چکیده و نمای بازار23فروردین93

خلاصه بازار

یکشنبه 23 فروردین 1394 - 12 آوریل 2015

شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی اما با شدت بیشتری کاهش یافته است. شاخص کل با افت 1238.9 واحدی معادل 1.8 درصد به 68783.9 واحد رسیده است. شاخص کل هفته گذشته حدود 5 هزار واحد رشد داشته و در دو روز ابتدایی این هفته حدود 2 هزار واحد از این رشد را اصلاح کرده است.

تاپیکو و بانک ملت به ترتیب با 94 و 89 واحد بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشته اند.

ارزش کل معاملات بورس و فرابورس با افت ده درصدی به  314.5 میلیارد تومان رسیده که تنها 2 درصد آن معاملات عمده می باشد. همچنین 66 درصد معاملات مربوط به بورس و مابقی فرابورس بوده است. بانک صادرات با 304 میلیون سهم به ارزش 30.5 میلیارد تومان بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است.

اغلب نمادها کاهش قیمت داشته اند. در گروه بانک ها، تنها بانک کار آفرین رشد داشته و با صف خرید بسته شده است. بانک تجارت پس از بازگشایی و رشد سه روزه، 20 میلیارد تومان معامله شده و افت 1.6 درصدی داشته است.

در گروه محصولات شیمیایی تنها دو شرکت پتروشیمی شازند (اراک) و پلی اکریل رشد داشته و با صف خرید بسته شده اند. شاراک برای سیزدهمین روز متوالی رشد داشته است. در این گروه فارس و تاپیکو به ترتیب 1 و 3.8 درصد کاهش داشته اند.

فولاد هرمزگان جنوب پس از عرضه اولیه، برای دومین روز متوالی با صف خرید سنگین بسته شده است. در گروه فلزات اساسی بقیه نمادها افت را تجربه کرده اند. فولاد مبارکه و ملی صنایع مس با صف فروش بسته شده اند.

رئیس شورای رقابت از دریافت درخواست خودروسازان برای افزایش قیمت خبر داده و گفته این شورا منتظر دریافت تورم بخشی خودرو از بانک مرکزی بوده تا بر مبنای آن و نمره کیفی خودروها، در مورد قیمت گذاری خودرو تصمیم گیری شود.

در میان خودروسازان تنها زامیاد رشد داشته است. سهام این شرکت نزدیک به 42 میلیون سهم معامله شده که دو برابر حجم متوسط یک ماه اخیر می باشد. زامیاد رشد 0.6 درصدی داشته است. دو خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو و سایپا با صف فروش بسته شده اند.

در میان پالایشگاه ها، پالایشگاه نفت تهران به صعود خود ادامه می دهد. سهام این شرکت از روز بازگشایی تا کنون و در 13 روز اخیر بازدهی 89 درصدی را ثبت کرده است. پالایش نفت بندرعباس نیز پس از صعود 12 روزه در ساعات ابتدایی بازار متعادل شده و در ساعات پایانی با صف فروش بسته شده است.

سرمایه گذاری غدیر برای پنجمین روز متوالی افت کرده و با صف فروش بسته شده است.

در گروه ماشین آلات و دستگاه های برقی، ایران ترانسفو پس از کاهش 4 روزه، با صف خرید رو به رو شده و رشد 3.2 درصدی در قیمت پایانی داشته است. در این گروه دیگر نمادها افت داشته اند.

معاون وزیر صنعت از گشایش 7 میلیارد دلار اعتبار برای رونق واحدهای تولیدی و صنعتی خبر داده و پیشبینی کرده این رقم تا پایان سال افزایش یابد.

در بازار سکه و ارز قیمت ها افزایش یافته اند. ظهر امروز دلار آمریکا تا 3385 رشد داشته و تا لحظه نگارش این گزارش بخشی از رشد خود را تعدیل کرده و با 1.4 درصد افزایش 3370 تومان معامله می شود. سکه بهار آزادی طرح جدید نیز با 0.7 درصد افزایش، 979 هزار تومان می باشد.

===============================================

نمای بازار 23فروردین93

امروز شاهد فروش بی امان سرمایه گذاران بودیم بطوریکه از 285 نماد معامله شده، 46 نماد با رشد قیمت و سایر نمادها منفی معامله شدند. بیشتر سهام به صف فروش رسیدند و این رویکرد برای بازاری که بنظر می رسد در مسیر اصلاح گامی آهسته بر می دارد، کمی بر نگرانی ها افزود. بازار امروز با افزایش عرضه ها و ناتوانی در حفظ سطوح حمایتی همراه شد و با وجود حجم معاملات بالا، شاخص کل تحت تاثیر معاملات سهام تاپیکو، وغدیر، وپاسار، فولاد، پارسان و فارس با 1238 واحد کاهش همراه شد و به سطح 68783 رسید. شاخص سطح حمایتی خود را شکست که می تواند نشانه ای از ریزش بیشتر شاخص در آینده باشد. یکی از موضوعات نگران کننده، افزایش فشار فروش در نیم ساعت پایانی معاملات است که سبب می شود روز معاملاتی بعد هم بازار منفی آغاز کند. بررسی معاملات روز گذشته نشان می دهد بیش از 75 درصد از ارزش معاملات در اختیار سرمایه گذاران خرد است و حقوقی ها حدود 27 درصد از خریدها و فروش ها را انجام می دهند.

