آگاهي هاي ضروري در مورد نوزادان تازه متولد شده

آگاهي هاي ضروري در مورد نوزادان تازه متولد شده
آگاهي هاي ضروري در مورد نوزادان تازه متولد شده

با تولد نوزاد جديد و به منظور حفظ سلامت وي بهتر است والدين گرامي به نكات زير توجه نمايند:

● شيرمادر بهترين غذا براي فرزند شماست، عامل اساسي ترشح و افزايش شيرمادر، مكيدن نوزاد بدون رعايت ساعت و مقررات خاص است. هر زماني كه نوزاد تقاضا كرد بايد به او شير داد. در صورتيكه بيش از 3 ساعت تقاضاي شير نكرد لازم است مادر به نوزاد شير بدهد . از دادن هر نوع آشاميدني از قبيل آب قند، حتي آب به شيرخوار خودداري نمائيد و اولين تغذيه نوزاد را در نيم ساعت اول تولد شروع كنيد.

● سزارين مانعي براي تغذيه با شيرمادر نيست . مادراني كه سزارين شده‌اند مي توانند نوزاد را با شير خود تغذيه نمايند.

● اطرافيان مادر بخصوص همسر در برقراري محيطي آرام و پرمحبت و دور از استرس براي مادر و نوزاد نقش بسزايي دارند تا هم مادر قادر به شيردهي و استراحت كافي باشد و هم نوزاد از بدنيا آمدن لذت ببرد.

● بجز در موارد بسيار نادر، مصرف داروها مانعي براي تغذيه با شيرمادر نيست (اگر دارويي مصرف مي‏كنيد در مورد ادامه آن در زمان شيردهي با پزشك نوزاد خود مشورت كنيد)

● در آغوش گرفتن نوزاد ، تماس پوست به پوست مادر و نوزاد ، نگاه كردن به نوزاد در اولين لحظات پس از تولد در برقراري رابطه عاطفي بين مادر و نوزاد و تداوم شيردهي نقش بسيار مهمي دارد.

● قبل از شيردادن دستها را با صابون شسته و پستانها را فقط روزي يكبار با آب تميز سالم بشوييد.

« در روزهاي اول تولد كه ميزان شير كم است احتياج نوزاد نيز كم مي‌باشد و نيازهاي تغذيه اي او تامين مي گردد. با مكيدن نوزاد ترشح شير برقرار و مقدار آن افزايش خواهد يافت. اكثر شيرخواران كه بطور انحصاري با شيرمادر تغذيه مي‏شوند به 8 تا 12 بار تغذيه در شب و روز نياز دارند تا شير كافي دريافت كنند. شب‌ها حداقل 2 بار به نوزاد خود شير بدهيد.

● هنگام شيردادن توجه نماييد كه نوك پستان و هاله اطراف آن در دهان نوزاد قرار گيرد بعبارت ديگر هنگام مكيدن ، چانه نوزاد بايد با پستان تماس داشته باشد و دهان كاملاً باز باشد. مادر و نوزاد در طول تغذيه بايد در وضعيت كاملاً راحت باشند.

● اولين مدفوع نوزاد تيره و قيري شكل است و ممكن است 2 تا 3 روز ادامه داشته باشد بعد از آن شيرخوار ممكن است به تعداد دفعات تغذيه مدفوع شل دفع نمايد اين كيفيت طبيعي است و اسهال تلقي نمي گردد و از نظر ادرار حداقل 6 كهنه در 24 ساعت خيس مي كند كه نشاندهنده كفايت شير مادر است.

● از دادن پستانك (گول زنك) و تغذيه با بطري جداً خودداري نماييد. بدليل اينكه علاوه بر اينكه هيچ منفعتي براي نوزاد ندارد ضررهاي زيادي نيز دارند.

● از دو هفتگي تا يك سالگي روزانه 25 قطره مولتي ويتامين يا 20 قطره ويتامين A+D به شيرخوار بدهيد.

● از دادن داروهاي خانگي به نوزاد خودداري نماييد.

● براي رفع گرفتگي بيني نوزاد از قطره كلرورسديم يا سرم فيزيولوژي استفاده نماييد. همچنين مي‌توانيد روزانه يكي دو بار صورت او را با آب ولرم بشوييد.

● بند ناف بايد تميز و خشك نگهداشته شود و بيرون از پوشك قرار بگيرد. از بكار بردن الكل يا هر ماده‌اي روي بندناف خودداري نماييد. بعد از افتادن بند ناف خروج يك يا دو قطره خون و يا ترشح غيرچركي و كم طبيعي است. اگر بند ناف نوزاد بعد از 3 هفته نيفتاد لازم است به پزشك مراجعه نماييد.

● براي جلوگيري از سوختگي پاها و ناحيه ادراري ـ تناسلي‌، پس از هر بار دفع ادرار يا مدفوع نواحي مزبور را با آب تميز نماييد. نواحي فوق را گاهي باز بگذاريد. زيرا جريان هوا علاوه بر اينكه از سوختگي جلوگيري مي كند بهبود سوختگي را نيز تسريع مي نمايد. در صورت ايجاد سوختگي از پماد زينك اكسيد يا پماد سوختگي استفاده نماييد.

● پستانهاي بعضي از نوزادان بطور طبيعي بزرگتر از عادي است. اين وضعيت خودبخود بهبود مي يابد. از مكيدن و ماساژ آنها خودداري نماييد.

