پذیرش داشته است


بازارکار و ادامه تحصیل
عموما فارغ التحصیلان گرایش حمل و نقل جذب مهندسان مشاور، واحدها و ادارات مختلف راه و ترابری، شهرداری ها، سازمان های حمل و نقل ترافیک، شرکت های مطالعات جامع حمل و نقل می گردند. همچنین بدلیل اینکه متخصصین این گرایش نسبت به سایر گرایش های عمران کمتر است، زمینه مناسبی جهت ادامه تحصیل و نیز فعالیت های آموزشی و آکادمیک وجود دارد.
امکان ادامه تحصیل در گرایش حمل و نقل در مقطع دکترا در داخل کشور فراهم است.


مطالب مشابه :


سمینار مکانیک سنگ

وبلاگ تخصصی مهندسی ژئوتکنیک - سمینار مکانیک سنگ فوق لیسانس ژئوتکنیک (خاک و پی) E-mail:




سمینار :احداث شالوده بر روی خاک های متورم شونده

خانه عمران و برق - سمینار :احداث شالوده بر روی خاک های متورم شونده - وبلاگ مهندس یدالله عباسی




مقاله : مکانیک خاک و زمینه های وابسته (۲)

گروه راه و ساختمان آکسون - مقاله : مکانیک خاک و زمینه های وابسته (۲) - مرجع تخصصی دانلود و




معرفی گرایش های کارشناسی ارشد عمران

2 واحد سمینار در مهندسی ژئوتکنیک در مورد مکانیک خاک، دینامیک خاک و پی بحث می شود.




سر فصل دروس کارشناسی ارشد رشته معدن - گرایش مکانیک سنگ

مکانیک سنگ؛مکانیک خاک ,ژئوسنتتیک,زمین شناسی مهندسی؛دینامیک خاک ؛مهندسی پی ؛ تونل سمینار :




مکانیک خاک

دانشجویان عمران 90 دانشگاه قم - مکانیک خاک - - دانشجویان عمران 90 سمینار کنترل ترافیک




آزمایشگاه مکانیک خاک

خانه عمران و برق - آزمایشگاه مکانیک خاک - وبلاگ مهندس یدالله سمینار ها; کتاب ها




سمینار" بزرگنمایی"

خانه عمران و برق - سمینار" بزرگنمایی" آزمایشگاه مکانیک خاک ; دانلود کار آموزی مهندسی




معرفی گرایش های کارشناسی ارشد عمران

2 واحد سمینار در مهندسی ژئوتکنیک در مورد مکانیک خاک، دینامیک خاک و پی بحث می شود.




قابل توجه دانشجویان رشته های کشاورزی

4- مکانیک خاک ضریب 2 5- هیدرولوژی ضریب 2 6- ساختمان انتقال و توریع آب ضریب 3 . سمینار. 1-




برچسب :