یکی از عواملی که می تواند در افزایش شیب عرضه ها نقش داشته باشد، نزدیکی به پایان ماه و تسویه اعتباری هاست. مدت ها بود که این فاکتور در بازار سرمایه بدلیل رکود بازار و عدم تمایل به خرید اعتباری، اثرگذار و قابل بحث نبود اما با شروع سال جدید و رشد قیمت ها، بسیاری از سرمایه گذاران خریدهای اعتباری انجام دادند و در حالیکه پیش بینی ریزش بازار را نداشتند، مجبور به تسویه تا پایان ماه هستند.

 عرضه اولیه مبین هم که قرار بود تا پایان ماه انجام شود، فعلا روزی برای عرضه مشخص نشده است .

 امروز همه گروه هایی که تحت تاثیر توافق سوییس با رشد تقاضا همراه شده بودند، هم اکنون بیشترین عرضه ها را بخود اختصاص داده اند.

یکی از نگرانی های سرمایه گذاران، افزایش ریسک سیاسی بازار بدلیل لایحه ضد ایرانی است که قرار است سه شنبه به کنگره امریکا برود.

باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا، لایحه ای را به کنگره ارائه کرده است که در صورت تصویب، به طور موقت باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا را از لغو تحریم های اقتصادی علیه ایران منع خواهد کرد در حالی که کنگره نیز به بررسی و بازبینی توافق هسته ای با ایران خواهد پرداخت.

 

این لایحه ضد ایرانی قرار است روز سه شنبه در کمیته روابط خارجی سنای امریکا به رای گذاشته شود. انتظار می رود لایحه پیشنهادی کورکر در کمیته روابط خارجی سنای امریکا تصویب شود، اما برای غلبه بر رای وتوی اوباما، نیازمند 67 رای از اعضای مجلس سنا خواهد بود. این در حالی است که سنا 100 عضو دارد که 54 نفر آن جمهوریخواه هستند و تعداد کمی ازاعضای دمکرات مخالف توافق هستند.

 اما اوباما گفته است درباره رسیدن به توافق نهایی با ایران امیدوارم.

 

 امروز با نزول بیش از 1238 واحدی شاخص بورس، نرخ برابری دلار به ریال اندکی بالا رفت و به 3360 تومان رسید.

 

در گروه خدمات فنی مهندسی، مپنا در قیمت 825 تومان توسط حقوقی ها خریداری شد. رتکو سهمی با شرایط بنیادی نسبتا خوب که امروز را منفی سپری کرد.

 

 در گروه رایانه، رتاب توسط بانک پارسیان حمایت شد. رانفور با شایعه تعدیل مثبت همراه است و امروز توانست مثبت معامله شود. فن اوا 30 فروردین ماه به مجمع می رود.

 

 د ر گروه ساختمان، اکثر نمادها منفی شدند. معاملات ثشاهد بازهم جالب بود . امروز 10 میلیون سهم معامله شد و بازهم عرضه ها در صف فروش باقی ماند.بیشتر خریداران سهم حقیقی بودند ولی 2 میلیون از سهام شرکت را امروز حقوقی ها خریدند. برنامه راه اندازی لیزینگ مسکن در دستور کار قرار گرفته است.

 

 در گروه بیمه، دانا و البرز  با صف فروش سبکی همراه شدند. نمادهای بیمه رازی و دی با معاملات بلوکی مثبت ماندند.

 

 در گروه مخابرات، همراه تا پایان ماه به مجمع می رود و بیش از 600 تومان سود تقسیم می کند. همراه در گزار ش12 ماهه مبلغ 613 تومان سود برای هر سهم محقق کرده است. 

 

 گروه حمل و نقل، یکدست منفی شد. حکشتی به قیمت 441 تومان رسید. بیشترین عرضه ها توسط حقیقی ها صورت گرفت و حقوقی ها خریدار سهم بودند. امروز نخستین کشتی پاناماکس در بندر بهشتی پهلو گرفت.

 

 در گروه بانک، وکار صف خرید خود را حفظ کرد چون عرضه کننده ای نداشت اما سایر بانک ها حتی به صف فروش هم رسیدند.

وبصادر در قیمت 100 تومان توسط حقیقی ها عرضه شد و معاملات 304میلیونی را ثبت کرد. 139 میلیون سهم این بانک توسط حقوقی ها خریداری شد.

وتجارت هم امروز توسط سرمایه گذاران خرد عرضه شد اما خریداران خوبی را در هر دو گروه حقوقی و حقیقی داشت.

