معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می‌باشد. این دانشگاه در میان پنج واحد برتر دانشگاه آزاد اسلامی بوده و دارای ۹ دانشکدهٔ الهیات و معارف اسلامی، زبان‌های خارجی، شیمی، علوم انسانی، علوم پایه، علوم زیستی، علوم و فنون دریایی، فنی و مهندسی و مدیریت و علوم اجتماعی می‌باشد که ساختمان اصلی آن در محلهٔ حکیمیه تهران قرار گرفته‌است. رییس فعلی این دانشگاه دکتر اخوان است. این واحد دانشگاهی نشریه‌ای با نام "سیمای دانشگاه" را به صورت ماهانه منتشر می‌کند. این نشریه پنجمین سال انتشار خود را می‌گذراند. در این نشریه به اخبار و رویدادهای دانشگاهی پرداخته می‌شود.

معرفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۶۵ تاسیس گردید و با ۳۰ نفر دانشجو شروع به کار کرد. ریاست این دانشگاه در ابتدا بر عهدهٔ دکتر احمد شاهورانی بود. سپس به ترتیب زنده یاد دکتر علی معصومی، دکتر مرتضی خسروی و دکتر پیمان مهستی ریاست این دانشگاه را تا مرداد ۱۳۸۴ برعهده داشتند. ودر اریبهشت سال ۱۳۹۱ ریاست دانشگاه از دکتر یعقوب نژاد به دکتر اخوان انتقال یافت و دکتر اخوان ریاست دانشگاه را برعهده گرفته‌است.

این دانشگاه در حال حاضر دارای ۹ دانشکده و ۲۱۹۱۳ دانشجو در ۱۴۰ رشته و گرایش تحصیلی می‌باشد. از این تعداد دانشجو ۴۹۶۴ نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی، ۱۱۵ نفر در مقطع دکترا و ۱۶۸۳۴ نفر در مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته مشغول به تحصیل می‌باشند. هم‌چنین حدود ۵۸۰۰۰ دانشجو نیز از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند. در حال حاضر ۵۵۰ نفر عضو هیأت علمی تمام‌وقت و نیمه‌وقت در این دانشگاه مشغول به کار هستند. همچنین ۶۴۴ نفر پرسنل اداری در این دانشگاه مشغول به کار هستند. این دانشگاه در هر سال تحصیلی حدود ۱۶۰۰ نفر دانشجوی مهمان را نیز پذیرا می‌باشد.

این دانشگاه دارای ۲۹ انجمن علمی، ادبی و هنری می‌باشد. علاوهٔ بر آن چاپ و انتشار ده‌ها نشریهٔ دانشجویی در زمینه‌های علمی، اجتماعلی، فرهنگی، سیاسی نیز از دست‌آوردهای این دانشگاه‌است. این دانشگاه همچنین به کسب عناوین قهرمانی در مسابقات ورزشی منطقه ۸ و سراسری دانشگاه آزاد اسلامی، کسب عنوان بهترین میزبان رقابت‌های فوتبال در منطقهٔ ۸، کسب جایزهٔ مدیر نمونهٔ فرهنگی طی سال‌های مختلف و کسب رتبهٔ اول جشنوارهٔ نشریات دانشگاهی منطقه ۸ نیز نائل شده‌است. ثبت ۳۶ اختراع از سوی اعضای باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران شمال، با ۴۴۹ عضو و ۲۱۰ عنوان فعالیت پژوهشی، از دیگر افتخارات این دانشگاه محسوب می‌شود. شایان ذکر است که چاپ ۳۰۶ مقاله در نشریات «آی اِس آی»، ۹۲۱ مقاله در مجلات علمی-پژوهشی، ۱۱۴۵ مقاله در مجلات علمی-ترویجی و سایر مجلات علمی و همچنین ارائه ۲۱۳ مقاله در همایش و سمینارهای داخلی و خارجی نیز از دیگر افتخارات این دانشگاه محسوب می‌شود.

فضای آموزشی این واحد دانشگاهی در حال حاضر بیش از ۳۵ هزار متر مربع می‌باشد که با انتقال کامل دانشکده‌های این دانشگاه به پردیس حکیمیه (به مساحت ۲۱۱۷۶۰ متر مربع)، سرانه فضای آموزشی، رفاهی و ورزشی هر دانشجو به ۱۰ متر مربع افزایش خواهد یافت.

