اعمال شب مبارک نیمه شعبان

عبد عاصی : به فرمایش بعضی بزرگان شب نیمه شعبان مانند شب قدر است و عظمت فراوانی دارد و همه ی این عظمت بواسطه ی ولادت خاتم الاوصیاء و عالی ترین جلوه ولایت کلیه الهیه است که مصدر تمام اراده هاست و تکوین موجودات از ناحیه مقدسه او صورت می پذیرد . پس باید این لیله ی شریفه را پاسداشت و حرمت نگه داشت . (حرمت نگه داشت ... )

در کتاب شریف اقبال الاعمال عارف کامل جناب سید بن طاوس رضوان الله علیه و کتاب شریف مفاتیح الجنان آیت الله شیخ عباس قمی رحمت الله علیه در اعمال شب نیمه شعبان آمده است :

42560007278250116352.jpg

اين شب، شب بسيار مباركى است. از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه از امام محمّد باقرعليه السلام از فضيلت شب نيمه شعبان سؤال شد، فرمودند: آن شب، بعد از شب قدر بافضيلت ترين شب هاى سال است. در اين شب، خداوند به بندگانش فضل خود را عطا مى فرمايد و به كرم خويش، آنان را مى آمرزد.

در اين شب، براى تقرّب به خداوند سعى و كوشش نماييد! زيرا اين شب، شبى است كه خداوند به ذات مقدّس خود قسم ياد كرده است كه نيازمندى را دست خالى برنگرداند، مادامى كه معصيت و گناهى را نخواهد و شبى است كه خداى متعال آن را براى ما اهل بيت(عليهم السلام) قرار داد، آن گونه كه شب قدر را براى پيامبر(صلوات الله علیه) قرار داد. پس در دعا و ثناى الهى در اين شب كوشش كنيد.

از جمله بركات اين شب اين است كه ولادت باسعادت منجى عالم بشريّت، مهدى موعود، امام زمان (عجّل اللّه تعالى فرجه الشّريف) در سحر اين شب در سال 255، در «سرّ من رأى»(سامراء)، واقع شد و بر شرافت اين شب افزود.

براى اين شب چند عمل است:

اوّل: غسل است كه طبق روايتى از امام صادق(علیه السلام) سبب تخفيف گناهان است.

دوم: احياى اين شباست به نماز و دعا و استغفار.

در روايتى كه حضرت امير مؤمنان(علیه السلام) از رسول خدا(صلوات الله علیه) نقل مى فرمايند، آمده است: «هنگامى كه شب نيمه شعبان فرا مى رسد آن را به عبادت به سر بريد و روزش را روزه بداريد، زيرا از اوّل تا آخر اين شب، از جانب خداوند ندا مى آيد: آيا استغفار كننده اى هست كه از گناهان خويش آمرزش طلبد، تا گناهان او را بيامرزم؟ آيا كسى هست كه طلب روزى كند و من روزى او را وسعت بخشم؟».

همچنين در روايتى آمده است كه جبرئيل به رسول خدا(صلوات الله علیه) گفت: هر كس اين شب را به تسبيح و تكبير و دعا و نماز و استغفار و... احيا بدارد، خداوند گناهانش را مى آمرزد و جايگاه و منزل او بهشت خواهد بود...اى محمّد(صلوات الله علیه)! اين شب را احيا بدار، و به امّتت فرمان ده آن را احيا دارند.

جبرئيل پس از بيان فضايل ديگرى براى اين شب، در پايان گفت: محروم واقعى كسى است كه از خير و بركت اين شب محروم باشد!

از امام زين العابدين(علیه السلام) نيز احياى اين شب نقل شده است.همچنين در روايتى از رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) نقل شده است كه هر كس اين شب را احيا بدارد، در آن روز كه قلبها مى ميرد، قلبش نخواهد مرد.

77208693260695262724.jpg

سوم: زيارت امام حسين(علیه السلام) در اين شب از افضل اعمال است، و باعث آمرزش گناهان است.

در فضيلت زيارت امام حسين(علیه السلام) در اين شب روايات متعدّدى نقل شده است از جمله:

1-ابوبصير از امام صادق(علیه السلام) روايت كرده است كه فرمودند: هر كس دوست دارد يكصد و بيست و چهار هزار پيامبر با او مصافحه كند، در نيمه شعبان قبر حسين(علیه السلام) را زيارت كند، زيرا ارواح پيامبران در اين شب به اذن خداوند به زيارت آن حضرت مى روند!

2-در روايت ديگرى امام صادق(علیه السلام) فرمودند: وقتى كه نيمه شعبان مى شود از افق اعلى (از جانب خداوند) به زائر امام حسين(علیه السلام) ندا مى دهند كه: اكنون با گناهان آمرزيده برگرد، پاداش تو به عهده پروردگارت و پيامبر خداست!

حدّاقلّ زيارت آن حضرت(علیه السلام) آن است كه انسان آن شب، بر روى بام خانه و يا فضاى باز ديگرى برود و به سمت راست و چپ آسمان نگاه كند، آن گاه به بالاى سر نظر افكند و با انگشت به سمت راستِ قبله اشاره كند و بگويد: اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا أبا عَبْدِ اللّهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَابْنَ رَسُولِ اللّهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَكاتُهُ.