 

در گروه خودرو سازان، بیشتر نمادها منفی معامله شدند. فقط زامیاد بود که توانست سبز باقی بماند. در گروه خودرو، قیمت محصولات سایپا و پارس خودرو اندکی افزایش یافته است که گفته می شود بدلیل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده است.

 

 دبیر انجمن خودرو سازان نیز گفته است بدلیل افزایش هزینه های تولید، خودرو سازان بزودی درخواست افزایش قیمت را به شورای رقابت ارایه خواهند کرد.  این در حالی است که معاون رییس جمهور هرگونه افزایش نرخی را بدون هماهنگی ممنوع کرده است.

 

 

خنصیر با صف فروش سبکی همراه شد در حالیکه طی اطلاعیه شفاف سازی اعلام کرده که شرکت مگاموتور درخواست میل لنگ پراید را از 20 هزار به 30 هزار افزایش داده است که موضوع در هیات مدیره بمنظور خریداری ماشین الات و تجهیزات لازم مطرح می شود و در صورت تایید  و به نسبت خریداری تجهیزات لازم، تاثیر آن بر پیش بینی سود شرکت اعلام می شود.

 

در گروه سنگ آهنی شاهد افت قیمت بودیم. با توجه به گزارش فخوز و کاهش نرخ بیلت ، کمی شرایط برای سنگ آهنی ها هم سخت می شود.ضمن اینکه چشم انداز مناسبی از تقاضای سنگ آهن در جهان نیست.

بهره مالکانه در سنگک آهنی ها بر اساس مصوبه مجلس از 30 به 25 درصد رسیده است و بر اساس آخرین اعلام دیوان محاسبات، بدهی معادن "گل‌گهر" و "چادرملو" بابت حق انتفاع 3485 میلیارد تومان است که به گفته نادر قاضی پور، عضو کمیسیون تلفیق در شش ماهه اول سال 1393 باید بالای ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت می‌شد.

 

گزارش فخوز، فولادی ها را نیز منفی کرد.

مدیر عامل فولاد مبارکه گفته است: به دليل وضعيت فولاد در بازار جهاني و عدم امکان افزايش قيمت به واسطه اینکه سنگ آهن از قيمت 130 يا 140 دلار تقريباً به زير 50 دلار رسیده و همچنین حامل‌های انرژی نيز به همراه نفت قيمتش در جهان پايين آمده اما هنوز براي ايران اين اتفاق نيفتاده و با در نظر گرفتن اینکه بازار داخلي هم بايد با بازارهاي خارجي يک هماهنگي داشته باشد و اميدي به افزايش قيمت نيست و هزينه‌ها نيز رو به افزايش است وما بايد به بازار سرمايه پاسخگو باشيم تنها راه ما اين است که با يک توليد اقتصادي، افزايش هزينه‌ها را به نحو احسن مديريت کنيم و اين هم باشعار امکان پذير نمي‌باشد.

آقاي نادری هم در خصوص پیش بینی درآمد و مقدار فروش طبق بودجه سال 1394 یادآور شد: پیش‌بینی تحقق نزدیک به 11 هزار میلیارد تومان فروش داخلی را خواهیم داشت، ضمن اینکه درآمد فروش صادرات ما نیز به مرز 1 میلیارد دلار باید برسد و هر واحد سهم خود را نسبت به کاهش هزینه‌ها باید اعمال نماید تا پیش‌بینی درآمد و سود شرکت محقق شود و انشاء ا... EPS شرکت نسبت به سال قبل بیشتر شود.

 


مطالب مشابه :


چکیده و نمای بازار6دی93

سبزرهان‌ بورس - چکیده و نمای بازار6دی93 - بازار سرمایه - سبزرهان‌ بورس




چکیده و نمای بازار19آذر93

سبزرهان‌ بورس - چکیده و نمای بازار19آذر93 - بازار سرمایه واحد برجاي گذاشتند و شاخص فرابورس




چکیده و نمای بازار24اسفند93

چکیده و نمای ارزش معاملات بورس با رشد قابل توجه به 388 و در فرابورس به 156 میلیارد تومان




چکیده و نمای بازار25اسفند93

چکیده و نمای ارزش کل معاملات بورس و فرابورس با رشد 72 درصدی به 937.7 میلیارد تومان




چکیده و نمای بازار26اسفند93

چکیده و نمای مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس نسبت به دیروز تقریبا نصف شده و به




چکیده و نمای بازار8فروردین 94

چکیده و نمای ارزش کل معاملات بورس و فرابورس به 151.3 میلیارد تومان رسیده که 109.4




چکیده و نمای بازار9فروردین94

ارزش کل معاملات بورس و فرابورس با 126 درصد یعنی بیش از دو برابر افزایش به 343.2 نمای




چکیده و نمای بازار19اسفند93

چکیده و نمای به قیمت هر سهم 475 تومان و ارزش 5.15 میلیارد تومان برای اولین بار در فرابورس




چکیده و نمای بازار23فروردین93

چکیده و نمای بازار23فروردین93. همچنین 66 درصد معاملات مربوط به بورس و مابقی فرابورس بوده است.




برچسب :