آماده سازي زمين:

آماده سازي زمين:

   پس از تهيه نمونه هاي آب و خاك، در صورتي‍كه نتيجه براي باغ مثبت باشد پروفيل‍هايي به عمق حداكثر 2 متر براي شناسائي كامل خاك و در صورت امكان طبقه بندي آن حفر مي ‍شود. براي شروع كار در صورتي‍كه لايه سطحي خاك (قبل و يا بعد از تسطيح) خيلي شور باشد، لازم است لايه نازكي از سطح خاك را كه درمحل تجمع املاح است كنار زده و خاك‍هاي جمع شده را از مزرعه خارج نمود. در صورتي‍‍‍كه پروفيل و نمونه برداري نشان داد كه بافت خاك كاملاً شني بوده و يا تا عمق 2 متري داراي سخت لايه باشد، بايد از احداث باغ در چنين محلي اجتناب نمود. اگر با حفر پروفيل مشخص شد كه خاك محل احداث باغ مطبق مي ‍باشد (يك لايه شني و يك لايه رسي يا برعكس)، در اين صورت قبل از انجام هركاري، با توجه به نقشه باغ و تعيين جهت و امتداد رديف‍ها در محل كاشت، خاك را حداقل به عرض يك متر و به عمق يك تا دو متر با بيل مكانيكي و يا لودر كاملاً مخلوط و يكدست مي‍نمايند. با ين كار اگر در عمق مذكور سخت لايه‍اي وجود دارد شكسته مي شود.

 fig64.jpg

 شكل 64- عمليات مخلوط كردن خاك

 

پس از اين مي ‍توان ساير عمليات را طبق نقشه انجام داد . چنانچه سيستم آبياري غرقابي مدنظر باشد بايستي شيب نهائي زمين به حدود 2-1 درصد برسد. اگر در محل كاشت با توجه به نتايج، عمليات اصلاحي لازم باشد، در آن صورت ممكن است در نوار محل كاشت ،گچ، يا گوگرد و كود حيواني پوسيده را به خاك اضافه كرده و سپس كاشت نهال را انجام داد.

لازم به ذكر است جهت اصلاح خاك (درصورتيكه PH خاك بالاتر از 5/7 يا 8 باشد)، با اندازه‍ گيري سديم قابل تبادل و با در نظر گرفتن مقدار بهينه آن، مقدار گچ و يا گوگرد لازم در هر هكتار را محاسبه و به زمين داده شود. البته بايد در نظر داشت كه آثار اين اصلاح خاك در طولاني مدت و حداقل 2 تا 4 سال بعد بروز كرده و مشاهده خواهد شد. درصورتي‍كه كود حيواني مورد استفاده كاملاً پوسيده شده و عاري از بذرهاي علف‍هاي هرز باشد مي ‍توان آن را در نوار محل كاشت نهال ريخته و گوگرد را نيز به آن اضافه نمود.


fig65.jpg

شكل 65- ريختن مخلوط كود حيواني با گوگرد در شيار كودي

fig66.jpg

شكل 66- كشت مخلوط پسته با ساير محصولات زراعي

 

لازم است تاكيد شود دادن گچ به تنهايي، مي‍تواند خاك را اصلاح كند ولي دادن گو‍گرد بدون كود حيواني هيچ فايده‍اي برآن مترتب نيست. پس از انجام عمليات فوق در صورتي كه آبياري به روش غرقابي انجام مي‍ شود بايد در زمان كاشت نكات زير را در نظرگرفت :