چهارم: خواندن دعاهايي است كه از جناب «سيّد بن طاووس» و جناب «شيخ طوسى»  نقل شده است و در كتاب هاي ادعيه قابل دسترسي است.

پنجم: خواندن دعاي كميل.

ششم: در اين شب صد مرتبه بگويد: سبحان اللّه و صد مرتبه بگويد: الحمد للّه و صد مرتبه بگويد: اللّه اكبرو صد مرتبه بگويد: لا إلهَ إلاَّ اللّهُ كه طبق روايتى از امام باقر عليه السلام هركس چنين كند، خداوند گناهان گذشته او را بيامرزد و حاجت هاى دنيوى و اخروى او را برآورده فرمايد.

دهم: مرحوم «شيخ طوسى» از «ابويحيى» روايتى را نقل مى كند كه مى گويد: به مولايم امام صادق(علیه السلام) عرض كردم: بهترين دعا در اين شب كدام است؟ فرمودند: وقتى كه نماز عشا را بجا آوردى، دو ركعت نماز بگزار و در ركعت اوّل سوره «حمد»و سوره «قل يا ايّها الكافرون»و در ركعت دوم، سوره «حمد»و سوره «توحيد»را بخوان، پس از نماز، سى و سه مرتبه بگو: سبحان اللّه سى و سه مرتبه الحمد لله و سى و چهارمرتبه اللّه اكبر. آنگاه بگو: 

یا مَنْ اِلَیْهِ مَلْجَأُ الْعِبادِ فِى الْمُهِمّاتِ، ...

و سپس به سجده مى روى و بیست مرتبه مى گویى: یا رَبِّ و هفت مرتبه یا اَللهُ و هفت مرتبه لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ و ده مرتبه: ما شآءَ اللهُ و ده مرتبه لا قُوّةَ اِلاَّ بِاللهِ. آنگاه صلوات مى فرستى بر پیغمبر و آل او(علیهم السلام) و از خدا حاجت خود را مى طلبى.
به خدا سوگند! اگر کسى با انجام این عمل، از خدا حاجت بطلبد، هرچند بسیار فراوان باشد خداوند آن را به کرم و فضل گسترده اش برآورده مى سازد.

88012628728206119460.jpg

نماز شب پانزدهم ماه شعبان (شب ولادت امام زمان عج الله تعالي فرجه الشريف):رسول خدا صلي الله علیه و آله فرمودند: کسی که در شب پانزدهم میان مغرب و عشاء چهار رکعت نماز بگذارد که در هر رکعتی سوره حمد را یک بار و سوره اخلاص را ده بار بخواند (در روایت دیگری یازده بار) و پس از تمام شدن نماز ده بار بگوید : «یا رَبِ‏ اغْفِرْ لَنَا» و نیز ده بار بگوید: «يَا رَبِ‏ارْحَمْنَا» و ده بار بگوید: «یا رَبِّ تُبْ عَلَيْنَا» و بیست و یکبار سوره اخلاص را بخواند و آنگاه ده بار بگوید: «سُبْحَانَ الَّذِي يُحْيِي الْمَوْتَى وَ يُمِيتُ الْأَحْيَاءَ وَ هُوَ عَلى‏كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِير»، خداوند تعالی (دعای) او را مستجاب و حوائج او را در دنیا و آخرت برآورده میسازد و نامه اش را به دست راست او می‌دهد و تا سال آینده در نگهبانی خداوند تعالی است.

نمازی دیگر در شب نیمه شعبان جهت دیدن پیامبر(ص) در خواب:رسول خدا صلي الله علیه و آله فرمودند :کسی که در شب نیمه شعبان با بهترین  شکلی خود را پاکیزه نموده و دو لباس تمیز بپوشد آن گاه به سوی مصلایش آمده و نماز عشاء را بخواند، آن گاه دورکعت نماز بگزارد که دررکعت اول بعد از حمد سه آیه اول سوره بقره٬ آیة الکرسی و سه آیه اخر سوره بقره)ءامَنَ الرّسول)را بخواند و در رکعت دوم سوره حمد و بعد سوره ناس را هفت بار و فلق را هفت بار و اخلاص رانیز هفت بار بخواند٬ آنگاه سلام داده و بعد از آن چهار رکعت نماز بگزارد که در رکعت اول سوره یس و در رکعت دوم سوره دخان و در رکعت سوم سوره سجده و در رکعت چهارم سوره مُلک را بخواند. ( البته بعد از سوره حمد وهنگام قرائت آیه سجده به سجده رفته و دوباره بلند شود و نماز را ادامه دهد )آن گاه بعد از آن صد رکعت بگزارد که در هر رکعتی سوره اخلاص را ده بار و الحمد الله را یک بار بخواند خداوند برای او ٬ سه حاجت رابرآورده می‌سازد یا در دنیا یا در آخرت آنگاه اگر بخواهد که مرا در این شب ببیند(در خواب)٬ می‌بیند.

