روندتوسعه صنعت سنگ دراستان لرستان

  استان لرستان باوجودبرخورداری ازذخایرعظیم وباارزش سنگهای تزئینی ونما ،صنعت سنگ آن تاپیش ازورود فردی بنام قنبررحیمی معروف به ارباب قنبر دراوایل دهه 50شمسی به لرستان رونق چندانی نداشته است .قنبررحیمی اهل اصفهان و کاشف معادن بزرگی همچون عباس‏‏‏ آباد و آتشکوه نیم‏ور و مرمریت جوشقان  بوده است.گفته می شودهم اکنون مجسمه ارباب قنبر در یکی از میادین یکی ازشهرهای ایتالیا به عنوان پدر سنگ ایران به نمایش گذاشته شده‌است. ارباب قنبردراستان لرستان اولین تلاشهای معدنکاری سنگهای تزئینی رابصورت صنعتی رواج داده وبدنبال آن تدریجا کارخانه های سنگبری ایجادمی شوندولی گسترش عمده کارخانجات سنگبری لرستان بعدازدهه 60 بوده است.

i480093_1.jpg

درسطح کشورنیز اولين دستگاه برش سنگ در ايران که يک نوع اره با تيغه هاي آهني بوده و با پودر سيليس کارميکرده و بنام اره گلي معروف است، ظاهراً در حدود سال 1307 يعني نزديک به هشتاد سال قبل همزمان با شروع عمليات ساختماني کاخ مرمر تهران ساخته شده است. دومين کارخانه از همين نوع مدت کوتاهي پس از آن در مشهد جهت ساختن حرم امام رضا (ع) نصب شد.      تا پايان سال 1343 جمعاً حدود ده واحد سنگبري در کشور وجود داشت که از اين تعداد يکي در مشهد و يکي در اصفهان و مابقي در تهران نصب شده بودند و همگي داراي اره گلي بودند. در سال 1345 اره سنگبري که با تيغه هاي الماسه کار مي کرد، از خارج خريداري و نصب گرديد و راه براي توليد انبوه سنگ باز شد.بالا رفتن قيمت نفت در دهه پنجاه و رشد درآمد، فعاليت فزاينده اي در بخش ساختمان کشور ايجاد گرديد. گسترش فعاليت هاي ساختماني در اين دوران عامل مهمي در بکار گيري تکنولوژي جديد و احداث فزاينده واحدهاي سنگبري گرديد.بکارگيري تکنولوژي جديد در کيفيت سنگهاي بريده شده، بهبود نسبي ايجاد کرد، ولي به لحاظ روش نادرست بهره برداري از معادن در اين دوران، ميزان ضايعات زياد بود و با افزايش شديد قيمت تمام شده، امکان عرضه توليدات مرغوب به بازار نبود.تمامي سنگ توليدي در اين دوران در داخل کشور به مصرف مي رسيد.در دهه شصت بدليل جنگ تحميلي، روند ساختمان سازي و به دنبال آن احداث سنگبري ها تقريباً ثابت بود.

i480105_2.jpg

در دهه هفتاد با برنامه هاي گسترده بازسازي و نوسازي کشور، مجدداً بازار سنگ ساختماني رونق گرفت.در ابتداي اين دهه با اعمال سياست وزارت صنايع و معادن، روش استخراج به کمک سيم برش الماسه جايگزين روش انفجاري در معادن سنگ گرديد و کليه معدن کاران تشويق به استفاده از روش جديد شدند . اين سياست، بالارفتن کيفيت سنگهاي خام ورودي به کارخانه ها، کاهش ميزان ضايعات در معادن و سنگبري ها و کاهش قيمت تمام شده براي سنگبري ها را ارمغان داشت.از ديگر سياست هاي وزارت صنايع و معادن در اين دوران اين بود که هر شخصي مي تواند در بهره برداري و اکتشاف معدن نقش داشته باشد، بنابراين امکان فعاليت بخش خصوصي که قبلاً در انحصار شرکت هاي دولتي بود، ممکن گرديد و با افزايش سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين بخش، معادن سنگ تزئيني جديدي شناسايي و توليد استخراجي معادن سنگ افزايش يافت. اعمال دو سياست فوق توسط وزارت صنايع و معادن باعث شدکه مشکل کمبود کميت و کيفيت سنگ ورودي به کارخانه هاي سنگبري حل گردد و با توجه به نياز بازار داخلي به سنگ، رشد احداث کارخانجات سنگبري توسط بخش خصوصي به شدت افزايش پيدا کرد.


مطالب مشابه :


ليست برخي از سنگبري هاي استان اصفهان

نوشته های پیشین هفته




راه کارهای بهبود بازار سنگ تزئینی ایران

باعث می گردد تا ایران در عرصه رقابت های آب کارخانه های سنگبری در مقایسه




گروه معادن و کارخانه سنگبری راک استون ایران تولید انواع کوپ معادن مرمریت کاشان و خوی

گروه معادن و کارخانه سنگبری گروه معادن و کارخانه سنگبری راک استون ایران نوشته های




انواع گرانیت

باشد که اکثرا در کارخانه های سنگبری تهران این سنگ سنگ های موجود در بازار ایران




مصاحبه محمد جواد ابطحی نماینده سده در مجلس با شبکه استان اصفهان

اند درست است ما دارای کارخانه های سنگبری و ریسندگی هستیم که در و کشور ایران




ارباب قنبر رحیمی بزرگترین کارآفرین محلات و نیم ور

به نام پدر سنگ ایران به کارخانه های سنگبری بسیار زیادی که در های پیشین




روندتوسعه صنعت سنگ دراستان لرستان

به عنوان پدر سنگ ایران به آن تدریجا کارخانه های سنگبری ایجادمی شوندولی




تاریخچه ای از آجر

استاندارد آجر در ایران و پرداخت سنگهای آهکی در کارخانههای سنگبری برای سبک‌سازی آجر




فروش کارخانه در تهران

دارای اولین و تنها تولید کننده دوغ های طعم دار در ایران و دارای کارخانه سنگبری




برچسب :