کاربرد دائمی سیمان در ساختمان سازی

از لحاظ ترکیبات شیمیایی سیمان ترکیبی از اکسید کلسیم با سایر اکسیدها مثل اکسید آلومینیوم، اکسید سیلیسیوم، اکسید آهن و... است که در مجاورت هوا و در ترکیب با آب به تدریج سفت و سخت می شود و مقاومت بالایی دارد طوری که اگر ۲۸ روز زیر آب باشد دارای مقاومتی حدود ۲۵۰ کیلو گرم بر سانتی متر مربع می شود. ترکیبات سیمان می تواند شامل انواع چسب ها نیز باشد مثلا چسب مایع که در چسبانیدن قطعات سنگ و فلزات به کار می رود یکی از آنها است، نمونه ای از این چسب ها در صنعت سیمان در کار گذاشتن آجر نسوز در کوره مصرف دارد و خاصیت اصلی اش چسباندن آجر به دیواره کوره است یا سیمان هایی که در دندانپزشکی کاربرد دارند حاوی این چسب ها هستند. اولین کارخانه سیمان دنیا در انگلیس در سال ۱۸۰۲ بنا شد و همچنین اولین کوره سیمان دنیا درسال ۱۹۰۳ شروع به کار کرد. ایرانیان از گذشته همچون فینیقی ها، یونانی ها و رومی ها قادر به تهیه ملات های آبی بودند که انسجامشان را در مجاورت آب نیز حفظ می کرد. آثار باقیمانده هم گویای این مساله است.حتی پختن آهک را رومی ها از یونانی ها و یونانی ها از ایرانیان فرا گرفتند، البته چینی ها خود پختن سنگ آهک را بلد بودند، اما در ایران آثاری وجود دارد که از بنای دیوار چین قدمت بیشتری دارد. در عصر حاضر اولین کارخانه سیمان کشور در ۱۳۱۲ در شهر ری با ظرفیت روزانه ۱۰۰ تن احداث شد و روز به روز تقاضا برای این محصول افزایش یافت. ماهیت کار بنایی به گونه ای است که معمولا ساخت و سازهای غیر بتنی در مراحل آجرکاری، سنگ چینی، کاشی کاری و پر کردن فضاها نیاز به ملات سیمان دارد که باید قابلیت نگهداری ملات مورد استفاده در حد مطلوبی باشد و زمان گیرایی آن نیز طولانی باشد. سیمان به طور کلی به چهار روش تر، نیمه تر، نیمه خشک و خشک ساخته می شود. سیمان همچنین در اندود کاری های داخلی و خارجی ساختمان و در کف پوش ها و... کاربرد دارد.

انواع سیمان و ویژگی هایش

سیمان پرتلند که خود دارای چند تیپ متفاوت است، سیمان پوزولانی، سیمان آمیخته، سیمان برقی، سیمان های رنگی و سفید،سیمان بنایی، سیمان نسوز، سیمان ضد آب و... انواع سیمان هستند که به توضیح چند مورد از آنها می پردازیم. سیمان های ضد آب به رنگ سفید و خاکستری تولید می شود که نمی تواند جلوی بخار آب را بگیرد، اما از نشت آب جلوگیری می کند. سیمان های رنگی بیشتر جنبه تزئینی دارند و در نماسازی سیمانی و تولید بتن های مورد استفاده در نما کاربرد دارند. سیمان پلاستیکی هم نوع دیگری است که برای پلاسترهای سیمان پرتلند و اندود گچ و سیمان به کار می رود و به دلیل هوای زیادی که ایجاد می کند برای بتن مناسب نیست. سیمان بنایی سیمانی است که در بیشتر کشورهای صنعتی به منظور استفاده در ملات ها و کارهای بنایی ساخته می شود و اکثر این کارخانه ها فرمول خاص خود را دارند که همواره مخفی می ماند. این سیمان جهت کار ساختمانی مناسب است و گاهی آمیخته ای از سیمان پرتلند و آهک مرده و مواد افزودنی است. از مزایای سیمان بنایی می توان به جذب آب کمتر، پایداری بهتر در برابر حمله شیمیایی، لکه گذاری و خسارت های ناشی از یخ زدگی اشاره کنیم؛ همچنین سیمان بنایی نسبت به سیمان های معمولی یک دوم قابلیت جذب آب را دارد.

سیمان پرتلند پوزولانی

سیمان پرتلند پوزولانی معمولی در حال حاضر با کیفیتی مطلوب به صورت انبوه در کارخانه های سیمان کشور تولید می شود، این نوع سیمان حاوی حداکثر ۱۵ درصد پوزولان طبیعی است و خواص ویژه و کاربردهای متنوعی دارد. مواد پوزولانی موادی طبیعی یا مصنوعی هستند که از خاکستر آتشفشانی غیر بلورین، پودر سنگ، سنگ های رسی، خاک رس پخته شده، خاکستر بادی و دوده سیلیسی و غیره به دست می آید.پوزولانی حاوی سیلیس فعال یا آلومینات است که به تنهایی خاصیت چسبندگی ندارد، ولی به صورت پودر شده و همراه با رطوبت و در دمای معمولی با هیدرواکسید کلسیم ترکیباتی به وجود می آورد که چسبندگی ایجاد می کند.در این نوع سیمان فرآیند هیدراسیون به کندی انجام می شود و حرارت کمتری تولید می کند؛ بنابراین برای بتن ریزی های حجیم بسیار مناسب است. دوام و پایایی بتن ساخته شده با سیمان پوزولانی در برابر محیط های خورنده و آب های شور نسبت به سیمان های معمولی بیشتر است. یکی از ویژگی های سیمان پوزولانی این است که از پوکی و ایجاد تخلخل تدریجی در سیمان تا حد بسیار زیادی جلوگیری کرده و این مورد را به حداقل می رساند. در مواردی که شن و ماسه مصرفی مستعد واکنش های قلیایی سیلیکاتی باشند این نوع سیمان می تواند از این واکنش های خطرناک جلوگیری کند. سیمان پوزولانی ضد سولفات است. بتن تهیه شده از این نوع سیمان آب بیشتری در خود نگه داشته و آب انداختگی کمتری از خود نشان می دهد. سیمان پوزولانی به خاطر هیدراتاسیون پایین دیرگیر است و باید مدت بیشتری بماند تا نتیجه حاصل شود. یکی دیگر از ویژگی های این سیمان این است که مصرف آن در هوای گرم و مرطوب مناسب است

 


مطالب مشابه :


به سوالات زير پاسخ دهيد

49- در استان لرستان چگونه مي‌توان آهن در درختچه کاربرد فرمون ها را در مدیریت




اسانس های گیاهی و کاربرد آنها(خلاصه مقاله)

تجربی متوسطه اول استان لرستان درس علوم در منطقه ی راه آهن. و کاربرد




برنامه 26 و 27 اردیبهشت 92 کنگره یازدهم

انجمن پرتونگاری استان لرستان از نانوذرات اكسيد آهن کاربرد مارکرها در




فرصت های سرمایه گذاری در استان گیلان

200 كيلومتر راه آهن بين قزوين در استان لرستان در استان گیلان کاربرد




کاربرد دائمی سیمان در ساختمان سازی

اکسید آهن و است که در مجاورت هوا و سیمان هایی که در دندانپزشکی کاربرد دارند




بروشور آموزشی درس حرفه و فن (1)

فعالیت های گروه آموزشی حرفه وفن استان لرستان که گاهی اوقات آهن هم در آن کاربرد




برچسب :