● بعد از واكسن‌هاي اوليه كه نوزاد در بيمارستان يا زايشگاه دريافت مي‌دارد

واكسيناسيون شيرخوار را از 2 ماهگي شروع نماييد. تا پايان 1 سالگي ماهيانه لازم است نوزاد مراقبت شود و وزن و دور سر و قد او اندازه گيري گردد و به مراحل تكاملي او توجه شود همچنين توصيه هاي لازم در مورد شيردهي و يا تغذيه تكميلي انجام گيرد.

● هفته‌اي دوبار استحمام كافي است. بهتر است براي شستن تن از صابون گليسيرين بچه و يا شامپوهاي مخصوص بچه‌ها استفاده نماييد.

● درجه حرارت اتاق نوزاد را طوري تنظيم نماييد كه خود شما با لباس منزل احساس راحتي بكنيد ( حدود 25 درجه سانتي گراد)، در اين حالت لباس نوزاد بايد سبك و راحت باشد و تعداد آن يك عدد بيشتر از لباس والدين باشد. از قرار دادن شيرخوار در مجاورت بخاري و شوفاژ و يا در معرض هواي سرد و كوران خودداري كنيد.

● براي حفظ سلامت شيرخوار از ايجاد محيط سر و صدا و دود آلود در منزل جداً خودداري نماييد.

● قنداق كردن به روش سنتي علاوه بر اينكه احتمال سوختگي پا را افزايش مي‌دهد ممكن است سبب در رفتن مفصل ران شود. بجاي اين كار از شورت گره‏اي يا شورت پلاستيكي استفاده نماييد.

● بهترين زمان ختنه براي نوزادان پسر در اولين فرصت پس از تولد مي‌باشد و بهتر است نوزاد سالم كه هيچ مشكلي ندارد ختنه شده همراه با مادر از بيمارستان يا زايشگاه ترخيص گردد و يا حداكثر درماه اول زندگي توسط پزشك مجرب ختنه شود.

● مادر تا 3 ماه پس از زايمان از قرص آهن استفاده نمايد و پس از آن با نظر پزشك متخصص زنان در مورد نحوه مصرف آن تصميم گيري شود و تا 6 ماه نيز از تركيبات كلسيم استفاده نمايد.

◊ زردي نوزادي:

اكثر نوزادان بطور طبيعي از روز دوم و سوم تولد زرد مي‌شوند و معمولاً تا 7 روز بتدريج اين زردي برطرف مي‌شود اين زردي فيزيولوژيك است و نياز به هيچ درماني ندارد.

براي كنترل از نظر زردي ، حتي اگر نوزاد بنظر شما طبيعي است وي را روز سوم يا حداكثر چهارم تولد نزد پزشك ببريد. در شرايط خاص مانند:

زردي 24 ساعت اول تولد، نوزادان نارس يا ناسازگاري گروه‌هاي خوني و ارهاش، سابقه بيماريهاي خوني همراه با زردي در خانواده ، سابقه زردي منجر به فوت يا عقب ماندگي ذهني يا نيازمند به فتوتراپي يا تعويض خون، زردي شديد و يا زردي همراه با بيحالي ، خوب شير نخوردن ، مشكلات تنفسي ،تب يا سرد شدن اندام‌ها و بدن نوزاد.

لازم است فوراً جهت معاينه توسط پزشك مراجعه نماييد، توجه فرمائيد كه تشخيص زردي و انتخاب نوع درمان فقط با نظر پزشك متخصص است. دادن محلول قندي، پودر گلوكز، ترنجبين، شيرخشت، قرص فنوباربيتال و ... همچنين استفاده از لامپ‌هاي مهتابي معمولي درمنزل نه تنها در پيشگيري از زردي و درمان آن موثر نيست بلكه مشكلات جدي نيز براي نوزاد بوجود مي‌آورد.

حتي تغذيه مكرر با شيرمادر مي تواند در كاهش زردي فيزيولوژيك نوزاد موثر باشد.
اولين معاينه نوزاد پس از تولد در هفت روزگي و سپس 15 روزگي است. بعد از آن تا يكسالگي، ماهيانه ويزيت شود.

٭ تهيه و تنظيم : دكتر ناصر افضليان متخصص كودكان و نوزادان


مطالب مشابه :


رشد کودک از تولد تا شش ماهگی(1)

سر نوزاد از استخوانهای نرمی تشکیل شده تا چین عبور از مجرای زایمانی انعطاف پذیری داشته باشند .




برای کی چی بگیریم؟

2.برای تولد یه پسر بچه اگه بخواید کادو ببرید برعکس نوزاد باید چیزی ببرید که به درد خود بچه




تزئینات سیسمونی+ بعدا نوشت

همچنین سبد کادوی نوزاد و تزئین کادو و لوازم نوزاد.




آموزش درست کردن پاکت هدیه برای نوزادان و کودکان

برای مثال اگه قصد دارید یک کادو به یک نوزاد بدهید ، می تونید از این طرح استفاده بکنید.




انواع کادو پیچی

دکوراسیون - تزئینات و خانه داری - انواع کادو پیچی سیسمونی و لباس نوزاد; نوروز 1390;




تزئینات عاشقانه دکوراسیون عشقولانه و بهترین هدیه و کادو

دکوراسیون و تزئین اتاق بچه و سیسمونی نوزاد همچنین جهت خرید بهترین هدیه و کادو به سایت




آگاهي هاي ضروري در مورد نوزادان تازه متولد شده

چگونه زبان نوزاد خود رابشناسیم - آگاهي هاي ضروري در مورد نوزادان تازه متولد شده - آشنایی با




یک کادو پیچی و تزئین روی کادو

دکوراسیون - تزئینات و خانه داری - یک کادو پیچی و تزئین روی کادو سیسمونی و لباس نوزاد;




برچسب :