حد مجاز شوري براي پسته 8 ميلي موس برسانتي متر (دسي زيمنس برمتر) مي‍ باشد، البته شوري بيش از آن موجب خشكيدن نهال و يا خسارت به آن مي ‍شود. در اراضي بكر بايد قبل از كشت و يا توام با كاشت پسته در سال‍هاي اوليه، بمنظور كاهش شوري خاك عملياتي مثل زراعت جو و امثال آن انجام گيرد تا بدينوسيله با آبياري‍هاي مرتب و با دور‍كم، شوري خاك كاهش يافته و به حد مجاز نزديك شود و گرنه خشكيدن تعدادي نهال در هر آبياري، اجتناب ناپذير خواهد بود.كاشت نهال و يا بذر خصوصاً در مناطقي كه منابع آب وخاك شور است، نبايد در داغ آب و نوك پشته‍ ها انجام شود و بهتراست محل كاشت كمي پايين‍تر از محل داغ آب انتخاب شود. اگر قبلاً نهال در وسط پشته كشت شده باشد، توصيه مي‍شود به مرور از حالت جوي و پشته درآمده و به كرتي تبديل شوند و خاك اطراف طوقه‍ ها برداشته شود.

در صورتي‍كه كاشت پسته در اراضي بسيار شور و يا شور قليا و سديمي، مد‍نظر مي ‍باشد به جاي جوي و پشته، نواري به عرض حداقل يك متر و با عمق مناسب (جهت آبگيري به حجم كافي) ايجاد شده و نهال درست در وسط اين نوار كشت شود (شكل نوار مستطيل بوده و با عممق مربوطه، درحقيقت مكعب مستطيلي است كه در كف و روي زمين آن نهال ها كاشته مي ‍شوند.)

در برخي موارد استثنايي، دادن خاك رس به اراضي بسيار شني و يا اضافه كردن به اراضي رسي، با اطمينان از شور نبودن شن و يا رس اضافه شده توصيه مي ‍شود.

 fig67.jpg

شكل67-كاشت نهال پايين تر ار محل داغ آب

fig68.jpg

شكل 68- كاشت نهال در وسط نوار كشت در اراضي شور و قليا

 

شخم زدن و ديسك كردن :

عمليات شخم به منظور زير‍و‍ رو كردن خاك و از بين بردن علف‍هاي هرز و عمليات ديسك زدن به منظور خرد‍كردن كلوخ‍ها و جمع‍آوري علف‍هاي هرز انجام مي شود. گاهي چنانچه بافت خاك نامناسب بوده و نياز به اضافه كردن مواد اصلاحي باشد، اين مواد قبل از شخم و ديسكت زدن به خاك اضافه شده و سپس اين عمليات انجام مي‍ گيرد.


fig69.jpg

شكل 69- آماده سازي زمين (ديسك زدن)

 

 

 


مطالب مشابه :


آماده سازي زمين:

مرجع تخصصي پسته - آماده سازي زمين: عمليات شخم به منظور زير‍و‍ رو كردن خاك و از بين




مقايسه عمل آوري پسته در ايران و آمريكا

در قسمت اول مقاله در مورد آماده سازي زمين ، انواع پايه و خشك كردن پسته در آمريكا




ادوات آماده كردن زمين

بزرگترین وبلاگ مقاله کشاورزی ایران - ادوات آماده كردن زمين




روش‌هاي كاشت و توليد نهال پسته

آماده كردن بذر براي كاشت : زمين خزانه پسته مانند خزانه ديگر درختان بايد آماده گردد.




پسته-Pistacia

آماده كردن بذر براي كاشت : زمين خزانه پسته مانند خزانه ديگر درختان بايد آماده گردد.




پسته : طلای خندان

آماده كردن بذر براي كاشت . زمين خزانه پسته مانند خزانه ديگر درختان بايد آماده گردد.




مراحل احداث باغ پسته(1)

3.آماده كردن در زمين‌هاي در مناطقی که خاکها به نماتد آلودگی دارند از کشت پسته




راهنمای کاشت و احداث باغ پسته

3.آماده كردن وكاشت بذر در زمين اصلي: در اواخر اسفند و اوايل بهار بذر‌ها را حدود 24 تا 48 ساعت




امراض و آفات پسته بغلان

لازم نگهداري شود.آماده كردن زمين كه براي قوريه پسته آماده مراقبت هاي




کاشت و احداث باغ پسته

کاشت و احداث باغ پسته آماده سازی 4.آماده كردن وكاشت بذر در زمين اصلي:




برچسب :