ویژگی ها وشاخص های مدارس کارآمد و اثر بخش و موفق در دورة ابتدایی و راهنمایی چیست ؟

سئوال : ویژگی ها وشاخص های مدارس کارآمد و اثر بخش و موفق در دورة ابتدایی و راهنمایی چیست ؟

کارآمد بودن مدارس ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با مدیریت مدرسه دارد و باید توجه خاصی به مدیریت ادارات آموزش و پرورش و مدیریت مدارس و سبک رهبری آنها مبذول گردد. بنابراین می توان گفت :

1-    انسان ها موجودات ارزشمند هستند و برگزیننده و یگانه که به زیور منطق وعقل آراسته و از حق مسئولیت و قدرت برخوردارند پس وظیفه ی سازمان های آموزش ومدارس ، پرورش استعداد ها و فراهم آوردن محیط و شرایط مناسب برای شکوفایی استعدادهای آن هاست بنابراین تصمیماتی که مدیران آموزش مدارس اتخاذ می کنند کلید سعادت و شقاوت افراد جامعه است و عمر و چرخة زندگی یک انسان مجموعة تصمیم گیری های اوست که ناشی از سبک رهبری می باشد که توجه و دقت به این امر مهم ضرورت دارد .

2-    داشتن روحیّه ی مشورت طلبی ، سعه ی صدر در به کارگیری تجارب دیگران ،نوآوری و خلاقیت ، مطالعه برقراری روابط انسانی مطلوب نیز از بارزترین ویژگی ها (توانایی های عملی و علمی) یک مدیر موفق محسوب می شود .

3-    مدیر یک مدرسه کارآمد در یک الگوی مفهومی علاوه بر واقف بودن به وظایف مدیریتی به آن عمل می کند یعنی برنامه ریزی دقیق ، سازماندهی منظم ، کنترل مدیرانه و هدایت و سرپرستی کامل و از پیش تعیین شده ای را دارد که در اجرای فنون مدیریتی توانمند است به این معنی که با مطالعة عمیق تکنیک ها و فنون علوم رفتاری ، فنون تصمیم گیریها و تکنیک ها ، فنون تجزیه و تحلیل را در می یابد و با توجه به قابلیت ها و توانایی های فردی خویش و شرایط و مقتضیات مدرسه ی محل خدمت خود آن ها را در فرآیند مدیریتی بکار می بندد و با کم ترین زمان و حداقل هزینه به بالاترین کیفیت اهداف مدرسه را به پیش می برد .

4-    در مدارس کارآمد کارکنان با احساس هیجان ، مالکیت و انتظار بهترین ابداعات و افکار خود را پیاده می سازند و علاوه بر این با احساس مسئولیت کار می کنند و منافع سازمان آموزش را بر منافع خود ترجیح می دهند سپس به منظور ایجاد محیط کار توانمند نقش مدیریت در چنین مدرسه ای از چارچوب ذهنی فرماندهی و کنترل به محیط حمایتی و مبتنی بر حس مسئولیت پذیری تبدیل می شود که در آن همه ی کارکنان فرصت دارند که به نحو احسن همکاری کنند .

5-    مدیران موفق و کارآمد و اثر بخش در مدارس فکری خلاق دارند و طرحی نو می افکنند و معتقد هستند که کارکنان و دانش آموزان نیز باید دارای فهم و درایت باشند لذا اطمینان خاطر و اعتماد به نفس آن ها را تقویت می کنند تا به پرورش افکار دست یابند ، چنین مدیریتی در پی ایجاد فضایی است که بروز خلاقیت را امکان پذیر می سازد و او می داند که پیشرفت و بالندگی انسان مرز ندارد و هر انسانی می تواند بر اثر برانگیزش به سوی تکامل گام بردارد .

6-    دانش آموزان در مدارس کارآمد و موفق نه تنها به آموختن دانش و کسب علم می پردازند بلکه روابط اجتماعی و چگونگی برخورد با دیگران و مهارتهای زندگی کردن را نیز تجربه می کنند و یاد م یگیرند .کارکنان احساس امنیت شغلی دارند و در سایة آرامش ایجاد شده به یکدیگر احترام می گذارند و برخوردشان مبتنی بر درک و بینش صحیح است و به جای پرداختن به مشکلات به راه حل آن ها فکر می کنند و خودشان را نشان می دهند و زمینه های نوآوری را فراهم می سازند و از شکست ها درس می گیرند و از این که زود به هدف رسیده اند خود را سرزنش نمی کنند و در یک جمله کارکنان مدرسه می کوشند با نوآوری ، مطالعه ، و آموزش همراه با پروش ضامن بقای سازمان هر چند کوچک خودشان باشند .