عبد عاصی : چند توصیه از حقیر طبق شنیده هایم از اهل معرفت :

قرائت سوره یاسین - زیاد خواندن دعای سلامتی امام زمان علیه السلام ( اللهم کن لولیک ... ) و دعای فرج حضرت ( الهی عظم البلاء ...) - صدقه دادن برای سلامتی و تعجیل در امر فرج حضرت - زیاد صلوات کامل فرستادن (اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم والعن اعداهم ) - ختم نادعلی با ذکر ۱۱۰ مرتبه یاعلی به جهت گشایش در امر فرج - ۱۱۰ مرتبه در سجده " سجد لک سوادی و خیالی و بیاضی " - قرائت حدیث کساء - ختم ۲۱ مرتبه دعایی که برای این شب مابین نماز مغرب و عشاء و بدون تکلم ذکر شده است - لعن چهار ضرب - پخش نذری شیرینی و شربت و تبریک گفتن به مومنین و مومنات - ذکر توسل و روضه حضرت سیدالشهداء علیه السلام - مناجات با امام زمان علیه السلام و عرض حاجت و استغاثه به جناب ایشان - نزدیکی جستن به امام عصر علیه السلام از طریق توسل به مادر سادات صدیقه طاهره سلام الله علیها ( مادر ... ) بوسیله نماز بی بی (یا مولاتی یا فاطمة اغیثینی مدنظر است ) - هدیه صلوات به روح امام عسکری علیه السلام و علیامخدره نرجس خاتون سلام الله علیها

 

* این مطلب ممکن است ویرایش شود .

ویرایش اول : (۲۰/۳/۹۳) شنیده ام که فقط در تهران ۹۰۰ مادر شهید وجود دارد که هنوز منتظر برگشتن (لااقل) اجساد فرزندانشان هستند . آیا کیفیت انتظار ما برای امام زمان علیه السلام نیمی از کیفیت انتظار این مادران بهشتی می شود ؟ بعید می دانم ...

ویرایش دوم : (۲۱/۳/۹۳) مرحوم آیت الله شیخ مجتبی تهرانی(ره) می فرمودند : اگر انسان کامل بخواهد به شکل مکتوب درآید صورتش می شود قرآن کریم . همانگونه که امیرالمومنین امام علی علیه السلام قرآن ناطق بودند . حال اگر این قرآن قرائتش و تفکر در آیاتش قلوب ما را متحول نمی کند شک نکنید که زیارت انسان کامل » حضرت حجت سلام الله علیه هم قلوب ما را متحول نخواهد کرد !!!

اگر می خواهید حال خود را هنگام ملاقات حضرت حجت علیه السلام بدانید » ببینید الان در ملاقات با قرآن چه حالی دارید ! اگر مشتاق قرآنید می توانید امیدوار باشید که مشتاق حقیقی حضرت حجت هم هستید و گرنه اگر قرآن نزد شما مهجور است و با آن انسی ندارید و فکر می کنید که مشتاق حضرت حجت هستید » آن شخص امام زمان » زاده ی وهم و خیال خودتان است ...  

ویرایش سوم : (۲۲/۳/۹۳) : طبق استهلال حضرت آیت الله سیستانی دامت برکاته روز جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ مطابق با ۱۴ شعبان المعظم ۱۴۳۵ قمری می باشد .


مطالب مشابه :


لعن چهار ضرب برای بازگشت گمشده

آن بیچاره نیز به طریق روز گذشته لعن چهار ضرب شد، بعد از چند روز دعای من این است که برای




لعن چهار ضرب برای بازگشت گمشده

آن بیچاره نیز به طریق روز گذشته لعن چهار ضرب شد، بعد از چند روز خلعت شاهی را دعای بسیار




لعن بر غاصبان حق علی علیه السلام

مشکل او حل شود و گم شده او پیدا شود و این روش مشهور است به لعن چهار ضرب. یا دعای تبدیل




لعن بر غاصبان حق علی علیه السلام

العن عمر)) مشکل او حل شود و گم شده او پیدا شود و این روش مشهور است به لعن چهار ضرب.




لعن بر غاصبان حق علی علیه السلام

مشکل او حل شود و گم شده او پیدا شود و این روش مشهور است به لعن چهار ضرب. یا دعای تبدیل




اعمال شب مبارک نیمه شعبان

هر كس دوست دارد يكصد و بيست و چهار هزار پيامبر با او و دعای فرج لعن چهار ضرب




زیارت عاشورا -علت لعن در زیارت عاشورا - ترجمه زیارت عاشورا - فضیلت زیارت عاشورا

اما ، آیا واقعا دعای زیارت در اسلام کلمه ی "لعن" به این پس از گذشت چهار سال از فوت




تشیع راستین در مصاحبه با دکتر مدرسی طباطبایی

این که تصوّر شود برای جدا کردن صفوف شیعه و سنّی باید بر سبّ و لعن و دعای آن راز و لعن چهار




روایات هایی در مورد لعن کردن ( برائت یا تبری ) 2

روایات هایی در مورد لعن کردن اجابت کردم دعای شما را وصدای مگو به سنگ که ضرب المثل




برچسب :