این واحد دانشگاهی دارای ۴ لابراتوار زبان، ۵۴ آزمایشگاه و ۱۱ کارگاه مجهز به امکانات و دستگاه‌های پیشرفته از جمله دستگاه جذب اتمی، FT-IR،GC/MS و XRD می‌باشد. تمام دانشکده‌های این واحد به سیستم مکانیزهٔ کتابخانه‌ای مجهز هستند که در آن‌ها می‌توان از خدمات کتابخانهٔ دیجیتالی نیز استفاده نمود. در این کتابخانه‌های این واحد ۹۳۰۰۰ جلد کتاب با ۵۵۹۲۳ عنوان و بیش از ۱۰۰۷۸ جلد مجلهٔ فارسی، لاتین و عربی در ۱۹۷۵ عنوان، موجود می‌باشد. تعداد نشریات این دانشگاه ۱۴ عنوان می‌باشد که شامل ۸ عنوان علمی-پژوهشی، یک عنوان علمی-ترویجی و ۵ عنوان علمی-عمومی می‌باشد.

این دانشگاه همچنین در بخش ارتباط با صنعت به موارد روبرو پرداخته‌است: شرکت در نمایشگاه‌های پژوهشی و فن‌آوری، شرکت در ۸ طرح پژوهشی برون دانشگاهی، عقد ۱۱ مورد تفاهم‌نامهٔ داخلی، ۳ مورد تفاهم‌نامهٔ خارجی، ۲ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های خارج از کشور(نیگاتا ژاپن و سی‌ینا ایتالیا)، شرکت در طرح‌های راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی، هماهنگی امور مرکز تحقیقات نمک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال-گرمسار، انجام امور مربوط به ۳ تیم روباتیک جهت شرکت در مسابقات روبوکاپ دانشگاه‌های امیر کبیر، خوارزمی ۲۰۱۲ و اُپن ۲۰۱۱ ایران و سایر مسابقات

 

دانشکده فنی و مهندسی

این دانشکده از لحاظ تعداد دانشجو، بزرگترین دانشکدهٔ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال می‌باشد. فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این دانشکده در سال ۱۳۷۲ آغاز گردید. این دانشکده در سال ۱۳۸۰ دارای ۲۷۸۱ دانشجو در چهار رشتهٔ مهندسی کامپیوتر(نرم‌افزار)، مهندسی محیط زیست، مهندسی صنایع و مهندسی شیمی بوده‌است. تا کنون نیز ۱۴۴۳ نفر از این دانشکده فارغ‌التحصیل شده‌اند.

در حال حاضر این دانشکده دارای 7رشتهٔ اصلی مهندسی صنایع(در مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد)، مهندسی کامپیوتر-نرم‌افزار(در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته)، مهندسی شیمی(در مقاطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد)، مهندسی معماری(در مقطع کارشناسی ارشد)، مهندسی فن‌آوری اطلاعات(در مقطع کارشناسی)، مهندسی برق(در مقطع کارشناسی)ومهندسی مکانیک (در مقطع کارشناسی) می‌باشد.

این دانشکده دارای ۶۷ عضو هیأت علمی تمام‌وقت، نیمه‌وقت و مدعو می‌باشد.

از جمله انجمن‌های مهم این دانشکده، انجمن ادبی-هنری دلشدگان می‌باشد. این انجمن همه ساله اقدام به برگزاری مراسم‌های خاصی می‌نماید. از آن جمله می‌توان به برگزاری «مراسم بزرگداشت شاعر بزرگ ایران-فردوسی» در ترم دوم سال تحصیلی ۸۹-۹۰، «مراسم روز سپندارمذگان-روز عشق ایرانی» در همین ترم و همچنین «مراسم نقد فیلم Inception» در ترم اول تحصیلی سال ۸۹-۹۰ اشاره نمود. در حال حاضر این انجمن با برگزاری جلسات هفتگی به نقد و بررسی آثار ادبیات ایرانی و خارجی و همچنین نوشته‌های دانشجویان همین دانشکده می‌پردازد.

در حال حاضر کلاس های دانشجویان این دانشکده (به غیر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد صنایع که در پردیس حکیمیه تشکیل می گردد) در خیابان ولیعصر-بالاتر از چهارراه میرداماد-کوچهٔ قبادیان غربی برگزار می گردد.

 

دانشکده الهیات و معارف اسلامی

دانشکده الهیات و معارف اسلامی یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های این واحد است که در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰ دانشجو در دو مقطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتهٔ الهیات و معارف اسلامی با گرایش‌های علوم قرآن و حدیث، فقه و حقوق اسلامی و همچنین ادیان و عرفان، به تحصیل مشغولند. از این دانشکده تا به حال بیش از ۵۰۰۰ نفر فارغ‌التحصیل شده‌اند. این دانشکده دارای ۳۳ نفر عضو هیئی علمی می‌باشد.

 

دانشکده زبان‌های خارجی

دانشکده زبان‌های خارجی در سال ۱۳۷۲ شروع به کار کرده‌است. این دانشکده دارای کتابخانه، سایت کامپیوتر و آزمایشگاه می‌باشد.