پیشنهادات و راهکارهای کارآمد کردن مدارس :

v    مدیران مدارس به افراد زیر دست خود تفویض اختیار دهند .

v    ایجاد نگرش مثبت در افراد نسبت به اهداف آموزش و پرورش

v    آفرینش اتحاد بین همکاران

v    آموزش کشف واقعیت به دانش آموزان و خلاق بار آوردن آنها

v    داشتن هدف مشترک در بین کارکنان

v    مدیران برای یک مشکل صدها راه حل ارائه دهند.

v    مدیران با اندیشه های بزرگ به فردی بزرگ بیاندیشند (بزرگ اندیشدن ولی با کارهای کوچک شروع کردن)

v    تمرکز روی مسائل عینی و مهم نظیر برنامه های درسی _ آموزشی

v    مدیران با ذوق و عشق و عزت نفس مدیریت و رهبری کنند چرا که عزت نفس بالا می تواند تأثیر عمده ای بر جوانب گوناگون زندگی از جمله موفقیت در کار داشته باشد .

v    مدیرانی که منبع کنترل درونی دارند بهتر از عهده ی کار ما بر می آیند به علاوه چون موفقیت ها و شکست های خود را به خود نسبت می دهند بر هیجان ها بهتر مسلط می شوند و به طور کلی از سلامت روانی بالایی برخوردارند پس باید به این امر مهم دقت شود ، تا در رسیدن به پیشرفت و موفقیت آنها نقش مهم داشته باشد.

v    باشرکت دادن دانش آموزان در اداره ی امور مدرسه و آموزش بکوشند تا کیفیت آموزش را بهبود بخشند مشارکت دادن دانش آموزان در فعالیت های گوناگون مدرسه و تشویق مسئولین مدرسه از موفقیت های کسب شده توسط دانش آموزان شرکت کننده نیز بر جدیت و مستمر بودن روحیه ی مشارکت گرایی آنان در فعالیت های آموزشی و پرورشی می افزاید .

v    توانمند سازی کارکنان از طریق دانش افزایی که در این مسیر اشتراک رایگان کارکنان در مجلات رشد عمومی و تخصصی ، تهیه ی گنجینه ای از کتابهای تخصصی کارکنان

v    توانمند سازی کارکنان از طریق به کار گیری روش های شاداب سازی محیط مدرسه و تقویت انگیزه و اعتماد به نفس در میان کارکنان که در این راستا فعالیت هایی همانند برگزاری اردوهای علمی ، سیاحتی ، زیارتی ویژه ی کارکنان و تهیة ملزومات روزمره .

v    کارکردهای مدیریتی شامل برنامه ریزی ، تصمیم گیری ، سازماندهی ، رهبری ، کنترل باشد .

v    علم آموزی و کسب دانش مدیر را در موقعیت بهتر قرار می دهد پس یادگیری بیشتر و دانایی بیشتر .

v    برای دستیابی به توسعة سازمان به چهار مقوله ی : خلاقیت ، نوآوری ، مشارکت ، ترجیح منافع سازمان و جامعه به منافع فردی که در درون سازمان خود مود بخشیم که با اجرای چهار مقوله رشد و موفقیت حاصل می شود .

با تشکر : ام کلثوم قادری


مطالب مشابه :


مشاعره دانش آموزي مدارس راهنمايي شهرستان بوشهر

ناحيه اي باستاني درجنوب بوشهر ي اتحاد،نمونه ي در مدرسه ي




جدول ظرفیت پذیرش مدارس راهنمایی تحصیلی نمونه دولتی شهرستان ها

جدول ظرفیت پذیرش مدارس راهنمایی تحصیلی نمونه 2 بوشهر اتحاد نام مدرسه کد مدرسه




اسامی پذيرفته شدگان پايه ششم به اول راهنمايي آزمون ورودي استعدادهاي درخشان و نمونه دولتی بوشهر

آزمون ورودي استعدادهاي درخشان و نمونه دولتی بوشهر اتحاد بوشهر. محتاج راهنمایی




سلام نمونه ایا...

بروبکس نمونه ای {بوشهر.اتحاد پایگاه ادبیات دوره راهنمایی شما چی فک میکنین؟مدرسه امام




ویژگی ها وشاخص های مدارس کارآمد و اثر بخش و موفق در دورة ابتدایی و راهنمایی چیست ؟

نمونه سوالات ضمن خدمت ، طرح درس و نمونه در دورة ابتدایی و راهنمایی اتحاد بین




نمونه سوالات علوم تجربی پایه هفتم (اول متوسطه اول)

آزمون فصل 1و2 مدرسه نمونه اتحاد استان بوشهر- مهر93 : نمونه انیمیشن های علوم سوم راهنمایی.




53) برگزاری مسابقات سرود مدارس شهرستان دیر

مسابقات سرود مدارس مقطع ابتدایی، راهنمایی مدرسه نمونه بوشهر نیوز××× اتحاد




برچسب :