 

دانشکده شیمی

دانشکده شیمی در سال ۱۳۷۸ تاسیس گردید. این دانشکده دارای ۱۵۹۲ دانشجو می‌باشد. این دانشکده دارای ۶۰ نفر هیأت علمی می‌باشد که این تعداد ۱۰ نفر دارای مرتبهٔ استادی، ۶ نفر دارای مرتبهٔ دانشیاری، ۲۶ نفر دارای مرتبهٔ استادیاری و ۱۸ نفر دارای مرتبهٔ مربی یکی می‌باشند. این تعداد هیأت علمی باعث شده‌است که این دانشکده به یکی از بزرگترین مراکز علمی دانشگاهی در خصوص رشتهٔ شیمی تبدیل گردد.

رشته‌های موجود در این دانشکده: شیمی کاربردی-شیمی آلی(در مقطع دکترا)، شیمی کاربردی-شیمی آلی-شیمی تجزیه-شیمی فیزیک-شیمی معدنی(در مقطع کارشناسی ارشد)، شیمی کاربردی-شیمی محض-مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی(در مقطع کارشناسی)

تجهییزات این دانشکده: کتابخانه، ۳ سایت کامپیوتری، ۶ آزمایشگاه تخصصی و تحقیقاتی، ۹ آزمایشگاه غیرتخصصی، کارگاه شیشه‌گری و آزمایشگاه فیزیک

 

دانشکده علوم انسانی

ریاست این دانشکده بر عهده دکتر عباسعلی قیومی می‌باشد. دانشکده علوم انسانی در سال ۱۳۷۳ تاسیس گردید و در سال ۱۳۷۶ فعالیت‌های رسمی خود را آغاز کرد. این دانشکده دارای ۹۴ نفر عضو هیأت علمی شامل ۷۵ نفر عضو تمام وقت و ۱۹ نفر عضو نیمه‌وقت می‌باشد. این دانشکده مجهز به کتابخانه، لابراتوار زبان، سایت تایپ کامپیوتری و سایت اینترنت می‌باشد.

رشته‌های موجود در این دانشکده: کتابداری-فلسفه-حقوق قضایی-زبان و ادبیات فارسی-تربیت بدنی-قرآن-معارف اسلامی-الهیات(در مقطع کارشناسی پیوسته)، کتابداری(در مقطع کارشناسی ناپیوسته)، فلسفه-کتابداری و اطلاع‌رسانی-زبان و ادبیات فارسی-الهیات و معارف اسلامی-حقوق(در مقطع کارشناسی ارشد).

 

دانشکده علوم پایه

ریاست این دانشکده بر عهدهٔ دکتر بهرام عکاشه می‌باشد.

این دانشکده دارای کتابخانه، سایت اینترنتی و آزمایشگاه می‌باشد.

 

دانشکده علوم زیستی

ریاست دانشکده را آقای دکتر عباس اخوان بر عهده دارد. این دانشکده دارای سایت کتاب خانه و آزمایشگاه بوده و یکی از معتبرترین دانشکده ها محسوب می شود.

 

دانشکده علوم و فنون دریایی

ریاست این دانشکده بر عهدهٔ دکتر حسین غفوریان می‌باشد.

 

دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی

این دانشکده در سال ۱۳۷۴ به تصویب رسید و در سال ۱۳۷۵ به صورت رسمی شروع به فعالیت نمود. ریاست این دانشکده بر عهدهٔ دکتر عباسعلی قیومی می‌باشد.

رشته‌های تحصیلی این دانشکده: مدیریت فرهنگی، مدیریت صنعتی، مدیریت اجتماعی، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی و حسابداری(در مقطع کارشناسی) - مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، حسابداری، علوم اجتماعی گرایش پژوهشگری و جامعه شناسی(در مقطع کارشناسی ارشد)

امکانات این دانشکده: سایت اینترنت و کتابخانه

 

منبع: ویکی پدیا


مطالب مشابه :


معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال 10 آبان 1365 تأسيس و با 30 نفر دانشجو حركت دانشگاهي خود را




معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال علوم پایه، علوم دانشگاه آزاد تهران شمال.




توصیف دانشگاه علوم پایه دامغان(1)

توصیف دانشگاه علوم پایه سردر دانشگاه آزاد یا تهران ویا هر دانشگاه مطرح




تصویب دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

علوم پایه دانشگاه آزاد تهران پزشكي دانشگاه آزاد تهران شمال دانشگاه آزاد




منابع ارشد ژئوفیزیک هواشناسی دانشگاه سراسری علوم پایه

منابع ارشد ژئوفیزیک هواشناسی دانشگاه سراسری علوم پایه تهران، دانشگاههای آزاد




حرکت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بسیار خوب و مطلوب بوده است

حرکت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال همچنین دانشکده علوم پایه واحد




مشخصات فردي (در حال تكميل)

واحد تهران شمال علوم پایه دانشگاه آزاد علوم زیستی دانشگاه آزاد




دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

دانشگاه آزاد دانشکده فنی این دانشگاه در تهران دانشکده علوم پایه این دانشگاه




برچسب :